CV-eksempler

DropDown

Butikkmedarbeider

StarStarStarStarStar

Butikkmedarbeider

Mari valgte Edinburgh-malen på grunn av dens enkle og lettleste layout. En salgsmedarbeider med 3+ års erfaring i ulike arbeidsmiljøer.

Lag en CV

"Jeg liker et hektisk miljø samtidig som jeg er et ordensmenneske, og jeg sørger alltid for at oppgaver blir løst med høy standard. Etter meget godt bestått på fagprøven i butikkfaget og arbeidserfaring fra en større klesavdeling, der jeg økte omsetningen betydelig gjennom mersalg, er jeg nå sulten på nye utfordringer og mer ansvar"

Mari Olsen - Butikkmedarbeider

butikkmedarbeider

Innholdsfortegnelse

Hvordan lage den beste CV-en for butikkassistent/selger? Sjekk ut våre tips og eksempler!

Detaljhandel vokser raskt, noe som betyr at bransjen tiltrekker seg et stort utvalg av arbeidssøkere. Denne bransjen har en lav terskel, og kan ansette personer med minimal formell utdannelse så lenge de kan bevise sine ferdigheter.

Hvis du vil få en fot innenfor døra, bør søknaden din gi et godt inntrykk. Det betyr at må totalt unngå feil i din butikkmedarbeider CV for å få en fot innenfor døren. Heldigvis har vi laget denne guiden for å utforme din CV, slik at den skiller seg ut og du kan få et intervju innen detaljhandel.

Klar til å skrive din egen?

Finn CV mal her

Hvordan skriver du en butikkmedarbeider CV?

Butikkjobber er intensive stressfulle jobber med mye ansvar. Du må være på beina, hjelpe kundene hele dagen, være effektiv på lageret og jobbe i kassen.

Arbeidsgivere leter alltid etter kandidater som er tilpasningsdyktige, organiserte og har forskjellige ferdigheter. Så hvis du vil skille deg ut fra andre søkere, bør CV-en din være imponerende. Å fremheve ferdighetene dine som er relevante for jobben du leter etter, gir deg en fordel. Selv uten tidligere erfaring kan dine ferdigheter gi deg et intervju, fordi de viser hvor egnet du er for rollen. Du bør tenke på ferdighetene du har som kan gi selskapet verdi og inkludere dem i CV-en.

Skill mellom myke og harde ferdigheter på en butikkmedarbeider CV

Vanlige jobber innenfor detaljhandel

Som andre raskt voksende sektorer har detaljhandel mange jobber, fra sesongbaserte til permanente. Å søke på en av følgende jobber kan være din start eller en milepæl i detaljhandel karrieren:

  • Butikkselger Fysiske butikker trenger personale som vil øke salget. Butikkselgere er i direkte kontakt med kunder for å hjelpe dem med å gjøre sine kjøp. De er også ansvarlige for å opprettholde orden i butikken, lagre varer og holde styr på kundene. Når det er innkommende leveranser, håndterer butikkselgeren også lageret. De sørger for at virksomheten fungerer smidig, og har rollen for å øke butikksalget.

  • Kundeservice representant I takt med at kundeantallet øker vil det være et større behov for kundestøtte. En kundeservicemedarbeider håndterer telefonsamtaler, chatprogrammer via Internett, svarer på e-post, og gir svar på kundenes spørsmål på sosiale medier. De håndterer også klager og oppfølging av returnerte varer og refusjoner. Kunder med problemer er ofte utålmodige og kan være frekke. Derfor krever jobben noen med tålmodighet og eksepsjonell evne til å løse problemer.

  • Kasse Når det er en tilstrømning av kunder, krever butikker flere kasserere for å få fart på kjøpsprosessen. Kasserere gjør imidlertid mer enn bare å motta betalinger. De hjelper kunder med retur og bytte av produkter. De informerer også kunder om tilgjengeligheten av kampanjer og belønningssystemer. De avstemmer kontanter og bilag samt balanserer kontantstrømmen.

  • Butikksjef Store butikker krever at en leder overvåker virksomheten og sørger for at alt fungerer som det skal. Lederen er også ansvarlig for ansatte, budsjettering og overholdelse av sikkerhetsforskrifter og operasjonelle retningslinjer. De representerer eierens interesser i virksomheten. Å være butikksjef krever sterk ledelse og sosiale ferdigheter for å organisere ressurser og sikre lønnsomhet.

Camera Flash

Viktig!

