CV

>

Hvordan skrive en bra CV

StarStarStarStarStar

Hvordan skrive en bra CV

av CVMaker

 • CV
 • · April 29 2024
 • · 25 minimal lesetid
Eksempel på en CV for en artikkel som forklarer trinn for trinn hvordan du skriver den perfekte CV-en.

Innholdsfortegnelse

Har du ikke tid til å lese hele artikkelen? Vi gir en liste over TLDR-er på slutten av denne artikkelen.

Et av de viktigste dokumentene du trenger når du søker jobb, er CV-en din. Forkortelsen CV kommer fra det latinske curriculum vitae, som betyr "livsløp". CV-en din er en personlig markedsføring som perfekt oppsummerer utdannelsen, arbeidserfaringen, ambisjonene og ferdighetene dine til en rekrutterer eller potensiell arbeidsgiver.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

De fleste bedrifter ansetter ansatte etter å ha gjennomført ett eller flere intervjuer. Men utvelgelsesprosessen begynner i god tid før intervjustadiet; CV-en og følgebrevet ditt skiller seg ut, tiltrekker seg oppmerksomheten til rekrutterere og får en invitasjon til et intervju.

Derfor er det svært viktig å gi rekruttereren eller din potensielle arbeidsgiver gode grunner til å tro at du er egnet for stillingen. Hvis du kan overbevise dem om at du har den riktige kunnskapen og ekspertisen, forstår selskapets verdier og er motivert for å hjelpe dem å vokse, vil du bli invitert til neste trinn i søknadsprosessen.

Vi tror hvem som helst kan skrive en flott CV, og med litt hjelp kan du få drømmejobben din. Det spiller ingen rolle om dette er din første CV eller om du allerede har en du vil oppdatere. Vi er her for å hjelpe deg med de mest klare eksemplene, beste tips og profesjonelle maler.

I denne artikkelen vil vi lede deg gjennom hvordan du skriver en overbevisende og profesjonell CV, trinn for trinn. Vi ønsker å øke sjansene dine for å imponere og bli invitert til ditt første intervju. 

Forberedelse: Hva skal til for å skrive en god CV?

Når du søker på en ny stilling, ønsker du å fremstå for potensielle arbeidsgivere som den beste kandidaten til stillingen. For at et selskap eller en rekrutterer skal vite at du er den rette, må du vise hvem du er. Det er her CVer og følgebrev kommer inn. For et perfekt samsvar må begge dokumentene dine oppfylle følgende kriterier:

 • Liste over hele bakgrunnen din (utdanning og arbeid)

 • List opp alle dine myke og harde ferdigheter

 • Vis at du egner deg til selskap

 • Aspekter og nøkkeltegn ved den ledige stillingen du snakker med

Gjennom denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan møte disse tre punktene. Men når vi søker på en ny stilling, søker vi ofte på flere ledige stillinger. Her vil du legge merke til at en CV ikke er nok da ikke alle bedrifter ser etter de samme egenskapene i punkt 3 og 4. Dette betyr at du trenger en CV som er skreddersydd for stillingen du søker på. Vi vil detaljere hvordan du gjør dette i en senere del. Hvis du måtte skrive en ny CV fra bunnen av for hver jobb du søkte på, ville det tatt mye av tiden din. Derfor anbefaler vi at du skriver en master-CV, som vil være grunnlaget for alle andre CV-er.

Master-CV

Master-CVen er grunnlaget for at du kan kopiere og lime inn nødvendig tekst til bedriftens CV. Gjennom artikkelen vår vil vi forklare hvilke komponenter som må vises på din master-CV, og hvilke komponenter som ikke trenger å vises på din master-CV, men i stedet må vises på din skreddersydde CV. Heretter vil den skreddersydde CV-en også forkortes som CV.

Hvilke faktorer bør man være oppmerksom på når man skriver en CV? Gode ​​forberedelser er halve kampen. Forbered deg ordentlig ved å inkludere unike punkter på master-CV. Tenk på følgende punkter:

 • Egenskaper og ferdigheter som skiller deg ut som ansatt.

 • Oppgaver og ansvar du har utført i tidligere roller

 • Ta med beregninger eller key performance indicators (KPIer) hvis mulig.

 • Prosjekter eller prestasjoner du deltok i - inkludert din rolle, bidrag og eventuelle tilhørende numeriske resultater.

Prøv å angi disse punktene så tydelig som mulig i CV-en din. Disse unike poengene gir deg et forsprang på andre kandidater. 

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Ledig stilling som fellesnevner

Når du begynner å skrive CV-en din, åpner du de spesifikke stillingene du er interessert i å søke på. Hvis du sender en åpen søknad, kan du åpne bedriftens "Om oss"-side. Å lage en skreddersydd CV for hver stilling du søker på er viktig, men definitivt ikke overflødig. Det kan koste deg mer tid og krefter, men det er vel verdt å investere den ekstra tiden i å vite at CV-en din vil skille seg ut fra hundrevis av CV-er som bedrifter mottar.

Begrens behovene til potensielle arbeidsgivere ved å fokusere på ledige stillinger. I tillegg kan du sjekke selskapets nettside og sosiale medier-sider for å lære mer om merkevaren deres. Ikke kopier selskapets krav ordrett. Sammenlign og liste opp mulige verdier, ferdigheter og oppgaver for stillingen med dine relevante personlige egenskaper og erfaring.

Tips om forholdsregler:

 • Nøkkelord, for eksempel adjektiver, ferdigheter eller rolleforpliktelser.

 • Nøkkelkrav for stillingen (trenger du et bestemt antall år? Trenger du bransjekunnskap?)

 • Plassering av bedrift eller om den er ekstern (du vil nevne dette i følgebrevet ditt for å dele din evne til å reise eller hvis du har noen ekstern erfaring.)

 • Aspekter og nøkkeltegn ved den ledige stillingen som appellerer deg

Rekrutterere og arbeidsgivere vil umiddelbart se at du har forsket på selskapet og stillingen, og viser dem hva du kommer med, ditt engasjement og din genuine interesse.

Fokuser på bedriftskultur

Du kan få en bedre forståelse av bedriftskulturen på ledige stillinger og på bedriftens nettside. Et selskaps kultur refererer til normene, verdiene og intern/ekstern kommunikasjon du kan forvente av et selskap. Før du søker, sørg for at du kan forstå arbeidsstilen og kulturen i selskapet. Et eksempel på dette kan være: Bedrift A er en streng 9-5, Bedrift B er ganske liberal med starttider så lenge du jobber i tide, eller Bedrift C har fleksible timer der overtid forventes å være normen. Dette er gode grenser å sette før man søker. Du trenger ikke å detaljere dette i CV-en din, men det kan absolutt hjelpe å ha det i bakhodet når du skal beskrive dine erfaringer eller egenskaper. Bedriftskultur er spesielt viktig å ta opp i et følgebrev eller til slutt i et intervju for å demonstrere at du passer til verdiene deres.

Hvordan bør du bruke dette?

Å passe inn i bedriftskulturen er viktig. Dette betyr for eksempel at hvis en bedrift er veldig profesjonell og formell for deg, bør du ta hensyn til dette når du skriver en skreddersydd CV og følgebrev. Du kan velge CV-maler som er mindre fargerike og grafiske og unngå å bruke personlig pronomen. Hvis bedriften er uformell og fremmer en familielignende kultur, kan du velge et følgebrev som er visuelt tiltalende og bruker personlig pronomen.

