Legg til presentasjoner i din CV - en måte å få flere intervjuer på

Sett deg inn i en arbeidsgivers situasjon. Du går gjennom CV-en for en kandidat. De påstår de har akkurat de ferdighetene og den kompetansen du spesifikt leter etter. De har også mange års arbeidserfaring, som du ser etter. Så langt virker alt lovende. Men hvis kandidaten ikke klarer å løfte frem sine ferdigheter ved å nevne prestasjoner, mens de andre kandidatene i listen din av CV-er viser merverdien ved å nevne prestasjoner som "økte kundelojaliteten med 15%", vil du kalle inn vedkommende til et intervju? Jeg antar at dette ikke er tilfelle. Da ble det ikke denne kandidaten. Øk dine sjanser for å få intervjuer ved å løfte frem dine prestasjoner.

Lag din profesjonelle CV nå

Bør du legge til prestasjoner i ditt CV og hvorfor?

Kort sagt, ja. Du bør absolutt legge til prestasjoner i CV-en din. Det krever litt innsats, men det kan gi deg et enormt fortrinn fremfor andre kandidater. Her er hvorfor.

På en CV kan en kandidat gjøre krav på alle sine ferdigheter. Det er så enkelt som å bare legge dem til i ferdighetsseksjonen. Men ved å gjøre dette, overlater du kunnskapen og ferdighetsnivået ditt ganske abstrakt til arbeidsgivere. La de heller bruke fantasien sin ved å for eksempel demonstrere hvordan du får disse ferdighetene til å fungere, og del resultatene som kommer fra dem. Å gjøre det på denne måten, gjør det mer interessant for din nye potensielle arbeidsgiver. Husk at de fleste arbeidsgivere bare er interessert i hva du kan gjøre for dem. Å dele prestasjoner er en fin måte å vise deg frem og vekke interessen deres.

Ikke gjør feilen ved å tro at du har en enkel jobb, og derfor er det ingen prestasjoner som er verdt å dele. I nesten hvilken som helst rolle kan du gjøre meningsfullt arbeid som utgjør en forskjell, uavhengig av jobb eller tittel! Tenk på alt som fremhever ferdighetene dine på jobben.

Eksempel på CV - Digital Markedsfører - Auckland mal

cv eksempel Digital Markedsfører

Last ned denne CV-malen - Digital Markedsfører

I CV-en over søker Jarle på jobb som markedssjef. Han har en bachelor i Digital kommunikasjon og Markedsføring på BI i Oslo og har en bred erfaring innen faget. Han viser frem relevante verktøy og sertifiseringer som styrker CV-en hans betraktelig. Han understreker egenskaper som er viktige for en lederrolle, det gjør han til en sterk kandidat for denne utlyste stillingen. 

Hva er det godt eksempel på presentasjoner å dele på din CV?

Selvfølgelig avhenger alt dette av din situasjon. For det første er det viktig å velge fordeler som din potensielle arbeidsgiver kan forstå og forholde seg til. Dette betyr at du må slette alle bedriftsrelaterte sjargonger og forkortelser. En utenforstående må kunne forstå hva du har oppnådd og hvorfor det er meningsfullt.

Generelt er kommersielle selskaper interessert i å øke salget, øke kundetilfredsheten eller redusere kostnadene. Hvis du sitter fast med hva du skal skrive, kan du undersøke selskapets nåværende daglige utfordringer, spesielt utfordringene knyttet til rollen du leter etter. Sjekk stillingsbeskrivelsen for ledetråder til hva utfordringene kan være. Hvis du allerede har slitt med lignende utfordringer i en tidligere rolle, må du dele disse prestasjonene!

Når du velger hvilke prestasjoner du skal vise frem, tenk på prestasjoner som lett kan overføres til situasjonen til den potensielle arbeidsgiveren. Ikke snakk om absolutte tall, men heller prosenter. På denne måten kan en arbeidsgiver enkelt bruke ytelsen din i sin egen situasjon. For eksempel, hva vil det bety for meg (arbeidsgiveren) hvis kandidat X (du) kan øke konverteringen med 15%? For å gi deg litt inspirasjon fra mulige prestasjoner du kan legge til i CV-en din, har vi kommet med noen eksempler på gode prestasjoner for et stort antall roller og bransjer.

