Jobbintervju

>

Tips for å hjelpe deg klare ditt neste telefonintervju

StarStarStarStarStar

Tips for å hjelpe deg klare ditt neste telefonintervju

av CVMaker

  • Jobbintervju
  • · July 04 2023
  • · 2 minimal lesetid
telefonintervju

Innholdsfortegnelse

Har du et telefonintervju i møte?

For noen kan telefonintervjuer være en velkommen forandring fra stresset med tradisjonelle ansikt-til-ansikt-intervjuer. For andre kan mangelen på samhandling ansikt til ansikt skape enda større utfordringer.

Uansett hvilken leir du faller inn i, er tipsene for telefonintervju nedenfor laget for å hjelpe deg med å skille deg ut fra konkurrentene og skille deg ut i intervjuer.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Før intervjuet

Gjør din forskning

Akkurat som alle andre intervjuer, bør du gjøre grundige undersøkelser om selskapet før du starter. Lær så mye du kan om det - dets oppdrag og verdier, produkter eller tjenester, struktur, ansatte og den bredere bransjen der den opererer.

Selskapets nettside er det opplagte stedet å starte, men sjekk ut LinkedIn-siden og andre sosiale medier-profiler, samt artikler og nettsider til konkurrenter.

Tenk på svar på vanlige spørsmål – og forbered noen av dine egne

Igjen, akkurat som vanlig intervjuer, er det en god idé å forberede svar på noen vanlige spørsmål på forhånd, og sørg for å forberede seg på kompetansebaserte spørsmål.

Du bør også tenke på noen spørsmål du vil stille til ansetter. Telefonintervjuer er en utmerket mulighet til å lære mer om bedriften, stillingen og dens muligheter for vekst.

Finn rett sted

Når tiden kommer, ikke bli overrumplet. Finn et rolig sted hvor du ikke blir forstyrret, og sørg for at telefonen er fulladet.

Før de ringer, ta deg tid til å roe deg ned. Hvis du høres forvirret eller uorganisert ut, vil du ikke gjøre et godt inntrykk.

Ha relevant informasjon tilgjengelig

Sørg for at du har en kopi av CV-en din tilgjengelig, samt all annen relevant informasjon du måtte trenge – for eksempel en kopi av det utfylte søknadsskjemaet (hvis du fylte ut et).

Ha en penn og papir klar til å ta notater om nødvendig.

Under intervjuet

Stå oppreist og smil

Det høres kanskje rart ut, men å smile når du snakker er en fin måte å bringe vennlighet og varme inn i stemmen din – så før du tar opp telefonen, begynn å smile.

På samme måte vil det å stå oppreist når du snakker få deg til å høres energisk og selvsikker ut. Så selv om intervjueren ikke kan se deg, vil de mest sannsynlig høre forskjellen i stemmen din.

Lytt nøye

Dette er en av de viktigste ferdighetene for telefonintervju. Dette kan høres innlysende ut, men sørg for å lytte nøye gjennom samtalen og noter eventuelle viktige punkter i tilfelle intervjueren tar dem opp senere.

Uansett hva du gjør, ikke avbryt intervjueren - sørg for at de har fullført hvert spørsmål før de begynner å svare deg.

Hold ting kort

Telefonintervjuer er vanligvis bare en innledende screeningsprosess for arbeidsgivere, så tiden er ofte begrenset.

Hold svarene dine korte - noen få setninger er nok. Ikke bekymre deg hvis du ikke gir lange og kompliserte svar. Hvis intervjueren vil vite mer, vil de spørre.

Når det er sagt, er det helt akseptabelt å bruke et øyeblikk på å tenke på svaret. Intervjuere vil forvente dette, spesielt hvis det er et mer komplekst spørsmål.

Ikke vær redd for å be om avklaring

I et telefonintervju har du ingen av de visuelle signalene du vanligvis ville stole på i et ansikt-til-ansikt-intervju, så det er enda viktigere å sørge for at du hører og forstår alt intervjueren har å si.

Søk avklaring hvis du går glipp av noe eller ikke helt forstår spørsmålet. Å be intervjueren om avklaring og deretter gi et passende svar er mye bedre enn å improvisere eller bli forvirret fordi du ikke hørte helt.

Etter intervju

Takk intervjueren

Sørg for at du har intervjuerens e-postadresse slik at du etter intervjuet kan sende dem et raskt notat der du takker deg, gjentar din interesse for stillingen og fremhever eventuelle poeng fra intervjuet.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Begynn å lage din CV

Lag en profesjonell CV raskt og enkelt med vår avanserte CV-bygger

+ Start nå

Oppdatert July 04 2023

StarStarStarStarStar

Skrevet av

CV Maker gir jobbsøkere en komplett plattform med praktiske verktøy og verdifull informasjon. Er du klar for å ta neste steg i karrieren? Lag din CV nå

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.