Jobbintervju

>

Den ultimate guiden Skype-intervju

StarStarStarStarStar

Den ultimate guiden Skype-intervju

av CVMaker

  • Jobbintervju
  • · July 06 2023
  • · 6 minimal lesetid
skype-intervju

Innholdsfortegnelse

Hva er et Skype-intervju?

Bedrifter bruker i økende grad videosamtaler i stedet for telefonintervjuer. Skype er den mest brukte applikasjonen for jobbintervjuer. Visuell kontakt kan være en fordel for en søker, men det kan også være en ulempe. Det kommer an på hvordan du forbereder deg og hvordan du ender opp med å presentere deg selv i samtalen. Les vår ultimate guide for å få et godt Skype-jobbintervju.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Gode grunner til å gjennomføre intervju på nett

Skype-intervjuer går vanligvis foran klassiske intervjuer i prosessen for utvelgelse av personell. Spar søkerens reisetid og bedriftens reiseutgifter. Bedrifter arrangerer ofte et telefonintervju eller Skype-samtale for å se om en kandidat bør vurderes i den videre prosessen.

En annen årsak kan være at kandidaten ikke kan delta på det personlige intervjuet med bedriften på grunn av organisatoriske eller planmessige årsaker, som for eksempel om du er på ferie, studerer i utlandet, har brukket bein eller trenger å ta vare på barna dine.

I et typisk intervju på nett er intervjueren opptatt av å forstå om kandidaten ikke bare er teknisk egnet for jobben, men også har den nødvendige motivasjonen, typen og personligheten til teamet og bedriften. Søkere kan også si sin mening og stille sine egne spørsmål. Først når begge parter er fornøyd med resultatet av intervjuet, er det fornuftig å vurdere kandidaten videre i prosessen.

Hvordan forberede seg til et Skype-intervju?

Strukturen på et Skype-intervju ligner vanligvis på et tradisjonelt jobbintervju. Først lager lederen en introduksjon og forklarer prosessen og formålet med intervjuet. Som søker bør du for all del være forberedt på å presentere deg selv kort.

Du bør også ta en nærmere titt på stillingsannonser, stillinger og bedrifter. Det er viktig å forstå hva stillingen handler om og hva du kan forvente av din rolle i selskapet, slik at du kan svare på spørsmål fra ansetter. Under intervjuet skal du kunne vise interesse for jobben. Gjør litt undersøkning på bedriften på forhånd, og kanskje til og med fremtidige kolleger om mulige diskusjoner som arbeidsmiljø.

Innholdsmessig anbefales det å forberede seg til et Skype-intervju samt et telefonintervju eller et klassisk intervju.

Skype-intervjuer har også noe unikt ved seg. For eksempel, i et intervju på nett, trenger du ikke å vente på en samtale ut av det blå. Avtaler gjøres vanligvis på forhånd via e-post eller telefon. Selv om Skype-intervjuer vanligvis bare varer rundt 30 minutter, bør du planlegge for minst en time.

Personlige introduksjoner er avgjørende. Når det gjelder dokumenter for søknad, er det første ledere ser kandidatens bilde. Selv erfarne rekrutterere er ikke immune mot påvirkning når de dømmer kandidater. Det er ikke bare et spørsmål om en person ser attraktiv eller presentabel ut, men hvordan søkeren presenterer seg. Spesielt i stillinger med lederoppgaver eller med ytre påvirkning er utseende en viktig egenskap ved første vurdering av kandidater. I et Skype-intervju må du være klar over dette.

Tips for Skype-intervju

Selv om ansetter alltid sier at de vil ha autentiske søkere, foretrekker de profesjonalitet fremfor autentisitet. Derfor er det viktig ikke bare å fremstå som hyggelig og kompetent, men også å gjennomføre intervjuet på en profesjonell måte, selv om du er introvert eller nervøs. Her er tips for å forberede og gjennomføre et Skype-intervju:

1. Kvalitet: Hvor god er internettforbindelsen? Sørg for at tilkoblingen er av god kvalitet. For å gjøre dette, lukk alle applikasjoner som ikke er relatert til Skype-samtaler. Du bør heller ikke laste ned noe under økten. Det er best hvis ingen andre bruker hjemmenettverket ditt for øyeblikket, slik at du kan få mest mulig ut av båndbredden din. Pass på at du ikke blir forstyrret og omgivelsene er rolige. Sjekk at teknologien (internettforbindelse, bilde, lyd) fungerer som den skal ved å prøvekjøre med en venn.

Apropos bakgrunnen, den skal se pen ut, verken kjedelig eller rotete. Du vil ikke se en seng, en skittentøyskurv eller en filmplakat i bakgrunnen. Planter og bokhyller fungerer mye bedre. Velg et passende sted, for eksempel skrivebordet ditt. Det må være et rolig sted der romkamerater, partnere eller katter ikke løper i bakgrunnen.

2. Sjekk lysforholdene: Optimal belysning er viktig slik at du ikke gir inntrykk av at du heller vil skjule deg. Lysforhold som er for svake kan gjøre det vanskeligere for rekrutterere å bli kjent med deg. For sterkt lys kan også ha en ubehagelig effekt på betrakteren.