Vurder aspekter ved åpningen som stemmer overens med dine verdier. Hvis du ønsker å jobbe i et ungt og fordomsfritt team, ta med dette i profilen eller følgebrevet ditt. Mer informasjon om personlig sammendrag er forklart senere i denne artikkelen. 

Søkersporingssystem: Hva er det og er du optimalisert for det?

Mange bedrifter integrerer et automatisert trinn i søknadsprosessen. Ettersom hundrevis av følgebrev og CVer sendes inn for ledige stillinger, skanner systemet automatisk alle CVer for å identifisere og screene egnede kandidater for åpne stillinger. Disse automatiserte systemene kalles søkersporingssystem (ATS). Når du forstår hvordan et system fungerer, kan du bruke den kunnskapen til din fordel.

ATS kan filtrere kvalitetseksempler på CVer basert på:

 • År med arbeidserfaring

 • Spesifikke nøkkelord

 • Erfaring med spesifikk teknologi/programvare

 • Visse kunnskaper eller ferdigheter

 • Om du snakker et bestemt språk

ATS skanner alle kandidat-CVer som er lagt inn av kandidater. Til syvende og sist rangerer ATS kandidater basert på egnethet for stillingen. Derfor er det viktig å inkludere viktige ferdigheter og nøkkelord fra nettsteder til arbeidsgiver eller ledige stillinger, slik at CV-en din rangerer høyt på listen over egnede kandidater. Derfor er det avgjørende å lage notat for stillingen og bedriftskulturen på CV-en.

Hvis du ikke tenker over dette, er det mulig du har alle kvaliteter for stillingen, men du har ikke (riktig) oppgitt dette i din CV. I dette tilfellet vil ikke ATS identifisere deg som en passende kandidat og hoppe over CV-en din. ATS sparer rekrutterere for tid, men systemet kan raskt eliminere CV-er, slik at bare de som inneholder nøkkelordene og egenskapene blir evaluert. Når du kjenner til denne informasjonen, ikke la CV-en din bli utslettet.

Betyr dette at du for hver ny jobbsøknad må skrive en helt ny CV? Vel, selvfølgelig ikke! Det grunnleggende i CV-en din forblir den samme, men med noen mindre endringer kan disse ekstra detaljene hjelpe CV-en din til å skille seg ut fra mengden av jobbsøkere. Til syvende og sist er det det vi ønsker – å få deg til å skille deg ut.

Camera Flash

Tips om hvordan du kan optimalisere CV-en din for ATS

Legg merke til viktige nøkkelord eller ordlyd i ledige stillinger, for eksempel under krav for stilling. Sørg for at disse nøkkelordene eller frasene vises på CV-en din, gjerne de samme eller lignende frasene, og at du oppfyller alle krav. Merk at du kopierer nøkkelord, ikke komplette setninger.

Med ferdighetene ovenfor kan vi gå videre til innholdet i CV-en. I neste avsnitt skal vi se nærmere på hver av komponentene som er nødvendige for en effektiv og profesjonell CV.

Check

Gjør

 • Fra og med en master-CV, kan du deretter tilpasse hver tekst basert på nøkkelord for ledige stillinger.

 • Sampass ferdighetene dine med ledige stillinger.

 • Vurder bedriftskultur.

 • Plasser mer relevant informasjon høyere på CV-en din (i omvendt kronologisk rekkefølge).

Close

Ikke gjør

 • Opprett og send en uredigert CV til alle rekrutterere og bedrifter.

 • Legg igjen irrelevant eller utdatert informasjon på CV-en din.

 • Snakk dårlig om din tidligere arbeidsgiver eller stilling.

 • Glem å ta hensyn til ATS-filtre.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Komponenter i en vellykket CV

Formålet med en CV er å presentere din erfaring, kvaliteter, ambisjoner og karriere så klart og konsist som mulig. Informasjon inkluderer, men er ikke begrenset til, diplomer, legitimasjon du har opptjent i løpet av dine år med utdanning og kurs, stillinger du har hatt og prestasjoner hos ulike kunder, og din nylige profil. CV-en din gir potensielle arbeidsgivere en bedre ide om deg som kandidat og bør overbevise dem om å fortsette med søknadsprosessen.

Flere studier har vist at skannetiden for CV er mindre enn 9 sekunder. Det er ganske kort, spesielt når du innser hvor mye innsats du legger i å lage CV-en din. Derfor bør din CV være godt utformet og umiddelbart gjøre et positivt inntrykk

1. Oppsett og visning

Når du vet at CV-er skannes på sekunder, er det viktig å ha en oversiktlig oppsett. Når du har fullført punktlisten din om den ledige stillingen og ferdighetene du vil legge vekt på, velg oppsettet som fungerer for deg og selskapet du søker til. Dette trinnet er kun for din skreddersydde CV. Master-CVen din skal bare være en tekstfil der informasjon enkelt kan kopieres og limes inn. Det er ingen lengdegrense for master-CV.

Hva vil du legge vekt på på CV-en din? Hva vil du at rekrutterere skal ta med seg fra CV-en din? Hvis du tenker på dette på forhånd, kan du unngå å måtte flytte på slutten eller noen ganger til og med utelate informasjon på grunn av for mye eller for rotete tekst. Unngå slike problemer med vårt enkle CV Maker Kit. Velg din egen mal fra våre 20+ fullt tilpassbare HR-godkjente CV-maler.

Sørg for at den viktigste informasjonen er høyt oppe på CV-en, godt synlig og umiddelbart merkbar. 

Hvordan bør du bruke dette?

Du trenger ikke være grafisk designer for å ha en profesjonell og stilig CV. Sjekk ut vår hendige CV Maker-app som gir muligheten til å velge mellom ulike typer CV-maler, så det eneste du trenger å gjøre er å legge til din egen informasjon.

Du kan også velge å skrive CV ved hjelp av programmer som Pages eller Word. Dette vil ta lengre tid og begrense designet ditt ettersom det blir vanskeligere å omorganisere seksjoner og design. CV Maker tilbyr en CV-maker-app, alt i nettleseren din, tilgjengelig på stasjonære og mobile enheter. Vi samarbeider med HR-spesialister og grafiske designere for å lage våre CV-maler. Vi anbefaler å vurdere en av våre forhåndslagde maler, da dette vil spare deg for mye tid, gi deg enkel redigering, få tilgang til den når som helst og hvor som helst, og gi deg et forsprang på andre kandidater.

Camera Flash

Tips om din CV-filtype

Bruk din lagrede CV i PDF-format for å søke på ledige stillinger. Sørg for at CV-en din åpner godt på alle enheter. Vår CV Maker-app gjør dette for deg automatisk.

Prøv å holde teksten på CV-en din kortfattet og saklig. CV-en din bør bestå av én eller maksimalt to A4-sider. Dette betyr ikke at CV-en din ikke kan overstige det anbefalte antall sider (om nødvendig). Lengre CV er vanlig i akademia og STEM-industrier. I alle fall, vær oppmerksom på at CV-en din vil bli skannet i løpet av kort tid.

Check

Gjør

 • Gjør CV-en din enkel å skanne og bla gjennom.

 • Bruk profesjonelle maler.

 • Send inn din CV som en PDF-fil.

