CV

>

Eksempler på personlig profil for CV og nyttige tips

StarStarStarStarStar

Eksempler på personlig profil for CV og nyttige tips

av CVMaker

 • CV
 • · May 29 2024
 • · 5 minimal lesetid
Personlig profil skrive CV

Innholdsfortegnelse

Fortsatt usikker på hva en profil er eller hvordan du skriver den? Kanskje du ønsker å forbedre din nåværende CV slik at den stemmer overens med dine karrieremål. Denne artikkelen beskriver viktigheten av en bio, hvordan du skriver den og hvor du skal sette den, med praktiske eksempler og tips. Med CV Maker kan du velge mellom over 20 profesjonelle maler og enkelt lage og administrere dine profesjonelle dokumenter med vår CV-bygger.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Enten du er erfaren eller nettopp uteksaminert, er et personlig sammendrag en viktig del av enhver CV. Det er en av de mest kritiske delene av CV-skriving, og ofte den mest misforståtte. Bedrifter ønsker å investere i folk som vet hva de driver med og gjør en innsats når de søker jobb. I dette tilfellet bør du vurdere det som din første mulighet til å fange oppmerksomheten til en rekrutterer eller ansetter, siden det er helt øverst på CV-en din.

Før vi går inn i detaljene om hvordan man skriver en profil, må én ting avklares. Det finnes ulike konvensjoner for personlig sammendrag, men til syvende og sist tjener de alle samme formål. Se nedenfor for alternative navn på profiler.

 • Oppsummering

 • Personlig sammendrag

 • Personlig sammendrag for CV

 • Sammendrag for ferdigheter

 • Sammendrag for kvalifikasjoner

 • Om

Hva er en personlig sammendrag?

Et personlig sammendrag er den korte delen øverst på CV-en din som introduserer deg selv, men viktigst av alt, karrieremålene dine. Den må oppsummere din arbeidserfaring, utdanning, mål og styrker, samtidig som den forblir klar, konsist og relevant for jobben og målene dine.

Hvordan skrive en personlig sammendrag?

Å skrive et personlig sammendrag virker som det første du bør gjøre. Faktisk er det det siste trinnet i å skrive en strategisk, skreddersydd CV. For å lage den, start alltid med en erklæring – den første setningen spesifiserer din nåværende tittel, mange års erfaring og viktige karrieremål. Enten du er erfaren eller nettopp har startet din karriere, er dette den beste måten å få søknaden din til å skille seg ut.

Camera Flash

TIP

Se beskrivelse for stilling du søker på og sikte på å inkludere nøkkelord som 10+ års erfaring, kvalifisert profesjonell markedsfører eller erfaring i et hektisk miljø

Den andre delen av å lage profilen din fokuserer utelukkende på myke ferdigheter. Målet er å demonstrere personlige egenskaper som er relatert til dine karrieremål og gjøre deg til den beste kandidaten for stillingen. Husk at du ikke kommer til å liste opp harde ferdigheter på CV-en din fordi det er en annen seksjon som gjør det. Les mer om hvordan skrive en god CV og hvilken ferdigheter du bør ha på CV-en din.

Hvor lang bør et personlig sammendrag være?

Ditt første instinkt kan være å liste opp så mange som mulig, men en CV-profil skreddersydd for en spesifikk jobb er mest fordelaktig. Som en tommelfingerregel bør du se etter tekstblokker som ikke er mindre enn fire linjer og ikke mer enn seks. En typisk skriftstørrelse betyr at du begrenser antallet ord til ikke mer enn 120, helst lavere.

Hva bør jeg inkludere i mitt personlige sammendrag?

Fortsatt usikker på hva som er viktigst? La oss se på at det er to viktige deler til en velskrevet profil. En, den trenger en sterk uttalelse, og to, den trenger å fokusere på myke ferdigheter i stedet for harde ferdigheter. Så sørg for at du inkluderer begge. Mer om det senere med et eksempel på hvordan du skriver en seksjon for personlig sammendrag på CV.

