CV-eksempler

DropDown

Ferdighetsbasert CV

StarStarStarStarStar

Ferdighetsbasert CV

Benjamin valgte Toronto-malen på grunn av dens profesjonelle og enkle strukturen. Han er nyutdannet med lite arbeidserfaring. Benjamin fremhever de relevante ferdighetene og kunnskapene han trenger for å bli en dataingeniør ved å skrive en ferdighetsbasert CV.

Lag CV

"Ambisiøs og målstyrt kandidat med master som dataingeniør, klar til å utnytte lidenskapen innen systemutvikling, IT-administrering og sikkerhet. Jeg lærer raskt og er godt kjent med programmeringsprinsipper og algoritmisk grunnlag for databehandling. Erfaren i å bistå programvareadministrasjonsteam med alle aspekter av programvaredesign, koding og feilsøking."

Benjamin Tjensvold - Utdannet dataingeniør

Ferdighetsbasert CV

Innholdsfortegnelse

Hvordan lage en ferdighetsbasert CV?

Er du i tvil om du trenger en ferdighetsbasert CV eller en kronologisk CV?

Slappe av! Dette er helt forståelig siden hvis du søker på "CV format" vil du få så mange forskjellige maler.

I denne artikkelen forklarer vi alt du trenger å vite om ferdighetsbaserte CVer. Ikke bare vil vi fortelle deg hva det er og når du trenger det, vi vil også gi deg et eksempel på hvordan det ser ut.

Klar til å lage din egen ferdighetsbasert CV?

Prøv gratis her!

Hva er en ferdighetsbasert CV?

En ferdighetsbasert CV fokuserer på nøkkelferdigheter og kjernekompetanse, og plasserer dem øverst i dokumentet i stedet for arbeidshistorien din.

Dette er ikke den vanligste metoden for å skrive et CV, men det blir et mer populært alternativ. Det er fordi det i noen tilfeller er en utmerket måte å skille seg ut fra andre søkere, som vi vil diskutere senere.

Vanligvis velger de fleste det kronologiske CV-formatet, som fokuserer på arbeidserfaring og viser ferdigheter og ansvar for hver jobb i synkende rekkefølge etter dato.

Ferdighetsbaserte CVer har ingen rekkefølge. I stedet lister de omfattende evner og kunnskap, slik at leserne umiddelbart får vite hvilken erfaring du har. Fokuset er på overførbare ferdigheter som ikke er situasjonsbetingede og kan brukes i en rekke roller.

Det er viktig at en ferdighetsbasert CV er spesifikk for en spesifikk stilling eller jobbåpning, er laget med nøkkelord fra potensielle arbeidsgivere og samsvarer med dine evner og ferdigheter.

Derfor kan du ikke bruke den samme to ganger, den må tilpasses for hver enkelt søknad.

Avhengig av dine ferdigheter, utdanning og erfaring, kan det være lurt å lage en kombinasjon CV. I dette tilfellet vil du ha en ferdighetsbasert seksjon på den første siden og en kronologisk oppsummering av arbeidserfaring på den andre siden.

Eksempel på ferdighetsbasert CV

Ferdighetsbasert CV eksempel fra Benjamin Tjensvold

Last ned dette eksemplet på ferdighetsbasert CV som PDF

Sjekk ut denne ferdighetsbaserte CV-malen, og du kan se hvordan Benjamin brakte utdannelsen sin til forsiden. På grunn av begrenset arbeidserfaring listet han også opp sine kvalifikasjoner i sammendraget på forsiden. Benjamin valgte en klar og stilren Toronto-mal slik at den kan leses uten oppstyr. Den kan brukes uten bilde.

Når trenger du en ferdighetsbasert CV?

Den beste tiden å bruke en ferdighetsbasert CV er når-

 • Du har begrenset eller ingen arbeidserfaring

 • Du er nyutdannet

 • Du vurderer å bytte karriere

 • Du har vært ute av arbeidsmarkedet en stund

Med liten eller ingen arbeidserfaring kan det være vanskelig å skille seg ut fra mengden av håpefulle når du søker jobb, selv om du har utmerkede kvalifikasjoner. Med tanke på antall søknader som fyller opp arbeidsgiverens innboks, vil de ikke bruke tid på en CV som ser dårlig ut.

