CV

>

Hvilke ferdigheter og nøkkelkvalifikasjoner bør du liste på CV-en

StarStarStarStarStar

Hvilke ferdigheter og nøkkelkvalifikasjoner bør du liste på CV-en

av CVMaker

 • CV
 • · July 05 2023
 • · 7 minimal lesetid
Ferdigheter og nøkkelkvalifikasjoner på CV

Innholdsfortegnelse

Å skrive en CV kan ofte virke som en ganske utfordrende, skummel og kjedelig oppgave å takle. Før eller siden vil du imidlertid ha behov for en CV, enten du vil eller ikke, det vil si hvis du ønsker å være attraktiv på arbeidsmarkedet. Når du viser dine erfaringer, kvalifikasjoner og ferdigheter, er dette en måte å selge deg selv på til selskapet som har stillingen du søker på. Imidlertid kan det ofte være veldig vanskelig å kommunisere hvordan du virkelig er som person, det vil si de forskjellige egenskapene som gjør oss unike, interessante og samtidig best egnede kandidater til den aktuelle jobben du søker på.

Klar til å lage din egen CV?

Prøv gratis her

Hvordan skrive ferdigheter på CV

Et utgangspunkt som du kan bruke i dette tilfellet, er å liste opp dine harde ferdigheter kontra dine myke ferdigheter. Ved å ta i bruk denne tilnærmingen, kan du ganske enkelt få en oversikt over disse som vil gjøre det enklere å skrive CV-en din selv. Imidlertid lurer du sannsynligvis på hva harde ferdigheter og myke ferdigheter egentlig er for noe?

Det kan variere stort mellom arbeidsgivere og hva de ser etter når det gjelder harde og myke ferdigheter. Du kan si at harde ferdigheter består av ting du har lært gjennom studier og erfaring, og vil utgjøre en viktig del av den potensielle ledige stillingen du søker på. Når det gjelder myke ferdigheter er disse vanligvis ganske generelle, og er i utgangspunktet uunnværlige for alle typer jobber.

Derfor er de i sin natur en mer rasjonell og personlighets-orientert egenskap sammenlignet med harde ferdigheter. Harde ferdigheter er forskjellige og avhenger helt av bakgrunnen din og kan være veldig vanskelige å liste opp. Vi kan imidlertid tegne noen konkrete eksempler der programmeringsspråk, rørleggerarbeid, grafisk design, maskinteknikk og sying er et av dem.

Camera Flash

For å finne konkrete eksempler på dette, kan du tenke tilbake på utdannelsen og din tidligere karriere for å stille deg følgende to spørsmål:

*Hvilke kvalifikasjoner eller sertifiseringer har du for øyeblikket?

*Hvilke ferdigheter har du tilegnet deg gjennom dine tidligere jobber?

Ved å svare på disse spørsmålene kan du raskt finne ut hva dine harde ferdigheter egentlig er.

Når det gjelder de myke ferdighetene dine, er det vanligvis vanskeligere å definere dem fordi de vanligvis regnes som "mellommenneskelige ferdigheter" - der egenskaper som samarbeid, empati, ledelse, kommunikasjon og engasjement er noen av de vanligste hjørnesteinene. En måte å finne ut om styrkene dine på disse områdene er å avgjøre om du har bidratt med en positiv ånd i stedet for de praktiske oppgavene du har utført. Derfor still disse spørsmålene for enklere å definere dine myke ferdigheter:

 • Tror du at du har vært flink til å høre på hva kollegaene dine har å si?

 • Fant du ut at kundene var fornøyde med deg som person?

Føler du at de som var med i teamet ditt så på deg som en person som var fornøyd med sin tilværelse?

Deretter skriver du ned på papiret alt som dukker opp i tankene rundt hver spesifikke kolonne. Ikke reflekter så mye over hva du skriver ned, men pass på at du får alt som du husker på. Imidlertid bør du fremdeles kunne oppgi en grunn til at du anser disse punktene som ferdigheter, og ha kunnskap om hva de grunnleggende ferdighetene dine er.

CV eksempel med ferdigheter på CV - Markedsfører - Auckland mal

Last ned denne CV-malen - Markedsfører

Her ser du at Anne fremhever sine ferdigheter veldig godt i vestre kolonne. På denne måten er det enkelt for arbeidsgivere å få oversikt over Annes kompetanse uten å måtte lese gjennom alle arbeidsforhold eller studier hun har hatt tidligere. ved å fremheve viktige ferdigheter som rkeves for stillingen hun søker på, er det ingen tvil om at denne Cven vil havne øverst på hyllen av kandidater.

Hvilke er gode ferdigheter på CV-en å ta med?

