Jobbintervju

>

Vanlige du må unngå under videointervju

StarStarStarStarStar

Vanlige du må unngå under videointervju

av CVMaker

  • Jobbintervju
  • · July 04 2023
  • · 3 minimal lesetid
feil å unngå under Intervju

Innholdsfortegnelse

Videointervju. La oss innse det, de er skremmende.

Uansett hvor mange du gjennomfører, vil hver gang gjøre deg like nervøs som den første. Ettersom Covid-19-pandemien tvinger flere og flere selskaper til å ta i bruk retningslinjer for arbeid hjemmefra, blir videointervjuer i økende grad en vanlig del av søknadsprosessen.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Forskjellige typer videointervju

Avhengig av sørrelsen på organisasjonen du søker jobb hos og søknadsstadiet, kommer du som regel borti flere forskjelige typer av videointervju.

Direkte videointervju

Live videointervju er typisk gjenomført med kun deg og rekruttereren. Dette foregår vanligvis via Zoom, Google Hangouts eller Skype i direktesending. Det er rett og slett et ansikt-til-ansikt intervju som foregår med webkamera.

Enveis videointervjuer

Et enveis videointervju derimot(også kalt et asynkront videointervju) skal du opp deg selv mens du svarer på tekstbaserte intervjuspørsmål og deretter sender inn svarene dine til rekruttereren.

Spørsmålene kan enten leveres til deg i tekstformat via e-post, eller forhåndsinnspilt i rekruttererens valgte videoprogramvare, med et kort tidsrom mellom spørsmålene slik at du kan registrere svaret ditt.

Uansett hvilken type videointervju du har, vil vi gi deg den beste sjansen til å gjennomføre det. Her er 4 pinlige, men enkle tabber du er nødt til å unngå... (og ja, noen av disse husker jeg av erfaring).

Vit hvem du skal snakke med

Når du ser etter en ny jobb, er det vanlig, og i mange tilfeller oppmuntret, å søke på flere ledige stillinger. Tross alt, jo flere søknader du sender, jo mer sannsynlig er det at du får et jobbtilbud.

Nå forstår jeg at det kan være forvirrende å bytte mellom en samtale med en potensiell arbeidsgiver til en annen. Og det er lett å miste oversikten over hvem du intervjuer for neste gang, men en av de verste tabbene du kan gjøre er begynne å rote med mnavnene på personene som intervjuer deg.

For å unngå dette bør du bruk litt tid før intervjuet for å oppsummere samtalene dine med rekruttereren. Dobbeltsjekk hvem som skal delta på intervjuet (hvis det ikke er et enveis videointervju) og husk navnene deres.

Sett bort kjæledyrene, barna og umodne samboere

Enten du ser på BBC News eller ikke, er jeg sikker på at vi nå alle har sett det beryktede intervjuet der professor Robert E Kellys superseriøse intervju om sørkoreansk politikk ble kapret av barna hans … hvis du ikke har det så skal vi røpe litt hva som skjedde her:

Når du har lagt ned så mye omtanke og krefter på å sikre et intervju, vil du at rekruttereren forlater intervjuet og tenker på at du er perfekt for rollen, og ikke hvor søtt kjæledyret ditt var som lå i bakgrunnen, eller hvor synlig leilighetskameraten din vandret rundt i bakgrunnen i bakrus.

Ta en vårrengjøring på forhånd

Akkurat som du ikke vil at rekruttereren skal fokusere på folk som går rundt bak deg mens du overbeviser hvor perfekt du er for jobben, kan en rotete bakgrunn ta rekruttererens fokus fra deg. Å velge et sted med minimal distraksjon i bakgrunnen vil holde alle øyne på deg.

Hvis du er som meg og kan være skyldig noen ganger i å ha et sted som ligner et rivningssted i stedet for et rom, så fortvil ikke. Videoprogramvareverktøy som Zoom og Microsoft-teams inkluderer nå funksjoner som lar deg skjule omgivelsene dine med en virtuell bakgrunn, eller rett og slett sladde alt bak deg🙌

Kle deg for rollen, ikke miljøet

En av de viktigste fordelene med å gjøre et videointervju hjemmefra i motsetning til et ansikt-til-ansikt, er at du ikke trenger å pendle til et sted som du aldri har besøkt tidligere (og mest sannsynlig vil bruke 10 -15 minutter på å lete når du ankommer adressen som er oppgitt). Men dette betyr ikke at du skal se uprofesjonell ut og bli med på videointervjuet i joggedressen din. Vi anbefaler at du har på deg et pent antrekk ( i hvert fall på en øvre halvdelen) for å føle deg klar for et intervju i en profesjonell setting.

Neste gang du har et videointervju, husk å unngå disse 4 tabbene for å sikre at du seiler videre til neste trinn og til slutt sikre deg din nye rolle.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Begynn å lage din CV

Lag en profesjonell CV raskt og enkelt med vår avanserte CV-bygger

+ Start nå

Oppdatert July 04 2023

StarStarStarStarStar

Skrevet av

CV Maker gir jobbsøkere en komplett plattform med praktiske verktøy og verdifull informasjon. Er du klar for å ta neste steg i karrieren? Lag din CV nå

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.