Hvordan skrive en enkel CV? Tips om hvordan du skriver en enkel CV mal raskt!

Er du nyutdannet og leter etter din første jobb? Kanskje du ser etter nye jobbmuligheter med bedre inntekter. Om du faller innenfor en av disse kategoriene, trenger du en imponerende CV for å skille deg ut i fra resten av jobbsøkerne. Å skrive en enkel CV er ikke enkelt for mange; disse to sidene vil avgjøre om du får et intervju eller ikke. derfor er det mye press for å skille seg ut i fra mengden av andre søknader. Men den gode nyheten er at du trenger ikke å arbeide på din CV alene. Her er en guide til hvordan du skriver en enkel CV med detaljene du trenger å ha med, og de du kan hoppe over.

Lag din profesjonelle CV nå

Hvilke seksjoner må være med på hver enkelt CV?

Din CV må ha følgende seksjoner for å gi nok informasjon til rekruttereren:

1. Personlige detaljer

Å ha med kontaktinformasjonen på en CV virker som en selvfølge, men faktisk er det enkelte som unnlater å ta med viktige kontaktdetaljer. Du bør ha med ditt fulle navn, profesjonelle tittel, personlige e-postadresse, og et mobilnummer. Du kan også inkludere LinkedIn profil eller en din nettside om du har dette.

Men disse opplysningene bør du stå over:

 • E-postadresse på arbeidsplassen
 • Profiler på irrelevante sosiale medier
 • Fotografier

Du må sørge for at din e-postadresse virker noe profesjonell, og ikke har et artig eller merkelig navn. Du bør oppgi et telefonnummer, og har du voicemail bør denne høres profesjonell ut.

2. Personlig profil

Den personlige profil er en viktig del av hver enkelt CV, ettersom dette er det første de ser og vekker oppmerksomheten fra rekrutterere. Ditt mål bør være å skrive et interessant kort overblikk om deg selv. Hvilken nøkkelkompetanse har du? Hva kan du bidra med på arbeidsplassen? Dette er et kort paragraf på 2 til 3 setninger, men det skal være nok til å overbevise en ny arbeidsgiver at din CV er verdt å lese videre. Her er hva du bør skrive:

 • Hvem du er.
 • Dine prestasjoner.
 • To eller tre ferdigheter.
 • Dine ambisjoner og hva du ønsker å gjøre på den nye arbeidsplassen.
 • Bruk aktive ord for å gjøre teksten kraftfull og tankevekkende.

Men du bør avstå fra å skrive for lange paragrafer om hvorfor du ønsker jobben. Ikke ta med noe irrelevant informasjon.

3. Arbeidserfaring

Din relevante arbeidserfaring er hovedseksjonen på din CV, og du bør skrive dem i motsatt kronologisk rekkefølge. Skriv denne seksjonen som rekkefølgen nedenfor:

Offisielle jobtittel: Hver jobberfaring bør starte med en jobbtittel i store bokstaver. Din profesjonelle tittel vektlegger din karriereprogresjon.

Firma og beliggenhet: ta med navn på organisasjonen du jobbet for og adressen.

Varighet: Inkluder perioden hvor du jobbet i firmaet ved å legge til årstall og måned når du begynte og sluttet.

Arbeidsoppgaver og ansvar: Skriv en oppsummering av dine ansvarsområder og arbeidsoppgaver under alle arbeidsforhold på din CV. Men du bør kun inkludere det som er relevant for stillingen du søker på.

Prestasjoner: Dine prestasjoner vektlegger hvor godt du gjorde det på din tidligere arbeidsplass. Du kan ta med en liste over statistikker som gir bevis på dine prestasjoner. Bruk denne delen for å overbevise potensielle arbeidsgivere om at du er en verdifull medarbeider.

4. Utdannelse

Det du skal ha med i denne seksjonen er avhengig av din arbeidserfaring. Du skal for eksempel ikke ta med mer enn de høyeste utdanningsnivåene om du har mer enn to år med relevant arbeidserfaring å skrive om. Men er du en nyutdannet med lite arbeidserfaring, kan du inkludere mer om dine prestasjoner, titler, praksisarbeid som er relevant for stillingen, eller ekstra aktiviteter du ha gjort under studiene. Du kan gjerne ha med dato om du er nyutdannet, men har du over ti års arbeidserfaring trenger du ikke å ha med dato.

