CV-eksempler

DropDown

Student

StarStarStarStarStar

Student

Pau Halvorsen valgte Otago-malen. Han er tredjeårsstudent med lite arbeidserfaring som søker HR-stillinger. Hans pedagogiske og sekundære aktiviteter går foran arbeidserfaring ettersom de er mer relevante. Med CVmaker kan du enkelt omorganisere CV-en din slik at den mest relevante informasjonen er øverst.

Lag en CV

"Organisert og ambisiøs student i organisasjonspsykologi med spesialisering i HR, klar til å utvikle en karriere innen HR med sterke lederegenskaper. Utmerket tidsstyring, kommunikasjon og mellommenneskelige ferdigheter, med evne til å bygge og styrke forbindelser mellom ulike avdelinger. Kjennskap til arbeidsrett og sentral HR-praksis, med solid forståelse for rekruttering, overholdelse og forretningsdrift."

Paul Halvorsen - Student i organisasjonspsykologi

Eksempel på CV for student

Innholdsfortegnelse

Hvordan skrive en god student-CV? De beste tipsene for å få deg ansatt!

Som alle nyutdannede vil fortelle deg, er det stor konkurranse på arbeidsmarkedet når du forlater universitet eller høyskole. Derfor er det så viktig å legge mye innsats i å bygge en profesjonell CV. Enten du er på utkikk etter en deltidsjobb samtidig som du studerer eller ønsker å lande din første jobb i den bransjen du har jobbet mot, så må du gjøre din student CV presentabel og lett å lese. Les videre for å finne ut hvordan du kan lage den perfekte CV for å møte dine behov.

Vil du skape en perfekt CV?

Finn mal her

Hvordan skrive en CV som student, og hvordan skille seg ut?

I hovedsak er det ikke så mye som skiller en student-CV fra en profesjonell. Den store forskjellen er at du ikke har like mye erfaring som en som har vært i arbeidslivet i mange år. Lite arbeidserfaring er vanligvis en ulempe, men arbeidsgivere forstår at studentene sannsynlig ikke har alle de ferdighetene de trenger, med mindre vi snakker om voksne studenter som har gått tilbake til utdanning midt i karrieren. Derfor må en student-CV få frem mer av de positive egenskapene til den enkelte, snarere enn å fremheve relevant arbeidserfaring.

Jobb deg ut i fra et godt CV eksempel for student

Det er mange maler å velge mellom som vil hjelpe deg å komme i gang. Å en annen mal kan det være til stor hjelp og det er langt bedre enn å stirre på et blankt ark. Selv om en håndskrevet CV er akseptabelt i noen tilfeller, så vil de fleste arbeidsgivere forvente at en CV for studenter skal skrives ut på én eller to ark med A4-papir eller e-post.

Hva bør du legge inn din CV?

Start med navn og kontaktopplysninger før du går videre til din personlige profil og pedagogiske kvalifikasjoner, som inkluderer arbeidserfaringen du har fra deltidsarbeid eller praksisplass. Skriv fullstendige setninger selv om du kan komme med et punkt her og der, for eksempel når du skal vise til eksamensresultater. Dersom du allerede er utdannet og har studert til en Mastergrad, må du huske å inkludere informasjon om din nåværende grad først, og inkludert høyere utdanningsinstitusjon om du har det. Skriv deretter om fullførte kurs osv.

En god CV for student må minst inneholde følgende;

 • Personlig/kontaktinformasjon

  • Fullt navn

  • Bosted

  • Telefonnummer

  • E-postadresse

  • LinkedIn-profilen din (dersom den er representativ og oppdatert)

 • Personlig profil; en kort, men god introduksjon av deg selv. Forklar i to til tre setninger hvem du er, hva du er flink til, hva du er på jakt etter og hva dine ambisjoner er.

 • Arbeidserfaring; beskriv jobber og arbeidserfaring du allerede har. Forklar kort om dine oppgaver, ansvar og prestasjoner. Prøv å fokuser på overførbare ferdigheter som også vil hjelpe deg å være vellykket i andre jobber.

 • Utdanning og kvalifikasjoner; sett inn ditt siste studie først. Dersom det er relevant for jobben du søker på, kan du inkludere detaljer om graden din. For eksempel spesifikke ferdigheter du har lært, gjennomførte prosjekter, og din spesifikke rolle og prestasjoner.

Viktige elementer i en student CV:

 • Fokuser på relevant utdanning og erfaring

 • Ta med relevante dokumenterbare ferdigheter

 • Legg arbeidserfaring lengre ned på din CV dersom du har lite av dette

 • Skriv en god CV-profil om hvorfor du er riktig kandidat

 • Sørg for å få med praksisplasser og kurs som kan være relevant

Hvordan takle lite eller ingen profesjonell erfaring?

