Hvordan lager du en CV med lite eller ingen arbeidserfaring?

Er du nylig uteksaminert fra skolen og har veldig lite yrkeserfaring å legge til på din CV? Her er tipsene fra CV-maker teamet som hjelper deg med å tette hullene i din CV.

Ønsker du å søke på praksisplass, sommerjobb eller frivillighetsarbeid men har lite yrkeserfaring å vise til på din CV? Bare ta det med ro, vi skal liste opp noen gode tips du kan følge for å ferdigstille din CV, og få din drømmejobb eller praksisplass!

CV-eksempel med lite arbeidserfaring

Eksempel
Last ned CV-eksempel med lite arbeidserfaring

Stian har utnyttet CV-en sin for å få plass til mest mulig informasjon om sin ekspertise og prestasjoner, og får frem viktige og relevante punkter som kreves for å bli en helsefagarbeider. Selv om han ikke har mye erfaring eller en lang utdannelse, trekker han frem alle de mest vesentlige punktene om utdannelsen han har, og hvilke prestasjoner han har gjort på sin praksisplass. Dette gir et større grunnlag for en arbeidsgiver å vurdere Stians evner. I tillegg har han vært flink til å knytte sine interesser opp imot den type arbeid har søker etter, og unngått å ta med uvesentlige hobbyer eller tidsfordriv som ikke vil interessere en arbeidsgiver. Språk kan også vøre en stor fordel å få med i denne sammenhengen, i og med at det kan være svenske og engelsktalende pasienter som vil sette pris på noen å snakke med på sitt eget språk.

Lag din profesjonelle CV nå

Fyll ut din profil

Begynn med å skrive en kort presentasjon av deg selv til din CV. Denne introduksjonen gir dine arbeidsgivere et raskt bilde av deg, hvem du er og hva du er ute etter. Skriv inn dine personalia (etternavn, fornavn, alder), og etterpå tittelen på en tjeneste eller praksisplass du søker. Til slutt kan du legge til hva slags type ansettelsesforhold som passer for deg.

For å forbedre profilen din er det viktig å løfte frem de egenskapene og ferdighetene som kommer til å øke sjansene dine for å få deg en jobb. Om du for eksempel leter etter en jobb innenfor restaurantbransjen bør du løfte frem dine ferdigheter som å takle stressende situasjoner, er serviceinnstilt, og at hoderegning er din styrke!

Merk: En kort beskrivelse av deg selv gjør det mulig for arbeidsgivere å få et raskt bilde av deg og hva du er ute etter.

Skriv innholdet i din CV (Ikke få panikk over denne delen)

Du bør skrive en del som berører din livserfaring. Dette kan føles som en vanskelig oppgave i og med at du har liten eller ingen profesjonell erfaring.

Da er det på tide å tenke litt ut av boksen etter ting som kan vurderes å ta med på din CV. Både lønnet og ulønnet erfaring kan legges til på din CV.

Har du hjulpet familiemedlemmer som eier en butikk, eller kanskje stelt i stand et loppemarked på gårdstunet? Ikke nøl med å nevne slike ting, da slike erfaringer viser at du har hatt litt erfaring innenfor salg. Om dine foreldre har gitt deg ansvaret for å ta vare på dine yngre søsken, kan du også beskrive din opplevelse som omsorgsperson for barn.

Dine opplevelser utenom læreplanen kan også vitne om dine ulike ferdigheter (organisering av arrangementer, dine erfaringer på sommerleir, montering, gruppearbeid som utføres i klasserommet etc.).

For å hjelpe deg med å ferdigstille denne delen, kan du liste opp alle aktiviteter og tjenester som du har hatt ansvar for. Selv om det kan virke ubetydelig for deg, er dette livserfaringer på din CV som kan være perfekt å ha med for å finne en jobb som passer for deg.

Husk på: Ingen erfaringer skal forsømmes, du har mer enn du tror!

Angi hvor godt du behersker fremmede språk

Ikke glem å skrive hvilke språk du behersker! Faktum er at jo flere språk du snakker, jo større sjanse har du for å få jobben du vil ha! Du kan for eksempel søke på jobber hvor de trenger personell for å håndtere en utenlandsk kundekrets. Om du har kunnskap i andre flere fremmede språk så må du nevne dette, i og med at du kan hjelpe dine medarbeidere med å oversette! Om du sikter etter en internasjonal jobb kommer fremmedspråkkunnskaper å være fordel for å komme videre i ansettelsesprosessen.

Husk på: Å beherske flere fremmedspråk gir deg muligheter for å søke jobber internasjonalt!

Globetrotter? List opp dine mest relevante reisemål!

Hvorfor ta med dine reiser på en CV?

Når du blir bedt om å snakke reiser du har vært på de siste årene på et intervju, er ikke på grunn av malplassert nysgjerrighet når de ønsker å vite hvilke destinasjoner du har besøkt. Men du må ikke gjøre den feilen med å liste opp korte reiser du har gjort i løpet av sommerferien med kun et par ukers varighet. Du må være konsekvent når du snakker om reisemål foran en arbeidsgiver. Det handler om å liste opp internasjonale erfaringer som har gjort det mulig for deg å forstå andre kulturer bedre i landene du har besøkt, og dermed vise at du kan utvikles i en internasjonal sammenheng og at du er tilpasningsdyktig i nye miljø. Da får du dermed løftet frem nøkkelferdigheter som er viktige i arbeidslivet, som å være allsidig og tilpasningsdyktig.

Husk på: Ta kun med reiser som kan gi ytterligere informasjon om din personlighet!

Ser CV-en litt tom ut? Her er våre tips til å livne opp din CV!

Det siste tipset vi kan gi deg handler om utformingen av din CV.

Ser din CV litt tom og livløs ut etter at du har fulgt alle våre råd?

Lek med layoutene av dokumentet med å sentrere teksten, plassere inn seksjoner slik du vil ha dem, eller legg til nummererte punkter. Alle slike triks kan gi illusjonen av en velfylt CV! Legg gjerne til tomme felt slik at din CV passer i et A4 format.

Trenger du hjelp med å sette sammen din CV?

Takket være vår intuitive CV-maker programvare, har det aldri vært enklere å skrive en CV! Se over alle våre design og tilpasningsdyktige CV-maler, og lag en CV på mindre enn 10 minutter!

Vårt team med eksperter står til tjeneste for å gi deg råd, optimalisere din CV, eller gjøre noen enkle modifikasjoner om du ønsker det. Ikke utsett dette lengre, og gi deg selv en enestående mulighet for å få drømmejobben!

Lag din profesjonelle CV nå

Relaterte artikler

Mer enn 112.872 brukere har allerede opprettet sin CV

Med vår CV-skaper kan du raskt og enkelt lage en distinkt og profesjonell CV på bare 15 minutter.

Lag din CV

Du har 65% sjanse for å få deg en jobb.