Sjekk dem ut nedenfor;

Kundeservice

 • "Skapte kommunikasjonsflyt for nye kunder, økte den totale kundetilfredsheten med 20%"
 • "Ledet et prosjekt for å starte en utenlandsavdeling"
 • "Oppnådde en økning på 15% i NPS blant kunder som opprinnelig sendte inn en klage"

Service

 • "Introduserte en ny meny som reduserte kostnadene med 10%, samtidig som man opprettholder tilfredshet og forbedrer salget"
 • "Samorganisert nyåpning- og pressearrangement for en kino"
 • "Utviklet og implementerte en ny gjestestrategi, som resulterte i at gjestene brukte 15% mer på mersalg og vi fikk 9% høyere NPS"

Designer

 • "Laget det grafiske mønsteret for forsiden av Forbes Magazine januar 2020-utgave"
 • "Ledet konseptfasen av en stor selskapsprofilering"
 • "Redusert kundekontakt samtaler med 30% med forbedret UX for et forsikringsselskap"

Salg

 • "Oppnådde 35% høyere gjennomsnittlig ordreverdi enn andre kontoadministratorer, takket være sublime mersalg og kryssalg ferdigheter"
 • "Startet et kundelojalitetsprogram, noe som resulterte i en 70% høyere retensjonsrate"
 • "Fikk tilbake en tidligere topp 10 kunde som hadde avtale med en konkurrent”

Innkjøper

 • "Implementerte en ny sourcing-kampanje, som resulterte i 3 store nye leverandørkontrakter"
 • "Satt sammen et praksisprogram for avdelingen min, som skapte en konstant tilstrømning av nye talenter"
 • "Overvåket lagerstyring under en leverandørreduksjon, som forbedret tilgjengelighetsnivået for tjenester med 33%"

Markedsfører

 • "Reduserte total annonseutgifter med 13,2%, mens innstrømningen av potensielle kunder økte med 3%"
 • "Medforfatter av en artikkel med arbeidsgiveren min i New York Times"
 • "Utviklet en ny kundereise, som økte den gjennomsnittlige konverteringsfrekvensen med 15%.

Konstruksjon

 • "Håndhevet nye statlige sikkerhetsprotokoller, unngått høye bøter, inkludert nedleggelse av byggeplass"
 • "Ledet et team på 8, som møtte 40% flere tidsfrister med sterkt teamarbeid og utmerket planlegging"
 • "Vant prisen Årets ansatt"

Ingeniør

 • "Utviklet et eksosanlegg som reduserte drivstofforbruket med 6,4% og karbondioksidutslipp med 13,8%"
 • "Publisert en artikkel om Storm Surge Barrier Protection i Journal of Marine Science and Engineering"
 • "Forbedret solcelleeffektivitet med 9%, som kombinerte et nytt design med nye materialer"

Lag din profesjonelle CV nå

Hvis du legger til irrelevante prestasjoner i din CV?

Se for deg at du har gjort noe veldig imponerende, som å løpe maraton. Er dette noe å ta med i CV-en din hvis du leter etter en jobb som for eksempel en salgsrepresentant? Det er tross alt vanskelig å hevde at din utmerkede kondisjon vil hjelpe deg med å fullføre jobben din.

Vi anbefaler imidlertid sterkt å legge til irrelevante prestasjoner også. Løpeferdighetene dine hjelper deg kanskje ikke med å få nye kunder, men å løpe maraton viser høyt disiplin og motivasjon.

Vi anbefaler søkere som legger til en irrelevant prestasjon, å legge til minst en eller to prestasjoner som er direkte relatert til stillingen. På denne måten viser du at du ikke bare brenner for dine hobbyer eller interesser i ditt privatliv, men også er målsøkende i et profesjonelt miljø.

Hvor og hvordan legger du til prestasjoner i CV-en?

Igjen, det er ikke et enkelt svar på dette spørsmålet. Vi anbefaler deg alltid å rangere de forskjellige delene av CV-en din etter viktigheten av søknaden. Hvilket betyr at hvis prestasjonene dine har stor verdi for søknaden din, bør de presenteres høyt oppe på første side av CV-en. Er fordelene mindre relevante for den potensielle arbeidsgiveren? Flytt dem ned for å gi plass til delene som er viktige, for eksempel ferdigheter eller din personlige uttalelse.

 Prestasjoner kan presenteres på to forskjellige måter;

 • Legg til en separat seksjon for prestasjoner
 • Inkluder dem i beskrivelsene av dine tidligere roller under seksjonen "Arbeidserfaring"

Hvis du virkelig vil understreke prestasjonene dine, er det best å liste dem under en egen, dedikert seksjon. På den måten skiller de seg ut, og man går ikke glipp av dem. Hvis du vil gå videre med en litt mer beskjeden måte å inkludere dem, kan du tilfeldig presentere dem som punkter i beskrivelsen av din arbeidserfaring.

Relaterte artikler

Mer enn 112.872 brukere har allerede opprettet sin CV

Med vår CV-skaper kan du raskt og enkelt lage en distinkt og profesjonell CV på bare 15 minutter.

Lag din CV

Du har 65% sjanse for å få deg en jobb.