Arbeidsgivere leter alltid etter kandidater som er tilpasningsdyktige, organiserte og har forskjellige ferdigheter. Så hvis du vil skille deg ut fra andre søkere, bør CV-en din være imponerende. Å fremheve ferdighetene dine som er relevante for jobben du leter etter, gir deg en fordel.

Hva skal du ha med i CV-en?

Før du begynner å skrive CV-en din må du velge et format. Før du bestemmer deg for et format, bør du bestemme om du har nok arbeidserfaring for jobben. Hvis du er ny i bransjen med liten arbeidserfaring, vil en ferdighetsbasert CV hjelpe deg med å få et intervju. Men hvis du leter etter en spesiell jobb og har tilstrekkelig arbeidserfaring, så vis dette i omvendt kronologisk format. Hovedpunktene i CV-en din bør inneholde følgende:

1. Personopplysninger Det er viktig å oppgi kontaktinformasjon, inkludert din nåværende adresse hvis ansettelsesansvarlig ønsker å kontakte deg. Sørg for at personlig informasjon er øverst for å enkelt hente dette frem.

2. Personlig uttalelse Det er en oppsummering av dine beste ferdigheter, prestasjoner og salgsnivåer. Sammendraget kan også inkludere ambisjonene dine for å søke på jobben. Den personlige uttalelsen er den mest avgjørende delen av CV-en fordi den fremhever din personlighet.

3. Arbeidserfaring Oppgi arbeidserfaringen din i omvendt rekkefølge, noe som betyr at den siste jobben din blir den første. I tillegg til å nevne dine ansvarsområder, inkluder dine viktigste prestasjoner. For eksempel kan du ha ledet en omorganisering som økte salget med 20%. Men hvis du nevner prestasjoner, må du forklare din rolle i å ha oppnådd dem.

4. Utdanning Du bør liste opp din pedagogiske bakgrunn samt prestasjoner som er verdt å nevne. Hvis du har lite arbeidserfaring, bør du nevne kvalifikasjoner du har lært på skolen. Alle andre yrkesfagskurs bør også nevnes; de viser at du ønsker personlig utvikling.

5. Ferdigheter og kompetanse Din kunnskap er verdt å nevne hvis det er relevant for jobben du søker. Selv om du ikke har arbeidserfaring, kan godt forklarte ferdigheter gi deg et intervju.

6. Personlig interesse Hobbyer er ment for å bryte isen under intervjuer, men de er valgfrie. Hvis du ikke har noen spennende hobbyer som er verdt å inkludere i CV-en, hopper du over den delen.

De viktigste CV seksjonene for butikkmedarbeidere
Camera Flash

Tips:

Om du ikke har mye arbeidserfaring å vise til, fremhev heller utdannelser og kompetanse først på din CV. Våre maler kan tilpasses slik at du kan bygge opp strukturen på CV-en slik du vil.

Hvordan skriver du et perfekt personlig profil?

En personlig profil er et salgsargument. Ettersom arbeidsgivere innenfor detaljhandel tenker mye på hva slags holdninger sine ansatte skal ha, må du skildre personligheten din godt. Det handler ikke om dine erfaringer, men hvilken innvirkning du kan gjøre hvis du blir ansatt. Bruk konkrete eksempler og skreddersy ambisjonene dine til selskapets visjon og mål. Hensikten er å spikre noen ferdigheter i stillingsannonsen og få rekrutterernes oppmerksomhet. Å skrive at du er god uten å kvantifisere prestasjonene dine, vil gjøre CV-en din meningsløs.

Tips til hvordan du skal skrive personlig profil på din CV

Her er noen eksempler:

Eksempel 1: Med mer enn tre års erfaring er jeg en dedikert kundeservice representant som får energi fra et hektisk arbeidsmiljø. Jeg er kjent for å hjelpe gjennomsnittlig 40 kunder om dagen, og jeg ønsker å bruke mine sosiale ferdigheter i en ledende stilling.

Eksempel 2: Erfaren selger med lidenskap for å hjelpe kunder. Jeg er målrettet og dedikert til å gi en utmerket shoppingopplevelse.

Eksempel 3: Proaktiv og kundefokusert salgsassistent med mer enn to års erfaring. Kjent for utmerket kundeservice, teamarbeid og dokumentert erfaring med å øke inntektene gjennom mersalg.

Klart il å komme i gang med din egen CV?

Finn gratis maler her

Hva er viktige ferdigheter eller kompetansene som skal nevnes for stillinger for butikkmedarbeider?

