CV

>

Hvordan skal jeg nevne arbeidserfaringen på CV-en? Tips for en profesjonell CV

StarStarStarStarStar

Hvordan skal jeg nevne arbeidserfaringen på CV-en? Tips for en profesjonell CV

av CVMaker

 • CV
 • · May 29 2024
 • · 4 minimal lesetid
Hvordan skal jeg nevne arbeidserfaringen på CV-en? Tips for en profesjonell CV

Innholdsfortegnelse

Du vil søke på en jobb og er i ferd med å opprette CV-en. Du ønsker å fremheve arbeidserfaring på CV-en så mye som mulig, noe som selvfølgelig er veldig viktig for de fleste stillinger. Dette vil gi bedriften du søker hos en god ide om dine ferdigheter.

Det er mange eksempler på CV, men hva er den beste måten å vise frem arbeidserfaringen din? Det er best å utelate lange historier om arbeidet ditt. En god CV skal være rask å se igjennom og burde ikke være så utfyllende som en bok. Vi gir deg noen tips om hvordan du fremhever arbeidserfaringen din så godt som mulig på CV-en.

Ønsker du å bygge en profesjonell CV?

Start nå

1. Hvordan skrive arbeidserfaring i en CV; start med den siste (mest relevante) erfaringen.

Standard CV arbeidserfaring rekkefølge er at du bruker et motsatt kronologisk oppsett. Det er interessant for arbeidsgivere å se hva din siste arbeidsstilling var. Derfor bør du også liste opp de mest relevante arbeidserfaringene i begynnelsen. På denne måten jobber du fra nåtid til fortid, og viser funksjoner og aktiviteter.

Camera Flash

Tips: Hvordan skrive en CV uten arbeidserfaring?

Hvordan skrive en CV uten arbeidserfaring? Da kan du flytte utdanningen du har fullført høyere opp på CV-en og fokusere på den. Det er ingenting som hindrer deg for å skrive CV med utdanning eller arbeidserfaring først. Du trenger ikke å nevne barneskolen. Videregående er spesielt viktig hvis dette er ditt høyeste utdanningsnivå.

2. Hold beskrivelsen av aktivitetene kort og konkret.

Potensielle arbeidsgivere mottar vanligvis et stort antall søknader. Derfor er det viktig at CV-en din er lett og rask å se igjennom. Det anbefales derfor å liste opp aktivitetene dine kort og tydelig. Beskriv aktivitetene slik at de best samsvarer med innholdet i arbeidet.

3. Fokuser på tilegnet kunnskap, utviklede kompetanser og ferdigheter, prestasjoner, suksess og ansvar.

Når du nevner arbeidserfaringen din på CV-en, er det viktig å fokusere på en rekke punkter. Forsikre deg om at disse stemmer overens med stillingen du vil søke på. Har du for eksempel kunnskapen, men det er ingen konkrete suksesser? Nevn kunnskapen først og se om de andre punktene stemmer overens med den. For eksempel dine ferdigheter og kompetanser.

4. Hold det organisert med korte setninger og punkter.

Korte setninger er enkle å lese. De er også mer merkbare. Bruk punkter for å holde de leselige. Teksten skal være både lett å lese og rask å se igjennom.

5. Gi mest mulig oppmerksomhet og plass til arbeidserfaringen din som er mest relevant for søknaden.

Det er selvfølgelig lurt å fokusere på arbeidserfaringen som samsvarer med stillingen. Du kan også ha arbeidserfaring som ikke er relevant.

6. Sørg for at stillingstitlene er klare og konsekvente.

Stillingsbetegnelsene fra din fortid stemmer ikke alltid overens med stillingen til bedriften du søker på. Det anbefales å matche jobbtittelen din med den nye potensielle arbeidsgiveren din. Du har for eksempel erfaring som utvikler, men bruker selskapet begrepet utvikler? De kan bruke andre ord og uttrykk, selv om stillingen er den samme. For eksempel er det alle slags synonymer for kontoadministratorer som for eksempel account manager, kunderepresentant eller kontomanager. Husk å tilpass din jobbtittel etter hva stillingsannonsen nevner.

7. Forsikre deg om at kompetansen som hevdes i din personlige profil, gjenspeiles i jobbene dine.

Det er viktig at CV-en din gir et komplett, men nøyaktig bilde. Annonserte du visse kompetanser i din personlige profil? Det er en god ide hvis dette gjenspeiles i arbeidserfaringen din. På denne måten gir du støtteinformasjon som bekrefter kompetansen din.

