CV

>

Slik lager du en moderne CV! Sjekk våre eksempler, tips og maler

StarStarStarStarStar

Slik lager du en moderne CV! Sjekk våre eksempler, tips og maler

av CVMaker

 • CV
 • · March 16 2023
 • · 7 minimal lesetid
Slik lager du en moderne CV! Sjekk våre eksempler, tips og maler

Innholdsfortegnelse

Før i tiden var en CV en enkel liste over personlig informasjon, arbeidserfaring og referanser. Men i dag må du skrive langt mer på papiret, ettersom arbeidsgivere ser etter hvordan du skiller deg ut i fra resten. Hvordan er din personlighet, hvordan er livssituasjonen din, og hvilke moderne egenskaper har du? Tydelige og strenge regler gir plass for originalitet og kreativitet. Dette gir deg muligheten til å forvandle din CV til noe mer personlig, men alle alternativene kan virke overveldende. Hvordan utnytter du plassen på CVen optimalt? Hvilken informasjon ser arbeidsgivere etter, og hvordan sørger du for at din moderne CV layout skiller seg ut? Vi hjelper deg gjerne på veien med disse enkle tipsene nedenfor!

Ønsker du å bygge en profesjonell CV?

Start nå

Moderne CV mal eksempel - Erasmus Mal

Last ned CV-eksempel Modern CV - Stanford Mal

Sindre holder på med utdannelsen sin innenfor økonomi, og skriver tidlig i sin CV at han er først og fremst ute etter en deltidsstilling for å kombinere med studiene. Han poengterer også at han har salgserfaring fra før, selv om det kanskje ikke var så veldig lang tid. Søker han derimot innenfor samme firma eller samme sektor, har denne arbeidserfaringen likevel mye å si om han i tillegg har en god referanse. Selv om han har lite arbeidserfaring har han fått frem mye om seg selv, som gjør det enkelt for en arbeidsgiver å danne seg et bilde av Sindre.

1. Tips: Begynn med en personlig profil

Rekrutterer og arbeidsgivere vil helst se med en gang hva du har å tilby dem. Det er nettopp derfor det er så viktig å legge til en personlig profil i din CV. Du kan bruke den første delen av CVen til dette, slik at leseren ser umiddelbart hva du har å by på. En personlig profil er hovedsakelig et kort sammendrag av hele CVen. Hvilke egenskaper du besitter, hvilke erfaringer du har, og hvordan din personlige situasjon ser ut? På cirka 5 setninger skal du overbevise en potensiell arbeidsgiver om at du er en interessant kandidat. Vil du gjøre et inntrykk? Da må du bestandig justere din personlige profil avhengig av hvilken type jobb du søker om. PÅ denne måten får arbeidsgivere vite med en gang hvilken stilling du søker på.

Hvordan skal en moderne CV se ut?

Her får du alle detaljer du må ha med på en moderne CV design som gir din nye arbeidsgiver nok informasjon om deg og dine ferdigheter og egnethet for jobben: 

 • Hvilke erfaringer har du? Nevn relevante kurs, prosjekt og arbeid

 • Hvordan er din situasjon? Kanskje du har nylig tatt eksamen, du har gjort en forandring i din karriere, eller leter etter en jobb med mer substans

 • Hvilke egenskaper har du? Fortell hva som skiller deg ut i fra andre, og nevn konkrete eksempel

 • Hva er ditt mål? Leter du etter karrieremuligheter eller vil du spesialisere deg?

2. Tips: Bruk en moderne CV mal

Utseende spiller en rolle, til og med når det gjelder en CV. Ingen er fornøyd med et A4 ark med sorte bokstaver i Times New Roman, og det er heller ikke arbeidsgivere. Forvandle din CV til noe mer iøynefallende ved å bruke en moderne mal med rene bilder, lite farger og en unik layout.

Dette er en god måte å skille seg ut på for å fange oppmerksomheten fra arbeidsgivere eller rekrutterer. Dette viser også at du er villig til å legge ned tid i ditt arbeid uten å hoppe over viktige detaljer. Har du ingen kunnskaper om designprogramvare og synes det er vanskelig å formatere din CV på en kreativ måte? Den enkleste løsningen på dette er å bruke en mal.