Fordeler med personlig sammendrag

 • Den viser rekrutterer eller ansetter at du har tatt deg tid til å gjøre research ved å vise hvorfor du er den rette personen for jobben.

 • Det lar deg oppsummere opplevelsen og målene dine på noen få linjer, i stedet for å inkludere for mye informasjon som er uvennlig for leseren eller irrelevant for dine karrieremål.

 • Det gir leserne innsikt i hvem du er og hva som motiverer deg. Dermed nevner den potensielle samtalepunkter som kan dukke opp under intervjuet.

Feil å unngå når du skriver et personlig sammendrag

 • Å skrive en generisk oppsummering med egenskaper som passer enhver annen kandidat kan være skadelig for søkingen din. Ordet "personlig" brukes av en grunn; sammendraget skal bare gjelde deg og være spesifikk.

 • Stave- og grammatikkfeil. Selvfølgelig vil du ikke ha noe av dette på CV-en din, spesielt i åpningen. Sørg for å sjekke det grundig ved å lese det høyt, stavekontrollere dokumentet eller be en venn korrekturlese teksten.

 • Skriv komplette setninger, ikke punkt med ett ord. Merk at punkter vil fungere i noen tilfeller, men bare hvis du fortsatt bruker hele setninger. Vi anbefaler på det sterkeste at du skriver et kort sammendrag.

 • Bruk mange nøkkelord, men si ingenting. Det kan føles uklart, så hold det kort.

 • Ikke fokuser bare på kravene i beskrivelse av stilling. Til slutt kan dette stykket få deg til å skille deg ut. Ja, rekruttereren avgjør om du har de harde ferdighetene som kreves, men dette kan oppgis i en annen del av CV-en din.

 • Unngå å skrive i tredjeperson; bruk førstepersons frasering(administrasjon fremfor ledelse) og slipp personlige pronomen (jeg, jeg, dem).

Selvfølgelig, jo mer erfaring og ferdigheter du har bygget opp i karrieren, jo mer vil du inkludere, men igjen, et personlig sammendrag er bare en oppsummering. Eller, hvis du er i begynnelsen av karrieren din, har du kanskje ikke så mye å si om deg selv. For å løse dette, må du undersøke jobbkravene, og når du har fått mer klarhet, ta med noen setninger som vil hjelpe deg å skille deg ut. Prøv å fokusere på dine personlige egenskaper i stedet for din historie, for eksempel din evne til å bygge profesjonelle relasjoner eller sterke muntlige og skriftlige kommunikasjonsferdigheter. Disse myke ferdighetene er også overførbare; ferdigheter tilegnet fra utdanning eller andre tidligere erfaringer som frivillig arbeid.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Eksempel på en seksjon for personlig sammendrag på CV

Vi vet at det kan være skremmende å skrive et personlig sammendrag, så vi har laget flere nyttige eksempler på CV. Mens den generelle tommelfingerregelen er ikke mindre enn fire linjer og ikke mer enn seks, gir denne delen informasjon om å skrive både en kort personlig sammendrag og en lang personlig sammendrag. Husk at viktigheten av strategisk CV-skriving er å skreddersy den til dine spesifikke karrieremål, og et personlig sammendrag bør kun fokusere på relevante myke ferdigheter.

Personlig sammendrag for maskiningeniør CV 

Kvalifisert maskiningeniør med 5+ års erfaring med å utføre produktdesign fra konsept til produksjon inkludert spesifikasjon, design, prototyping, kostnadsanalyse, validering og testing. Lidenskapelig opptatt av å utvikle bærekraftige løsninger ved å bruke banebrytende teknologier, løse avanserte problemer gjennom datadrevne og kundesentrerte teknikker. Ferdighet i bruk av datastøttet utkast (CAD)-programvare for å lage omfattende og detaljerte design av prosjektforslag, inkludert prosjektets arbeidsomfang og krav fra sluttbruker.