En metafor som ble brukt for å svare på dette spørsmålet, er å spørre noen om hvor mange pianoer det er i verden. Ingen vet med sikkerhet hvor mange det er, derfor kan ingen fortelle deg nøyaktig hva du skal ta med i CV ferdigheter og egenskaper. Men for å hjelpe deg, bør du stille deg selv følgende spørsmål før du tar med deg en ferdighet:

 • Vil ferdighetene du har skrevet ned vekke interessen hos arbeidsgivere?

 • Hvilke CV ferdigheter vil få deg til å skille deg ut fra mengden sammenlignet med andre kandidater?

 • Hva er ferdigheter i din CV bør du ha for å være relevante for stillingen som blir utlyst?

Å skrive ferdigheter til CV er altså en nøysom jobb. De nøyaktige ferdighetene du bør liste opp, avhenger selvfølgelig helt av den type jobber du søker på. Det første du må gjøre er å studere selve stillingsbeskrivelsen for å sjekke hvilke nøkkelferdigheter den potensielle arbeidsgiveren din leter etter i den ideelle kandidaten. Dette er detaljer du bør være klar over. Det kan lønne seg å ta en penn og et stykke papir og skrive ned ferdighetene som etterspørres i en annonse du leser på for øyeblikket.

Sørg for å liste opp disse (hvis du anser at de er relevante for deg), men du bør ikke nevne dem med mindre du ikke har peiling på hva de betyr. Hvis du ber om en viss kandidat for å kunne ri på hest, bør du ikke skrive at du kan om du aldri har satt deg på en hest! Imidlertid bør du legge vekt på dine viktigste ferdigheter, og understreke at du er mer enn villig til å lære ferdighetene du søker, men som du ikke behersker for øyeblikket.

Se på flere ferdigheter CV eksempel for få inspirasjon og veiledning. I tillegg til dine harde og myke ferdigheter, bør du også tenke overførbare ferdigheter. Disse ferdighetene vil sannsynligvis være nyttige i mange forskjellige jobber, uavhengig av hvilke ferdigheter som kreves:

 • Datakunnskap

 • Styring av frist

 • Skrive- og forståelsesferdigheter

 • Grunnleggende matematiske ferdigheter

Dette er bare noen få eksempler, og du må reflektere nøye over hva den spesifikke ledige stillingen krever. For eksempel, hvis du leter etter en stilling som barnehagelærer, kan det hende at datakunnskaper ikke er direkte relevante for akkurat denne jobben. Imidlertid kan det være av interesse for arbeidsgivere å vite at du er effektiv og organisere tiden din godt.

Du bør legge vekt på dine viktigste ferdigheter, og understreke at du er mer enn villig til å lære ferdighetene du søker, men som du ikke behersker for øyeblikket.

CV Maker,

Redaktør from Norge

Hvordan overbeviser du arbeidsgiveren om at du virkelig har de nødvendige ferdighetene som kreves?

CV-skriving handler selvfølgelig ikke bare om å liste opp ferdighetene du mestrer for øyeblikket. Du må også sette den i en kontekst som viser at du faktisk har lært ferdigheten og / eller om du har brukt den før. Hvis du for eksempel vil påstå at du snakker flytende tysk, bør du også oppgi hvilke kvalifikasjoner du har og hvordan du har lært språket. Hvis mulig, kan du gi et eksempel på når du brukte språket på profesjonell basis, for eksempel hvis du hadde tyskspråklige kunder en gang med et vellykket resultat.

Du har muligheten til å finne et uendelig antall CV-maler på nettet, som alle kan hjelpe deg med å organisere CV-en. Noen av disse kildene anbefaler at du organiserer CV-er i en kronologisk rekkefølge med andre som mener du bør starte CV-en din. CV med din siste erfaring. Det er også de som anbefaler at du organiserer CV-en din med tanke på relevansen til den spesifikke ledige stillingen som blir bedt om i stillingsannonsen.

Klar til å finne den perfekte CV malen for deg?

Start nå

Et av disse alternativene kan fungere bra for deg, men hvilket du velger å bruke, avhenger helt av omstendighetene du står overfor. Hvis du allerede har jobbet i bransjen i mer enn 25 år og allerede anser deg for å ha både en bred og variert arbeidserfaring, kan det være noen ting du bør utelate fordi de allerede er selvforklarende. Hvis du i stedet leter etter en ledig stilling som advokat for menneskerettigheter, kan du sannsynligvis unngå å nevne sommeren du arbeidet i baren.

På den annen side, hvis du tilfeldigvis er nyutdannet, så er det ganske selvinnlysende at du ikke har så mye relevant erfaring innen det feltet som etterspørres. I disse tilfellene kan du gjøre arbeidsgivere mer interessert i deg som kandidat for å nevne alt du har gjort før, slik at de kan lage et bilde av hva slags person du er, og om du passer inn i deres organisasjon.

