CV-eksempler

DropDown

Servitør

StarStarStarStarStar

Servitør

Frida valgte Stanford-malen for hennes CV for servitør. Med 16 års erfaring har hun lang erfaring i bransjen. Bruken av handlingsverb og kulepunkter gjør skrivestilen til Frida mer konsis og overbevisende.

Lag CV

"En ivrig og detaljorientert sjefsservitør med over 16 års erfaring i ulike deler av restaurant industrien. Jeg er serviceorientert, hyggelig å prate med, og er en energisk lagspiller og leder som holder seg motivert og proaktiv til og med i hektiske situasjoner. Ønsket er en lang karriere innen service og matservering, og ønsker å dele min kompetanse og erfaringer som sjefservitør med andre som elsker faget."

Frida Johnsen - Hovmester

Eksempel på CV - servitør

Innholdsfortegnelse

Lag en vellykket CV for servitør – alt du trenger å vite!

Servitører eller kelnere er viktige nøkkelpersonell for restauranter, hurtigmatkjeder, hotell, puber og mange andre serveringssteder. Men ikke tro at du ikke har behov for å lage en profesjonell servitør CV for å bli ansatt.

Ettersom mange begynner som servitør etter at de er ferdig med skolen tror mange at dette er en enkel nybegynner jobb, men dette er helt feil. Profesjonelle servitører er veldig ettertraktede både lokalt og internasjonalt. Svært dyktige serveringspersonale kan reise mye mens de tjener gode penger.

Det er vanlig at servitører har på seg en uniform med serveringsstedets logo, ettersom de anses å være viktig personell på frontlinjen. De arbeider på skift selv om natten, på helligdager og i helgene. Frontlinjepersonal er “ansiktet utad” for alle bedrifter, og både eiere og daglige ledere verdsetter sine ansatte som gjør jobben sin med lidenskap og entusiasme.

Klar til å lage din egen profesjonelle CV?

Start gratis her!

Serveringspersonale av høy kvalitet bryr seg om varemerket til arbeidsgiveren som om det var deres eget, og har et naturlig ønske om at kundene skal føle seg velkomne og fornøyde. Om du vil overbevise en potensiell arbeidsgiver om at du har hva som kreves for å holde kundene fornøyde, og kommer at de tilbake igjen, må dine servitør-egenskaper vises godt frem på din CV.

Den skal være en refleksjon av deg selv, så den er nødt til å imponere. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du skal fremheve dine ferdigheter og egenskaper best mulig, og lage et CV-eksempel for servitør for å vise hvordan det skal gjøres.

Eksempel på CV for servitør

CV eksempel for servitør

Last ned dette eksempelet på CV for servitør som PDF

Fra denne CV-malen for servitør kan du se hvordan Frida har planlagt karrieren sin i restaurantbransjen veldig tydelig, med nok detaljer uten å gi et hav med informasjon. Sammendraget hennes forteller leserne med et blikk hvor mange års erfaring hun har og hva hun ønsker å utvikle videre i servicebransjen.

Frida sa også at hun hadde prøvd forskjellige typer mat, som ville appellere til en rekke kunder. Dette viser leseren at hun er fleksibel og tilpasningsdyktig. Legg også merke til hvordan hennes interesser relaterer seg til arbeidet hennes. Det er ingen tvil om at Frida ser etter langsiktige muligheter for hennes karriere hvor hun kan forbedre sine lederegenskaper. Hun valgte den perfekte Auckland-malen fordi den har rene linjer og er lett å lese. Frida la ikke ved et bilde, men du kan inkludere et i CV-en din.

viktigste seksjoner å ta med på en servitør eller kelner CV

Planlegg det grunnleggende på en CV for servitør eller kelner

Å sette sammen en vinnende CV krever planlegging i begynnelsen, så du må sette av tid til dette uten forstyrrelser. Se på det som et prosjekt som får alt det du har å tilby på papir så nøyaktig som mulig, slik at leserne blir kjent med deg når de leser gjennom. Grunnleggende for enhver skreddersydd CV er en master-CV for en servitører eller kelnere. Det er et omfattende dokument som omhandler din utdannelse, ferdigheter og arbeidserfaring.

