CV-eksempler

DropDown

Akademiker CV

StarStarStarStarStar

Akademiker CV

Wenche Myren er en svært dyktig autorisert kostholdsekspert. Hun valgte California CV-malen for å vise frem sin ekspertise. Ved å sømløst kombinere undervisning, forskning og offentlig engasjement innen ernæring og STEM-felt, viser hun en dyp forståelse av ernæring. Wenche tilbyr ekspertveiledning for forbedret helse.

Lag din egen CV

"Selvsikker, utadvendt og sosial høyskoleutdannet med ett års erfaring jobber i kundeservice. Dyktig innen kommunikasjon, tidsstyring og kontanthåndtering. Jeg har en kunnskap om å lage cocktailer og har utmerkelser innenfor catering og gjestfrihet. Motivert til å forfølge ambisjonen min om å bli bartender og å utvikle meg faglig."

Wenche Myren - Ernæringsfysiolog

Akademisk CV eksempel

Innholdsfortegnelse

Hvordan skrive en akademisk CV?

Her må ambisiøse individer i Norge følge med godt for oppnå sine drømmer og ønsker innenfor akademiske yrker. Enten du har nettopp startet karrieren eller har finpusset ekspertisen din innen et spesialfelt, vil vi at du skal vite at du ikke er alene, og at vi forstår dine unike utfordringer. Av disse grunnene har vi laget denne omfattende guiden slik at du kan komme nærmere å realisere ambisjonene dine.

I det svært konkurranseutsatte landskapet har CV-en din kraften til å låse opp en verden av spennende stipender, anerkjente stillinger og ekstraordinære forskningsmuligheter. Det er din mulighet til å vise frem dine akademiske prestasjoner på en måte som fengsler og inspirerer.

Med vår omfattende guide kan du frigjøre potensialet ditt på det norske arbeidsmarkedet og vise frem forskningen, undervisningen og prestasjoner på den akademiske CV-en din.

Skriveprosessen: Hvor skal du begynne på CVen?

Å skrive en vellykket profesjonell CV som navigerer seg gjennom et Applicant Tracking System (ATS), er avgjørende for å sikre dine karrieremuligheter. Å forstå ATS-algoritmene og skreddersy CV-en din deretter, vil dette øke synligheten og sjansene dine for å få ønsket akademisk stilling eller forskningsrolle.

Innenfor akademia og forskningsrelaterte felt er en godt utformet CV avgjørende. Enten du er professor, foreleser, postdoktor, nyutdannet, student eller stipendiat, er det avgjørende å utvikle en omfattende master-CV som kan skreddersys for hver spesifikk stillingsutlysning. Ved å strategisk fremheve nøkkelkomponenter og tilpasse dem til ønsket rolle, kan du presentere en overbevisende CV som viser dine kvalifikasjoner og maksimerer sjansene dine for å lykkes.

Viktige seksjoner å ta med på en akademiker CV

Master CV

En master er et omfattende dokument som inneholder all relevant informasjon om utdanning, arbeidserfaring, ferdigheter, prestasjoner og kvalifikasjoner. Den fungerer som en loggbok for din faglige historie og kan brukes som referanse når du skreddersyr CV-en din for spesifikke jobbsøknader.

Camera Flash

Profftips

Husk at en CV skal være et dynamisk dokument som du oppdaterer regelmessig i din akademiske karriere. Oppdater den kontinuerlig slik at CVen din reflekterer dine prestasjoner, publikasjoner og erfaringer etter hvert.

Jobbspesifikk CV

En jobbspesifikk CV for akademiske formål er skreddersydd for en bestemt jobb eller stilling. Den fokuserer på å fremheve de mest relevante erfaringene, ferdighetene og prestasjonene som er direkte i tråd med kravene til en spesifikk jobb.

Akademisk CV eksempel

Eksempel av en akademisk CV mal

Last ned dette CV-eksempelet - Akademisk CV PDF.

