CV

>

Hvilke ferdigheter og nøkkelkvalifikasjoner bør du liste på CV-en

StarStarStarStarStar

Hvilke ferdigheter og nøkkelkvalifikasjoner bør du liste på CV-en

av CVMaker

 • CV
 • · April 04 2024
 • · 10 minimal lesetid
Ferdigheter og nøkkelkvalifikasjoner på CV

Innholdsfortegnelse

I dagens jobbmarked er ferdigheter på en CV nøkkelen til å demonstrere din egnethet for en stilling og vise frem dine evner. Enten du er en erfaren profesjonell eller en student akkurat i begynnelsen av karrieren, er denne delen et must i enhver CV.

Det kan imidlertid være utfordrende å bestemme riktig antall og type evner som skal inkluderes. Å vite hvor og hvordan du skal innlemme dem kan i stor grad øke sjansene dine for å få et jobbintervju. Vi anbefaler å holde dem korte og skreddersydde til jobben samtidig som vi sikrer at CV-en din er det søkevennlig via programvare.

Utforsk guiden vår for å lære mer om ulike ferdighetstyper og hold deg oppdatert på de siste bransjetrendene i Norge. Vi vil hjelpe deg å forstå skillet mellom myke og harde ferdigheter og deres rolle i å lage en god CV. Ta en titt på våre jobbspesifikke eksempler nedenfor for å øke sjansene dine for å sikre deg det aller viktige første intervjuet!

For ytterligere inspirasjon, se relaterte bloggartikler om hva som bør være med på en CV..

Skreddersy din CV mens du leser videre

Start her

Hva er nøkkelferdighetene på en CV?

De er ryggraden i CV-en din, og spiller en sentral rolle i å vise frem dine evner. For å identifisere nøkkelkompetansene foreslår vi at du slår opp stillingsbeskrivelsen på selskapets nettside du velger. Ved å undersøke kravene grundig kan du sette sammen en omfattende liste arbeidsgiveren din forventer at du skal ha. Mange jobbsøkere mener at du kun bør inkludere dine sterkeste ferdigheter på en CV. Å matche ferdighetene dine til det arbeidsgivere ser etter, er imidlertid mer effektivt for å få CV-en din til å skille seg ut i et hav av søkere.

Sjekk ut vår guide på toppferdigheter arbeidsgivere ser etter i CV-en din for mer veiledning og verdifulle råd.

Camera Flash

Proff tips

Hvis du fortsatt føler deg usikker på dine nøkkelevner, bør du vurdere å spørre vennene dine eller kollegene dine om hva de tror dine toppkvaliteter er.

Liste over topp 10 ferdigheter å sette på en CV i 2024

I det voldsomme britiske markedet søker ansettelsesledere og rekrutterere et mangfoldig kompetansesett og ikke bare dine tekniske ferdigheter. La oss utforske de beste ferdighetene du kan legge til CV-en din og hvordan de kan være til nytte for deg i arbeidsmiljøer.

1. Kommunikasjon

Dette hjelper deg med å formidle budskapet ditt mer effektivt for å overtale andre, både skriftlig og muntlig. God kommunikasjon betyr at du kan forklare komplekse termer tydelig, levere slagkraftige presentasjoner og fremme verdifulle og resultatdrevne diskusjoner i team.

2. Ledelse

Det betyr å veilede og inspirere andre til å nå felles mål. Du kan ta initiativ til prosjekter, motivere kolleger til å oppnå sitt beste og veilede juniormedlemmer når de utvikler sin kompetanse.

3. Problemløsning

Dette hjelper deg å nærme deg utfordringer proaktivt. Dette inkluderer for eksempel å identifisere problemer raskt, analysere årsaker grundig og finne løsninger effektivt. Du kan feilsøke tekniske problemer, løse eventuelle kollegers bekymringer og kontinuerlig forbedre måter å strømlinjeforme organisasjons- eller teamprosesser.