Close

Ikke gjør

 • Gjøre CV-en lenger enn to A4-sider.

 • Sende inn filen som et dokument, for eksempel et Pages- eller Word-dokument (.docx).

 • Plassere uskarpe tekstavsnitt på CV-er.

2. Personlig informasjon

En fullstendig CV vil alltid gi kandidatens personopplysninger. I denne delen av CV-en din må du oppgi fullt navn, eventuelle andre initialer og etternavn, fødselsdato, et telefonnummer du lett kan nås, din vanlige e-postadresse og byen. Unngå å oppgi uprofesjonelle e-postadresser. Denne informasjonen bør inkluderes på din egendefinerte CV.

Ikke inkluder

 • For- og etternavn (hvis forskjellig fra ditt juridiske navn, vennligst oppgi ditt fornavn)

 • Telefonnummer

 • E-postadresse

Valgfri informasjon

 • Din by

 • Førerkort (og type)

Ytterligere informasjon

For å få CV-en din til å skille seg ut, kan du velge å inkludere følgende lenker eller informasjon (hvis aktuelt for stillingen du søker på):

 • LinkedIn-profil

 • Link til porteføljenettsted eller blogg

Du kan velge å inkludere en lenke til LinkedIn-profilen din eller en hvilken som helst annen profesjonell eller personlig nettside hvor du kan søke på den ledige stillingen du søker på. Dette er spesielt gunstig for nyutdannede som har en portefølje eller mer erfaring enn bare CV-en. kjører le

Ikke inkluder

 • Hjemadresse

 • Fødselsdato

 • Kjønn

3. Arbeidserfaring

Denne delen av CVen din inneholder viktig informasjon om dine tidligere stillinger, ansvar du har påtatt deg og dine bidrag/prestasjoner. På master-CV-en din, ta med alle stillinger du har hatt. Potensielle arbeidsgivere er mest interessert i nyere arbeidserfaring, så den bør få mest oppmerksomhet. Av denne grunn viser du nylig ansettelse øverst på både master-CV og den tilpassede CV-en, og lister deretter annen arbeidserfaring i omvendt rekkefølger. List opp alt du gjør, jobber med deg, KPIer, firmanavn, stillinger du har og timer.

Hvordan bør du bruke dette?

Når du fører ansettelseshistorikken din på din egendefinerte CV, husk å holde den kort og saklig. Bruk korte setninger og punkttegn for å gjøre det lett å lese. Det er også bedre å fremheve oppnådde resultater i stedet for bare å liste opp ansvarsområder. Skriv noen korte setninger som beskriver dine ansvarsområder i den stillingen, og bruk deretter punkt for å understreke hva du har oppnådd i løpet av den tiden. Du kan også velge å fremheve imponerende prosjekter du har jobbet med eller personer du har jobbet med.

Ved å bruke listen du opprettet tidligere i master-CV-en, sørg for at alle data er sortert bakover og starter med den nyeste. Oppgi stilling, firmanavn og plassering, hvor lenge du har vært i stillingen og en kort oversikt over ditt arbeid, ansvar og prestasjoner. Hver posisjon er oppført i omvendt kronologisk rekkefølge. I oppføringen du oppretter, inkluderer nøkkelord, ordlyd eller andre attributter ved stillingen som vil fange rekruttererens oppmerksomhet, sammenlignet med stillingen du søker på. Hvis du utelukkende skal jobbe med et teammedlem eller avdeling, vennligst sjekk åpningene dine. Det kan være en fordel å inkludere relevante arbeidsforhold på CV-en. Hvis du for eksempel søker om å jobbe i en barnehage, vil det å vise at du har erfaring med å jobbe med barn få deg til å skille deg ut.

Camera Flash

Tips for oppføring av arbeidserfaring på CV-en din

Når du fremhever din arbeidserfaring, prøv å legge vekt på ansvar/oppgaver du har utført som også forventes for stillingen du søker på. På denne måten kan du gjøre arbeidserfaringen din mer relevant for din potensielle arbeidsgiver. Ikke bare oppgi ansvar eller oppgaver som ikke får deg til å skille deg ut. 

Skal du liste opp alle stillingene du har hatt i karrieren din?

Hvorvidt du bør liste opp hver stilling du har hatt, avhenger av omstendighetene og relevansen til de tidligere stillingene for din karriere. En åpenbar grunn til å ikke føre alle jobber på CV-en din er at enkelte stillinger ikke lenger er interessante/relevante for den du søker på. Du ønsker også at CV-en ikke blir for lang. CV-en din bør ikke inneholde mer enn to ark, men helst ett A4-ark. Ulike studier har konkludert med at CV-en din ikke trenger å gå tilbake 10+ års arbeidserfaring. Igjen, husk at rekrutterere vil skanne CV-en din for nøkkelord og ferdigheter, de vil ikke fokusere på hele arbeidserfaringen din. Master-CV-en din, derimot, bør vise hver posisjon du har hatt. På denne måten kan du se tilbake på det når som helst i karrieren og kan være ekstremt nyttig, spesielt for å endre karriere eller bransjer.

Camera Flash

Hvis du skal søke på en stilling som kirurg eller pilot, gir det ikke mening å nevne en urelatert ekstrajobb innen catering eller detaljhandel fordi det er lite relevant for arbeidsgiveren. Hvis du ikke har opparbeidet deg noen relevant arbeidserfaring, kan du velge å nevne en ekstrajobb – dette gjelder ikke for alle bransjer og funksjoner.

Det kan være at du har jobbet for samme arbeidsgiver i mer enn 10 år og hatt ulike stillinger i samme bedrift. Selv om en jobb fra mer enn 10 år siden er relevant for stillingen du søker på nå, bør du tenke deg godt om før du tar den med på CV-en.

En grunn til å inkludere tidligere arbeidserfaring på CV-en din er når en bedrift ber om "x års arbeidserfaring". I dette tilfellet, sørg for at du oppgir det nødvendige antall års arbeidserfaring på CV-en din. Du kan gjøre dette i profilen eller seksjon for arbeidserfaring. Dette forhindrer at du blir filtrert bort fra kandidatlisten av ATS.

Lite eller ingen CV

Alle må starte fra bunnen av på et tidspunkt – ikke alle begynner å lete etter en ny eller annerledes jobb med arbeidserfaring. Hvis du er i denne stillingen, hva er den beste måten å nærme deg CVen din på? Hvis du har liten eller ingen arbeidserfaring fordi du er nyutdannet, er det best å legge vekt på utdannelse, sidemas og praksis/plassering. Vi vil gå mer i dybden på hvordan du skriver om din pedagogiske erfaring i neste avsnitt.

Hvis sidekjasninger eller praksisplasser er relevante for stillingen du søker på, kan du velge å markere disse på CV-en din. Beskriv tydelig dine ansvarsområder og hvordan ferdighetene du har tilegnet deg vil overføres til jobben du søker på. Hvis du ikke kan liste opp en praksisplass eller plassering, prøv å nevne relaterte prosjekter eller interesser og hvordan de gir verdi til virksomheten. For rekrutterere er det viktigste å kunne beskrive din personlighet og noen ferdigheter basert på CV-en din for inngangsnivå stillinger.