Wenche Myren er en svært dyktig autorisert kostholdsekspert. Hun valgte California CV-malen for å vise frem sin ekspertise. Ved å sømløst kombinere undervisning, forskning og offentlig engasjement innen ernæring og STEM-felt, viser hun en dyp forståelse av ernæring. Wenche tilbyr ekspertveiledning for forbedret helse. Hennes solide forskningsbakgrunn og bransjeerfaring gjør henne i stand til å utvikle skreddersydde kostholdsplaner.

Vil du skape en profesjonell CV?

Start her

Hva skal du inkludere i en akademisk CV?

Når du oppretter en akademisk CV er det viktig å ta med noen av de følgende seksjonene og informasjonen for å effektivt vise dine kvalifikasjoner, forskningserfaring og prestasjoner:

 • Personlig profil

 • Utdanning

 • Forskningserfaring

 • Publikasjoner

 • Presentasjoner og konferanser

 • Tilskudd og finansiering

 • Lærererfaring

 • Profesjonell tjeneste

 • Heder og priser

 • Ferdigheter

 • Profesjonelle medlemskap

 • Referanser.

Husk å presentere din CV i et oversiktlig og godt organisert format. Bruk overskrifter, underoverskrifter og punktlister for å gjøre det enkelt å lese og navigere. Skreddersy innholdet til den spesifikke stillingen eller muligheten du søker på, og legg vekt på erfaringene og prestasjonene som er mest relevante for den rollen.

Beskriver hva du skal ta med i en profil på en akademiker CV

Hvordan skrive en personlig profil på en akademisk CV

 • Når du skriver en personlig profil på en CV skal du fremheve dine akademiske prestasjoner, forskningsinteresser og faglige mål. Her er en trinn-for-trinn-guide for hvordan du skriver en overbevisende personlig profil:

 • Begynn profilen din med en kort introduksjon om deg selv, og nevne dine akademiske kvalifikasjoner.

 • Angi tydelig dine forskningsinteresser og eventuelle spesifikke ekspertiseområder. Fremhev forskningsspørsmålene du brenner for og den bredere virkningen av forskningen din.

 • Nevn alle ferdigheter som er relevante for ditt felt.

 • Bruk et klart og konsist språk for å gjøre profilen din lett å lese og forstå.

 • Tilpass din personlige profil basert på stillingen du søker på. Fremhev de aspektene ved profilen din som er mest relevant for den spesifikke rollen, forskningsområdet eller institusjonen.

 • Til slutt, korrekturles din personlige profil nøye for eventuelle feil eller skrivefeil. Sørg for at det flyter jevnt og effektivt representerer dine kvalifikasjoner og ambisjoner. Revider etter behov for å gjøre det tydelig, engasjerende og overbevisende.

Camera Flash

Profftips

En personlig profil er muligheten din til å vise frem din bakgrunn, forskningsområder og karrieremål. Vær sikker på at dette innholdet stemmer overens med resten av CVen for å gi et positivt inntrykk.

Eksempel på personlig profil på en akademisk CV

Dedikert forsker med sterk bakgrunn i molekylærbiologi, med fokus på forståelse av mekanismer for genetisk regulering i kreftutvikling. PhD i biokjemi med flere publikasjoner i anerkjente vitenskapelige tidsskrifter, som bringer ekspertise innen molekylære teknikker, genomikk og dataanalyse. Lidenskapelig opptatt av translasjonsforskning og å bidra til moderne kreftbehandlingsmetoder.

Eksempel på personlig profil på en akademisk master CV for søknad

En svært motivert person med bachelorgrad i biologi. Stor interesse for miljøvern, ivrig etter å utforske det intrikate forholdet mellom menneskelige aktiviteter og naturen. Solid grunnlag i økologiske prinsipper, dataanalyse og feltarbeid gjennom akademiske kurs og forskningserfaringer.

