CV

>

Vil du lage en Europass CV? Slik gjør du det!

StarStarStarStarStar

Vil du lage en Europass CV? Slik gjør du det!

av CVMaker

 • CV
 • · May 29 2024
 • · 3 minimal lesetid
Vil du lage en Europass CV? Slik gjør du det!

Innholdsfortegnelse

En Europass CV er en europeisk CV som er internasjonalt anerkjent over hele Europa. Også i Norge! Formålet med en Europass CV er å presentere CV-en til alle arbeidssøkere på samme måte når det gjelder layout, format og struktur.

Denne type CV er interessant for arbeidssøkere som ønsker å søke innen Europa, men som ikke er sikre på om deres CV oppfyller alle kravene i det spesifikke landet. Med Europass CV spiller du det trygt, og du vet med sikkerhet at CV-en din oppfyller alle kvalifikasjoner. 

Europass CV-mal

Vil du komme i gang med å lage din egen Europass CV? Da har vi en Europass-mal klar for deg, som du kan laste ned og bruke. Du må fylle ut de justerbare feltene selv, se link.

Hvordan er en Europass CV strukturert?

En Europass CV har ikke store forskjeller fra en moderne CV. Hvis du sammenligner begge CV-ene, vil du se at de stort sett samsvarer med hverandre. Et godt Europass CV eksempel består av følgende komponenter:

 • Personlig informasjon

 • Foretrukket funksjon / felt

 • Arbeidserfaring

 • Utdanning og opplæring

 • Personlige ferdigheter

Europass CV eksempel - Det som skal være med

Avhengig av hvor du vil jobbe, har en Europass CV forskjellige fordeler og ulemper. Vi vil liste opp de viktigste fordelene og ulempene, slik at du kan veie dem opp og bestemme selv om denne typen CV er riktig for deg!

De viktigste fordelene er:

 • Dette er et internasjonalt anerkjent av rekrutterere og selskaper. Som betyr at en CV med Europass format har en forståelig, layout og struktur. Dette gjør det mulig for rekrutterere å utelukkende fokusere på innholdet i CV-en din

 • Kort, presis og effektiv presentasjon av dine ferdigheter, kvalifikasjoner og evner

 • Spesielt nyttig for folk som ønsker å søke innen Europa.

Ulemper:

 • Vanskelig å skille seg ut fra mengden

 • Ikke egnet for alle, avhengig av bransje / sektor

 • Avhengig av 1 standard mal

 • Kan virke upersonlig

 • Vanskelig å endre kronologisk rekkefølge

Ønsker du å bygge en profesjonell CV?

Start nå

Alternativer du kan bruke!

Vil du skille deg ut og vise frem din kreative side? Da er det selvfølgelig alternativer du kan bruke. Når du søker på en grafisk stilling, spiller kreativitet en viktig rolle og du vil ønske å vise dette i CV-en din. Dessverre er ikke dette mulig med en Europass CV. Alternative CV-er du kan bruke inkluderer:

Europass Pass

De fleste kjenner Europass fra Europass CV. Europass er imidlertid mer enn bare CV. Europass består av en blanding av forskjellige dokumenter som sammen danner Europass-passet. I tillegg til CV-en består passet av følgende dokumenter:

 • Language Passport;

 • Europass mobility;

 • Diploma Supplement;

 • Certificate Supplement.

Language Passport

Med Europass Language Passport kan du indikere nivået på språkkunnskapene dine, basert på internasjonale standarder. I tillegg er det mulig å inkludere alle sertifikater og vitnemål innen språket du har oppnådd. Du må spesifisere hvert språk du behersker på en bestemt måte, nemlig i henhold til det europeiske referanserammeverket, også kjent som Common European Framework of Reference, eller forkortet CEFR. Nedenfor er en oversikt over de forskjellige språknivåene:

Rammeverket for sprak

Vil du vite mer om CEFR-standarden? Last ned denne egenvurderingsmatrisen

Europass mobility

Med Europass mobility-dokument kan du registrere dine kunnskaper, ferdigheter, arbeidserfaring, praksiserfaring, frivillig arbeid og/eller akademisk erfaring du har fått i utlandet.

Alle kan velge å bruke Europass mobility-dokumentet, uavhengig av alder og arbeidserfaring. Det er viktig at du legger inn riktig organisasjon, selskap og/eller skole i dokumentet.

Diploma Supplement

Et dokument der du beskriver kunnskaper og ferdigheter du har tilegnet deg under studiene ved høyere utdanning. Med Diploma Supplement gjør du det lettere for internasjonale rekrutterere å forstå dine oppnådde vitnemål og sertifikater. Diploma Supplement utstedes av institusjonen når du er uteksaminert fra høyere utdanning. Diploma Supplement ser slik ut:

Certificate Supplement

Certificate Supplement er det samme dokumentet som Diploma Supplement og er ment å hjelpe rekrutterere med å forstå dine grader og sertifikater. Der Certificate Supplement skiller seg fra Diploma Supplement, er at Certificate Supplement er spesielt beregnet for yrkesfaglig utdanning. Du kan søke om attest så snart du har oppnådd vitnemålet ditt.

Begynn å lage din CV

Lag en profesjonell CV raskt og enkelt med vår avanserte CV-bygger

+ Start nå

Oppdatert May 29 2024

StarStarStarStarStar

Skrevet av

CV Maker gir jobbsøkere en komplett plattform med praktiske verktøy og verdifull informasjon. Er du klar for å ta neste steg i karrieren? Lag din CV nå

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.