Kurs og sertifiseringer

I tillegg til karrierebaserte CVer, kan du også velge kompetansebaserte CVer. Det viktigste aspektet ved en CV er å vise rekrutterere at du er en kompetent kandidat. Rekrutterere ser etter folk som kan utføre sine oppgaver. Så hvis du kan demonstrere ferdighetene til å gjøre jobben, er du en like gyldig kandidat. Vi diskuterer dette mer i seksjon for utdanning.

Du kan velge å bygge CV-en din rundt ferdighetene du besitter. For å gjøre det, velg å fullføre kurs eller få sertifikater for å utvikle kunnskap, ferdigheter og ekspertise. Du kan detaljere hva du har lært gjennom kurset og hvordan denne kunnskapen gjelder for stillingen du søker på.

Prosjekter og porteføljer

På den annen side kan du også velge en prosjektbasert CV. Hvis du har jobbet med noen prosjekter eller har en portefølje, vennligst forklar ditt bidrag og ditt ansvar. List dem på samme måte som du viser arbeidserfaring. Hvis du ikke har jobbet med noen prosjekter, kan du vurdere å lage en prøveportefølje ved å lage en casestudie, eller lage ditt eget prosjekt.

For eksempel, som ny grafisk designer, har du kanskje ikke direkte erfaring med å jobbe for et selskap. Lag falske logoer for fiktive selskaper eller oppdater logoer for eksisterende selskaper. Forklar tankeprosessen din, hva du gjorde og hvilke verktøy du brukte. Vær ærlig med din fremtidige arbeidsgiver om ditt selvlaget prosjekt. Dette viser rekrutterere at du har initiativet og ferdighetene til å realisere ideene deres. Denne metoden kan brukes i mange bransjer og stillinger som: programmerer, designer (mote, teknologi, UX/UI, digital, grafikk, interiør), artist, markedsføring (sosiale medier, reklame, SEO), kommunikasjon (copywriting, PR) og eksemplene florerer. Alt som trengs er litt fantasi og innsats.

Frivillig arbeid

Frivillig arbeid kan betraktes som arbeidserfaring. Bare fordi du ikke får betalt for tiden din, betyr det ikke at du ikke har utviklet noen verdifulle ferdigheter ved å tjene samfunnet ditt. Vær stolt og nevne det frivillige arbeidet du gjør med en bestemt organisasjon. Frivillighet viser at du er empatisk og liker å være aktiv. I noen tilfeller er det best å fremheve frivillig arbeid alene ved å nevne det under overskriftene «Hobbyer», «Interesser» eller «Utenomfaglige aktiviteter». Vi vil utdype dette senere i denne artikkelen.

Læreplass/internship/praksis

Hvis du har lite arbeidserfaring, er det lurt å inkludere læreplasser, intership eller praksisplasser på CV-en. Hvis du har gjort mye, kan du velge å lage en egen tittel for disse opplevelsene. Hvis du bare har én type erfaring å sette på CV-en, velg å liste den opp under arbeidserfaring og ta med type erfaring i parentes etter den. Gi relevante oppgaver og prosjekter som du fullførte i løpet av praksisperioden. Gjør denne delen til en prioritet ved å plassere den høyere på CV-en din.

4. Utdanning

Informasjonen under utdanningen er ganske enkel og lett å detaljere. Hvis du er nyutdannet og har lite arbeidserfaring, kan du velge å forklare utdannelsen din nærmere. Du kan for eksempel fremheve et interessant prosjekt eller noen gode karakterer i dine A-nivåer, høyskole- eller universitetsfag. Hvis du har fått (relevant) arbeidserfaring, hold utdannelsen din kort, arbeidsgivere vil finne kunnskapen, ferdighetene og resultatene du får på jobben mer interessant.

Hvordan bør du bruke dette?

List opp utdanningen din og eventuelle fag du har; inkluder hvor lenge du studerte, navnet på institusjonen og byen du er i. Husk å oppgi om du har fått diplom eller sertifikat. Sett den nyeste eller høyeste utdanningen din øverst og skriv den i omvendt kronologisk rekkefølge, for eksempel arbeidserfaring, eller skriv resten av utdanningen din i omvendt rekkefølge av utdanningsnivået. Dersom du har fullført høyere utdanning, anbefales det å utelate informasjon om ungdoms- og grunnskolen din. Det gjør bare CV-en din unødvendig lang. Prioriter det du vil fremheve.

Hva kommer først, "arbeidserfaring" eller "utdanning"?

Som nevnt ovenfor kommer det an på hva du ønsker å legge vekt på. Din arbeidserfaring eller utdanning? Hvis du nylig tok vitnemålet ditt eller fortsatt studerer, har du kanskje lite (relevant) arbeidserfaring å nevne på CV-en din. I dette tilfellet er det best å fokusere på akademikerne først. Hvis du ikke har fullført studiene, men ønsker å nevne det, kan du vurdere å fokusere CV-en på arbeidserfaringen din.

Hvis du ikke jobber i akademia eller har mer arbeidserfaring, anbefales det å sette utdanning før arbeidserfaring.

Usikker om organisering av CV

Hvis du fortsatt ikke er sikker på hvordan du skal organisere CV-en din, kan du bruke vår CV-app. Ved å se på forskjellige eksempler på CV kan du hente inspirasjon fra dem for å lage din ideelle CV.

Kurs, profesjonell opplæring og sertifisering

Kurs er (korte) opplæringskurs som du følger for å lære et bestemte ferdigheter eller ekspertise. Formålet med disse kursene er å gjøre deg kjent med ny informasjon eller øve ferdigheter for å bli en mer kunnskapsrik eller dyktigere kandidat. Å utvide sin kunnskap er bra for egen utvikling og karriere. Spesialisert opplæring tar vanligvis lengre tid og innebærer mer inngående veiledning av en ekspert på emnet.

Disse kursene kan være relatert til dine akademikere eller din karriere/ekstrajobb. Hvis du har tatt noen kurs utenfor studiene eller med en ekstern organisasjon, vennligst legg dem til i en egen liste under rubrikkene 'Kurs' eller 'Sertifiseringer'. Du kan også velge å ikke inkludere dem hvis de ikke er relevante. Hvis du har fullført kurset, kan du motta et sertifikat som bekrefter dette. Hvis du har opptjent et kursbevis, sørg for å angi dette tydelig på CV-en din, sammen med hvor lenge sertifikatet er gyldig. Sørg for å plassere relevante kurs og sertifikater høyt på CV-en din for å skille seg ut. Å sette klassen din høyere vil bringe den delen til rekruttererens oppmerksomhet med en gang.

Check

Gjør

 • Som arbeidserfaring, start med tidligere eller høyeste utdanningsnivå og skriv resten i omvendt kronologisk rekkefølge.

 • Sett kurs høyt på CV-en når de er mer relevante enn annen informasjon.

 • Hvis aktuelt, vennligst oppgi når sertifikatet ditt er gyldig.

Close

Ikke gjør

 • Forutsatt utdanning fremfor relevant arbeidserfaring, med mindre du er nyutdannet eller svært lite arbeidserfaring.

 • Nevne urelatert utdanning eller kurs (på høyt nivå) på CV-en din.

 • Glemt å si navnet på utdanningsinstitusjonen og om du fikk vitnemål eller ikke.