Personlig sammendrag for sykepleier CV

Registrert sykepleier med yrkeserfaring i å gi fysisk og emosjonell støtte til pasienter. Utmerkede menneskelige ferdigheter med suksess i å jobbe med medisinske team for å skape et medfølende, ressurssterke og sunt arbeidsmiljø. Profesjonelt trent og erfaren i å hjelpe pasienter med akutte til kroniske sykdommer ved å utvikle, implementere og evaluere omfattende omsorgsplaner.

Personlig sammendrag for salgssjef CV

Kundefokusert selger med over 15 års erfaring med å overgå salgsmål, lede nye salgsprosesser og drive bærekraftig inntektsvekst i et hektisk miljø. Innflytelsesrik leder dyktig i å styrke, trene og coache tverrfunksjonelle og prestasjon drevne team. Bevist merittliste i å dyrke verdifulle partnerskap og suksess med å implementere effektive strategier for oppbevaring av kunder.

Personlig sammendrag for butikkmedarbeider CV

Ambisiøs, hardtarbeidende butikkmedarbeider med bevist suksess og erfaring med å øke butikkomsetningen og produktiviteten. Dyktig innen opplæring av ansatte, coaching og utvikling av prestasjonsorienterte team. Utmerkede kommunikasjons- og menneskelige ferdigheter med en bevist evne til å drive kontinuerlig prosessforbedring.

Personlig sammendrag for lærer CV

Engasjerte og ressurssterke lærere med yrkeserfaring som anvender teori om blandet læring og forskningsbasert pedagogikk for å drive elevenes prestasjoner i læringsmiljøer på nett og i klasserom. Spesialiserer seg på å undervise elever med ulike bakgrunner og har hatt suksess med å utvikle kreative, engasjerende og robuste planer til studenttilfredshet.

Personlig sammendrag for kundeservice CV

Proaktiv og detaljorientert kundeservicemedarbeider med 10 års erfaring med å lede små og store team i hektiske miljøer. Vellykket oversikt over coaching, motivering og coaching av teammedlemmer for å oppnå forretningsmål og personlige mål. Evne til å optimalisere interne prosesser ved å oversette innsikt til strategiske handlinger med sterke problemløsnings-, kommunikasjons- og menneskelige ferdigheter.

Personlig sammendrag for grafisk designer CV

Anerkjent grafisk designer med 15+ års erfaring i topplederstillinger i et fartsfylt forretningsmiljø. Dynamisk leder med en dokumentert merittliste for å motivere og administrere teammedlemmer for å overholde tidsfrister og samtidig sikre kvalitet, konsistens og konsistens for merkevare. Spesialisert på å kombinere kreativitet og teknologi, og designer og utvikler nettbaserte løsninger for kunder som spenner fra oppstartsbedrifter til Fortune 500-selskaper.

Personlig sammendrag for prosjektleder CV

Måldrevet og innovativ profesjonell med over fem års erfaring med prosjektledelse. Allsidig og kreativ selvstarter med en dokumentert merittliste for å drive fremragende service for organisasjonsmessig suksess samtidig prioriterer flere prosjekter i en fartsfylt bransje. Medleder som utnytter nye markedsføringsstrategier og fremtidsrettede tilnærminger for å levere programmer som er målrettede mot forbruker, i tide og innenfor budsjett.

Personlig sammendrag for administrativ assistent CV

Administrativ profesjonell med fire års progressiv erfaring med å støtte toppledere og styremedlemmer i prosjektkoordinering, kalenderstyring og arrangementsplanlegging. Vellykket i å utføre oppgaver med største forsiktighet, konfidensialitet og profesjonalitet, og samtidig er lydhør overfor endrede forretningsbehov og delegerte oppgaver for å sikre jevn drift.