4. Organisering

Det er avgjørende for å håndtere oppgaver effektivt, prioritere ansvar og overholde tidsfrister. Du kan prioritere effektivt, holde tidsfrister konsekvent og utvikle klare tidsplaner. Ved å opprettholde et produktivt arbeidsmiljø og utnytte IT-verktøy kan du effektivisere prosjektledelsen.

5. Kundeservice

Dette er avgjørende for å skape positive relasjoner og møte kundenes behov. Dette kan innebære å bistå klienter, vise empati, adressere spørsmål, løse klager i et kundesenter eller løse klager med profesjonalitet.

6. Kreativitet

Det betyr å utvikle nye ideer for å løse problemer eller forbedre gjeldende prosesser. Tenk på det som å lage et spill for å fullføre oppgavene dine eller sette sammen historier for å underholde kollegene dine. Kreativitet hjelper deg å tenke på nye måter å utføre oppgaver på eller forbedre produkter i en jobb. Du kan for eksempel demonstrere hvordan du skapte et revolusjonerende design for et magasin eller utviklet et motto for en annonse.

7. Emosjonell intelligens

Dette omfatter å håndtere ens følelser og empati med andre. Dette betyr å holde seg rolig i stressende situasjoner, forstå kollegers følelser eller løse konflikter ved å bruke fornuft.

8. Teamledelse

Det er viktig for å koordinere gruppearbeid, delegere oppgaver og fremme samarbeid. Effektiv teamledelse innebærer å motivere enkeltpersoner, løse konflikter og samkjøre teammål med selskapets misjon og visjon, enten det er å lede et idrettslag, organisere et fellesskapsarrangement eller koordinere et gruppeprosjekt.

9. Forhandling

Dette er verdifullt for å komme til avtaler og løse konflikter eller uenigheter. Enten du forhandler om en lønnsøkning, prute på et marked eller finner kompromisser i personlige forhold, er denne ekspertisen nyttig i enhver bransje.

10. Strategisk tenkning

Strategisk tenkning innebærer å analysere situasjoner, sette langsiktige mål og utvikle planer. Du kan for eksempel lage en karriereutviklingsplan, utarbeide et budsjett for et nytt år eller lage en markedsføringskampanje for en ny virksomhet.

Hva er forskjellen mellom myke og harde ferdigheter på en CV?

Myke ferdigheter refererer til personlige egenskaper eller egenskaper du har tilegnet deg over tid, enten det er gjennom utdanning eller erfaring. På den annen side er harde ferdigheter knyttet til teknisk eller jobbrelatert kompetanse som kreves for å utføre en bestemt jobb. De er lærebare og målbare evner. Myke ferdigheter er ofte immaterielle, og det er mer strategisk å inkludere dem i din personlige profilseksjon. Se eksempler nedenfor på topp myke og harde ferdigheter å sette på en CV.

For mer inspirasjon, les bloggene våre på hvordan du kan forbedre din CV og personlig profil på en CV.

Eksempler på nøkkelferdigheter på en CV

Se vår liste over topp 10 ferdigheter avhengig av jobbtype eller bransje nedenfor:

Topp 10 ferdigheter i butikkmedarbeider CV

Myke ferdigheter

Harde ferdigheter

Kommunikasjon

POS Salgssystemer

Aktiv lytting

Lagerhåndtering

Kundeservice

Visuell markedsføring

Initiativrik

Salgsteknikk

Teamarbeid

Produktkunnskap

Les mer om hva en butikkmedarbeider CV skal inkludere her.

Topp 10 markedsførings-CV-ferdigheter

Myke ferdigheter

Harde ferdigheter

Kreativ

Digital markedsføring

Nysgjerrig

Markedsanalyse

Analytisk

Innholdsskapning

Kommunikasjon

Analyse og rapporter

Omhyggelig

Merkevareledelse

Les og få mer inspirasjon til din markedsførings CV som inkluderer alle poster.

