Karriere

>

Er det å jobbe for en oppstartsbedrift ditt neste steg i karrieren din?

StarStarStarStarStar

Er det å jobbe for en oppstartsbedrift ditt neste steg i karrieren din?

av CVMaker

  • Karriere
  • · July 05 2023
  • · 3 minimal lesetid
jobbe for en oppstartsbedrift

Innholdsfortegnelse

For de fleste av oss betyr dette slutten og begynnelsen av en ny epoke i livet.

Men for nyutdannede betyr det begynnelsen på et liv utenfor akademia.

Forestill deg dette.

Du er uteksaminert fra universitet. Du har diplomet din i hånden og du har noen muligheter å velge mellom. Bortsett fra å være en av de heldige kandidatene i en dårlig økonomi, har du et valg. En bedriftsjobb er et anstendig karrieremål, med en rimelig betalt kontrakt og en rutinemessig 9-5 arbeidsplan. Men for andre kan denne rutinen fort bli repeterende og kjedelig.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Her er fem argumenter for hvorfor det å komme inn i den rette oppstartsbedriften kan være den perfekte måten å øke starten på karrieren din:

Din rolle på jobben er like forvirret som du er

Helt ærlig, de fleste av oss vet ikke hva vi egentlig vil gjøre i vår første jobb. Så det smarteste å gjøre for en gründertype er at du kan gjøre litt av hvert. Oppstartsbedrifter streber etter å operere med en minimal arbeidsstyrke - separate markedsførings-, regnskaps- og HR-avdelinger har små budsjetter. Derfor må du sørge for å være en person med mange hatter, gir nyttig innsikt i de ulike elementene ved å administrere en virksomhet, og forstå hvordan en organisasjon fungerer som en helhet.

De fleste i denne generasjonen tror at det er nødvendig å føle tilhørighet på jobben. For de som nettopp har startet karrieren, kan du ofte forvente at en ny jobb tilbyr de mest dagligdagse oppgavene. Imidlertid har du mer ansvar ved en oppstart enn du kanskje tror.

Mangfold av ansvar

Når du jobber i en oppstartsbedrift er det ikke to dager som er nøyaktig like. Du bør være smidig, bruke færre ressurser, og operere utenfor stillingsbeskrivelsen din. Du vil kanskje legge merke til at dagen din er mindre planlagt, og du vil ha mer fleksibilitet til å bestemme når og hvordan du skal håndtere arbeidsmengden. Oppstartsbedrifter endrer seg raskt, og arbeidet ditt må tilpasses endrede forretningsbehov.

Gjør deg klar for karrieren din

Kanskje du tenker på å gjøre et skifte og flytte grenser. Å jobbe ved en oppstart kan være en læringsmulighet for de som ønsker å utvide sine unike ferdigheter.

Du vil få muligheten til å utvide kunnskapsområdet ditt, utforske prioriteringene dine, og lære om de realistiske stegene bedrifter må ta for å vokse og utvide. Betraktet som intraprenørskap, lar denne tilnærmingen deg bygge kompetansen og drivkraften du trenger for å lykkes i din fremtidige karriere.

En oppstart er ikke for sarte sjeler, det er et krevende og tilfredsstillende karrierevalg. Oppstarter tilbyr bedre personlig vekst og mange lovende muligheter.

Vibrerende arbeidsmiljø

Alle som går inn i en oppstartsbedrift vil forsikre deg om at de komfortabelt kan henge med både sjefen og andre ansatte etter arbeidstid. Oppstartsbedrifter ansetter stort sett unge mennesker som ser ut til å ha lidenskapen og ambisjonene om å få frem det beste i seg selv. Å jobbe med noen du stoler på gjør problemløsning enklere fordi du kan ha uformelle en-til-én-samtaler.

Team i nye selskaper er sammensveisede samfunn, og selv gründerne er direkte involvert i ethvert prosjekt. Kapital flyter ikke som en elv fordi skapere bryr seg om å holde seg til budsjetter.

Du vil innarbeide viktigheten av arbeidsmoral, uavhengighet og suksess.

Hardt arbeid, nyskapende tenkning og utholdenhet er veldig viktig. Sannsynligvis mer viktig enn noen annen fordel ved å jobbe i en oppstartsbedrift. Etter at du har bygget noe selv, begynner du alltid å tenke på individuelt eierskap, noe synlig og rent. Det er vanskelig å sette pris på den enorme verdien av personlig eierskap, og friheten som er nødvendig for å søke dette eierskapet for de som ubevisst skaper eller kontinuerlig skaper for andre.

Å jobbe hos en oppstartsbedrift betyr også at de eneste personene som er ansvarlige for fremgangen og suksessen din, er du og ditt lille team. For andre kan dette føre til en reaksjon med å klemme seg sammen i et hjørne, i håp om at noen kommer og gir dem en sjekk.

For mange er dette den største inspirasjonen. Slutt å stole på andre for å gi deg overfladiske ferdigheter og motivasjon som du trodde du ikke ville ha. Denne medfødte tendensen til selvhevdelse forsterkes ved oppstart, og aktiverer mamba-mentaliteten som ofte er forskjellen mellom suksess og fiasko.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Begynn å lage din CV

Lag en profesjonell CV raskt og enkelt med vår avanserte CV-bygger

+ Start nå

Oppdatert July 05 2023

StarStarStarStarStar

Skrevet av

CV Maker gir jobbsøkere en komplett plattform med praktiske verktøy og verdifull informasjon. Er du klar for å ta neste steg i karrieren? Lag din CV nå

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.