CV-eksempler

DropDown

Enkel CV

StarStarStarStarStar

Enkel CV

Elise valgte Wheaton-malen for sin grunnleggende, enkle CV som administrativ assistent. Hun retter seg mot lignende roller og er åpen for å jobbe i alle bransjer.

Lag CV

"Anerkjent administrativ og forretningsstøtte profesjonell som har oppnådd suksess med å hjelpe senior bedriftsledere og team i fartsfylte, dynamiske miljøer. Vellykket i å utføre oppgaver med største forsiktighet, konfidensialitet og profesjonalitet, og samtidig lydhør overfor endrede forretningsbehov og delegerte oppgaver for å sikre en jevn drift av virksomheten."

Elise Karlsberg - Enkel CV

Enkel CV

Innholdsfortegnelse

Hvordan skrive en enkel CV? Tips for å lage en enkel CV raskt og enkelt!

Er du nyutdannet på utkikk etter din første jobb? Kanskje du leter etter en grønnere gress. Hvis du er i noen av situasjonene ovenfor, trenger du en imponerende CV for å sette deg foran andre søkere. Å skrive en CV er ikke en tur i parken; disse to sidene vil avgjøre om du får et intervju eller ikke. Så det er mye press for å skille seg ut fra andre søknader. Den gode nyheten er at du ikke trenger å sjonglere med CV-en alene. Her er en guide som beskriver hva du skal inkludere på CV-en din, hva du bør utelate og hva arbeidsgivere forventer.

Lag din profesjonelle CV nå

Start her!

Seksjoner som må inkluderes i en CV?

Din CV må inneholde følgende seksjoner for å gi tilstrekkelig informasjon til rekrutterere:

1. Personopplysninger

Selv om kontaktinformasjonen er åpenbar, vil du bli overrasket over hvor mange som glemmer å inkludere noen av detaljene deres. Du bør oppgi fullt navn, stillingstittel, personlig e-postadresse og mobilnummer. Annen valgfri informasjon du kan oppgi er din LinkedIn-profil og profesjonelle nettside. Men du bør ikke nevne følgende:

 • En jobb-e-postadresse og eventuelle aktuelle forretningskontakter.

 • Irrelevante nettadresser til sosiale medier.

 • Bilder

Du bør også sørge for at e-postadressen din er profesjonell og ikke en fancy eller morsom e-post. Selv om du bør oppgi telefonnummeret ditt, må talepost høres profesjonell ut.

2. Personlig uttalelse

Personlig sammendrag er en viktig del av CV-en, på grunn av dens iøynefallende posisjon, ser rekrutterere den først. Hensikten med å skrive et sammendrag er å gi en kort oversikt over deg selv. Hvilke nøkkel egenskaper har du? Hvilken verdi kan du tilføre organisasjonen? Det er et kort avsnitt på to til tre setninger, men disse ordene bør overbevise rekrutteren om at CV-en din er verdt å lese. Dette er hva du bør skrive:

 • Hvem du er.

 • Dine prestasjoner.

 • To eller tre ferdigheter.

 • Din visjon og hva du har tenkt å gjøre for det nye selskapet.

 • Bruk handlingsord for å gjøre den mektig.

Men du bør unngå å skrive et langt avsnitt som forklarer hvorfor du vil ha jobben. Ikke nevne noe irrelevant.

Hva som skal være inkludert i profilen på en enkel CV

3. Arbeidserfaring

Din relevante arbeiderfaring er hjertet i CV-en din, og du bør liste opp dine tidligere jobber i omvendt kronologisk rekkefølge. Denne delen er skissert i følgende rekkefølge:

Offisiell stillingstittel: Hver oppføring skal begynne med en offisiell stillingstittel i fet skrift. Profesjonelle stillingstitler fremhever din karriereutvikling.

Firma og sted: Oppgi navnet på organisasjonens adresse og by der du jobber.

Arbeidstider: Inkluder hvor lenge du har jobbet for organisasjonen, oppgi måned og år du begynte å jobbe og datoen du sluttet.

Plikter og ansvar: Gi et sammendrag av dine plikter og ansvar i hver stilling. Men de bør være relevante for stillingen du søker etter.

Prestasjoner: Prestasjoner fremhever prestasjonen din i arbeid. Her kan du gi en liste over statistikk og tall for å demonstrere prestasjonene dine. Bruk denne delen til å overbevise arbeidsgivere om at du kan tilføre verdi til organisasjonen deres.

Du bør kun gi informasjon for 15 års arbeidserfaring. Hvis du har vært ansatt i mer enn 15 år, ignorer korttidsjobber og praksisplasser. Praksisplasser og frivillig arbeid kan inkluderes dersom du har minimal arbeidserfaring.

Hvordan du skal legge til utdannelse på en enkel CV

4. Utdanningsbakgrunn

Informasjonen i denne delen er basert på din arbeidserfaring. For eksempel, hvis du har mer enn to års yrkeserfaring, inkluderer du bare førsteamanuensis ved å nevne datoen for oppgradering, navnet på institusjonen og graden din. Hvis du er nyutdannet, vennligst nevne utmerkelsen din, avhandlingstittelen, arbeidsrelaterte kurs, beste prestasjoner og akademiske aktiviteter utenom faget. Datoer passer for søkere på inngangsnivå, men hvis du har mer enn et tiår med erfaring, kan datoer fravikes.