5. Kompetanseområde eller ferdigheter

Noen ferdigheter er medfødt, mens andre erverves gjennom praktisk erfaring eller regelmessig praksis. Uansett er det avgjørende å liste ferdighetene dine på CV-en din, da dette vil gi rekrutterere en god ide om dine styrker og eventuelle andre egenskaper etter en rask lesing. Det er viktig å beskrive disse ferdighetene nøyaktig slik at du kan fremstå som troverdig og spille etter dine styrker. List opp alle ferdighetene dine på master-CV-en din, slik at du kan velge og vrake de som passer best til åpningen når du jobber med CV-en. Nedenfor ser vi nærmere på hvilke typer ferdigheter og hvordan du kan inkorporere dem på CV-en din.

Harde ferdigheter eller profesjonelle ferdigheter

Harde ferdigheter er lettere å identifisere fordi de er spesifikke. De refererer til spesifikke ferdigheter, vanligvis tekniske ferdigheter, for en bestemt stilling. I motsetning til myke ferdigheter, er harde ferdigheter håndgripelige og utvikles vanligvis gjennom opplæring, kurs eller praktisk erfaring. Du kan vanligvis få et sertifikat eller diplom som viser dine ferdigheter.

Harde ferdigheter bør inkluderes under en seksjon som heter "Ferdigheter" eller "Kompetanseområde". Dette er de definerende ferdighetene som skiller deg fra andre kandidater. Du kan til og med opprette en ekstra seksjon kalt "Teknisk ferdighet" etter "Kompetanseområder" for å få en dypere forståelse av dine harde ferdigheter og fortelle dem hvilke eksakte praktiske evner du har under hver harde ferdighet. Teknisk kompetanse involverer vanligvis informasjonsteknologi, matematikk, programmeringsspråk, design av programmer, medisinsk programvare og annet verktøy og utstyr. Vi vil utdype dette i neste avsnitt.

Eksempler på harde ferdigheter

 • Automatisk teknologi

 • Bokføring

 • Snekring

 • Utføre APK-sjekk

 • Design catering menykort

 • Overholdelse av helse og sikkerhet

 • Arbeidslov

 • Beherske visse programmer

 • Markedsføring i sosiale medier

 • Regneark

 • Svømmer ID

Kort sagt, harde ferdigheter er funksjonsavhengige ferdigheter knyttet til praksisnivået i et bestemt yrke eller stilling.

Myke ferdigheter eller personlige ferdigheter

Myke ferdigheter inkluderer dine sosiale ferdigheter og evner du er født med. Dette taler til dine personlige egenskaper og karakter. Det fine med myke ferdigheter er at de ikke er funksjonsspesifikke og kommer godt med i enhver jobb. Tenk på hvilke evner du er født med, eller har bidratt til din karriere, som vil være nyttige for deg i din fremtidige stilling. Myke ferdigheter bør brukes i profilen din (personlig sammendrag) for å fremstille deg bedre. Vi vil dekke denne delen i detalj senere i denne artikkelen.

Spørsmål for å hjelpe deg å forstå myke ferdigheter er: Hvordan ville kolleger eller klassekamerater beskrevet meg i tidligere stillinger eller prosjekter? Kan jeg ha vanskelige samtaler med letthet? Kan jeg mekle konflikter i gruppen? Er jeg god på tidsstyring? Ser jeg kritisk på situasjonen? Hvordan kan jeg håndtere dem? Er det jeg som ofte kommer med løsninger når andre ikke vet hva de skal gjøre?

Mens myke ferdigheter kan komme godt med i en rekke roller, er det ikke alltid lett å ta dem opp. Myke ferdigheter er ikke håndgripelige og vanskelige å demonstrere på forhånd fordi du ikke har et vitnemål eller sertifikat for dem. De kan virke mindre åpenbare på grunn av daglig bruk, ta inspirasjon fra eksemplene nedenfor.

Eksempler på myke ferdigheter
 • Aktive lytteferdigheter

 • Sterk tilpasningsevne

 • Samarbeidende

 • Kommunikasjons ferdigheter

 • Medfølende

 • Løse konflikter

 • Nøyaktig

 • Ledelse

 • Forhandling

 • Evne til å løse problemer

 • Overbevisende

 • Tidsstyring

Kort sagt, myke ferdigheter er overførbare ferdigheter og egenskaper som ikke avhenger av jobbtittelen din.

6. Teknisk ferdighet

Seksjon for tekniske ferdigheter er flott for å avklare dine harde ferdigheter på de spesifikke verktøyene og applikasjonene du er dyktig i. Du lurer kanskje på forskjellen mellom ekspertiseområdet (harde ferdigheter) og delen for tekniske ferdigheter: Din tekniske ferdighet er middelet til dine metoder (harde ferdigheter).

Eksempler på tekniske ferdigheter for ulike ferdigheter

Programmeringsspråk

 • PHP

 • Python

 • Javascript

 • Go

 • Kotlin

 • Swift

Ledelse av sosiale medier

 • Instagram

 • Facebook

 • TikTok

 • LinkedIn

 • Hootsuite

 • Awario

 • Facebook Ads Manager

 • HubSpot-annonser

 • Buffer

 • Hvert innlegg

 • Senere

Designverktøy

 • Adobe Illustrator

 • Adobe InDesign

 • Canva

 • Blender

 • Cinema 4D

 • Figma

 • Procreate

 • Maya

Administrative Verktøy

 • Microsoft Word

 • Excel

 • Powerpoint

 • Sider

 • Keynote

 • Tall

 • Outlook

 • PuTTy

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

7. Ytterligere seksjoner

Språk

Det er alltid imponerende, og hvis du snakker mer enn ett språk, kan du absolutt være stolt av det. Dette er et krav for enkelte stillinger, men det kan være nyttig for enhver jobb hvis du kan forstå og snakke flere språk. Så hvis du er flytende i ord og/eller skriver på et annet språk i tillegg til engelsk, er det absolutt verdt å fremheve disse ferdighetene på CV-en din. Du kan velge å legge denne informasjonen på din master-CV i tilfelle du glemmer å kopiere den inn i din CV for spesifikk stilling.

Hvordan bør du bruke dette?

I CV-en kan du oppgi språket ditt og hvor godt du snakker det. Eksempler på nivået ditt for språkkunnskap er grunnleggende, flytende eller morsmål.

Når du har mestret det grunnleggende i et språk, er ordforrådet ditt på det språket noe begrenset, men du kan fortsatt følge opp samtaler og dele enklere. Men med bare det grunnleggende, mangler du evnen til å gjennomføre formelle eller forretningssamtaler. Når du er flytende i et språk, bør du kunne holde formelle eller forretningssamtaler. Morsmålet ditt er språket du vokste opp med og lærte som barn uten formell språkopplæring. Krever den ledige stillingen et spesifikt språknivå, for eksempel A2- eller C1-nivå? Dette refererer til CEFR-standarder. I dette tilfellet, sørg for at du også demonstrerer ferdighetene dine mot dette kriteriet, du kan lese mer om det her.

Når du søker på stillinger som krever spesifikke språkkunnskaper, sørg for at språket og flyten din er tydelig synlig på CV-en din. Hvis du for eksempel er oversetter eller tolk, vil det å inkludere ferdighetene dine på profilen din i tillegg til separate språktitler hjelpe dine ferdigheter til å skille seg ut mer.

Check

Gjør

 • Snakk alle språk du kan bruke i en profesjonell setting.