Det samme gjelder hull i karrieren din. Når lesere legger merke til at du har vært uten jobb i en lengre periode, er det mindre sannsynlig at de tar kontakt for å finne ut hvorfor. Hvis pausen er lengre enn ett år, kan de tro at du mangler den nødvendige kompetansen og forkaste søknaden.

Arbeidsgivere foretrekker å ansette nybegynnere med liten eller ingen arbeidserfaring i mange tilfeller. Men det blir mer utfordrende når du leter etter høyere stillinger.

Derfor er det ditt ansvar å fange oppmerksomheten til de første leserne dine ved å umiddelbart vise dem verdien din for å sikre et intervju.

Dette er et avgjørende skritt fordi mange rekrutterer ikke er de første som leser en søknad. Du kan ikke stole på deres kunnskap for å anerkjenne din verdi.

Forklarer ulike typer ferdigheter som du kan ta med på en ferdighetsbasert CV

De tidlige trinnene i ansettelsesprosessen gjøres ofte av rekrutteringsbyrå, junior HR-medlemmer eller personlige assistenter. Ved screening av kandidater forstår de ofte ikke helt rollen og jobber hovedsakelig basert på nøkkelord.

Etter at en shortlist er utarbeidet, sendes utvalgte CVer til ansettelsesansvarlig eller distribueres til rekrutterere. Resten blir avslått uten videre konsultasjon.

Hvis du har lite arbeidserfaring eller har vært uten jobb en stund, enten det er valg eller omstendigheter, kan det være en vanskelig oppgave å finne arbeid. Beklagelige meldinger uten svar eller høflighet kan svekke selvtilliten din og få deg til å føle at du står uten jobb.

Men det er ikke tilfelle, du trenger bare litt veiledning om hvordan du skriver en vellykket ferdighetsbasert CV som vil få navnet ditt på shortlisten.

Finn perfekt CV-mal for deg!

Kom i gang her

Hvordan skrive en ferdighetsbasert CV

Før du i det hele tatt tenker på å søke på jobber, sørg for å begynne å skrive din ferdighetsbaserte CV. Tiden du investerer på forhånd vil definitivt være verdt det i det lange løp.

Den enkleste måten å finne ut av alle dine ferdigheter og erfaring er å se på arbeidserfaringen din og til og med videregående skole og høyere utdanning. La oss for eksempel si at du er redaktør for et magasin for videregående skole. I dette tilfellet trenger du noe nødvendig erfaring innen PR, kommunikasjon og media. Eller, hvis du er kasserer i en sosial klubb på høyskoler, så har du litt kunnskap om økonomi.

Komme i gang -

 • Start med å liste opp alle dine harde og myke ferdigheter

 • Vurder dem basert på dine ferdigheter

 • Trekk ut de som er overførbare og ikke arbeidsrelaterte

 • Ikke kast de som bare er relevante for bestemte omgivesler - sett dem til side

Til slutt, hvis du har jobbet før og ønsker å sende inn en kombinasjon CV, inkluderer du en liste over tidligere jobber sammen med et sammendrag av dine ansvarsområder. Fokuser kun på ferdighetene og evnene som er relevante for ferdighetene dine.

På denne måten kan leserne få en dypere forståelse av opplevelsen din og se hvordan disse ferdighetene overføres.

Harde ferdigheter kontra myke ferdigheter

Harde ferdigheter

Harde ferdigheter er de faglige og tekniske ferdighetene du tilegner deg. De er enkle å måle fra grunnleggende til avanserte nivåer, og du kan forbedre dem med videre studier og trening.

Både arbeidsplasser og didaktiske treningsmengder, samt harde ferdigheter, kan vurderes gjennom ferdighetsprøver.

Eksempler på harde ferdigheter er datakunnskaper, en grad, språkkunnskaper eller flerspråklighet, skrivehastighet, kunnskap for programvare eller tekniske ferdigheter.