Eksempel på personlig profil på en akademisk CV for en PhD

Ambisiøs og dreven person som søker opptak til PhD-programmet i psykologi. Mastergrad i kognitiv nevrovitenskap. Forpliktet til å forfølge banebrytende forskning innen kognitiv utvikling, spesifikt undersøke virkningen av tidlige erfaringer på hjernens utvikling og læringsprosesser. Sterk bakgrunn innen eksperimentering, dataanalyse og neuroimaging-teknikker.

Hvordan vise arbeidserfaring på en akademisk CV

Når du viser arbeidserfaring på en CV, er det viktig å fremheve relevante stillinger og ansvarsroller som viser din ekspertise, forskningsferdigheter, og bidrag til det akademiske samfunnet. Her er noen tips om hvordan du effektivt kan presentere arbeidserfaring:

 • Start med de nyeste stillingene.

 • Fokus på forskningsrelaterte roller.

 • Beskriv ansvar og prestasjoner.

 • Utdyp dine prestasjoner hvis mulig.

 • Ta med erfaring innen undervisning eller veiledning.

 • Fremhev relevante ferdigheter.

 • Bruk handlingsverb og kortfattet språk.

 • Skreddersy til den spesifikke applikasjonen.

 • Korrekturles og formater konsekvent.

Ved å presentere din arbeidserfaring effektivt, kan du demonstrere din evne til å utføre forskning, samarbeide med andre og gi verdifulle bidrag til akademia.

Hvordan du skal skrive arbeidserfaring på din akademiker CV

Eksempel på hvordan du presenterer arbeidserfaring på en akademisk CV i Norge

Forskningsassistent | Institutt for psykologi, Universitetet i Oslo | Oslo, Norge, 2019 – i dag

Bidro til forskningsprosjekter om hukommelsesdannelse, gjennomførte litteraturgjennomgang og bisto i design og implementering. Samlet inn og analyserte atferdsdata, og sikret nøyaktighet ved hjelp av statistisk programvare. Samarbeid med forskere for å utarbeide manuskripter til faglige tidsskrifter. Rekrutterte og planlagte deltakere og samtidig opprettholde etiske standarder. Presenterte forskningsresultater på seminarer og konferanser, og engasjerte seg i vitenskapelige diskusjoner.

 • Jeg publiserte en forskningsartikkel med tittelen "Utforskning av rollen til kognitive prosesser på hukommelsen" i et anerkjent fagfellevurdert tidsskrift, og bidro til å fremme kunnskap på feltet.

 • Mottok prisen for beste presentasjon på en nasjonal konferanse for effektivt å formidle komplekse forskningsresultater om virkningen av kognitive prosesser på hukommelsen, og demonstrerte fortreffelighet i forskning og presentasjonsferdigheter.

Hvilke ferdigheter å sette på en akademisk CV

Det er viktig å understreke dine akademiske og overførbare ferdigheter og tilpasse ferdigheter for å matche kravene til stillingen eller stipendiatet du søker på. Bruk alltid et klart og konsist språk for å effektivt formidle dine ferdigheter og deres relevans. Ta også med en blanding av harde og myke ferdigheter for å presentere en godt avrundet profil som viser din ekspertise, evner og egnethet for muligheten.

Eksempler på harde ferdigheter:

 • Forskning

 • Tekniske ferdigheter

 • Dataanalyse

 • Laboratorieteknikker

 • Programmeringsspråk

 • Statistisk analyse

 • Datavisualisering

 • Drift av spesialutstyr

 • Stipendiat skriving

 • Litteraturanmeldelse

Eksempler på myke ferdigheter:

 • Skrive- og kommunikasjonsevner

 • Undervisnings- og veiledning

 • Analytisk og kritisk tenkning

 • Organisering og tidsstyring

 • Samarbeid og teamarbeid

 • Tilpasningsevne og fleksibilitet

 • Lederegenskaper

 • Problemløsning

 • Nøyaktig

 • Flerspråklig kommunikasjon

Oppsummerer forskjellige typer ferdigheter på en CV

Hvordan føre opp utdanning på en akademisk CV

Det er viktig å inkludere de relevante detaljene tydelig og organisert. Her er en veiledning på hvordan du effektivt kan presentere utdannelsen din:

 • Begynn med ditt høyeste utdanningsnivå og arbeid deg bakover kronologisk. Dette formatet sikrer at leseren ser dine mest relevante kvalifikasjoner først.

