Jobbsøknad

>

Tips om jobbsøking etter en permittering

StarStarStarStarStar

Tips om jobbsøking etter en permittering

av CVMaker

  • Jobbsøknad
  • · July 05 2023
  • · 3 minimal lesetid
Tips for jobbsøking etter en permittering

Innholdsfortegnelse

Har du blitt permittert nylig?

Hvis du har det, kan tanken på å gå tilbake til arbeidsmarkedet og søke på jobber være skremmende.

Det er derfor vi har samlet våre beste tips for å lage en CV etter permittering for å hjelpe deg i gang med ny jobb.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Men det er viktig at du ikke lar dette holde deg tilbake. Hvis noe, bør du prøve å se på permitteringen som en mulighet til å starte noe nytt og spennende.

Når det er sagt, vet vi at det kan være vanskelig å komme tilbake på jobb på jakt etter arbeid. Spesielt hvis du hadde din siste stilling lenge, siden det sannsynligvis er en stund siden du har skrevet CV eller sett etter en ny stilling.

Det er derfor vi har satt sammen vår CV etter permittering og tips for jobbsøking for å hjelpe.

Vær optimistisk

Å bli permittert kan være en stressende tid i livet. Så det er ingen overraskelse at det kan ha en reell innvirkning på motivasjonen og selvtilliten din. Men det viktigste å huske her er at det ikke er din feil at du ble permittert.

Derfor må du gjøre ditt beste for å holde deg positiv og nærme deg jobbsøkingen med riktig sinnstilstand. Dette vil hjelpe deg med å lykkes!

Tenk på det som en mulighet til å ta litt fri og tenke på hva du vil gjøre. Du kan kanskje starte en helt ny karriere.

Når det er sagt, vet vi at det er vanskelig å holde seg positiv etter permitteringer. Hvis du virkelig sliter, er det mye støtte der ute.

Ta deg tid til å finne den rette stillingen

Tanken på å miste jobben kan være skummelt. Men å hoppe rett inn i en jobb du egentlig ikke vil ha, føles ikke mye bedre - så ta det med ro.

Start med å liste opp hvilken type jobb du ønsker. Du vil kanskje til og med bruke litt tid på å omskolere deg, ta et nettkurs eller bytte bransje helt. Dette er en mulighet til å fokusere på deg selv og virkelig tenke på hva du vil ha ut av karrieren din.

Når du er i tvil, kan det være verdt å finne en karriereveileder. Din bedrift kan faktisk tilby dette som en del av en permittering.

Korriger CV-en din

Det første viktige trinnet i enhver jobbsøking er å lage en overbevisende CV. Avhengig av hvor lenge du har vært i din siste stilling, kan CV-en din trenge en større oppdatering.

Igjen, det er en god idé å bruke litt tid på å lage en godt utformet CV som vil gjøre deg lagt merke til. Dette krever at du skriver en veldig sterk åpningserklæring som forklarer hvem du er og hva du kan bringe til selskapet.

Husk at du må skreddersy din CV til hver stilling du søker på. Så oppbevar en hovedkopi slik at du kan finpusse den hvis du søker på en annen jobb etter en permittering.

Adressere elefanten i rommet

Du trenger ikke tenke for mye på det, men det er lurt å nevne overtalligheten din i CV-en. Husk at dette ikke er noe å skamme seg over.

Hvis du har forlatt selskapet, bør du inkludere sluttdatoen for kontrakten din i avsnittet "Tidligere ansettelse". For å gjøre det klart at du ikke bare reiste deg og dro, bør du legge til en setning nedenfor som forklarer hva som skjedde.

For eksempel , "På grunn av fusjon med et større selskap eksisterer ikke stillingen jeg ble ansatt i lenger".

Vær forberedt på vanskelige spørsmål

Det er ingen skam å bli permittert. Men fagfolk føler ofte at de vil holde det hemmelig for fremtidige arbeidsgivere. Men de kan på et tidspunkt spørre deg hvorfor du valgte å forlate din forrige stilling.

Ha svarene klare før ethvert intervju eller møte, slik at du tydelig kan forklare rekruttereren hva som skjedde og hvorfor rollen din ikke lenger eksisterer.

Ved å tenke ut dette på forhånd, vil du sikre at du svarer trygt når du intervjuer etter en permittering.

Bruk nettverket ditt

Du har sannsynligvis bygget et ganske sterkt nettverk gjennom årene. Så ikke vær redd for å dra nytte av dette. På samme måte kan du bruke plattformer som LinkedIn eller Facebook for å nå kontaktene dine for å se om de vet om en stilling som passer til dine ferdigheter.

Du kan også ønske å delta på arrangementer og møte likesinnede fagfolk. På denne måten kan du utvide nettverket ditt og spørre rundt etter jobbmuligheter. Ikke glem å holde en oppdatert CV med deg.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Begynn å lage din CV

Lag en profesjonell CV raskt og enkelt med vår avanserte CV-bygger

+ Start nå

Oppdatert July 05 2023

StarStarStarStarStar

Skrevet av

CV Maker gir jobbsøkere en komplett plattform med praktiske verktøy og verdifull informasjon. Er du klar for å ta neste steg i karrieren? Lag din CV nå

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.