 • Hvis det er viktig for stillingen, vennligst oppgi tale- og skriveferdigheter separat.

Close

Ikke gjør

 • Inkluder språk som dine ferdigheter ikke er tilstrekkelige til å bruke i et profesjonelt miljø.

 • Angi dine språkkunnskaper med en annen standard eller system enn den ledige stillingen krever.

Interesser og hobbyer

Din CV er et sett med data som skal gi leserne et positivt inntrykk av din karriere og/eller ambisjoner. Alt du inkluderer på CV-en din bør overbevise leserne om at du er den rette personen til å fylle en ledig stilling i bedriften din. Derfor er det bare bra å inkludere hobbyer og interesser på CV-en hvis de er relevante for stillingen du skal fylle, eller hvis du kan demonstrere visse ferdigheter.

Det kan også være en fordel å legge til hobbyer og interesser når du søker til selskaper med en uformell, fordomsfri bedriftskultur. I dette tilfellet setter disse aktivitetene utenfor arbeidstid et personlig preg på CV-en. Ikke undervurder kraften i hobbyene dine, men vær alltid ærlig! Ikke finn på interesser og hobbyer som du synes høres interessante ut.

Se noen eksempler fra denne delen nedenfor og inntrykket de kan gi:

Lagsport gir inntrykk av at du er god til å kommunisere i lag og har en viss utholdenhet for å nå et felles mål. Å være kaptein kan også vise at du har lederegenskaper. Eksempler på lagidretter er fotball, hockey, basketball, volleyball osv.

Individuell idrett gir inntrykk av at du er en viljesterk person som liker å utfordre deg selv. Eksempler inkluderer tennis, løping, deltakelse i triatlon osv.

Hvis du søker på en jobb som krever fysisk styrke eller kunnskap om sport, vil idrett blant dine hobbyer og interesser være relevant. Hvis stillingen krever lederegenskaper og du ikke har mye erfaring å eksemplifisere, vil kaptein for et fotballag være et litt relevant alternativ.

Sosiale interesser viser at du er empatisk, og at du sannsynligvis har gode samtale- og kommunikasjonsevner. Hvis du er medlem av en klubb eller en frivillig mentor, kan du trygt nevne disse punktene på CV-en din.

Hobbyer som puslespill, sjakk eller kryssord demonstrerer dine analytiske og problemløsende eller strategiske ferdigheter og kan også fremheves på CV-en din hvis det er relevant for stillingen eller bedriften.

Kreative hobbyer som tegning, filming, fotoredigering, fotografering, som kan være mer relevante for mer kreative felt som markedsføring eller design stillinger. Du har kanskje ikke direkte yrkeserfaring med disse ferdighetene, men det betyr ikke at du ikke har dem. Å inkludere dem i hobbydelen er en fin måte å vise frem dette på.

Ikke ta med hobbyer bare for å ha dem/ferdigheter eller for å fremstå som mer interessante. Inkluder dem bare hvis de gir merverdi til CV-en din og du er ærlig.

Check

Gjør

 • Inkluder eventuelle relaterte interesser eller hobbyer.

 • Inkluder hobbyer som viser nødvendige ferdigheter.

Close

Ikke gjør

 • Inkluder kontroversielle eller irrelevante sensitive emner.

 • List opp generelt irrelevante interesser (Netflix, spill, gå ut osv.).

Interesse er en stor del av å vise rekrutterere at du samsvarer med selskapets verdier eller mål. Hvis bedriften ikke er i miljøbransjen eller -sektoren, men har gjort det klart at dette er en bedriftsprioritet eller noe de bryr seg om, vennligst bruk seksjonen for interesser. En annen grunn til å inkludere en seksjon for interesser er hvis et selskap er innenfor et annet kompetanseområde enn deg. Du er kanskje ute etter å endre eller flytte inn i en annen bransje. Dine ferdigheter og kunnskaper er fortsatt verdifulle, men det indikerer ikke om du passer godt for det nye selskapet. Du kan liste opp interesser som er relevante for stillingen og bransjen for å vise din potensielle arbeidsgiver at du vet at du ikke har direkte erfaring, men ønsker å vokse og lære mer om det.

Men denne delen bør ikke være for lang, og den bør heller ikke distrahere deg fra de viktigere delene av CV-en din. Du har også muligheten til å inkludere interessene dine i ditt personlige sammendrag for å indikere hvilken bransje du ser etter arbeid i og hvorfor.

Fritidsaktiviteter eller ekstra erfaring

I likhet med dine interesser og hobbyer, er fritidsaktiviteter og ekstrajobb en refleksjon av din personlighet. Alle aktivitetene du gjør utenom jobb eller utdanning gir et bedre bilde av din personlighet, noe som kan være en ekstra avgjørende faktor for om du blir invitert til et intervju eller ikke. En dypere forståelse av hvem du er kan veie en rekrutterer når det er tvil mellom deg og en annen kandidat. Et imponerende ekstrajobb eller aktivitet kan ta deg et skritt fremover. Dokumenter alle dine opplevelser og aktiviteter i din master-CV. Sørg for å liste opp alle prestasjoner eller prisverdige resultater fra den tiden. I din profesjonelle CV, se gjennom oppføringen til master-CV-en din og sammenlign den med stillingene dine. Hvis noen punkter i master-CV-en din er relevante og vil få deg til å skille deg ut, sørg for å inkludere dem.

Spesielt hvis du er nyutdannet eller mangler direkte erfaring, ikke undervurder kraften til fritidsaktiviteter. Det kan være noen overførbare ferdigheter og evner som du ennå ikke har demonstrert i en profesjonell setting. List opp denne delen slik du ville listet opp arbeidserfaring - inkludert datoer, ansvar og prestasjoner.

Ekstajobber og fritidsaktiviteter er ikke hobbyer

Ekstrajobb, aktiviteter og hobbyer har mange likheter, men også forskjeller. Når du har en hobby, har du vanligvis ikke mye ansvar eller forpliktelser. Det er få konsekvenser for din deltakelse (eller mangel på deltakelse). Du behandler denne hobbyen som en fritidsaktivitet som vanligvis ikke innebærer reelt ansvar. Ekstrajobb og fritidsaktiviteter krever dedikasjon, du bør være punktlig, folk er avhengige av deg.

Ekstrajobb og fritidsaktiviteter viser at du er en pålitelig lagspiller som vet hvordan de skal håndtere sitt ansvar.

Eksempler på ekstrajobb eller fritidsaktiviteter er:
 • Trenere for idrettslag

 • Klubb- eller komitéleder

 • Frilans

 • Sekretær, kasserer eller andre verv i foreningen

 • Regelmessig delta i eller organisere arrangementer eller komiteer.

< Bloggtips dos={'Legg til en fritidsaktivitet eller ekstrajobb med tilhørende ansvar. ||Vurder nødvendige (overførbare) ferdigheter for ledige stillinger du måtte ha. '} donts={'Glem å skissere konteksten, sørg for å beskrive aktiviteter som arbeidserfaring. ||For mange detaljer som beskriver hjelpeaktiviteter når det ikke er relevant for applikasjonen.'} leftTitle={'Gjør'} rightTitle={'Ikke gjør'} />

Prestasjoner eller utmerkelser

Hvis du har mottatt anerkjennelse eller oppnådd ekstraordinær suksess innen ditt arbeidsfelt, er prestasjoner eller utmerkelser en viktig del av CV-en din. Denne delen er vanligvis mer egnet for de som har gått lenger i karrieren og oppnådd utrolige prestasjoner. Ikke ta med prestasjoner eller utmerkelser som ikke er relevante for jobben du søker på.