Dokumentet må-

 • Ha flyt, være logisk og leservennlig

 • Være enkel svart skrift på hvit bakgrunn

 • Ingen feil, ingen skrivefeil eller formateringsfeil

 • Godt presentert, rent, godt plassert, organisert og profesjonelt

 • Begynn med din siste eller nåværende jobb og jobb baklengs til din første jobb

 • Liste utdanning og kvalifikasjoner på samme måte

 • Inkludere myke og harde ferdigheter

 • Inkludere nøyaktige detaljer til referanse for hver jobb eller rolle

Ta deg tid til å sikre at ingenting blir utelatt, ettersom denne CV-en vil danne et grunnlag for alle fremtidige jobbsøknader. Den kan være så lang som nødvendig, så sørg for at den er detaljert. Inkluder hver arbeidsrolle, alle ansvarsområder og prestasjoner i hver rolle. Dette tar selvfølgelig litt tid, men det er essensielt for å lykkes i fremtiden.

Mens du skriver din master CV kan du lage kopier av alle relevante kvalifikasjoner, pristildelinger, attester fra referanser, og alt annet som kan ha betydning. Lagre det på en sikker fil sammen med din servitør CV, og ha den på en plass hvor den er enkelt tilgjengelig.

Du bør rette og redigere din master CV nøye slik at den er feilfri. Om det er mulig kan du spørre noen om å lese gjennom den for å sjekke etter feil. Du må ikke la enkle grammatiske feil gjøre et dårlig inntrykk på leserne.

Inkluder dine ferdigheter

Ferdigheter for CV for servitør varierer fra arbeidsgiver, men kjernekompetanse kreves over hele linja.

Når du skriver dine ferdigheter for CV for servitør, ikke overse noe. Lag en liste over myke og harde ferdigheter, selv om du bare bruker dem en liten stund. Myke ferdigheter er kanskje ikke så åpenbare for deg fordi du bruker dem hver dag.

Så for hver rolle, ta deg tid til å finne ut hva du har gjort eller gjør og hvilke ferdigheter som er nødvendige for å gjøre jobben etter beste evne.

Beskriver hvilke ferdigheter en kelner eller servitør må ha med på en CV

Her er noen viktige myke ferdigheter som servitører trenger -

 • Tilpasningsevne: reagerer på varierte og raskt skiftende situasjoner

 • Multitasking: servere flere bord samtidig

 • Empati: forstå noens følelser og perspektiv

 • Selvkontroll: forbli rolig og samlet i møte med endringer og utfordringer

 • Tålmodighet: å vite når du skal vente, når du skal svare og når du skal handle

 • Effektiv lytting: lytt for å forstå og la taler vite at de blir hørt

 • Mykt salg: promotere mat og drikke for å øke salget uten å forstyrre andre

 • Oppmerksomhet på detaljer: godta bestillinger nøyaktig og sjekk regninger før de når kundene

 • Positivt språk: bruk optimistisk og betryggende prat for å roe ned negativitet og få klientens tillit

 • Tydelig kommunikasjon: leverer informasjon på en enkel og forståelig måte

 • Ansvarlighet: sørg for at spørsmål blir løst uavhengig av hvem som har feil

Tekniske ferdigheter vil variere fra bedrift til bedrift, men du trenger -

 • Middels datakunnskap, i stand til å betjene ordre- og POS-programvare

 • Lær om mattyper og ulike alkoholholdige og alkoholfrie drikkevarer

 • Full forståelse for driften av restauranten

 • Forstå forskrifter for helse, hygiene og sikkerhet

 • Lær om meny- og andre elementer og spesialtilbud

 • Regneferdighet og grunnleggende kunnskap for regnskap for å sikre at transaksjoner behandles nøyaktig

Klar til å komme i gang med din egen CV?

Velg din CV-mal her

Personlig uttalelse versus en profilsammendrag

Du trenger ikke en personlig uttalelse på en servitør-CV, men du ønsker å skrive et profilsammendrag i starten av hver skreddersydde CV. Selv om du kan skrive et sammendrag og justere det for flere lignende applikasjoner, er det best å skrive om sammendraget hver gang hvis det er noen tidsforløp. Nedenfor ser du eksempler på oppsummerende utsagn på ulike ferdighets- og kompetansenivåer. Den fete teksten indikerer relevant informasjon som umiddelbart lar leseren få vite viktige detaljer før han leser resten av CV-en.

