CV

>

List opp kurs og sertifikater på din CV

StarStarStarStarStar

List opp kurs og sertifikater på din CV

av CVMaker

 • CV
 • · June 08 2023
 • · 3 minimal lesetid
List opp kurs på din CV

Innholdsfortegnelse

Har du deltatt på ett eller flere kurs og ønsker å liste de opp på din CV (curriculum vitae)? Hvor plasserer du kursene? Dette er det mange som spør om når de skal lage en CV, og derfor har vi skrevet en artikkel om dette.

Det viktigste spørsmålet å stille seg når det gjelder CV-en din bør være; hvor relevant er dette for akkurat denne søknaden?

Det er viktig å justere CV-en per søknad. Noe informasjon kan være veldig relevant for en søknad, men helt irrelevant for andre søknader. Har du for eksempel oppnådd forskjellige fotball-pokal og vil bli ansatt i en sportsbutikk? Da vil det definitivt være et pluss! Hvis du søker som representant for et teleselskap, er det ikke nødvendig å nevne fotball-pokalene dine.

Hvis du har deltatt på relevante kurs kan du være mer attraktiv som kandidat, fordi du har mer kunnskap og involvering i et bestemt tema. Dette kan være grunnen til at selskapets rekrutterer velger deg til et intervju. Du vil selvfølgelig alltid bli invitert raskere når du søker med en relevant og god CV.

Ønsker du å bygge en profesjonell CV?

Start nå

Hvor viser du oppnådde sertifikater og kurs?

Du bør også bestemme dette per søknad. Tommelfingerregelen er å plassere den mest relevante informasjonen så høyt som mulig på CV-en. En arbeidsgiver skal raskt kunne se at du er en passende kandidat. Er din arbeidserfaring eller utdannelse mindre relevant enn sertifikatene du har oppnådd eller kursene du har tatt? Da setter du de øverst på CV-en! I så fall vil du kompensere for mangelen på relevant arbeidserfaring med mer relevant kunnskap oppnådd under et kurs.

Kurs på CV eksempel - legg til oppnådde sertifikater og kurs

CV-Susanne-Kogstad-PT-Harvard

I eksempelet ovenfor ønsker kandidaten en jobb som PT, men i disse corona tider er ikke det så enkelt. Derfor viser hun initiativ til kurs for å holde seg oppdatert på treningstrendene. Da hun ikke har relevant erfaring innen PT, viser hun stor interesse med sine sertifiserte kurs i CV-en sin.

Hvordan nevner du et kurs på CV-en din?

Spørsmålet er; hvordan kan du best nevne et kurs i CV-en din? Hvis du vil nevne ett eller flere kurs, avhenger det først og fremst av antall kurs du vil nevne. Er det mange eller veldig lange kurs, eller hvis du vil understreke et spesielt kurs, kan du lage en egen seksjon. Hvis et (nytt) kurs er veldig likt et kurs eller studium du allerede har ført opp trenger du ikke å nevne det.

Den viktigste informasjonen knyttet til kurset er; kursets navn, instituttets navn, varigheten og om det er oppnådd sertifikat. Nedenfor er et eksempel på hvordan du kan liste opp kurs i kronologisk rekkefølge, slik at det siste (siste) kurset er øverst.

 • 2018 - Lønn HR og Administrasjon (RegnskapsNorge) (Diplom: Ja)

 • 2017 - Regnskap grunnkurs - Lær å føre regnskap (Bedre Beslutninger) (Diplom / Sertifikat: Ja)

Hvis du vil legge ekstra vekt på kurset ditt, kan du gjøre det ved å legge til en beskrivelse. Forklar hvorfor du fulgte kurset og hva du lærte.

Kurs og sertifikater på CV - Hvilke skal være med?

Det avhenger selvfølgelig av søknaden din, men relevans er alltid viktig. I prinsippet er følgende kurs alltid bra å nevne;

 • Kurs som er relevante for ditt felt; som programmerer, for eksempel, utmerker du deg i et bestemt programmeringsspråk takket være et kurs? Det er super verdifullt!

 • Kurs som er relevante for utførelsen av din nye stilling; har du hatt en tidligere jobb hvor du har fullført et beredskapskurs? Dette er relevant for alle arbeidsgivere.

 • Språkkurs; å snakke et ekstra språk er ofte nyttig! Snakker du for eksempel godt tysk, engelsk, fransk eller spansk takket være et kurs? Husk å legge det til på CV-en din!

Når du ikke trenger å oppgi kurs og sertifikater på CV

Generelt er det greit å nevne kurs på CV-en. Imidlertid er det også noen få grunner til å ikke nevne dem. Hovedårsakene til at du ikke tar med et kurs på CV-en er;

 • Kurset er på ingen måte relevant; dette kan tyde på at du ikke har studert søknaden grundig. Hvis et kurs ikke har noe sammenheng med den tiltenkte stillingen, er det bedre å ikke ta den med.

 • Kurset er seriøst utdatert; tok du et skrivekurs? Er du god med MS-DOS? Det er ikke lenger aktuelt i dag. Oppføring av kurs som ikke lenger er relevante kan virke mot deg; det virker som om du ikke beveger deg med tiden.

 • Kurset er for personlig; noen kurs du har deltatt på grunn av personlig interesse vil bare føre til spørsmål hos en arbeidsgiver. Spør deg selv på forhånd om et kurs er relevant for din søknad.

Ønsker du å bygge en profesjonell CV?

Start nå

Enda flere elementer på din CV

Ferdigheter er også viktig å få med i tillegg til kurs og sertifisering på CV-en. Noen kurs er ment som inngående kunnskap, og på denne måten kan du vise din fremtidige arbeidsgiver hva du vet og hva du har lært.

Hvis du har tatt mange kurs, viser du også raskt at du er villig til å lære og forplikte deg til arbeidet ditt og jobbe hardt. Det er også andre elementer du kan nevne på CV-en din i tillegg til dine personlige opplysninger som utdanning, arbeidserfaringspråk, fritidsaktiviteter (f.eks. Frivillig arbeid), profilreferanser og mye mer.

Med vår online CVmaker kan du enkelt legge alle disse elementene på CV-en din i hvilken som helst rekkefølge du vil ønsker, i en av de foretrukne profesjonelle CV-malene. Lag en flott CV med en gang og få den nye jobben!

Begynn å lage din CV

Lag en profesjonell CV raskt og enkelt med vår avanserte CV-bygger

+ Start nå

Oppdatert June 08 2023

StarStarStarStarStar

Skrevet av

CV Maker gir jobbsøkere en komplett plattform med praktiske verktøy og verdifull informasjon. Er du klar for å ta neste steg i karrieren? Lag din CV nå

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.