Vil du lage en Europass CV? Slik gjør du det!

En Europass CV er en europeisk CV som er internasjonalt anerkjent over hele Europa. Også i Norge! Formålet med en Europass CV er å presentere CV-en til alle arbeidssøkere på samme måte når det gjelder layout, format og struktur. Denne type CV er interessant for arbeidssøkere som ønsker å søke innen Europa, men som ikke er sikre på om deres CV oppfyller alle kravene i det spesifikke landet. Med Europass CV spiller du det trygt, og du vet med sikkerhet at CV-en din oppfyller alle kvalifikasjoner.

Europass CV-mal

Vil du komme i gang med å lage din egen Europass CV? Da har vi en Europass-mal klar for deg, som du kan laste ned og bruke. Du må fylle ut de justerbare feltene selv, se link.

Europass cv template

Kilde: Europa.eu

Last ned Europass CV-malen

Hvordan er en Europass CV strukturert?

En Europass CV har ikke store forskjeller fra en moderne CV. Hvis du sammenligner begge CV-ene, vil du se at de stort sett samsvarer med hverandre. En Europass CV består av følgende komponenter:

 • Personlig informasjon
 • Foretrukket funksjon / felt
 • Arbeidserfaring
 • Utdanning og opplæring
 • Personlige ferdigheter

Europass fordeler og ulemper

Avhengig av hvor du vil jobbe, har en Europass CV forskjellige fordeler og ulemper. Vi vil liste opp de viktigste fordelene og ulempene, slik at du kan veie dem opp og bestemme selv om denne typen CV er riktig for deg!

De viktigste fordelene er:

 • Europass CV er internasjonalt anerkjent av rekrutterere og selskaper. Dette betyr at når de ser CV-en din, forstår de layout, format og struktur. Dette gjør det mulig for rekrutterere å utelukkende fokusere på innholdet i CV-en din
 • Kort, presis og effektiv presentasjon av dine ferdigheter, kvalifikasjoner og evner
 • Spesielt nyttig for folk som ønsker å søke innen Europa.

Ulemper:

 • Vanskelig å skille seg ut fra mengden
 • Ikke egnet for alle, avhengig av bransje / sektor
 • Avhengig av 1 standard mal
 • Kan virke upersonlig
 • Vanskelig å endre kronologisk rekkefølge

Alternativer du kan bruke!

Vil du skille deg ut og vise frem din kreative side? Da er det selvfølgelig alternativer du kan bruke. Når du søker på en grafisk stilling, spiller kreativitet en viktig rolle og du vil ønske å vise dette i CV-en din. Dessverre er ikke dette mulig med en Europass CV. Alternative CV-er du kan bruke inkluderer:

Europass Pass

De fleste kjenner Europass fra Europass CV. Europass er imidlertid mer enn bare CV. Europass består av en blanding av forskjellige dokumenter som sammen danner Europass-passet. I tillegg til CV-en består passet av følgende dokumenter:

 • Language Passport;
 • Europass mobility;
 • Diploma Supplement;
 • Certificate Supplement.

Language Passport

Med Europass Language Passport kan du indikere nivået på språkkunnskapene dine, basert på internasjonale standarder. I tillegg er det mulig å inkludere alle sertifikater og vitnemål innen språket du har oppnådd. Du må spesifisere hvert språk du behersker på en bestemt måte, nemlig i henhold til det europeiske referanserammeverket, også kjent som Common European Framework of Reference, eller forkortet CEFR. Nedenfor er en oversikt over de forskjellige språknivåene:

Rammeverket for sprak

Vil du vite mer om CEFR-standarden? Last ned denne egenvurderingsmatrisen

Lag din profesjonelle CV nå

Europass mobility

Med Europass mobility-dokument kan du registrere dine kunnskaper, ferdigheter, arbeidserfaring, praksiserfaring, frivillig arbeid og/eller akademisk erfaring du har fått i utlandet.

Alle kan velge å bruke Europass mobility-dokumentet, uavhengig av alder og arbeidserfaring. Det er viktig at du legger inn riktig organisasjon, selskap og/eller skole i dokumentet.

Europass mobilitet dokumentet

Last ned Europass Mobilitet dokumentet

Diploma Supplement

Et dokument der du beskriver kunnskaper og ferdigheter du har tilegnet deg under studiene ved høyere utdanning. Med Diploma Supplement gjør du det lettere for internasjonale rekrutterere å forstå dine oppnådde vitnemål og sertifikater. Diploma Supplement utstedes av institusjonen når du er uteksaminert fra høyere utdanning. Diploma Supplement ser slik ut:

Certificate Supplement

Certificate Supplement er det samme dokumentet som Diploma Supplement og er ment å hjelpe rekrutterere med å forstå dine grader og sertifikater. Der Certificate Supplement skiller seg fra Diploma Supplement, er at Certificate Supplement er spesielt beregnet for yrkesfaglig utdanning. Du kan søke om attest så snart du har oppnådd vitnemålet ditt.

Relaterte artikler

Mer enn 112.872 brukere har allerede opprettet sin CV

Med vår CV-skaper kan du raskt og enkelt lage en distinkt og profesjonell CV på bare 15 minutter.

Lag din CV

Du har 65% sjanse for å få deg en jobb.