Tips til hvordan en god profil skal skrives på en servitør CV

CV Servitør - Eksempel på personlig sammendrag - Senior

Hovmester med over 15 års erfaring i diverse bransjer i restaurantbransjen. Sensitiv og entusiastisk, oppmerksomhet på detaljer, jeg er serviceorientert og vennlig. Jeg er en energisk lagspiller og leder som kan holde seg motivert selv i travle perioder, og jeg har tenkt å gjøre karriere for meg selv i servicebransjen, spesielt i restaurantbransjen.

Servitør - Eksempel på personlig sammendrag - Erfaren

Dedikert servitør med 7 års erfaring i privat catering. Service og å sikre at alle våre gjesters behov blir møtt med vennlig profesjonalitet er mitt hovedfokus. Erfaren i å servere små intime anledninger samt store forsamlinger på 100 gjester og mer. Jeg er ivrig etter å utvide min erfaring internasjonalt.

Servitør - Eksempel på personlig sammendrag - uerfaren

Frafall student på nybegynnernivå som ønsker å utvikle en karriere i servicebransjen. Selv om jeg for øyeblikket ikke har erfaring, lærer jeg raskt med en lidenskap for mat og drikke. Da jeg gikk på skolen var jeg servitør for en lokal veldedighet og jeg ville elske å være assistent eller servitør. Jeg vil vise at jeg er en motivert medarbeider som er ivrig etter å lære.

Hva er forskjellen mellom en profil og en personlig uttalelse?

Personlig sammendrag er den korte uttalelsen som er inkludert i begynnelsen av CV-en, mens personlig uttalelse er den lengre, separate motivasjonen.

Korte sammendrag er vanligvis mindre enn 100 ord; personlige utsagn varierer fra 500 til 1000 ord.

Et personlig sammendrag kan også kalles en "oversikt", "faglig sammendrag", "sammendrag for kompetanse/kvalifikasjon" eller "faglig CV."

- Hvilken bør jeg bruke?

Profesjonelle, ledelse, utøvende og spesialist roller drar nytte av en personlig uttalelse. De er også tilgjengelige for opptak til utdannede opplæringsprogrammer og Internships.

På den annen side, hver CV for en servitør drar nytte av et kort personlig sammendrag, da det gir leserne en idé om hvem du er før de leser CV-en din.

Derfor er det viktig å ta seg tid til å skrive disse to uttalelsene, og du vil skrive dem spesifikt for hver jobb du søker på. Dette er din sjanse til å skille deg ut fra andre CV-er, siden alle søkere har lignende kvalifikasjoner og erfaring.

Et optimistisk, ærlig og informativ personlig sammendrag eller personlig uttalelse er nøkkelen til å vinne ditt første intervju.

- Hva skal jeg skrive?

Selv om personlig sammendrag er kort, må den fortsatt være relevant for leseren. Arbeid med stillingen og dra nytte av erfaringen din, både harde og myke ferdigheter, mange års erfaring og eventuelle nøkkelord du kan identifisere. Du vil at abstraktet ditt skal være så nært opp til arbeidsgivers krav som mulig.

Husk disse punktene -

 • Fremhev dine kunnskaper

 • Inkluder års erfaring

 • Dekk viktige myke og harde ferdigheter

 • Match med arbeidsgivers krav

Personlig uttalelse må inneholde de samme detaljene som ditt personlige sammendrag, men den vil bli utvidet for å gi bredere informasjon om dine ferdigheter og erfaring. Det lar deg også uttrykke viktig informasjon, for eksempel hvorfor du er i en bestemt karriere, ønsker å være i den karrieren, eller hvorfor du ønsker å bytte karriere.

Ta deg tid til å matche din personlige erklæring til arbeidsgivers krav så godt du kan.

Uansett hvilken informasjon du bestemmer deg for å inkludere, hold begge utsagnene vennlige, konversabel og positive; det er førsteinntrykket en potensiell arbeidsgiver vil ha av deg.

Beskriver hva en kelner eller servitør må skrive på en CV

Hvordan bruke din master-CV for servitør

Når din master-CV for servitør er fullført, kan du raskt søke på jobber og være sikker på at du ikke går glipp av noen viktige detaljer.

Når du ser en jobb du vil søke på, les den nøye, og legg merke til hovedkravene. Arbeidsgivere bruker ofte nøkkelord i stillingsbeskrivelser for å analysere søknader.

Parsing er en metode for å sortere passende søkere fra andre søkere ved hjelp av nøkkelord og poengsum. Hvis din CV for servitør ender med "hvile", vil du ikke høre mer enn et høflig standard avslag.