Personlig sammendrag for menneskelig ressurser forretningspartner CV

Formålsdrevet strategisk menneskelig ressurser (HR) profesjonell med ni års progressiv erfaring med å lede HR-funksjonen og drive nye initiativer i et fartsfylt, dynamisk miljø. Innflytelsesrik leder dyktig til å koordinere ulike HR-oppgaver, overvåke prosesser på tvers av ansettelse, og opprettholde/utvikle langsiktige partnerskap med sentrale interessenter for å drive strategisk endring. Ekspertkommunikatør som er dyktig i å gi strategisk HR-rådgivning, løse komplekse ansettelsesproblemer og coache ledere/ansatte i en rekke HR-, rekrutterings- og relaterte medarbeider emner.

Personlig sammendrag for forsikringsagent CV

Selvgående og ambisiøs forsikringsagent med erfaring med rådgivning til kunder om beskyttelse. Gode ​​kommunikasjonsferdigheter med kompetanse innen ulykkesforsikring, inntektssikring, livs-/kritisk sykdom-beskyttelse og boligforsikring. Foreslår forsikringsplaner ved å nøye vurdere kundens behov og utmerker seg ved å utvikle og opprettholde sterke relasjoner.

Personlig sammendrag for student CV

Tredjeårs bedriftspsykologi student i menneskelig ressurser (HR), forberedt på å utvikle en karriere innen menneskelig ressurser ved å bruke sterke lederegenskaper. Utmerket tidsstyring, kommunikasjon og menneskelige ferdigheter med evne til å skape og styrke forbindelser mellom ulike avdelinger. Kjennskap til arbeidsrett og grunnleggende HR-praksis, med solid forståelse for rekruttering, samsvar og forretningsdrift.

Viktige bemerkninger

Noen mennesker sidestiller en profil med informasjonen du kan inkludere i et følgebrev. Likevel, som du kan se fra eksemplene ovenfor, er det mer spesifikt, tydelig og fokusert på et spesifikt karrieremål. Tenk på en vellykket profil som din sjanse til å få noen støttende uttalelser om deg selv som vil hjelpe deg å se bra ut i øynene til leserne dine. Husk at tilnærmingen din ikke bør være overdreven salgsvennlig eller overdrevet, da disse kan bli avslørt som løgner under intervjuet. Hovedformålet er å inkludere bare relevant innhold, og forhindre ordsalater som kan føre til ytterligere forvirring om dine ferdigheter eller karrieremål.

Se nedenfor for flere tips om hvordan du skriver profilen din.

 • Hvis du ikke vet hvordan du skal introdusere deg selv fra bunnen av, vennligst finn eksemplene ovenfor og bruk det mest relevante som veiledning.

 • Fullfør alltid denne delen sist; for å hjelpe deg å forstå den, anbefaler vi at du leser den høyt eller ber en venn om å se den.

 • Sørg for at du er veldig spesifikk og kan støtte det du sier i intervjuet.

 • I tillegg anbefaler vi at du stiller deg selv følgende spørsmål;

  1. Hva er mine karrieremål?

  2. Er mine mål og myke ferdigheter tydelige i profilen min?

  3. Har jeg listet opp de myke ferdighetene jeg er i stand til og er de relatert?

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Begynn å lage din CV

Lag en profesjonell CV raskt og enkelt med vår avanserte CV-bygger

+ Start nå

Oppdatert May 29 2024

StarStarStarStarStar

Skrevet av

CV Maker gir jobbsøkere en komplett plattform med praktiske verktøy og verdifull informasjon. Er du klar for å ta neste steg i karrieren? Lag din CV nå

Eksempel på en CV for en artikkel som forklarer trinn for trinn hvordan du skriver den perfekte CV-en.
 • CV
 • · May 29 2024
 • · 25 minimal lesetid

Hvordan skrive en bra CV

av CVMaker

Ferdigheter og nøkkelkvalifikasjoner på CV
 • CV
 • · May 29 2024
 • · 10 minimal lesetid

Hvilke ferdigheter og nøkkelkvalifikasjoner bør du liste på CV-en

av CVMaker

Legg til prestasjoner i din CV - en måte å få flere intervjuer på
 • CV
 • · May 29 2024
 • · 5 minimal lesetid

Legg til prestasjoner i din CV - en måte å få flere intervjuer på

av CVMaker

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.