8. Prøv å markere imponerende prestasjoner / suksess.

Det er ikke relevant for hver stilling, men god ytelse bør selvfølgelig nevnes på CV-en. Eller hvis du har oppnådd gode resultater og prestasjoner i forrige jobb. Alt imponerende og relevant kan vises på CV-en. Gjør det kort og presist.

Verktøy for å gjøre arbeidserfaringen din konkret

Før du nevner arbeidserfaring på CV-en din, er det en god ide å ha en oversikt for deg selv. Hvis du først får oversikt selv, vil du få et mer konkret bilde. Denne informasjonen kan i utgangspunktet være omfattende. Du vil se hvilke av disse som er relevante, slik at du kort kan nevne dem på CV-en din for enhver tidligere jobb.

For hver tidligere arbeidsgiver, lag en liste som inneholder følgende:

 • Beskriv hva ansvaret ditt var

 • Skriv ned dine kompetanser og ferdigheter for stillingene

 • Ta med spesielle prestasjoner eller suksesser oppnådd i oversikten

 • Beskriv kort aktivitetene

 • Nevn eventuelle kurs og seminarer du har deltatt i løpet av arbeidsperioden

Arbeidserfaring CV eksempel - Toronto mal

Lest ned dette CV-eksemplet på pdf.

Hvordan håndtere hull i CV-en?

Du har laget en liste over arbeidet ditt og din bakgrunn. Men hva gjør du når du har hull i CV-en? Det er mange mennesker som ikke har hatt påfølgende jobber og derfor sliter med hull i CV-en sin. Et hull på noen få måneder er forskjellig fra et hull på et år eller flere.

Det er et triks for å skjule et hull i flere måneder. Du gjør dette ved ganske enkelt ikke å navngi måneder, men ved å bare bruke år. La oss si at du ikke hadde noen jobb mellom oktober 2017 og april 2018. La deretter arbeidshistorikken slutte i 2017 og starte på nytt i 2018.

Et hull med lengre varighet trenger heller ikke være noe problem. Kanskje du ikke har vært i arbeid for å være sammen med barna eller andre viktige årsaker. Eller gjorde du noe frivillig arbeid mens du var arbeidsledig? Det er mange måter å fylle et tomrom på CV-en din. Har du ikke noe å fylle tomrommet med? Kanskje du hadde et friår.

En kort omtale av arbeidserfaring på CV-en din:

 • Navn på arbeidsgiver

 • Stillingsbetegnelse (vennligst match ledig stilling)

 • Arbeidsperiode i måneder og år

 • Aktiviteter, faglig ansvar

 • Prestasjoner og suksesser

 • Ferdigheter, kunnskap, kvaliteter

Tips: Det anbefales at du bruker bransjespråk når du skriver en CV. Dette kan bety at du må tilpasse ditt CV for forskjellige stillinger.

Lag en CV som fremhever dine arbeidserfaringer

Kom i gang her

Om deltidsjobber skal nevnes eller ikke

Hvorvidt omtale av deltidsjobber er relevant, avhenger av din yrkeskarriere og ledige stillinger. Hvis du har mye arbeidserfaring, er det mindre interessant å vite hva slags deltidsjobb du har hatt. Hvis du nettopp har kommet ut på arbeidsmarkedet, anbefales det å nevne sekundæryrker.

I hver deltidsjobb får du arbeidserfaring og utvider din kunnskap. Det er selvfølgelig ideelt hvis arbeidserfaringen i deltidsjobben din samsvarer med den ledige stillingen. Et godt CV arbeidserfaring eksempel er om du er utdannet kokk og jobbet som kjøkkenhjelper. Dette er relevant hvis du vil søke stillingen som kokk i en restaurant. Dette viser din genuine interesse i industrien.

Presentasjon av arbeidserfaringen din

Poenget er at hvordan du presenterer arbeidserfaringen din, på CV-en betyr mye. Du har en reell sjanse til å få mest mulig ut av arbeidshistorikken din ved å knytte den til den åpne stillingen. Klarer du ikke å gjøre det på egenhånd? Det er ikke noe galt i å få CV-en din profesjonelt utarbeidet mot et gebyr.

Begynn å lage din CV

Lag en profesjonell CV raskt og enkelt med vår avanserte CV-bygger

+ Start nå

Oppdatert May 29 2024

StarStarStarStarStar

Skrevet av

CV Maker gir jobbsøkere en komplett plattform med praktiske verktøy og verdifull informasjon. Er du klar for å ta neste steg i karrieren? Lag din CV nå

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.