Referanser

Å sitere er å dele informasjon ved å bruke en kilde til støtte for et bestemt formål. I dette tilfellet er referansen en i en lederstilling som støtter deg som kollega og tar til orde for deg. Derfor, når referanser blir bedt om under søknadsprosessen, er dette for å støtte prosessen med å innhente informasjon om din tidligere ansettelse eller kundeprestasjoner.

Avhengig av selskapet eller organisasjonen du søker til, kan et anbefalingsbrev være en nyttig måte å gi en annen person for å bevise at det du sier i følgebrevet eller motivasjonsbrevet er sant.

I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig med anbefalingsbrev for den første søknadsrunden. Men hvis du har referanser som gir betydelig verdi eller anerkjennelse, kan dette gi deg et løft. En slik referanse kan være en kjent professor ved et kjent universitet eller en respektert kunstner eller designer i bransjen osv.

Sørg for å søke tillatelse fra personene du velger å legge til i referanselisten din før du inkluderer dem på CV-en din. Det ville være flaut om de ble oppringt fra en rekrutterer hvis de ikke ble advart på forhånd. Det er ikke bra for noen av dere.

Bilde på CV

Ikke ta med et bilde av deg selv når du søker på en jobb i Norge. Egne bilder og logoer anbefales ikke. Dette er først og fremst ment å tillate bedrifter å gå et stykke vei og demonstrere at ansettelsesprosessen deres er fri for profilering basert på rase, kjønn, alder, utseende, økonomisk status osv. Og er i samsvar med strenge lover mot diskriminering og arbeidsforhold.

Det er mer vanlig å inkludere et bilde på CV-en hvis du søker fra utenfor Norge, for eksempel fra steder i EU, Asia eller Midtøsten. Hvis du søker på en jobb i et land som krever et bilde, her er tipsene våre.

Check

Gjør

 • Hvis du ikke er i Norge, vennligst bruk et representativt bilde fra det landet i jobbsøknaden din.

 • Smile på bildet.

 • Vurder bedriftskulturen når du velger klær.

 • Bilde med en nøytral, beroligende bakgrunn.

 • Samsvar ditt CV-bilde med ditt LinkedIn-bilde.

Close

Ikke gjør

 • Søk med CV-bildet ditt i Storbritannia, Irland eller USA.

 • Bruke bilder fra en ikke-profesjonell setting, absolutt ikke fest-, festival- eller feriebilder.

 • Bruk et fristende bilde.

 • Bruk solbriller eller bruk et bilde som skjuler ansiktet ditt.

 • Forstørre bildet ditt på CV-en. Tenk på dem som passbilder.

8. Personlig profil eller personlig sammendrag (inkludert eksempler)

En profil, eller også kjent som et personlig sammendrag, i en CV gir leserne en rask idé om hvordan deres nye kolleger kan se ut. Betrakt dette som en ekstremt viktig del av CV-en din. Imponer din fremtidige arbeidsgiver ved å beskrive hvem du er, hva dine sterkeste ferdigheter er, hva du har å tilby en ny arbeidsgiver, og hva du vil tjene på den nye jobben din i tre eller fire setninger. Personlig sammendrag er skrevet for hver stilling, så det kan være nyttig, men ikke påkrevd, for deg å dokumentere hver av dem i master-CV. Vi anbefaler å skrive personlige sammendraget ditt sist, da du på denne måten enkelt kan trekke ut informasjon fra CV-en og ledige stillinger. Imidlertid bør et sammendrag av profilen din vises på CV-en din sammen med din personlige informasjon.

Tradisjonelt er profil skrevet i tredje person uten å bruke navnet ditt eller skrive CV i første person og uten jeg/jeg/mine pronomen. I noen tilfeller kan det å skrive om deg selv uten et personlig pronomen fremstå som fjernt eller kaldt. Derfor kan det å lese bedriftskulturen og forstå hva de leter etter være med på å bestemme hvordan du bør skrive profilen din.

Hvis du legger merke til at bedriftskulturen er mer vennlig og teamorientert, kan de inkludere tekst som "Vi ser etter nye teammedlemmer" eller "Vi liker å ta en drink sammen på fredag ​​ettermiddag." Mens et mer profesjonelt firma kan skrive "Den ideelle kandidaten har følgende egenskaper". Uansett, å skrive i tredje person er alltid et trygt bud, siden det er det mest profesjonelle.

Det er ingen tvil om en profil gir merverdi til en CV. Svaret er et rungende "Ja!". Denne korte introduksjonen gir deg sjansen til å gjøre et godt inntrykk på få sekunder – uten å lese motivasjonsbrevet ditt.

En kort oppsummering av CV-en din er faktisk den beste måten å vise potensielle arbeidsgivere at du passer, tenk på det som en filmtrailer. Hvis traileren er bra, er den neste naturlige avgjørelsen å kjøpe kinobilletter. Prosessen er den samme gjennom hele søknadsprosessen, hvor du inviteres til intervju.

Profilen din lar deg vise frem dine talenter og overbevise arbeidsgivere og rekrutterere om dine beste egenskaper. Av denne grunn bør den også stå så høyt som mulig på CV-en. Dette er tatt hensyn til i malene til CV Maker-appen. Du trenger ikke å kaste bort tid på å manuelt omorganisere hele CVen selv. 

Eksempler på personlig sammendrag fra ulike bransjer og erfaring:

Personlig sammendrag for prosjektleder

Prosjektleder med 20 års erfaring i hydrokarbonindustrien. Internasjonal erfaring og en lang liste med vellykket gjennomførte prosjekter med en samlet verdi på over £200 millioner. Omfattende teknisk kunnskap og ledererfaring innen prosjektleveranse inkludert: teknologi, innkjøp, fabrikasjon, installasjon, konstruksjon, prosjektkontroll og kontraktsledelse. Se etter store og utfordrende prosjekter med tverrfaglige team.

Personlig sammendrag for nyutdannet innen markedsføring

Oppmerksom og organisert kandidat med spesialisering i digital markedsføring og merkevareledelse. Tilpasningsdyktig og datadrevet person med en dokumentert merittliste innen reklame, forretningsorganisasjon, markedsvekst og markedsundersøkelser. Innsats for å forbedre forretningsstrategier for markedsføring ved å tilby løsninger gjennom en kreativ, men pragmatisk tilnærming. Ser etter en inngangsnivå stilling eller internship for junior markedsførere hos verdensledende selskaper med fartsfylte og motiverte arbeidsmiljøer..

Personlig sammendrag for resepsjonist

Detaljorientert og ressurssterk administrativ fagperson med 5+ års erfaring i et hektisk miljø. Gode ​​skriftlige og muntlige kommunikasjonsferdigheter, dyktighet i samarbeid på tvers av selskaper og suksess i å opprettholde operasjonell effektivitet. Spesialiserer seg på å levere eksepsjonell executive, administrativ og operasjonell støtte med erfaring med å støtte toppledelse på flere nivåer. Dyktig i MS Office Suite, Salesforce og Tableau, med grundige organisasjonsevner, problemløsning og multitasking-ferdigheter.