Maler utgjør den perfekte grunnmuren for din CV, etterpå trenger du kun å skrive inn din informasjon. På denne måten fanger du oppmerksomheten med en moderne CV uten å måtte bli ekspert på Photoshop eller InDesign for oppdraget. Nysgjerrig på mulighetene? På CVmaker finner utallige moderne CV eksempel og maler som er både moderne, fengende og profesjonell.

Check

Dette må du gjøre

 • Sørg for at fonter og tekststørrelser harmonerer

 • Velg fonter som har en lesbare og tydelige bokstaver

 • Skriv punktlister og organiser innholdet slik at innholdet blir lettlest

Close

Dette må du ikke gjøre

 • Ikke bruk for mange forskjellige fonter og tekststørrelser som roter til utseendet

 • Unngå for lange setninger som er vanskelig å lese

3. Tips: Bruk et effektivt oppsett

Hva er det som gjør en CV moderne? Det er malen! Når du har funnet malen som passer for deg, må du fortsatt fylle ut alle detaljene. En tradisjonell CV bygges alltid i kronologisk rekkefølge. Dette betyr at ditt seneste arbeidsforhold står øverst.

Etter hvert lister du opp alle dine andre arbeidsplasser og skriver om din første jobb til slutt. Det samme gjelder utdannelse og prosjekt du har vært med på. Fordelen med dette er at arbeidsgivere ser med en gang hvordan du har utviklet deg, men baksiden er at det er tidkrevende å finne de mest relevante arbeidserfaringene. Tid er penger, så dette kan gjøres mer effektivt!

Derfor er det hensiktsmessig å bygge opp en moderne CV basert på relevans. Har du fullført et kurs eller utdannelse som passer perfekt til jobben du søker på?  Da skriver du denne først, selv om du har tatt flere kurs etter dette. Det samme gjelder din arbeidserfaring.

På denne måten ser arbeidsgivere umiddelbart hvilken relevant erfaring du har og hvor godt du passer til jobben. Derfor er det viktig å tilpasse oppsettet på din CV ut i fra hvilken jobb du søker på.

4. Tips: Legg alltid til et profesjonelt bilde

Et bilde sier mer enn tusen ord, så en moderne CV kan ikke ferdigstilles uten et bilde. Rekrutterer og arbeidsgivere er rett og slett flinkere til å huske på ansikt enn å huske på navn. Ikke send et separat dokument med et bilde, men heller jobb med bildet for å integrere det i din CV.

Det skal helst plasseres høyest opp på siden slik at ansiktet ditt er tydelig og synlig. Det anbefales ikke å bruke et feriebilde eller et gruppebilde. Invester i din fremtid med å ta noen profesjonelle bilder som tas av en erfaren fotograf. En profesjonell vet nøyaktig hvordan du skal komme best frem på et bilde.

Hvordan skal et profesjonelt bilde utformes?

 • Bruke helst et portrettfoto. Ved behov kan du klippe ut i fra et større bilde. 

 • Behold størrelsen av et passbilde

 • Ha på deg klær som passer til din rolle, uansett om det skal være uformelt avslappet eller formelt

 • Still deg foran en naturlig bakgrunn, for eksempel en hvit vegg

 • Smil som vanlig til kameraet, men hold ansiktsuttrykket litt dempet

Camera Flash

Viktig!

Et bilde sier mer enn tusen ord, så en moderne CV kan ikke ferdigstilles uten et bilde. Rekrutterer og arbeidsgivere er rett og slett flinkere til å huske på ansikt enn å huske på navn.

Ønsker du å bygge en profesjonell CV?

Start nå

5. Tips: Fjern gammel eller irrelevant informasjon

Mindre sier mer, spesielt når det gjelder en CV. Enkelte tror at de imponerer med en tresidig CV som er fullstappet med et utall med kurs, prosjekt og deltidsjobber. Men i virkeligheten stemmer ikke dette, ettersom arbeidsgivere vil kun se hvilken relevant erfaring du har.

Søker du jobb på i et markedsføringsbyrå? Da er det ikke interessant å lese at du har tidligere hatt en deltidsjobb som maler. Hold deg til informasjon som er relevant akkurat nå, og ikke vær redd for å fjerne litt her og der. Faktum er at en CV er ikke lengre enn en side!