Selv om du søker om å jobbe på et regnskapsfirma, kan arbeidsgivere være interessert i å vite at du har tatt vare på barn for samme familie i to år for å understreke at du er pålitelig og engasjert og dermed passer inn i bedriftskulturen. Som du skjønner, det er utallige måter å formatere CV-en på. Det er dermed en god strategi å bla gjennom flere forskjellige maler før du bestemmer hvilken som passer dine behov.

Hvilke ferdigheter søker arbeidsgiveren din?

Som vi allerede har nevnt ovenfor, når du søker om en spesifikk ledig stilling, er det viktig å studere selve stillingsbeskrivelsen nøye og sjekke de forskjellige ferdighetene som det eksplisitt er behov for. Imidlertid er det lettere sagt enn gjort. Det kan være at du sender CV-en spekulativt til en viss andel av selskapet, som alle har forskjellige kjernevirksomheter og dermed ulikt fokus.

Hvis dette skjer, bør du huske hva det er du ønsker å formidle om deg selv .Hvis du tilfeldigvis er desperat etter å ha gitt hjem en godt betalt jobb som skribent, må du sørge for at all kunnskapen din knyttet til den spesifikke jobben blir fremhevet, som for eksempel:

 • Å være forfatter for studentavisen

 • Din personlige blogg (hvis du har en)

 • Reporter for lokalavisa

Hvis du foretrekker å holde forskjellige detaljer mer åpent, kan det være en god ide å først lide den relevante utdannelsen og arbeidserfaringen der du fokuserer på de myke og overførbare ferdighetene, så vel som iveren etter å faktisk lære mer.

Til slutt, hvis du tilfeldigvis kjenner en viss person på området som du er interessert i å få kontakt med noen som håndterer CV-søknader i jobben sin (for eksempel noen som jobber som HR), kan det være veldig smart å spørre disse personene for råd. Be dem ta en titt på CV-en din og stille følgende spørsmål:

 • Hva skiller seg virkelig ut i din CV i henhold til disse?

 • Hvilke detaljer anser de for å være irrelevante i din CV?

 • Synes de dine harde ferdigheter er mer interessante enn myke ferdigheter, eller omvendt?

Viktige tips for ferdigheter på CV-en

Vi anbefaler deg sterkt å legge dine ferdigheter til CV-en. Imidlertid er det enda viktigere hvordan dette gjøres. Hvis ferdighetene du viser ikke kan være relatert til den ledige stillingen du søker på, vil de ikke hjelpe deg å øke sjansene dine for å få et intervju. Husk at disse tipsene er laget for å øke sjansen til å få et personlig intervju.

Les stillingsbeskrivelsen nøye før du begynner å jobbe med ferdighetene dine på CV-en. Spør deg selv; Hva er minimumskravene som faktisk kreves for å utføre denne jobben? Hvilke andre ferdigheter vil hjelpe deg å lykkes i denne rollen? Hva er de viktigste ferdighetene?

Forsøk å liste opp ferdighetene dine i henhold til det som kreves i stillingsbeskrivelsen. Ulike typer kunnskap som kan relateres til de spesifikke jobbene blir sett på som det grunnleggende kravet for alle kandidater. For å bestå det første utvalget, må kandidaten ha alle disse ferdighetene (for eksempel må en sjåfør kunne kjøre, en programmerer må kjenne visse typer programmeringsspråk).

Myke ferdigheter er der en kandidat kan skille seg ut . Å ha god kommunikasjons- eller samarbeidsevne, for å nevne noen, vil hjelpe deg med å komme deg inn i gruppen. Forsøk å være så spesifikk som mulig; I stedet for bare å nevne dine datakunnskaper, kan du prøve å spesifisere deg selv ved å understreke at du er dyktig til å lage presentasjoner, jobbe med store Microsoft Excel-filer eller har en dypere forståelse av HTML, for å nevne noen.

Vær forberedt på å kunne spesifisere og gi eksempler i løpet av jobbintervjuet ditt når du blir spurt om spesifikke ferdigheter som du nevnte i CV-en. Hvem som helst kan liste en ferdighet, men du må demonstrere ferdigheten med et ekte eksempel.

Begynn å lage din CV

Lag en profesjonell CV raskt og enkelt med vår avanserte CV-bygger

+ Start nå

Oppdatert July 05 2023

StarStarStarStarStar

Skrevet av

CV Maker gir jobbsøkere en komplett plattform med praktiske verktøy og verdifull informasjon. Er du klar for å ta neste steg i karrieren? Lag din CV nå

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.