Topp 10 ferdigheter på servitør CV

Myke ferdigheter

Harde ferdigheter

Omgjengelig

Bestillingshåndtering

Behendighet

Menykunnskap

Teamarbeid

Bordservering

Oppmerksom

Mersalg

Konfliktløsning

Kassehåndtering

Få med deg alt som skal være med på din Servitør CV her

Topp 10 lærer CV-ferdigheter

Myke ferdigheter

Harde ferdigheter

Medfølelse

Pensum utvikling

Kommunikasjon

Studentadministrasjon

Tålmodighet

Klasseromsledelse

Organisert

Vurdering og karaktersetting

Ledelse

Språkferdigheter

Se eksempel på lærer CV med perfekt oppsett for ferdigheter.

Topp 10 kundeservice CV ferdigheter

Myke ferdigheter

Harde ferdigheter

Aktiv lytting

CRM-verktøy

Kommunikasjon

POS- salgssystemer

Dedikasjon

Datainntasting

Problemløsning

Utgående samtaler

Kontinuerlig læring

Produktkunnskap

Er du usikker på oppsettet, finner du et godt kundeservice CV eksempel her

Topp 10 lager CV ferdigheter

Myke ferdigheter

Harde ferdigheter

Teamarbeid

Lagerstyring

Tidsfordriv

Gaffeltruck sertifikat

Ledelse

Ordreplukking og pakking

Organisert

Sikkerhetsoverholdelse

Detaljorientert

Lagerorganisering

Her får du oppskriften på en god ferdighetsbasert CV

Topp 10 CV ferdigheter for helse- og omsorgsarbeidere

Myke ferdigheter

Harde ferdigheter

Observasjon

Kunnskap om førstehjelp

Mellommenneskelig

Hjerte- og lungeredning

Tålmodighet

Sikker pasienthåndtering

Organisering

Sanitetsstandarder

Ansvarsbevissthet

Renhold

For flere tips, kan du lese vårt helsefagarbeider CV eksempel

Topp 10 Programvareutvikler CV ferdigheter

Myke ferdigheter

Harde ferdigheter

Nøyaktig

Maskinlæring

Samarbeid

Statistikk

Tilpasningsdyktig

Datavisualisering

Presentasjon

Økonometri

Nysgjerrig

SQL, R, Python

Her finner du et fullstendig oppsett med vårt Programvareutvikler CV eksempel

Hvordan liste ferdigheter på en CV

Ditt første instinkt kan være å legge til alle dine kompetanseområder, men målet er å prioritere relevans fremfor kvantitet. I stedet for å overvelde leseren med en lang liste med ferdigheter, fokuser på de essensielle som stemmer overens med dine karrieremål. For eksempel, hvis du leter etter en prosjektleder rolle, inkluderer bare de som er relatert til dette feltet, for eksempel risikostyring, prognoser eller oppfinnsomhet.

Selv om de kan ha forskjellige navnekonvensjoner, foreslår vi at du bruker enkle overskrifter som "Ferdigheter" for denne delen for å minimere forvirring eller tvetydighet for arbeidsgivere.

Camera Flash

Proff tips

For mer tekniske CV-er vil det være mer fordelaktig å ha to separate seksjoner: 'Harde ferdigheter og 'Tekniske ferdigheter'.

Hvordan legge til tekniske ferdigheter til en CV

Lag en egen seksjon med tittelen "Tekniske ferdigheter". De er relevante for en kandidat med teknisk bakgrunn, for eksempel en programvareutvikler, dataanalytiker eller systemadministrator. Å gjøre dette kan gi en omfattende oversikt over din tekniske ekspertise til arbeidsgivere, enten du oppretter en fotballspiller CV eller a dataanalytiker CV.

Tips om hvordan du legger til tekniske ferdigheter til en CV:

 • Legg vekt på spesifikke verktøy, datavisualiseringsmetoder eller ekspertise på programvareutvikling.

 • Seksjonen for tekniske ferdigheter spesifiserer de nøyaktige programmeringsspråkene og andre relevante ferdigheter som biblioteker, verktøy, rammeverk, operativsystemer eller miljøer.