Det er også viktig å være kritisk til utdannelse, kurs og sertifikater du legger til. På 90-tallet var det som regel en fordel å ta med at du har tatt et skrivekurs, men i dag er dette gammeldags og foreldet. Slik informasjon er det best å bare unnlate å ta med.

Dette gjelder også sertifikater som ikke er gyldig lengre. Har du gått et kurs for å lære deg en programvare som ikke brukes lengre? Da bør du også fjerne denne informasjonen på din CV. På denne måten gir du rekrutterere bare informasjon som gagner dem, og sørger for at din CV ikke ser foreldet ut.

Hold deg til informasjon som er relevant akkurat nå, og ikke vær redd for å fjerne litt her og der. Faktum er at en CV er ikke lengre enn en side!

CVMaker,

Redaktør from Norge

6. Tips: Tenk nøye over dine egenskaper og ferdigheter

Tidligere arbeidserfaring og en liste med kurs sier noe om dine ferdigheter, men ikke alt. Det er derfor viktig å sette enda med fokus på dine egenskaper og kompetanse. Dette kan du gjøre med et separat avsnitt der du kan fremheve maks 5 personlige egenskaper.

Hold det kort og konsist, og fremfor alt: relevant. Tenk nøye over hvilken stilling du søker på. Hvilke ferdigheter trenger du i denne jobben, og har du allerede disse har du allerede de riktige egenskapene? Om dette er tilfellet bør det komme tydeligere frem med konkrete eksempel.

I denne delen av din CV er det viktig å skille mellom harde ferdigheter og myke ferdigheter. Harde ferdigheter er målbare og konkrete ferdigheter som du har, for eksempel enkelte type programvarer, erfaringer og maskinvare som du mestrer eller snakker et fremmed språk.

Myke ferdigheter er mindre målbare men like viktige. Det er disse personlige egenskapene som gjør deg til en god medarbeider, som for eksempel fleksibilitet, god kommunikasjon, en lagspiller eller problemløser. Nevn både harde og myke ferdigheter for å vise frem dine beste sider.

7. Tips: Optimaliser din CV for digitale verktøy

I første omgang bli alle søknader sett gjennom digitalt. Dette innebærer at arbeidsgivere eller rekrutterere kommer helt sikkert til å se din CV på enten en dataskjerm, nettbrett eller smarttelefonen. dette resulterer i at det er kun to tredjedeler av din CV som vises på leserens skjerm.

Vær bevisst på dette og legg den viktigste informasjonen i den øvre delen av din CV. Du kan til og med be leseren scrolle nedover for å lese mer informasjon. Er du nysgjerrig på hvordan din CV vil se ut på en skjerm? Da kan du sende dokumentet til din bærbare pc, nettbrett eller smarttelefon for å se hvilke tekstfelter som er synlige.

Om mye viktig informasjon faller bort eller slukes av skjermen et bilde eller grafikk? Da kan du justere layouten på din CV ut i fra dette og så ta en ny test. Vil du være helt sikker på at du har en moderne CV layout som er optimalisert for den digitale verdenen?

Send den til venner og familiemedlemmer som har andre typer telefoner og nettbrett for å kontrollere at din CV har et godt format.

Lag en moderne CV på null komma niks

Det er åpenbart at en moderne CV skal følge mange krav. Visse regler som har vært gullstandarden i mange år skal skrotes, og å utforme din CV mal moderne spiller en mye mer vesentlig rolle i dag enn før. Kanskje du har behov for litt hjelp med å sammensette din CV, eller leter du etter moderne maler som fanger oppmerksomheten øyeblikkelig?

Da kan du benytte deg av CVmaker sine praktiske ressurser! Vi hjelper deg med å skape den perfekte CV tilpasset vår moderne tidsalder. Bli inspirert av våre eksempeltekster, last ned våre maler og kom i gang med vår praktiske CV-utvikler. før du vet ordet av det har du en CV som kommer til å gi deg drømmejobben i dine hender.

Ønsker du å bygge en profesjonell CV?

Start nå

Begynn å lage din CV

Lag en profesjonell CV raskt og enkelt med vår avanserte CV-bygger

+ Start nå

Oppdatert March 16 2023

StarStarStarStarStar

Skrevet av

CV Maker gir jobbsøkere en komplett plattform med praktiske verktøy og verdifull informasjon. Er du klar for å ta neste steg i karrieren? Lag din CV nå

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.