Den beste måten å identifisere nøkkelord i stillingsannonser på er å se gjennom oppgavene til jobben for direkte relaterte ord. Husk at selskaper kan ha forskjellige titler for jobben som servitør, de kan kalles servere. For eksempel, hvis stillingstittelen og beskrivelsen bruker ordet "kelner", endre CV for servitør til "kelner".

Det neste trinnet ditt er å kondensere din master til en elegant CV for servitør som umiddelbart fanger leserens oppmerksomhet via parse-programvare.

Du kan gjøre dette ved å trekke ut relevant og viktig informasjon fra din master og overføre den til en CV for servitør som er skreddersydd for en spesifikk jobb.

Det er viktig å vite at rekrutterere og arbeidsgivere bare bruker noen få sekunder på hver søknad før de fortsetter fordi de leter etter nøyaktig informasjon. Hvis de ikke kan se det, vil de ikke lese videre.

Legg inn relevante søkeord i søknaden din fra starten av, slik at de kan lese dem. Den forteller dem også at du har lest stillingsannonsen nøye og at du ikke kaster bort tiden.

Det er noen få regler for å tilpasse en CV for servitør –

 • Hold samme klare, enkle svart og hvit format for master

 • Lengde er viktig, så ikke mer enn 2 til 3 sider

 • Kun arbeidsrelatert innhold

 • Hold språket positivt, aktivt og lettlest

 • Dobbeltsjekk stavemåte, datoer og rekkefølge

 • Inkluderer ikke kontaktinformasjon for referanser; si i stedet "*tilgjengelig på forespørsel"

 • Inkluder også notater -* "En detaljert CV er tilgjengelig på forespørsel"

For å oppsummere

Å få din drømmejobb med servitør er i dine hender fordi vi får det vi legger i den som alt annet i livet. Å ta deg tid til å planlegge og skrive en servitør-CV er en investering i fremtiden din.

Her er nøklene til å skrive den perfekte kundeservice-CV –

 • Ta deg tid til å lage en omfattende master-CV

 • Hold hovedfilen og alle relaterte filer i en lett tilgjengelig sikker fil

 • Les stillingsannonser nøye og velg nøkkelord

 • Sett sammen en oppsummering av CV-en fra verten din med kun jobbrelatert informasjon

 • Skriv en positiv personlig oppsummering på CV-en din, med fokus på kravene til jobben

Når du sender søknaden -

 • Send alltid din skreddersydde CV og følgebrev i pdf-format

 • Ikke send andre dokumenter med mindre det er spesifisert etter behov

 • Sjekk om kontaktinformasjonen din er lett å finne på CV-en din

 • Ikke ta med referanser i den første søknaden

Ofte stilte spørsmål for CV for servitør

Vi svarer på noen av dine mest presserende spørsmål -

Hva er master-CV for servitør jobbbeskrivelse og hvordan bruker jeg den?

En master-CV for en servitør er en sammenstilling av din høyeste utdanning, gjennom videreutdanning til din første jobb og din nåværende eller siste jobb.

Hvorfor lage en master-CV for servitør?

Til syvende og sist, for å spare tid og presentere deg selv i ditt beste lys hver gang. Når du har all informasjon på nøyaktig ett sted fra start til slutt, trenger du ikke å gjøre alt på nytt, alt du trenger å gjøre er å oppdatere det hvert år.

Når må jeg inkludere referanse?

Først etter at en rekrutterer eller arbeidsgiver har kontaktet deg og bedt om referanse. Når du først svarer på et stillingsannonse, må du aldri inkludere referanse.

Hvis en rekrutterer svarer deg for et screening intervju, kan de be om referanser, men hvis de ikke gjør det, la det være. Det kan hende at søknaden din ikke blir vellykket på dette stadiet, eller intervjueren foretrekker å få referanser i det endelige stadiet for rekruttering.

Inkluderte referanse setter både deg og referansen i fare.

For det første deler du noens personlige detaljer med noen du ikke vet noe om. Dette setter referansen i fare hvis detaljene deres faller i feil hender.

For det andre kan uetiske rekrutterere kontakte referansen før de kontakter deg. Det er en urettferdig praksis, men det er ingenting du kan gjøre hvis du forteller dem detaljene.

Til slutt, hvis en referanse blir overrasket over en samtale de ikke hadde forventet, kan det hende de ikke plukker opp eller husker alle detaljene dine og gir en svak referanse.