Unngå direkte lys foran og velg sidelys i stedet. Naturlig lys fungerer best. Derfor anbefales det å plassere PC og webkamera i et lyst rom med vinduer og dagslys. Vinduer eller lys skal forresten heller ikke være rett bak deg. På denne måten kan skygger i ansiktet unngås.

Hold en avstand på omtrent én meter fra kameraet. Det ser ugunstig ut hvis du er for nært kameraet.

Du kan også se deg selv på skjermen i hjørnet under intervjuet. Sjekk holdningen din fra tid til annen, men ikke stirr på deg selv hele tiden. Fjern alt på skrivebordet som kan være distraherende.

Slå av telefonen og eliminer andre mulige lyder så mye som mulig. Det er også lurt å kutte vinduene hvis du forventer støy utenfra (veitrafikk, lekeplasser osv.).

3. Kle deg pent: Antrekket vil variere etter jobb, stilling og selskap, men det er nesten alltid trygt å bruke en enkel langermet skjorte eller skjorte og ensfargede bukser. Mannlige søkere i dress eller i det minste skjorter og jeans er populære. Dette viser at til tross for Skype-samtalen, setter du fortsatt pris på utseendet ditt.

Det er også lurt å tenke på riktig frisyre og holde ting ryddig generelt. Husk også at du har færre muligheter for å overbevise arbeidsgivere via Skype, så klærne dine er en mulighet til å vise deg frem.

4. Pass på kroppsspråket ditt: Under et Skype-intervju vil intervjueren kunne observere bevegelser, ansiktsuttrykk og holdning. Oppretthold god kroppsholdning i stedet for å slappe av på et skrivebord eller en stol. Ikke glem å smile.

5. Ikke vær sjenert: Skype-samtaler er ofte egnet for sjenerte mennesker fordi selv med webkameraet på, er du fortsatt i dine vanlige omgivelser og føler deg tryggere enn i et ukjent konferanserom eller kontor. Denne følelsen av trygghet kan få deg til å føle deg litt mer komfortabel. Benytt anledningen til å prøve å gjøre et varig positivt inntrykk.

6. Snakk tydelig: Denne uttalelsen kan ha sannhet på mange områder av livet. Vær oppmerksom på tydelig uttale, snakk sakte og lett forståelig. Budskapet ditt skal ikke mistolkes og skal formidles til samtalepartneren slik det er. Jo dårligere internettforbindelse, jo viktigere er dette.

7. Vis interesse: Hvis du ikke er interessert i jobben, vil du sannsynligvis ikke søke på den. Nå må du gjøre det klart for HR at du er veldig interessert i denne stillingen. Vis at du ikke bare vil teste markedsverdien din, du vil virkelig jobbe for selskapet.

8. Motivasjon: Hvorfor søker du? HR-spesialister er først og fremst interessert i dine ferdigheter. Du må også forvente å bli spurt om motivasjonen din for å søke. Hvorfor vil du jobbe for dette selskapet? Hva motiverer deg? Du kan også utvide denne selv om den ikke vises.

9. Jukseark: Noter de viktigste punktene Det er en fordel å ta noen notater før avtalen. Skriv ned alt du virkelig vil nevne. Skriv ned de viktigste punktene som taler for deg. Skriv ned noen nøkkelpunkt om selskapet slik at du ikke er helt tom for ideer når du blir spurt. Under samtalen legger du til verdifull informasjon (som kommende avtaler osv.) til juksearket ditt.

Siste forberedelse

Har du sceneskrekk? Da er riktig forberedelse enda viktigere for deg. Lær avspenningsteknikker, bruk urteberoligende midler i en nødssituasjon, og legg deg tidlig kvelden før intervjuet. Rett før intervjuet kan du gå en tur eller trene for å tømme hodet. Spesielle pusteøvelser kan også hjelpe deg.

Sjekk webkameraet. Det er best å plassere webkameraet øverst på skjermen. Ansiktet ditt skal være delvis synlig på bildet. Vennligst ikke bruk effekter. De ser litt uprofesjonelle ut og passer ikke for anledningen.

Hvorfor skal intervjueren velge deg? Forvent å høre "Hvorfor skal vi ansette deg?"-spørsmål. Legg vekt på at du valgte den utlyste stillingen med vilje og hvorfor du er interessert i den. «Fordi jeg søker jobb» er absolutt ikke svaret rekrutterere ønsker å høre.

Ikke bruk slenguttrykk. Mange nyutdannede fra videregående og unge elever bruker Skype regelmessig for private samtaler eller chatter. Selv om det er en viss relasjon mellom deg og HR-sjefen og jobbintervjuet går bra, hold en formell tone. Profesjonalitet og avstand er en del av fjernsamtaler samt klassiske ansettelsesintervjuer.

Mål: Hva vil du oppnå? Kort før intervjuet begynner, gjør deg selv oppmerksom på hva du er ute etter. Hva skal du gjøre for det, hva trenger du å samle inn for det? Å visualisere målene dine og bevisstgjøre dem er et av de mest kritiske trinnene for å lykkes.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Begynn å lage din CV

Lag en profesjonell CV raskt og enkelt med vår avanserte CV-bygger

+ Start nå

Oppdatert July 06 2023

StarStarStarStarStar

Skrevet av

CV Maker gir jobbsøkere en komplett plattform med praktiske verktøy og verdifull informasjon. Er du klar for å ta neste steg i karrieren? Lag din CV nå

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.