CV-eksempler

DropDown

CV med lite arbeidserfaring

StarStarStarStarStar

CV med lite arbeidserfaring

I dette eksempel på CV uten jobberfaring, har Heidi utnyttet CV-en sin for å få plass til mest mulig informasjon om sin ekspertise og prestasjoner, og får frem viktige og relevante punkter som kreves for å bli en helsefagarbeider. Hun valgte Oxford malen fordi den fremhever godt hennes profil og ekspertise innenfor sitt fagområdet.

Lag CV nå

"En nyutdannet helsefagarbeider som brenner for yrket. Jeg ønsker å jobbe med både eldre og unge pasienter, og tatt fagbrev som helsefagarbeider. Det gjør meg stolt å kunne hjelpe personer med stell og pleie for å sørge for at de får en bedre hverdag, og er en serviceinnstilt og empatisk person som har evne til å setter meg inn i hverdagen til pasientene."

Heidi Nordmann - Nyutdannet helsefagarbeider

Cv uten erfaring

Innholdsfortegnelse

Hvordan lager du en CV med lite eller ingen arbeidserfaring?

Er du nylig uteksaminert fra skolen og har veldig lite yrkeserfaring å legge til på din CV? Her er tipsene fra CV-maker teamet som hjelper deg med å tette hullene i din CV.

Ønsker du å søke på praksisplass, sommerjobb eller frivillighetsarbeid men har en CV uten erfaring? Bare ta det med ro, vi skal liste opp noen gode tips du kan følge for å ferdigstille din CV, og få din drømmejobb eller praksisplass!

Er du klart il å komme i gang med din egen?

Lag CV her

Hvordan skrive CV uten erfaring?

Begynn med å skrive en kort presentasjon av deg selv til din CV. Denne introduksjonen gir dine arbeidsgivere et raskt bilde av deg, hvem du er og hva du er ute etter. Skriv inn dine personalia (etternavn, fornavn, alder), og etterpå tittelen på en tjeneste eller praksisplass du søker. Til slutt kan du legge til hva slags type ansettelsesforhold som passer for deg.

For å forbedre en profil med ingen arbeidserfaring er det viktig å løfte frem de egenskapene og ferdighetene som kommer til å øke sjansene dine for å få deg en jobb. Om du for eksempel leter etter en jobb innenfor restaurantbransjen bør du løfte frem dine ferdigheter som å takle stressende situasjoner, er serviceinnstilt, og at hoderegning er din styrke!

Camera Flash

Tips:

En kort beskrivelse av deg selv gjør det mulig for arbeidsgivere å få et raskt bilde av deg og hva du er ute etter.

CV eksempel uten erfaring

Eksempel på CV uten erfaring

Last ned dette eksempelet på kundeservice CV

Å skrive et CV eksempel uten erfaring - hva skal du ha med?

Du bør skrive en del som berører din livserfaring om du har lite arbeidserfaring å vise til. Dette kan føles som en vanskelig oppgave i og med at du har liten eller ingen profesjonell erfaring.

Da er det på tide å tenke litt ut av boksen etter ting som kan vurderes å ta med på din CV. Både lønnet og ulønnet erfaring kan legges til på din CV.

Har du hjulpet familiemedlemmer som eier en butikk, eller kanskje stelt i stand et loppemarked på gårdstunet? Ikke nøl med å nevne slike ting, da slike erfaringer viser at du har hatt litt erfaring innenfor salg. Om dine foreldre har gitt deg ansvaret for å ta vare på dine yngre søsken, kan du også beskrive din opplevelse som omsorgsperson for barn.

Dine opplevelser utenom læreplanen kan også vitne om dine ulike ferdigheter (organisering av arrangementer, dine erfaringer på sommerleir, montering, gruppearbeid som utføres i klasserommet etc.).

For å hjelpe deg med å ferdigstille denne delen, kan du liste opp alle aktiviteter og tjenester som du har hatt ansvar for. Selv om det kan virke ubetydelig for deg, er dette livserfaringer på din CV som kan være perfekt å ha med for å finne en jobb som passer for deg.

Beste CV skrivetips for personer uten erfaring
Camera Flash

Husk på:

Ingen erfaringer skal forsømmes, du har flere enn du tror. Bare sørg for at disse er relevante i forhold til stillingen du søker på.

Angi hvor godt du behersker fremmede språk

Når du skal skrive CV uten erfaring må du ikke glemme å legge til hvilke språk du behersker! Faktum er at jo flere språk du snakker, jo større sjanse har du for å få jobben du vil ha! Du kan for eksempel søke på jobber hvor de trenger personell for å håndtere en utenlandsk kundekrets. Om du har kunnskap i andre flere fremmede språk så må du nevne dette, i og med at du kan hjelpe dine medarbeidere med å oversette! Om du sikter etter en internasjonal jobb kommer fremmedspråkkunnskaper å være fordel for å komme videre i ansettelsesprosessen.

Husk på: Å beherske flere fremmedspråk gir deg muligheter for å søke jobber internasjonalt!

Globetrotter? List opp dine mest relevante reisemål!

Hvorfor ta med dine reiser på en CV med lite arbeidserfaring?

Når du blir bedt om å snakke reiser du har vært på de siste årene på et intervju, er ikke på grunn av malplassert nysgjerrighet når de ønsker å vite hvilke destinasjoner du har besøkt. Men du må ikke gjøre den feilen med å liste opp korte reiser du har gjort i løpet av sommerferien med kun et par ukers varighet. Du må være konsekvent når du snakker om reisemål foran en arbeidsgiver. Det handler om å liste opp internasjonale erfaringer som har gjort det mulig for deg å forstå andre kulturer bedre i landene du har besøkt, og dermed vise at du kan utvikles i en internasjonal sammenheng og at du er tilpasningsdyktig i nye miljø. Da får du dermed løftet frem nøkkelferdigheter som er viktige i arbeidslivet, som å være allsidig og tilpasningsdyktig.

Ta kun med reiser som kan gi ytterligere informasjon om din personlighet!

Ser CV-en litt tom ut? Her er våre tips til å livne opp din CV!

Det siste tipset vi kan gi deg handler om utformingen av din CV mal uten erfaring fra arbeidslivet fra før.

Ser din CV litt tom og livløs ut etter at du har fulgt alle våre råd?

Lek med layoutene av dokumentet med å sentrere teksten, plassere inn seksjoner slik du vil ha dem, eller legg til nummererte punkter. Alle slike triks kan gi illusjonen av en velfylt CV! Legg gjerne til tomme felt slik at din CV passer i et A4 format.

Skap en profesjonell CV i dag!

Klikk her

Trenger du hjelp med å sette sammen din CV?

Takket være vår intuitive CV-maker programvare, har det aldri vært enklere å skrive en CV mal uten erfaring i arbeidslivet! Se over alle våre design og tilpasningsdyktige CV-maler, og lag en CV på mindre enn 10 minutter!

Vårt team med eksperter står til tjeneste for å gi deg råd, optimalisere din CV, eller gjøre noen enkle modifikasjoner om du ønsker det. Ikke utsett dette lengre, og gi deg selv en enestående mulighet for å få drømmejobben!

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.