I en student CV uten mye arbeidserfaring kan du ikke skape dette ut i fra ut av tynn luft, så bruk den kunnskapen du har for å prøve og vise dine ferdigheter på CVen.

Aktiviteter som medlem av klubber og sosiale grupper i og utenfor studiestedet kan du for eksempel benytte til å demonstrere dine organisatoriske-, personsentrerte- og kommunikasjonsferdigheter, for eksempel. Ikke bli fristet til å inkludere arbeidserfaring som du ikke har.

Det blir sannsynlig avslørt ganske raskt i et intervju at du ikke har noen erfaring i det området du hevder. Alt arbeidet du har gjort, selv om det bare har vært en feriejobb, er relevante og viser evne og vilje til å arbeide.

Du trenger selvfølgelig ikke bare ønsker å vise informasjon på CV-en som er relevant og dermed tilfører verdi. Hvis du føler du må gi CV-en din litt mer 'fyll', på grunn av mangel på erfaring, så kan du vurdere å legge til følgende deler;

 • Utenomfaglige aktiviteter; har du vært del av en akademisk klubb, elevrådet eller har du skrevet for en studentavis? Så bra! Disse aktivitetene kan demonstrere både kompetanse og engasjement. Å ikke nevne dem på CVen ville være en stor glipp.

 • Interesser; dersom dine hobbyer eller personlige interesser samsvarer med arbeidsfeltet eller industrien du søker, kan dette gi deg en fordel over andre kandidater. Prøv å være spesifikk her; hva er det akkurat du er interessert i? Er det bestemte bøker, forfattere eller eksperter som inspirerer deg? Jo mer spesifikk du er, jo mer autentiske vil dine interesser være.

 • Skoleprosjekter; har du vært med på et prosjekt der du har vist ferdigheter som kreves for jobben du søker? Det er en god erstatning for erfaring! Beskriv oppdraget ditt, din spesifikke rolle og utfallet/prestasjoner av prosjektet. Dersom prosjektet eller researchen du har gjort har fått noen publisitet, sørg for å inkludere en lenke.

 • Gode karakterer; fikk du over gjennomsnittlige karakterer? Det kan faktisk gi deg en fordel over andre student-kandidater. Nøkkelen her er presentasjonen; du vil kanskje fokusere på kursene som er mest relevante for arbeidet i stedet for hele karakterlisten.

Viktigste CV seksjoner du må ha med på en student CV

Lyst til å prøve gratis?

Lag CV her

Hvordan lage en student-CV som skiller seg ut

La oss innse det; din mangel på faglig erfaring kan betraktes som en ulempe av din potensielle arbeidsgiver. Derfor må du utmerke deg på andre områder, for eksempel med din CV. Nøkkelen her er å skreddersy din student CV, slik at den passer jobbeskrivelsen.

I stillingsbeskrivelsen kommer arbeidsgivere med en rekke ledetråder på hva de er ute etter i en kandidat. Bruk denne informasjonen til din fordel! Sørg for at nødvendige ferdigheter er lett å finne i din CV.

Dersom du søker på en jobb i en kreativ bransje, så kan du overbevise med bruk av farger, grafikk og bilder. Men de fleste studentjobber krever at du holder deg til et vanlig format, noe som gjør det vanskelig å få din CV til å skille seg ut fra konkurrentene. Alternativt kan du bruke blokkbokstaver for å dele inn seksjoner, noe som gjør en CV mer dynamisk.

Når du har en liste med viktige egenskaper, vil du skille deg ut mer enn de med mer generelle ord. Fornuftig bruk av kursiv eller fet tekst kan også utgjøre en forskjell. Nøkkelen her er å ikke overdrive formateringen, slik at din student-CV ender opp med å se litt barnslig ut.

Følgende tips vil også bidra til at din CV skiller seg ut fra andre;

 • Sørg for å harmonisere de ulike delene av din CV og følgebrevet for å gjøre det til en sammenhengende, konsistent historie for arbeidsgivere. Hvis du for eksempel søker etter en sterkt kommersielt orientert jobb, så hjelper det egentlig ikke å nevne din ambisjon om å bli en verdenskjent miljøforkjemper.

 • Å hevde ferdigheter er en ting, å vise dem er noe annet. Hvis det er visse ferdigheter som er viktig for en viss rolle, trenger du ikke bare å hevder at du har dem, men prøv og fortelle hvor du har lært dem. Dersom du hevder at du har sterke organisatoriske ferdigheter, prøv å finne eksempler hvor du visste det. Bortsett fra profesjonell erfaring , kan det også være å organisere et arrangement for et idrettslag eller en studentforening.