Myke ferdigheter

Myke ferdigheter er derimot vanskeligere å måle fordi de er relatert til kognitive evner, emosjonell utvikling og tenkestrukturer. For eksempel er konfliktløsning en myk ferdighet. Det står også høyt på arbeidsgivers ønskeliste, da småkrangel på arbeidsplassen er vanlige, men uvelkomne.

Hvis ja, skriv opp hvor du har roet temperamentet og motivert teamet til å jobbe mot et felles mål. Et godt eksempel ville være hvis du var trener eller kaptein for et konkurransedyktig, men vellykket idrettslag.

Andre myke ferdigheter inkluderer fleksibilitet, pålitelighet, teamarbeid, lederskap eller problemløsning.

Camera Flash

Tips:

De harde ferdighetene er ferdigheter du har lært på skole og i jobb. Myke ferdigheter er mer personlige egenskaper som er relevant for stillingen.

Sette sammen en ferdighetsbasert CV

Begynn å sette sammen CV-en din først etter at du har sett jobben du vil søke på. Dette er viktig fordi du ønsker å bruke spesifikke nøkkelord for stillingen i CV-en din.

Den raskeste måten å identifisere nøkkelord på er å identifisere ordene i stillingstittelen og overskriften, og deretter gjenta dem gjennom hele annonsen. På samme måte bør du vurdere synonymer og fraser som stemmer overens med stillingstittelen og se om du finner dem i teksten.

Hvis for eksempel stillingstittelen er kreativ designer, bør du vurdere ord som original, fantasifull, nyskapende og oppfinnsom. Hvis du har, kompiler dem inn i selve CV-en din.

Kom i gang med CVen og følg stegene nedenfor

Start her!

Trinn 1 – personopplysninger

Åpne CV-en din og inkluder for- og etternavn, fullstendig bostedsadresse, e-post og telefonnummer. Hvis du har hobbyer og interesser som er direkte relatert til arbeidet ditt, inkluderer dem. Kanskje er jobben PR, og du liker å snakke offentlig og er medlem av en sosial gruppe. Men vennligst ignorer irrelevante interesser.

Trinn 2 – personlig sammendrag

Et personlig sammendrag er et viktig stykke som oppsummerer dine tidligere erfaringer, nåværende situasjon og fremtidige mål i bare noen få setninger. Det er som en bulletin som lar leseren vite hvem du er, så tenk nøye og skriv det nøyaktig. Dette er din første sjanse til å fange leserens oppmerksomhet.

Trinn 3 – nøkkelferdigheter og kjernekompetanse

Dette er din neste og siste sjanse til å skille deg ut, så ta det i betraktning.

Bruk nøkkelord hentet fra innleggene, og match dem med listen over ferdigheter og evner. Inkluder dem på CV-en din i rekkefølgen av betydning som er oppført i stillingsannonsen. Gi nok detaljer til å illustrere kunnskapen din og inkludere eksempler på situasjoner i den virkelige verden.

Sørg for at du lister opp minst 4 til 6 kjerneferdigheter og gir nok informasjon til å gjenspeile ekspertisen din. Hold teksten til poenget og ikke overforklar mer enn nødvendig. Du kan utdype hver av dem under intervjuprosessen.

Trinn 4 – arbeidserfaring

Her kan du liste opp dine tidligere jobber og kort beskrive ditt ansvar i forhold til dine ferdigheter og evner.

Det kan omfatte frivillig arbeid, praksisplasser og deltidsjobber, dersom de er relevante for rollen.

Husk at dette er side to i CV-en din, så hold den kort og lettlest.

Du kan utelate denne delen hvis du ikke har tidligere arbeidserfaring.

Trinn 5 – utdanning og trening

Start på ditt høyeste utdanningsnivå og arbeid baklengs. Avhengig av intensjonene dine og de ledige stillingene, kan denne delen være avgjørende for søknaden din eller helt irrelevant.

Hvis utdanning er avgjørende for å sikre et intervju, vennligst oppgi detaljer i punktene. Ikke glem å ta hensyn til eventuelle korte kurs du har gjennomført.

Uferdige kurs eller grader som fortsatt pågår og arbeidsrelatert må inkluderes i detaljene for beståtte emner/moduler.