Eksempler på tekniske ferdigheter på en CV:

 • Python

 • Java

 • HTML/CSS

 • JavaScript

 • SQL

 • CSS

 • utmerke

 • Maleri

 • Cisco

 • TCP/IP.

Sjekk ut vår programvareutvikler CV eksempel eller informatikk CV eksempel for mer inspirasjon.

Hvordan inkludere overførbare ferdigheter på en CV

Identifiser universelle ferdigheter du kan bruke på forskjellige jobber, og demonstrer din evne til å tilpasse seg og jobbe i forskjellige miljøer. Disse kan inkludere harde og myke evner som jevnt overføres fra en jobb til en annen.

Prioriter relevant kompetanse basert på stillingsbeskrivelser og bransjeundersøkelser, og sørg for at du bare inkluderer de mest essensielle. Å vise frem disse overførbare ferdighetene i CV-en din understreker din allsidighet og potensial til å bidra effektivt til ethvert team. Husk bare å inkludere dem hvis nødvendig; ellers er det best å utelate dem fra CV-en din.

Eksempler på overførbare ferdigheter på en CV:

 • Ledelse

 • Teamledelse

 • Empati

 • Problemløsning

 • Analytisk tenkning

 • Kritisk tenking.

Hvis du ikke har det kom inn i arbeidsstyrken likevel, vurder å legge til et av eksemplene for elevene nedenfor.

Eksempler på studentferdigheter på en CV:

 • Organisasjon

 • Tidsfordriv

 • Stress-bestandig

 • Tilpasningsevne

 • Planlegger.

Se våre eksempler på CV for å lære mer.'

Camera Flash

Proff tips

Hvis du kjenner en arbeidsgiver eller profesjonell innen et spesifikt felt, ta kontakt med dem og be om råd. De kan kanskje gi deg tips om nødvendige harde eller myke ferdigheter. Alternativt kan du undersøke harde eller myke ferdigheter knyttet til en spesifikk jobb ved å bruke verktøy som LinkedIn for å gjennomgå stillingsannonser.

Les mer om a ferdighetsbasert CV format her.

Viktige å få med seg

Ferdigheter er avgjørende for å vise at du er kvalifisert for en jobb og øke sjansene dine for å få intervjuer. Etter å ha lest denne artikkelen, bør du bedre kunne skille mellom myke og harde ferdigheter og vite hvordan og hvor du skal plassere dem. Den viktigste takeawayen er å matche dem til det rekrutterere ser etter, noe som igjen kan gi et langvarig inntrykk. For tekniske CVer kan en egen seksjon for tekniske ferdigheter gi en omfattende oversikt over dine kvalifikasjoner og kompetanse. Husk å lage en CV er en kontinuerlig prosess, og å tilpasse den for hver jobbsøknad er avgjørende. Søk med selvtillit, og vi ønsker deg alt godt med din karrierereise.

Tips om hvordan du legger nøkkelferdigheter til en CV:

 • Innlemme dine myke ferdigheter i den personlige profilseksjonen.

 • Hold dem korte og konsise.

 • Inkluder spesifikke ferdigheter som er relevante for dine karrieremål eller jobbmål.

 • Minimer bruken av generisk ekspertise for å gjøre CVen din mer presis.

 • Bruk overførbare evner hvis du har liten eller ingen erfaring.

 • Sørg for å bruke profesjonell engelsk engelsk språk. Alternativt kan du bruke kilder som Grammarly for å se om korrekturlesing ikke er nøkkelferdigheten din.

Neste skritt?

Vi gir deg verktøyene og ressursene du trenger for å lage din CV enkelt. I tillegg har vi en samling på over 20 profesjonelle CV maler du kan tilpasse basert på dine karrieremål. Hvis du står fast og trenger hjelp til å gå gjennom en CV, kontakt ekspertene våre på Tjenester for CV-skriving. Vi hjelper deg i hvert trinn i prosessen ved å skreddersy CV-en din til en spesifikk jobb og velge riktig kompetanse for CV-en din!