 • Hold fokus på resultater. Uansett om du har over gjennomsnittet gode karakterer i enkelte fag eller prosjekter ved universitet eller presterte godt, så er det noe arbeidsgivere er interessert i. Har du løpt et maraton eller besteget et fjell? Det er god måte å gjøre opp for mangel på erfaring!

Viktigste punkter å ta med på en student CV

Hvorfor skreddersy din CV for hver søknad?

Alle jobber er forskjellige. Alle arbeidsgivere har også helt forskjellige identiteter og måter å arbeide på. Dersom du ikke skreddersyr din CV til disse kravene, er det mindre sannsynlig at du kommer på det viktige intervjuet. Imidlertid, ved å skreddersy din CV her og der, gir du deg selv den beste sjansen til å få et tilbud.

Du trenger derimot ikke å skrive CV og søknad fullstendig om hver gang du søker på en jobb. Bare noen subtile endringer kan utgjøre hele forskjellen. Tenk deg at du ønsker å få arbeid i frivillige sektor. Når du nevner dine skole-kvalifikasjoner, kan du plassere biologi-resultatet først, dersom arbeidsgiveren driver med medisinsk forskning.

Du bør også nevne språk-karakterer på toppen, dersom en veldedighetsorganisasjon opererer i utlandet og krever slike ferdigheter. Selv om du tror at disse detaljene ikke vil utgjøre en forskjell, så må du huske på at enkelte student CVer er svært like.

Bare litt tilpasning kan gi deg en større fordel enn konkurrentene dine og gi deg mulighet for å komme på et intervju. Et annet nyttig tips er å organisere ordlyden i din personlige profil, slik at all informasjon er mer relevant for arbeidsgiver.

Beste CV format for en student CV

Hvilket format og struktur er best for en student-CV?

Noen arbeidsgivere vil spesifisere hvilket format de ønsker å motta CV i. Dette er vanligvis fordi prosessen er ledsaget av et søknadsskjema og arbeidsgivere er opptatt av å ikke publisere informasjon som vil gjøre valgprosessen tregere.

I tilfeller hvor det ikke er noe struktur som er lagt ut for deg, så er det best å holde seg til et prøvd og testet format. Bruk en klar skrift som er enkel å lese og ser profesjonell ut. Comic Sans bør unngås, men Times New Roman, Arial og Verdana fungerer godt.

Bruk en litt større font-størrelse på navn og kontaktdetaljer – Tross alt handler din CV om deg. Lag også mellomtitler for de ulike delene av CVen din. Sørg for at du bruker linjeskift, slik at informasjonen i din CV er ordnet på en måte som gir god oversikt.

Husk at arbeidsgivere kan du se hundrevis av håpefulle student CV-er, noen ganger hver dag, så den vil kun bli lest i detalj om dersom den har kommet videre fra første runde. Husk at en CV bør ikke være for lang. Hvor lang en CV bør være, er ikke en eksakt vitenskap, men vil avhenge av annen informasjon som oppgis i et følgebrev eller søknadsskjemaet. Derimot er det for langt å skrive mer enn to A4-sider, så du må trimme den om den overgår det.

CV eksempel student med universitetsgrad på jakt etter HR-rolle - Cambridge-mal

CV eksempelet  - universitets-student

Last ned dette studen CV eksempelet  - universitets-student på jakt etter HR-rolle

I eksempelet på CV ovenfor, går søkeren Trine på universitetet og er på jakt etter en HR-rolle for å starte sin karriere. I løpet av studiet sitt har han allerede fått relevant erfaring både profesjonelt og som frivillig.

Siden denne erfaringen kan gi henne en fordel over andre kandidater, er det høyt oppe på CVen hennes. For å gi CV-en ekstra tyngde, nevner Trine også at hun er medlem av universitets bedriftsklubb. Trine har valgt å bruke den profesjonelle cv-malen "Cambridge" med et bilde. Med vår CV-bygger er det enkelt å bytte til en annen mal. I eksemplet nedenfor har vi forvandlet Trine sin CV til en uten bilde.

Gode tips og feil du bør unngå?

 • Unngå uformelt språk eller slang. En CV er et formelt dokument og bør behandles deretter, selv om arbeidsgiveren ser på seg selv som trendy.

 • Korrekturles CVen for skrive- og stavefeil. Selv strålende essay-forfattere på universitet gjør slike feil , så sjekk og dobbeltsjekk før du sender den avgårde.

 • Ikke inkluder opplysninger på CVen som allerede står i søknadsskjemaet. Lag din CV kortere eller inkluder ekstra informasjon som du ellers hadde utelatt.

 • Litt arbeidserfaring holder lenge når du søker din første jobb etter eksamen, så ikke vær flau for å nevne ting du har gjort i fortiden. Nesten alle studenter har mer å lære og arbeidsgivere forstår det.

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.