Hvis det ikke er relatert til stillingen, inkluder fortsatt utdanningen din, men hold den kort.

Trinn 6 - referanser

Selv om vi vanligvis bare viser referanser til tidligere jobber, er dette ikke nødvendigvis tilfellet for ferdighetsbaserte CVer. Vi kan liste opp alle som pålitelig kan bekrefte ferdighets- og evnenivået ditt.

Kaptein for en klubb og andre kan verifisere lederegenskaper for en lagkaptein som søker på jobber som krever lederegenskaper. Eller en høyskoleprofessor kan identifisere kommunikasjon og organisatoriske ferdigheter til vellykkede teamledere på tidligere prosjekter.

Men inkluder ikke kontaktinformasjonen til dommeren; si i stedet ' tilgjengelig på forespørsel. ' Ytterligere informasjon kan deles under intervjufasen.

Forklarer hvilke seksjoner du bør ha med på en ferdighetsbasert CV

Ytterligere tips

Når din ferdighetsbaserte CV er fullført, må den formateres for å gjøre den lett å lese.

Selv om du kanskje tror det fancy oppsettet og fontene vil få oppmerksomhet, er det ikke oppmerksomheten du vil ha.

Rekrutterere blir ofte overveldet av søknader, og visuell tretthet er en realitet. Vanskelige å lese og lange dokumenter øker stresset, som for det meste fører til at de blir ignorert.

Ha disse reglene i bakhodet for å lage lettleste CV-er som passerer gjennom skanninger, men som fortsatt gir informasjon -

 • Unngå tunge fancy fonter og hold deg unna fargeblokker

 • Hold deg til svarte internett vennlige fonter på hvit bakgrunn

 • Lengde er viktig, så ikke mer enn 2 sider

 • Behold kun innhold som er relevante for jobbkravene

 • Bruk proaktivt språk som er lett å lese

 • Sjekk stavemåte, grammatikk og datoer (hvis tilgjengelig)

Hva er forskjellen mellom en kronologisk CV og en ferdighetsbasert CV?

En kronologisk CV er veldig forskjellig i innhold og utseende fra en ferdighetsbasert CV.

Mens personopplysningene og personlig sammendraget forblir de samme, er seksjon for arbeidserfaring av den kronologiske CV-en detaljert og omfattende. Den inkluderer alle tidligere jobber og viser stillingstitler, ansvar og datoer i kronologisk rekkefølge.

Hull i karrieren ble også tatt i betraktning.

Seksjon for referanser oppgir navnet på den tidligere arbeidsgiveren på tidspunkt for ansettelse. Som et resultat får de et nøyaktig bilde av ferdigheter, holdninger og produktivitet.

Derimot er ferdighetsbaserte CV-er løst i formatet og gjenspeiler bare nøkkelferdighetene og kjernekompetansen som samsvarer med annonsert stilling. Det er ingen kronologisk rekkefølge. I stedet er de ordnet etter betydning for rollen.

Tidligere arbeidserfaring er ikke så relevant, og kun jobber som inneholder nødvendige ferdigheter og evner beholdes.

Hensikten med en ferdighetsbasert CV er å bli lagt merke til og shortlistet for intervjuer der du ellers kan bli oversett.

Enkelt oppsett for en ferdighetsbasert CV med skrivetips

For å oppsummere

Å lande drømmejobben trenger ikke å være fordi du ikke har nok erfaring, ønsker å bytte karriere, eller har vært ute av arbeidsmarkedet en stund.

En godt utformet ferdighetsbasert CV vil ikke bare få deg lagt merke til, men på shortlist for intervju.

La oss gå gjennom nøkkelpunktene for å skrive den perfekte ferdighetsbaserte CV-en -

 • Ta deg tid til å sette det sammen

 • Les stillingsannonser nøye og velg nøkkelord

 • Inkluder kun jobbrelatert informasjon

 • Skriv et positivt personlig sammendrag i CV-en din, med fokus på kravene til jobben

Når du sender søknaden -

 • Send alltid din CV i pdf-format

 • Ikke send andre dokumenter med mindre det er spesifisert etter behov

 • Sjekk at kontaktinformasjonen din er lett å finne på CV-en din

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.