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start her

Ofte stilte spørsmål

Hvordan identifisere dine beste ferdigheter å ta med på en CV?

Den enkleste måten å identifisere gode ferdigheter for CV-en din på er å tilpasse dem til dine karrieremål og velge de som er relevante for ønsket yrke. For det første, skriv opp myke og harde ferdigheter du har oppnådd fra arbeidet ditt og utdanningshistorien din, med vekt på de nyeste. Sørg for at de er relevante for jobbmålet ditt, selv om de er overførbare eller tekniske ferdigheter. For det andre, husk viktigheten av å lage en ATS-vennlig CV, da rekrutterere ofte bruker programvare for å filtrere og spore søknader. Til slutt, vis nøkkelevnene dine og fokuser på å inkludere relevante søkeord for å øke sjansene dine for å lykkes i din valgte karriere.

Hvilke ferdigheter ser arbeidsgivere etter i en CV?

Ifølge forskningsstudier fra Manpower i Norge, tre hovedferdigheter ledere ser etter er ledelse, verbal kommunikasjon og pålitelighet. På den annen side er skriftlig kommunikasjon i hovedsak ettertraktet av ungdom i alderen 16-24 år.

Hvordan skrive en CV for noen uten ferdigheter?

Vurder å bruke en ferdighetsbasert CV format når du skriver en CV for kandidater med liten eller ingen erfaring eller skiftende karriere. Dette formatet lar deg demonstrere din verdi som arbeidsgiver og skille deg ut fra andre kandidater basert på din bransje. Se tipsene nedenfor.

 • Fokuser på å fremheve dine overførbare ferdigheter, for eksempel kommunikasjon, prosjektledelse eller problemløsning.

 • Inkluder relevante kurs, praksisplasser, frivillig arbeid og tilleggsopplevelser som viser dine evner.

 • Nevn din utdanningsbakgrunn, sertifiseringer og relevante prosjekter eller personlige prestasjoner.

 • Legg vekt på din entusiasme, vilje til å lære og vekstpotensial.

For å lære hvilke ferdigheter du skal legge til den første CVen, les bloggartikkelen vår om hvordan skrive en CV uten arbeidserfaring.

Ser arbeidsgivere etter myke eller harde ferdigheter?

Arbeidsgivere søker harde og myke ferdigheter når de leter etter den beste matchen. Kompetansen som kreves varierer avhengig av jobben og bransjen du ønsker å satse på. Hvis du mangler harde ferdigheter, kan det å ha overførbare eller myke ferdigheter hjelpe deg med å kompensere for dette.

Hvis du er usikker på å inkludere myke ferdigheter i CV-en din, se hvordan skrive en god CV artikkel for ytterligere veiledning.

Bør jeg inkludere myke ferdigheter på en CV?

Rekrutterere foretrekker å se myke ferdigheter demonstrert gjennom konkrete eksempler i stedet for bare oppført uten kontekst eller bevis. Inkluder dem i din personlige profil eller arbeidserfaringsseksjoner for å gjøre det mer effektfullt. Derfor, i stedet for å liste opp myke ferdigheter som multitasking eller kommunikasjon, inkorporer dem i hele CV-en.

Se artikkelen om arbeidserfaring og prestasjoner på en CV for eksempler.

Hvor plasserer du ferdigheter på en CV?

Som oftest inkluderer jobbsøkere en lang liste med kulepunkter med all den tilegnete kompetansen. Nå har du lært at du kan klassifisere dem i harde eller myke ferdigheter, men hvor går de? Førstnevnte går alltid inn i et eget avsnitt på en CV. De kan også kalles kjernekompetanse eller kompetanseområder. På den annen side er myke ferdigheter innlemmet i den personlige profildelen av en CV. Se artikkelen om hvordan du skriver en personlig profil for eksempler og nyttige tips.