Når du er på utkikk etter en jobb, er det lurt å kontakte dine referanser på forhånd og minne dem på at de godtar å gi deg referanser. Årene går og det kan være vanskelig å huske datoer, jobbansvar og andre viktige detaljer.

Å gi tidligere arbeidsgivere et tips sikrer at de fortsatt er villige og tilgjengelige for referanse. Det bidrar til å sikre at alle referansene dine er bekreftet og at dine ferdigheter og evner er nøyaktig utviklet.

Bør jeg inkludere hobbyer og interesser på CV-en min?

Hvis du inkluderer hobbyer og interesser i CV-en eller den personlige uttalelsen, nevner du kun innhold relatert til jobben. Unngå overflødige medlemskap og personlige prestasjoner.

Husk at rekrutterere og arbeidsgivere er presset på tid og vil ikke lese noe som ikke betyr noe. Hobbyer og interesser er gode for vår helse og velvære, men ikke ta med dem med mindre de er relaterte til jobben.

Gode ​​eksempler på interesser eller hobbyer til en servitør å legge til i en CV;

 • veldedighetsarbeid

 • vinsmaking

 • matlaging

 • organiske ingredienser

 • Cocktailblanding

Vanlige spørsmål om servitør

Er du interessert i en karriere som servitør, eller vil du gjøre en endring i karrieren din i denne retningen? Slik gjør du det -

Hva slags utdanning trenger jeg?

Det er ingen minimumskrav til utdanningsnivå, noen GCSE-er er vanligvis tilstrekkelige. Skolegangen din må gjøre deg flink med tall og kommunisere flytende.

Mens flytende norsk og delvis engelsk er et behov i Norge, kan det å snakke andre språk gi deg en jobb i utlandet eller på et cruiseskip.

Det tilbys ulike nivåer av videreutdanning, inkludert en introduksjon til servicebransjen og drikkeservering.

Trenger jeg flere ferdigheter?

En videregående utdanning er tilstrekkelig for roller som servitør, da de fleste arbeidsgivere er villige til å lære opp sine ansatte.

Det finnes korte kurs og nettkurs som kan forbedre CV-en din og vise potensielle arbeidsgivere at du mener alvor med karrieren din. Dette vil gi deg en klar fordel i forhold til andre søkere.

God kunnskap og interesse for all slags mat og drikke er en annen bonus, ettersom du må forstå og fremme meny og elementer utenfor menyen.

Er det ulike kompetanseområder?

Restaurant- og cateringbransjen er svært mangfoldig, og tilbyr et bredt spekter av mat- og servicestiler. Det er like mange menyer som det er regioner, kulturer og ingredienser i verden. Noen restauranter spesialiserer seg på visse typer mat, mens andre har menyer som endres daglig.

Servitører jobber i etablissementer som serverer mat direkte til kundene, alt fra kafeteriaer til tavernaer, barer, biffrestauranter, Michelin-restauranter og mer.

Servicestiler inkluderer tallerkener, vogner, buffeer og familiestil, og spenner fra veldig formell sølvtøy til uformell service.

Hver institusjon har sin egen kultur og det er mange forskjellige områder du kan spesialisere deg på. Jo mer dyktig og profesjonell du er, jo større etterspørsel etter dine ferdigheter og jo bedre vil du kunne håndtere din neste lønnsforhandling.

Er det faglig utvikling?

Det er god plass for faglig utvikling som servitør, og det beste er at du kan komme inn som skoleelever og få arbeidserfaring og opplæring.

Muligheter for avansering inkluderer formann eller restaurantsjef. Hvis du er villig til å studere videre og utvide ferdighetene dine, kan du også flytte inn i stillinger for mat og drikke som bartender, barista, vinkelner eller kokk.

Hvordan kommer jeg i gang?

Før du gjør noe, sett sammen en master-CV for servitør slik at du ikke kaster bort tid på å søke jobber når du ser relevante annonser.

Hvis du nettopp har fullført skolen eller vurderer å bytte karriere, ta kontakt med matbutikker og organisasjoner for matservering i ditt område. Noen ganger kan det å snakke direkte med folk gi deg et intervju når du mangler erfaring.

Ellers, sjekk tavler for ledige stillinger og rubrikkannonser i lokalaviser.

Selv om en personlig uttalelse vanligvis ikke er et krav for denne typen stillinger, kan det være en god idé å motivere yrkesvalget når du har liten eller ingen erfaring.

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.