 • Spesifiser den nøyaktige graden du har oppnådd, for eksempel en bachelor innen vitenskap, master innen kunst eller doktorgrad innen filosofi.

 • Hvis du er under utdannelse kan du angi din nåværende skolegang som "Pågår", eller året du forventer å være ferdig..

 • Nevn universitet/institusjon.

 • Inkluder utmerkelser og prestasjoner.

 • Hvis du er nyutdannet, ta med relevante kurs/moduler.

Hvordan du skal skrive utdannelse å din CV

Eksempel på utdanning:

Doktorgrad filosofi innen nevrovitenskap | Universitetet i Bergen, Norge, 2024

Master innen psykologi, Universitetet i Trondheim, Norge | 2019

 • Utmerkelser innen forskningsoppgaver

 • Relevante kurs: Avansert nevrobiologi, eksperimentell design og statistisk analyse, kognitiv psykologi.

Vil du skape en profesjonell CV?

Start her

Hvordan legge til publikasjoner på en CV

Oppføring av publikasjoner på CV-en din er avgjørende for å vise frem dine forskningsbidrag og prestasjoner. Her er en veiledning for hvordan du effektivt presenterer publikasjonsdelen:

 • Dediker en seksjon spesielt for publikasjonene dine. Du kan merke seksjonen som "Publikasjoner" eller "Utvalgte akademiske publikasjoner."

 • List opp publikasjonene dine i omvendt kronologisk rekkefølge, med de nyeste publikasjonene først.

 • Oppgi hele sitatet for hver publikasjon i et konsistent og standardisert format. Inkluder forfatternes navn, tittel på artikkelen, navn på tidsskriftet eller konferanse, volum/utgavenummer (hvis aktuelt), sidetall og publiseringsår. Hvis det er en akseptert eller pågående publikasjon, nevner du den som "Godtatt" eller "Pågår" sammen med tidsskriftet eller konferanse.

 • Spesifiser rollene dine i publikasjonen, for eksempel førsteforfatter, medforfatter eller korresponderende forfatter.

 • Oppretthold et konsistent format gjennom hele publikasjonsdelen, inkludert skriftstil, størrelse og mellomrom. Du kan bruke punkttegn eller en nummerert liste for klarhet og lesbarhet.

 • Legg til koblinger (Digital Object Identifier) eller hyperkoblinger til publikasjonene dine hvis det er aktuelt for nettpubliserte tidsskrifter

Eksempel på publikasjoner:

 • Thomessen, J., Johnson, A., & Anderson, B. (2022). Tittel på artikkelen. Nevrovitenskapelig Journal, 45(2), 123-145

 • Anderson, B., Johnson, A., & Thomessen, J. (2021). Tittel på konferanseinnlegg. Saksgangen fra den internasjonale konferansen om kognitiv vitenskap, 32-40. 

 • Johnson, A., Smith, J., & Anderson, B. (2020). Tittel på bokkapittel. I S. Lee (Red.), Avansert Nevrovitenskapelig Forskning. (s. 78-92). Forlegger.

Viktige punkter

En godt utformet CV er avgjørende for å vise frem dine akademiske prestasjoner, forskningsbidrag og potensiale som stipendiat. Den bør være kortfattet med fokus på den mest relevante informasjonen om dine kvalifikasjoner, forskningserfaring og publikasjoner. Husk disse eksperttipsene:

 • Skreddersy din CV til den spesifikke stillingen eller stipendiatet du søker på.