Hvor mange ferdigheter bør du sette på en CV?

Det er ingen begrensning på hvor mange du skal sette på en CV. Den generelle regelen er å inkludere relevant informasjon kun mens du sørger for at du skiller mellom harde ferdigheter og myke ferdigheter.

Når det gjelder harde ferdigheter, er dette en seksjon for seg selv og kan inkluderes som en punktliste. Unngå å inkludere dem du har liten erfaring med, for når du først er i intervjufasen, må du utdype konkrete eksempler.

Hva er navnekonvensjonene for ferdigheter i Norge?

Sørg for at du er klar over vanlige navnekonvensjoner for ulike typer ferdigheter:

Myke ferdigheter:

 • Personlige ferdigheter

 • Folkelige ferdigheter

 • Sosiale ferdigheter

Harde ferdigheter:

 • Profesjonelle ferdigheter

 • Kompetanseområder

 • Kjernekompetanse

 • Harde ferdigheter.

Tekniske ferdigheter

 • Tekniske ferdigheter

 • Tekniske ferdigheter

 • IT-ferdigheter

 • Digitale ferdigheter.

Hva er fordelene med å legge ferdigheter til en CV?

Hvis du legger til ferdigheter som er relevante for dine karrieremål, er du allerede klar for suksess. Det viser rekruttereren eller ansettelseslederen at du prøvde å forstå jobben og er den perfekte kandidaten. Se tilleggsfordeler nedenfor:

 • Hvis du har liten erfaring, kan det å legge dem til en CV demonstrere din motivasjon og vilje til å lære.

 • Det kan hjelpe deg å skille deg ut fra andre kandidater med lignende kvalifikasjoner.

 • Vis frem drivkraft, selvdisiplin og nysgjerrighet.

 • Bevis at du er forpliktet til å oppnå enestående resultater.

 • Vis et ønske om å avansere i din karriere.

Hva er de vanlige feilene å unngå når du setter ferdigheter på en CV?

De fleste nybegynnere eller personer som skifter karriere sliter med å skille mellom harde og myke ferdigheter, noe som gjør det vanskelig for rekrutterere å identifisere sine relevante kompetanseområder. Det er noen få feil du enkelt kan unngå, se tipsene våre nedenfor:

 • Ekskluder ferdigheter du ennå ikke har fått erfaring med eller ikke kan sikkerhetskopiere i et intervju.

 • Ikke oppgi alle evnene du har tilegnet deg tidligere.

 • Unngå å skrive generiske ferdigheter som ikke er spesifikke for dine karrieremål.

 • Sørg for å skille mellom harde og myke ferdigheter på en CV.

 • Sørg for å utdype mer teknisk ekspertise i en ny seksjon kalt "Tekniske ferdigheter".

 • Gjør alltid en stave- og grammatikksjekk ved å korrekturlese arbeidet ditt.

Hvilke ferdigheter kan du ikke sette på en CV?

Hvis du er usikker på om de er verdt å nevne, se eksemplene nedenfor på generiske myke og harde ferdigheter du bør unngå med mindre annet er spesifisert i jobbkravene dine. Selv om de generelt er bedre å ekskludere, kan de fortsatt søke og være relevante for andre kandidater.

Myke ferdigheter

Harde ferdigheter

God arbeidsmoral

Dataprogramvarer

Multitasking

Programmering

Ansvarlig

Datakunnskaper

Forhandlingsferdigheter

Finans

Hardtarbeidende

Fremmedspråk

Selvmotivert

Markedsføring

Lagspiller

Skriving

Begynn å lage din CV

Lag en profesjonell CV raskt og enkelt med vår avanserte CV-bygger

+ Start nå

Oppdatert April 04 2024

StarStarStarStarStar

Skrevet av

CV Maker gir jobbsøkere en komplett plattform med praktiske verktøy og verdifull informasjon. Er du klar for å ta neste steg i karrieren? Lag din CV nå

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.