Personlig sammendrag for butikksjef

Ambsiøs og kundefokusert detaljist med over seks års erfaring med å øke butikkomsetningen og produktiviteten. Dyktig på opplæring av ansatte, coaching og utvikling av prestasjonsorienterte team. Utmerkede kommunikasjons- og mellommenneskelige ferdigheter med bevist evne til problemløsning, engasjement med interessenter og kontinuerlig prosessforbedring.

Personlig sammendrag for erfaren bartender

Erfaren og profesjonell barsjef med over tre års erfaring, og serverer over 500 gjester hver natt på arrangementer og lokale barer. Kan mer enn 50 cocktailoppskrifter og brenner for å lage kvalitetsdrikker og levere god kundeservice. Teamet mitt ønsker å overgå salgsmålene med 10 % i 2019-2022 og øke fortjenesten med 5 % i 2021. Motivert for å oppfylle ambisjonen min om å være barsjef i en åpensinnet klubb.

Personlig sammendrag for senior dataingeniør

Senior dataingeniør med syv års erfaring med å lede team og prosjekter gjennom hele programvareutviklingens livssyklus. Lyktes med å levere og drifte svært elastiske og skalerbare offentlige AWS-tjenester brukt av millioner av kunder over hele verden. Omfattende teamtrening og en-til-en coaching-erfaring i veiledning av praktikanter og junior dataingeniører. Evne til å lede design, planlegging og utvikling av svært skalerbare systemer med tekniske team for å samle krav og definere oppgaver samtidig som man administrerer og setter oppnåelige tidsfrister for teamet. Leter etter en lederstilling i et utviklingsteam i et fartsfylt internasjonalt miljø.

Siste tanker

Nå som du har fullført master-CV og er ekspert på å lage en CV, gå ut og begynn å søke! Ikke vær redd for å søke hos flere arbeidsgivere for å øke sjansene dine. Du har det som trengs for å få drømmejobben din. Ikke glem at å legge tid og krefter på CV-en din vil få frem det beste i deg til fremtidige arbeidsgivere.

Gi konsekvent en CV for hver stilling du søker på. Ikke mist motet hvis du ikke får den første jobben du søker på, det er en del av søknadsprosessen. Fortsett å få erfaring for å legge til CV-en din, og sørg for at du oppdaterer master-CV-en årlig eller mellom jobber.

Nå som du har ferdighetene til å lage den perfekte CV-en, håper vi at du gjør det bra i dine kommende intervjuer. Lykke til!

TLDR: Sjekkliste

CV-en din skal på sekunder gjøre det klart for rekrutterere hvorfor de bør invitere deg til et intervju og ansette deg som sin nye kollega. Det er viktig at CV-en din skiller seg ut fra andre kandidater for å øke sjansene dine for å få en intervjuinvitasjon.

Løsningen? En detaljert, spesifikk og kraftig CV.

Vi gir en sjekkliste som grovt oppsummerer denne artikkelen:

Sjekkliste for en bra CV

 • Lag en master-CV som viser all erfaring, ferdigheter og utdanning i ett dokument. Organiser og velg den mest relevante og viktige informasjonen basert på jobbene og stillingene du søker på. Bruk den organiserte informasjonen til å skrive din CV.

 • Når du skriver CV-en din, fokuserer du på stillingen du søker på. Sørg for at søknaden viser at du er fullt engasjert i selskapet, rollen og utfordringen.

 • List opp hva som appellerer til deg med stillingen. Ta med punkter som best beskriver deg som ansatt.

 • Vær oppmerksom på eventuell programvare for sporing av søker (ATS) som kan brukes.

 • Sender du åpne søknader? Sammenlign din CV i detalj med bedriftens nettside og sosiale medier for å matche bedriftskulturen deres.

 • Velg oppsettet som passer deg. Velg en enkelt redigerbar mal fra CV Maker-appen og gjør det enkelt for deg selv.

 • Sørg for at kontaktdetaljer og annen personlig informasjon er oppdatert og bruk en profesjonell e-postadresse.

 • Avhengig av dine personlige forhold, kan du velge å liste opp arbeidserfaring eller utdanning først i CV-en. Begge alternativene er gyldige, men du bør vurdere hvilken informasjon som er mest relevant for søknaden din.

 • Skriv alltid opp den viktigste siste opplevelsen på CV-en din i omvendt kronologisk rekkefølge.

 • En biografi eller et sammendrag på CV-en din kreves. En kort introduksjon til din CV, inkludert hva du har å tilby, er den beste måten å vekke interessen til enhver potensiell arbeidsgiver.

 • Det er viktig å liste opp både myke og harde ferdigheter på CV-en din, da dette gir rekrutterere en god idé om dine styrker raskt og eventuelle andre egenskaper som kan komme godt med i den nye jobben din. Inkluder myke ferdigheter i profilen din og harde ferdigheter innen ditt fagområde eller tekniske ferdigheter.

 • Hvis du er dyktig i flere språk, ville det være best å ha en egen tittel for det og detaljere ferdighetsnivået. Ikke undervurder kraften i lidenskapen din, men vær alltid ærlig. Ikke finn på interesser og hobbyer som du synes høres interessante ut.

 • Aktiviteter etter arbeidstid/utenomfaglige aktiviteter er ikke det samme som hobbyer. Når du har en hobby har du vanligvis lite ansvar, men for en utenomfaglig stilling har du det.

 • Å nevne referanser i en CV er ikke obligatorisk og tar noen ganger unødvendig plass. Hvis du ønsker å bruke den, må du alltid søke eller gi beskjed til den du utpeker for godkjenning.

 • Anbefalinger kan være fra tidligere ledere, mentorer eller programledere.

 • Bilder fra Storbritannia, Irland og USA er nå tillatt i CV-er.

 • Prøv å holde CV-en på én side eller maksimalt to sider.

 • Lagre alltid CV-en din i PDF-format slik at den åpnes ordentlig og er godt synlig på alle enheter. CV Maker-appen gjør dette for deg automatisk.

 • Når du er ferdig, sjekk CV-en din på nytt for å sikre at den ikke har noen feil. Best å ha en nær venn eller et familiemedlem til å se på det også for et ekstra par øyne.

Trenger du en profesjonell CV?

Å søke på ny jobb kan være veldig spennende. Det er viktig at CV-en din skiller seg ut fra mengden av kandidater og øker sjansene dine. Det er viktig å ha et godt designet og profesjonelt oppsett. Gjør deg selv enklere og spar tid på å skrive CVer med CV Maker-appen. Dette er et superhendig verktøy for å lage en struktur for CV-en din ved å bruke forskjellige maler uten at det kreves ferdigheter i grafisk design.

Opprett en konto, velg en mal, og før du vet ordet av det, har du en overbevisende, profesjonell CV klar til å begynne å søke på jobber på kort tid.

Lykke til og viktigst av alt, ha det gøy med å skrive CV-en din!

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

Begynn å lage din CV

Lag en profesjonell CV raskt og enkelt med vår avanserte CV-bygger

+ Start nå

Oppdatert April 29 2024

StarStarStarStarStar

Skrevet av

CV Maker gir jobbsøkere en komplett plattform med praktiske verktøy og verdifull informasjon. Er du klar for å ta neste steg i karrieren? Lag din CV nå

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.