5. Ferdigheter

Du bør inkludere minst 5 ferdigheter som er relevante for stillingen du søker på. Dine tekniske ferdigheter er de jobbspesifikke harde ferdighetene som webutvikling, IT ferdigheter, og statistisk modellering. Dine myke ferdigheter inkluderer effektiv kommunikasjon, problemløsning, beslutningstaking, kritisk tenkning. Du bør inkludere språkferdighetene dine og gjerne fortell kort om hvordan du har brukt dem i arbeidssammenheng. Det er imidlertid viktig å bestandig være relevant. Derfor bør du matche kvalifikasjonene i annonsen med de ferdighetene du har, og inkludere relevante søkeord.

Hvilke seksjoner kan utelates på en enkel CV?

Følgende seksjoner er ikke obligatoriske, men du kan ha dem med for å forsterke din CV for å få et intervju:

 • Veldedighetsarbeid: Dette er gode erfaringer å ta med på en CV, og det viser også at du har interesser utenom din karriere.
 • Språk: Kan du flere språk kan du nevne disse så lenge de er relevant for rollen du søker på. Men dine språkferdigheter bør ha et visst nivå om du skal inkludere dem.
 • Priser og utmerkelser: Legg til relevante priser du har mottatt i yrket ditt, så får du enkelt et intervju.
 • Hobbyer og interesser: Du kan inkludere det du brenner for på fritiden. Men ikke lyv eller skriv om allmenne fritidssysler som å se på filmer eller at hører på musikk.
 • Konferanser: Om du har tidligere vært med på relevante konferanser relatert til bransjen så inkluder disse.

Lag din profesjonelle CV nå

Hva bør du unngå å ta med på en CV?

Ikke kast bort tid på å inkludere dette på CV-en:

Referanser

I løpet av søknadsperioden er målet å få en fot innenfor døra, noe som betyr at referanser har ingen betydning. Men det kan hende at en rekrutterer vil at du skal ha med referanser. Derfor kan du ignorere referansefeltet og skriv at du kan gi referanser på forespørsel.

Grafer og Diagrammer

Enkelte liker å bruke fancy diagrammer og tabeller for å vise sine kompetansenivå eller språkferdigheter. Men problemet er at de gir ingen verdi. Istedenfor grafer kan du ta med relevante tall og statistikker.

Bilde

Bilder gir ingen merverdi på din CV med mindre du søker om modelljobber. Derfor bør du avstå å bruke bilder og heller fokusere på dine ferdigheter.

Hvordan ser en god enkel CV ut?

Om du bruker et omvendt kronologisk oppsett, vil rekkefølge være avhengig av din arbeidserfaring. En standard CV følger denne rekkefølgen:

 1. Personlige detaljer
 2. Personlig profil
 3. Arbeidserfaring
 4. Utdannelse
 5. Ferdigheter
 6. Ekstra seksjoner

Om du er nyutdannet bør utdannelsesinformasjon komme etter din personlige uttalelse. Du kan også bruke en ferdighetsbasert CV for å vektlegge hva som gjør deg perfekt for stillingen.

Slik takler du Lite eller Ingen Erfaring

Å få seg en jobb uten mye erfaring kan være utfordrende, men her er noen tips til å komme seg på et intervju:

Utvid Profilen Din

Bruk din personlige profil for å illustrere hvorfor du er den ideelle kandidaten. Snakk om dine ferdigheter og din personlighet. Ikke skriv en lang fortelling, men gi kort og konsis informasjon.

Vektlegg Dine Ferdigheter

Selv om du har ingen arbeidserfaring, er ferdighetene du får fra utdannelse, praksis og veldedighetsarbeid verdifulle å få med. Enkelte erfaringer du får er verdifulle i mange bransjer, og en arbeidsgiver vil kanskje vurdere deg til stillingen.

Velg nøkkelordene nøye

 Om rekruttereren bruker søkeprogramvare, må du bruke relevante søkeord for å sikre at du kommer opp på søkeresultatene. Relevante søkeord gir deg muligheten til å bli synlig for rekruttereren.

Å oppretteen presis og enkel CV er vesentlig for å få intervjuer. Med guiden ovenfor vil du gjøre jobben enklere med å skrive en imponerende CV.

Eksempel enkel CV

cv eksempel enkel cv

Relaterte artikler

Mer enn 112.872 brukere har allerede opprettet sin CV

Med vår CV-skaper kan du raskt og enkelt lage en distinkt og profesjonell CV på bare 15 minutter.

Lag din CV

Du har 65% sjanse for å få deg en jobb.