 • Strukturer din CV logisk med klare overskrifter og underoverskrifter.

 • Fremhev viktige prestasjoner som publikasjoner, presentasjoner, priser og stipendiat.

 • Legg vekt på forskningserfaring, metoder og resultater.

 • Oppretthold en ren og profesjonell layout, konsekvent formatering og feilfritt innhold.

Neste skritt?

Enten du trenger hjelp til å stryke ut inkonsekvenser i CV-innholdet ditt eller ønsker å lage en overbevisende CV fra bunnen av, har vi verktøyene og ekspertisen til å hjelpe deg med å gjøre et sterkt inntrykk. Vår intuitive CV-bygger lar deg enkelt velge mellom over 20 ekspert designede maler for å lage en velstrukturert CV og følgebrev. Alternativt kan du sjekke ut våre CV-skrivingstjenester.

Ofte stilte spørsmål

Hva er forskjellen mellom akademisk CV og profesjonell CV i Norge?

Disse typene varierer i formål, lengde, format og fokus. En akademisk CV viser akademiske prestasjoner, forskningserfaring, publikasjoner og bidrag. Den spenner over flere sider og er rettet mot akademiske stillinger, stipend, og doktorgrader. I den andre enden  legger en profesjonell CV vekt på yrkeserfaring, ferdigheter og prestasjoner. Den er skreddersydd for ikke-akademiske roller i ulike bransjer og sektorer.

Hva er det beste oppsettet på en akademisk CV?

Det beste CV-oppsettet for dette formålet er rent, organisert og lett å lese. Det bør effektivt fremheve dine akademiske kvalifikasjoner, forskningserfaring, publikasjoner og annen relevant informasjon. Selv om det ikke er en "beste" layout som passer alle, er det viktig å presentere informasjon på en måte som er enkel å navigere, og lar leseren vurdere dine kvalifikasjoner og prestasjoner raskt.

Hvordan inkludere referanser på en akademisk CV?

På dette feltet er det ikke vanlig praksis å inkludere referanser direkte på selve CVen. I stedet vil du vanligvis levere et eget dokument eller en egen side dedikert til referansene dine. Dette dokumentet blir ofte kalt en "Referanseliste" eller et "Referanseark". Det er viktig å sjekke de spesifikke kravene eller preferansene til institusjonen eller arbeidsgiveren du søker til, siden noen kan ha spesifikke instruksjoner om hvordan de foretrekker å motta referanser.

Hvor lang bør en akademisk CV være?

Lengden på denne typen CV kan variere avhengig av dine spesifikke omstendigheter, inkludert stadiet i karrieren din, erfaringsgrunnlaget, og kravene til stillingen eller stipendiat du søker på. I de fleste tilfeller kan en CV for en stilling innen akademia variere fra to til fire sider. Likevel er det ikke uvanlig at mer erfarne akademikere med en omfattende liste av publikasjonen innen forsknings har en CV som strekker seg over fire sider.

Trenger jeg en CV for å søke om mastergrad i Norge?

Nei, i Norge trenger du ikke å skrive en akademisk CV til dette formålet. I Norge har vi et samordnet opptak. Dette gjøres som regel via Søknadsweb, men skoler kan også ha sine egne nettsider for å søke. Her får du et eget skjema hvor du skal fremlegge alt innhold som er relevant for din master. Derfor kan det være en fordel å formulere en CV først slik at du har alt klart når du sender søknaden gjennom Samordna opptak.

Hvilken rekkefølge bør følges på en akademisk CV?

Rekkefølgen av seksjoner på en CV kan variere basert på individuelle preferanser og de spesifikke kravene til stillingen eller programmet du søker på. Husk å tilpasse rekkefølgen og vektleggingen av seksjoner basert på din bakgrunn og kravene til stillingen eller graden du søker på. Hold oppsettet rent, organisert og enkelt å navigere ved å bruke konsekvent formatering gjennom CV-en.

