Jobbsøknad

>

Hvordan strukturere ditt følgebrev

StarStarStarStarStar

Hvordan strukturere ditt følgebrev

av CVMaker

 • Jobbsøknad
 • · May 29 2024
 • · 2 minimal lesetid
Hvordan strukturere ett følgebrev

Innholdsfortegnelse

Her er hva du bør og ikke bør huske på når du skriver ditt neste følgebrev

Det du må gjøre:

 • Skreddersy ditt følgebrev ut i fra jobben du søker på

 • Hold det kortfattet.

 • Overbevis og vekk rekruttererens oppmerksomhet.

 • Les nøye. Les høyt gjentatte ganger. Om nødvendig, la noen andre lese den for å fange opp eventuelle mindre feil eller grammatiske feil.

 • Bruk riktig formatering; se profesjonell ut.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Forholdsregler:

Hold følgebrevet ditt kort for å sikre at du fremhever hvorfor du passer til stillingen. Vurder å dele opp følgebrevet ditt i følgende deler:

Første avsnitt: Den første erklæringen bør angi årsaken til at brevet ble skrevet. Start med å definere rollen du er interessert i, hvordan du kom over stillingen, og når du er klar til å begynne i ny jobb.

Andre avsnitt: Forklar hvorfor du er egnet for denne rollen, hva som interesserer deg av denne typen arbeid, hvorfor du er interessert i å jobbe for organisasjonen, og hva du kan bidra med i virksomheten.

Tredje avsnitt: Fremhev passende erfaring og forklar hvordan de grunnleggende kriteriene for jobbkravene utfyller ferdighetene dine. Skisser eventuelle ytterligere ferdigheter og artikuler hvordan disse vil være en fordel for arbeidsplassen.

Siste avsnitt: Fullfør brevet med et avsluttende avsnitt. Gjenta din entusiasme for jobben og angi at du ønsker å ha et personlig møte. Nå er tiden inne for å skrive ned datoer som ikke fungerer for deg. Takk til slutt rekruttereren og fortell dem hvor mye du ser frem til å få svar.

Siden arbeidsgivere vanligvis mottar et stort antall søknader for hver stilling, må du sørge for at følgebrevet ditt gir en sterk innvirkning og gjør et positivt inntrykk med en gang. Her er noen forslag som kan forbedre sjansene dine for å lykkes:

 1. For å være konsekvent med selskapet, oppdater følgebrevet hver gang du søker på en jobb. Som med alle søknader, gir det sjelden positive resultater å sende inn et standardisert følgebrev, og rekrutterere kan merke mangel på tid og krefter en mil unna. Skreddersy derfor alle følgebrev til hver spesifikke stilling.

 2. Stol aldri på korrekturprogram for skrivefeil. Sjekk nøye for grammatikk- og stavefeil før du sender den til familie eller venner for å se gjennom dem. Sørg for at kontaktinformasjonen din og firmanavnet også er korrekt.

 3. Presentasjon er viktig, så du må skrive følgebrevet ditt nøyaktig. Sørg for at brevet er så kortfattet og konsist som mulig, og pass på at du bruker samme skrifttype og størrelse som du bruker på CV-en.

 4. Gjenkjenn egenskapene dine, de er ditt unike salgsargument. Vær trygg på bidraget du vil gi og forklar tydelig hvordan dine kvalifikasjoner og erfaring oppfyller kriteriene i stillingsbeskrivelsen. Vis deg selv hvorfor du er det riktige valget.

 5. Gi referans. Sikkerhetskopier argumentet med faktiske fakta eller referanser fra følgebrevet som viser hvordan og når du bruker kunnskapen og ekspertisen din.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Begynn å lage din CV

Lag en profesjonell CV raskt og enkelt med vår avanserte CV-bygger

+ Start nå

Oppdatert May 29 2024

StarStarStarStarStar

Skrevet av

CV Maker gir jobbsøkere en komplett plattform med praktiske verktøy og verdifull informasjon. Er du klar for å ta neste steg i karrieren? Lag din CV nå

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.