5. Ferdigheter

Du bør inkludere minst fem ferdigheter som er relevante for stillingen du ser etter. Tekniske ferdigheter er harde jobb spesifikke ferdigheter, for eksempel webutvikling, IT-ferdigheter og statistisk modellering. Dine myke ferdigheter inkluderer effektiv kommunikasjon, problemløsning, beslutningstaking og kritisk tenkning. Du bør beskrive dine språkkunnskaper og eventuelt kort beskrive hvordan du har brukt disse evnene tidligere. Men det er avgjørende å holde seg relevant. Derfor bør du matche kvalifikasjonene i annonsen din med ferdighetene du besitter og inkludere relevante søkeord.

Enkel CV eksempel - Administratic Assistent - Wheaton-mal

Viser CV eksempel fra Synne Karlsberg som har laget en enkel CV hos oss

Last ned enkel CV eksempel her

Hvilke seksjoner kan utelates fra en enkel CV?

Følgende seksjoner er ikke obligatoriske, men du kan inkludere dem for å styrke din CV og få et intervju:

• Frivillig arbeid: Det kan gi stor erfaring til CV-en din, og det kan også vise frem dine lidenskaper og interesser utenfor karrieren.

• Språk: Hvis du har flere språkkunnskaper, vennligst nevne dem, så lenge de er relevante for jobben du ser etter. Men ferdighetsnivået ditt bør være over middels.

• Priser og utmerkelser: Kombinert med relevante priser du har mottatt innen ditt fagfelt, vil du enkelt sikre deg muligheter for intervju.

Hobbyer og interesser: Du kan nevne dine lidenskaper og tidsfordriv. Men ikke lyv eller by på generelle hobbyer, som å se filmer eller høre på musikk.

• Konferanser: Hvis du har deltatt på viktige arrangementer og konferanser relatert til din bransje tidligere, bør du fremheve dem.

Lag din profesjonelle CV nå

Viser hvilke seksjoner på en enkel CV som bør være med

Hva bør du utelate fra CV-en din?

Ikke kast bort tid og plass på CV-en din med å oppgi følgende:

Referanser

Under søknadsprosessen ønsker du å få foten innenfor døren, noe som betyr at referanser ikke spiller noen rolle. Men rekrutterere kan be om referanser fra deg. Derfor kan du ignorere den delen, eller legge til en klausul som sier at du er villig til å gi referanser på forespørsel.

Diagrammer og grafer

Noen mennesker bruker fancy tabeller for å vise deres ferdighetsnivå i en ferdighet eller et språk. Men de tilfører ingen verdi. Derfor kan du gi tall og relatert statistikk i stedet for grafer.

Bilder

Bilder vil ikke tilføre verdi til CV-en din med mindre du søker på en stilling som modell. Så i stedet for å inkludere bilder, fokuser på å nevne ferdighetene dine.

Løgner

Å være ærlig vil hjelpe deg å unngå kleine og pinlige situasjoner under ansettelsesprosessen. Ikke oppgi falsk informasjon på CV-en din. Hvis rekruttereren er flittig, kan de faktasjekke informasjonen din. Du bør heller ikke skjule hull i CV-en din. Eventuelle avbrudd i karriere bør forklares godt. Du kan tilby ferdigheter du ervervet under ditt fravær.

Forklarer hva slags innhold du bør ha på en enkel CV

Hvordan ser en god og enkel CV ut?

Hvis du bruker omvendt format, vil rekkefølgen være basert på din arbeidserfaring. En standard CV følger denne sekvensen:

 1. Personopplysninger

 2. Personlig uttalelse

 3. Arbeidserfaring

 4. Utdanning

 5. Ferdigheter

 6. Ytterligere seksjoner

Er du nyutdannet vil utdannelsen din komme etter personlig uttalelse . Du kan også bruke en ferdighetsbasert CV for å fremheve egenskapene som gjør at du passer godt for jobben.

Ferdighetstypene som er vanlig å ta med på en enkel CV

Hvordan håndtere liten eller ingen erfaring

Å finne en jobb med liten erfaring er en oppoverbakke kamp, ​​men det bør ikke stoppe deg. Her er noen ideer som kan hjelpe deg med å få et intervju:

Maksimer utsagnet ditt

Bruk CV-sammendraget ditt for å forklare hvorfor du er en god kandidat for jobben. Snakk om dine ferdigheter og vis frem din personlighet. Ikke fortell en historie, men gi et kortfattet budskap.

Fremhev ferdighetene dine

Selv om du ikke har noen arbeidserfaring, er de overførbare ferdighetene du får fra prosjekter på universitet og av frivillighet ekstremt verdifulle. Noen av egenskapene du tilegner deg gjelder på tvers av felt, og en rekrutterer kan vurdere deg for stillingen.

Velg nøkkelord med omhu

Hvis rekruttereren bruker screeningprogram, må du bruke relevante nøkkelord for å sikre at du består screeningen. Relevante nøkkelord vil gi din CV en sjanse til å nå rekrutterere.

Å lage en kortfattet CV er nødvendig for å få intervjuer og jobber. Med retningslinjene ovenfor vil du enkelt gjøre CV-en din imponerende.

Lag din profesjonelle CV nå

Start her!

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.