CV-eksempler

DropDown

CV for Karriereendring

StarStarStarStarStar

CV for Karriereendring

Kristian er utdannet innen oversettelse og har kunnskap om en rekke forskjellige språk. Nå vil han endre karriere for å bli teknisk skribent.

Lag CV

"Entusiastisk og detaljorientert flerspråklig oversetter, med en dokumentert merittliste i å oversette ulike typer medier. Jeg var en effektiv elev som demonstrerte kommunikasjonsevner i ulike flerkulturelle og profesjonelle omgivelser. Ser etter en ny utfordring å endre karriere som teknisk skribentpraktikant i en internasjonal og teamorientert selskap."

Kristian Isaksen - Utdannet som oversetter

CV-eksempel - CV for karriereendring

Innholdsfortegnelse

Hvordan skrive en CV når du skifter karriere

Vi vet en ting eller to om å skrive en CV.

En ting vi vet er at det kan være vanskelig å skrive den perfekte CV-en.

Å skrive en CV når du skifter karriere er enda vanskeligere.

Enten på grunn av langsiktige drømmer, logistiske årsaker eller økonomiske endringer, vil de fleste av oss skifte karriere på et tidspunkt. Når disse øyeblikkene kommer, trenger du en CV som gir deg den beste sjansen til å finne en ny jobb. Så her er noen tips for å skrive den perfekte CV-en for karriereendring.

Lag en perfekt CV for karriereending

Start her

Starter fra bunnen av

Når du skal skifte karriere, er det fornuftig å starte på nytt med en ny CV. Spesielt om du sal bytte karriere i voksen alder med mye yrkeserfaring. Før de søker på en ny stilling, gjør jobbsøkere ofte noen raske justeringer av standard CV. Men et skifte av karriere krever en fullstendig overhaling. Bruk dette som en mulighet til å analysere ferdighetene og erfaringene dine på nytt og begynn på nytt.

Førsteinntrykket betyr noe... gjør et godt et

Du får bare én sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk, så ikke gå glipp av å selge deg selv. Ta deg tid til å skrive et engasjerende og overbevisende følgebrev for å legge ved CV-en din. Tross alt vil følgebrevet være din første sjanse til å imponere en rekrutterer.

Du kan ha en god ide om hvorfor din tidligere erfaring gjør at du passer godt for den nye stillingen, men ikke anta at rekrutterere vil knytte de samme forbindelsene. Du vil konkurrere mot kandidater med mer relevant bakgrunn, så forklar nøyaktig hvorfor ferdighetene og erfaringen du har fått fra din tidligere karriere gjør deg perfekt for din nye karriere.

Referer til stillingsbeskrivelsen i din personlige uttalelse

Det er viktig å inkludere en personlig uttalelse på din nye CV for skifting av karriere. Bruk den til å fremheve sammenhengen mellom stillingsbeskrivelsen og dine tidligere prestasjoner. Inkluder nøkkelord fra stillingsbeskrivelsen og koble dem til relevante ferdigheter eller erfaring fra tidligere stillinger.

Eksempel på CV for karriereendring

CV eksempel for karriereending

Last ned CV eksempel for karriereendring

Kristian har valgt en Peking-mal som får frem alle detaljene om arbeidserfaring og utdannelse på samme side. Her får han vist tydelig frem hvilke kvalifikasjoner han har, og vil også egne seg godt i en jobb som teknisk skribent.

Oppsett på CV for å bytte yrke

Hvis din nye karriere er vesentlig forskjellig fra den gamle, kan det hende at en tradisjonell kronologisk CV ikke er det beste alternativet.

Bruk i stedet den første siden av CV-en til å fremheve mål for karriere og kvalifikasjoner, og lag deretter kategorier som viser frem relevante ferdigheter og erfaring. Du kan bruke den andre siden til å liste opp arbeidserfaring i kronologisk rekkefølge.

For litt inspirasjon om forskjellige CV-oppsett, sjekk ut disse CV-eksemplene

Vet hva du skal utelate

Selv om det er viktig å kommunisere ferdigheter og prestasjoner, er det ikke nødvendig å inkludere hver eneste lille prestasjon i karrieren din så langt. Relevans er nøkkelen!

Fokuser kun på de som beviser at du passer godt for din nye rolle, og få mest mulig ut av dem. Når du viser arbeidserfaringen din, må du bare inkludere beskrivelser for stillinger som krever lignende ferdigheter som den nye stillingen. Ikke gi lange beskrivelser av helt irrelevante stillinger.

Bytte karriere - Dette bør du ikke gjøre

  • Ta med gammel og irrelevant informasjon til stillingen

  • Snakke negativt om tidligere yrkesvalg

  • Bruke en gammel uoppdatert CV

  • Ta med erfaringer eller interesser som ikke er relevant for stillingen

  • Droppe arbeidsprestasjoner og relevante ferdigheter

Viktigste CV seksjoner for karriereendring

Ikke-arbeidsrelatert erfaring er verdifullt!

Siden din yrkeserfaring kanskje ikke er relevant for din nye karriere, vil eventuelle fritidsaktiviteter på CV-en din være viktigere.

Inkluder eventuelt relatert frivillig arbeid, utdanning, opplæring eller praksisplasser du har gjennomført.

Dette vil vise frem ikke bare dine overførbare ferdigheter, men også din lidenskap, fokus og entusiasme for din nye karriere.

Støtt verdiene dine med tall

Når du lister opp prestasjonene dine i tidligere stillinger, ta med punkter som viser bidraget ditt til bunnlinjen. Uansett hvilket felt du jobber i, er tall en klar indikator på dine bidrag og prestasjoner.

Tallene du kan oppgi er spesielt viktige på en CV for skifting av karriere, fordi de lar rekrutterere raskt forholde seg til ukjent arbeidserfaring og vurdere hva du kan tilføre stillingen.

Se etter relaterte aspekter

Visse ferdigheter og prestasjoner er like på tvers av bransjer og strukturer for ledelse. Identifiser aspekter ved din tidligere stilling som rekrutterer for den nye stillingen vil finne viktig.

Ting som prosjektledelse, markedsføring på sosiale medier og å få sponsing ligner uansett hvilket selskap eller organisasjon du jobber for, så legg disse til i CV-en din.

Lag din egen CV for karriereskifte

Klikk her

Ikke bry deg om gapet

Med skifte av karriere vil du definitivt ha et gap i kvalifikasjon hvis du kommer fra et ikke-relatert yrke.

Ikke bli motløs av dette.

Husk at få kandidater vil ha alle nødvendige kvalifikasjoner. De fleste arbeidsgivere foretrekker å ansette noen som oppfyller 80 %-standarden, men som har ekstraordinær entusiasme og pågangsmot. Fokuser på å selge dine ferdigheter og evner, og ikke glem at ønsket om å endre karriere viser seg i selvtillit, lidenskap og driv.

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.