Hvordan skriver jeg en akademisk doktorgrad CV?

Når du skriver en CV for en PhD-søknad, er det viktig å fremheve dine akademiske kvalifikasjoner, forskningserfaring, publikasjoner og annen relevant informasjon som viser potensialet ditt som doktorgradskandidat.

Hvordan skriver jeg en akademisk CV uten erfaring?

Selv uten direkte erfaring bør du fremheve dine prestasjoner, ferdigheter og potensial for fremtidig vekst. Skreddersy CV-en din til den spesifikke stillingen du søker på, og legg vekt på aspektene ved bakgrunnen din som stemmer overens med deres krav.

Hva skal utelukkes på en akademisk CV?

Når du oppretter en CV, er det viktig å være selektiv og kun inkludere relevant informasjon som fremhever dine kvalifikasjoner og prestasjoner. Her er noen ting du generelt bør unngå, inkludert:

 • Med mindre en bestemt arbeidserfaring er direkte relatert til ditt akademiske felt eller forskning, er det best å utelate det fra CV-en din. Fokuser på å fremheve forskningserfaring, undervisningserfaring og akademisk-relaterte roller.

 • Selv om det er nødvendig å inkludere grunnleggende personlig informasjon som navn, kontaktinformasjon og profesjonell nettside eller LinkedIn-profil, bør du unngå å inkludere personlige opplysninger som fødselsdato, sivilstatus eller fotografier.

 • Med mindre dine hobbyer eller interesser er direkte relevante for ditt akademiske felt eller viser overførbare ferdigheter, er det vanligvis ikke nødvendig å inkludere dem i CV-en din.

 • Når du har fullført høyere utdanning, for eksempel en bachelor- eller mastergrad, er det generelt unødvendig å inkludere videregående utdanning. Prioriter heller kvalifikasjoner på høyere nivå og relevante prestasjoner.

 • Selv om det er viktig å vise frem utmerkelser, stipender og priser, bør du unngå å inkludere ikke-relaterte ikke-akademiske prestasjoner, for eksempel sportsprestasjoner eller irrelevante sertifiseringer.

 • Selv om det er viktig å fremheve relevante akademiske og tekniske ferdigheter, inkluderer bare ikke-relaterte eller generiske ferdigheter direkte relatert til studieretningen eller interesseområdene dine innen forskning. Fokuser på ferdigheter som er spesifikke for din akademiske disiplin eller forskningsområde.

Bør jeg legge til ferdigheter på akademisk CV?

Ja, å inkludere ferdigheter på CV-en din kan være fordelaktig. Mens hovedfokuset til en CV for denne typen stillinger er på utdanningen din, forskningserfaring og publikasjoner, kan en ferdighetsseksjon la deg fremheve spesifikke evner som er relevante for ditt fagfelt eller forskningsområde.

Hvordan skrive akademiske prestasjoner på en CV?

Når du skriver om prestasjoner i CV-en din, er det viktig å fremheve prestasjonene dine og gi spesifikke detaljer for å vise frem din akademiske spisskompetanse. Her er noen tips for å effektivt beskrive dine akademiske prestasjoner i CV-en din:

Fortell prestasjonene dine tydelig på en kortfattet og spesifikk måte. I stedet for å bruke generelle utsagn, oppgi detaljer som fremhever prestasjonene dine.

Ta med informasjon som viser betydningen og relevansen av dine prestasjoner. Dette kan inkludere navnet på priser, organisasjoner eller institusjoner som gir prisen, og kriteriene for utvelgelse og eventuell tilleggsgodkjenning som mottas.

Når det er mulig, ta med kvantitative mål for å gi kontekst og gjøre prestasjonene mer effektive.

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.