Ansettelsesansvarlig setter pris på relevans, så hvordan identifiserer du relevante ferdigheter for CV-en din? Lag en liste over ferdighetene på jobbtilbudet og sjekk disse opp mot ferdighetene du har. Noen av ferdighetene som kreves for detaljhandel jobber inkluderer:

Inventar ferdigheter: Å jobbe i detaljhandel krever påfylling av butikkhyller og sørge for at produktene er på de riktige stedene. Du bør også overvåke lagerbeholdningen fra vindusdisplay til produkter i hyllene.

IT-ferdigheter: Du må være kjent med datamaskiner, elektroniske registre og salgssystemer. Kunnskap om informasjonssystemer kan også være nyttig for å håndtere innkjøpstrender. Du bør også være effektiv når du analyserer data fra online bestillinger for å øke salget.

Ferdigheter for markedsføring: Du må vite hvordan du kan overbevise og overtale kunder til å kjøpe et produkt. Du bør kunne skreddersy et budskap til målgruppen og overtale dem til å gjøre et kjøp.

Organisatoriske ferdigheter: Som butikkarbeider har du mange aktiviteter å utføre, inkludert varepåfyll, veilede kunder, produktillustrasjon og organisere vindusdisplayer. Derfor må du være god på multitasking og være organisert for å sikre at alt går etter planen.

Hvordan kan du skille deg ut fra andre kandidater?

Bruk et tydelig og kortfattet CV-oppsett CV-en din skal være tydelig og lett å lese på skjermen og på trykk. Unngå derfor fancy skrift og farger; svart og hvitt vil levere meldingen bedre. Det bør også være et kortfattet dokument på ikke mer enn to sider, slik at rekrutterer bare bruker noen sekunder på å skumme gjennom CV-en.

Unngå hull i CV-en Sørg for at alle datoene dine er koblet sammen i arbeidserfaringen din. Du bør forklare hullene for å unngå feil konklusjon. Hvis du var arbeidsledig, fremhev ferdighetene og utviklingskurs du tok i løpet av den tiden.

Skreddersy CV-en for jobben Match ferdigheter med ansvaret i den annonserte jobben. Det er enkelt å tilpasse CV-en i dag, da de fleste rekrutterere gir detaljerte stillingsbeskrivelser.

Kvantifiser ferdighetene dine Når du bruker handlingsord, beskriver du prestasjonene dine godt, du trenger konkrete bevis for å bevise dine ferdigheter. Bruk tall og relevant statistikk for å markere dine prestasjoner.

Hvilke personlige egenskaper søker arbeidsgiveren etter?

Utmerket kommunikasjon: Å være butikkmedarbeider betyr at man snakker med kunder hele dagen. Derfor må du være en utmerket kommunikator gjennom flere kanaler.

Øye for detaljer: Du må være opptatt av produktene og hvordan de vises frem, holde hyllene fulle og sikre en jevn drift av butikken.

Problemløser: Det oppstår ofte problemer med kundene, og du bør være ekspert i å håndtere konflikter og komme raskt med løsninger.

Hvilken annen informasjon er det viktig å nevne for stillinger for butikkmedarbeider?

Når du er arbeidssøker, må du alltid sørge for at CV-en inneholder nøkkelord relatert til jobben du leter etter. Hvis du for eksempel vil ha en kundeservice stilling, inkluder ord og ferdigheter som er relevante for kundeservice jobben. En rekrutterer som bruker programvare for for å finne kandidater, filtrerer vanligvis kandidater basert på valg av nøkkelord. Hvis du ikke inkluderer disse søkeordene, kan CV-en din kanskje ikke nå ansettelsesansvarlig.

Hemmeligheten med å få et intervju er å gi rekrutterer nok informasjon som viser din evne til å få jobben gjort samt dine prestasjoner.

CV eksempel butikkmedarbeider - Selger - Edinburgh-mal

Last ned CV malen for butikkmedarbeider her

Mari viser at hun er en engasjert og ansvarsfull medarbeider på din butikkselger CV. Hun nevner viktige attributter og egenskaper som ansettelsesansvarlig ser etter, samt løfter frem prestasjoner høyt oppe i CV-en. Hun viser til gode prestasjoner med både månedens ansatt og mersalgs rutiner som har økt omsetningen til avdelingen betydelig. Hun påpeker mye arbeidsglede, energi og et ønske om mer ansvar og ledelse, med en slik CV har hun en god mulighet til å ta det neste steget i karrieren sin. Sjekk også de andre CV-malene våre og velg en som passer din søknad best!

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.