CV-eksempler

DropDown

Systemadministrator

StarStarStarStarStar

Systemadministrator

Geir Kvaale har lang erfaring som systemadministrator, og trengte en mall som ga han god plass til sine ferdigheter og kompetanse. her endte han opp med å bruke Auckland-malen som har to kolonner for bedre plass.

Lag CV her

"Kvalifisert og erfaren Systemadministrator med 7 års erfaring, og kan effektivt administrere og optimalisere IT-infrastruktur. Kreativ problemløser med demonstrert evne til å utmerke seg i IT-administrasjonsroller. Utmerket kommunikasjon og lederskapsferdigheter, dyktig til å jobbe med nettverks- og serveradministrasjon, sikkerhet, virtualisering og skyløsninger"

Geir Kvaale - Systemadministrator

Eksempel på IT CV

Innholdsfortegnelse

Hvordan skrive en førsteklasses IT CV i 2024? Steg for steg guide med eksempler

Informasjonsteknologi, IT-fagfolk, er drivkraften bak digital innovasjon, og bruker ferdighetene sine til å gjøre konsepter om til praktiske løsninger som øker effektiviteten, gir underholdning og takler komplekse utfordringer. IT-verdenen omfatter en dynamisk blanding av programmeringsspråk, rammeverk og innovativ tenkning. De omformer bransjer og revolusjonerer hvordan vi jobber og lever i vårt teknologidrevne samfunn.

Etterspurte jobber for IT-spesialister i Norge:

 • Programvareutvikler

 • IT-støtte og analytiker

 • Systemadministrator

 • Nettverksingeniør

 • Data analytiker

 • Forretningsanalytiker

 • Spesialist på nettsikkerhet

 • Dataforsker

 • Scrum master

Enten du er student, søker et karriereskifte eller en arbeidstaker med lang erfaring, utforsker denne artikkelen alt du trenger å vite, og gir trinnvise instruksjoner om hvordan du formaterer og lager en moderne CV.

IT CV eksempel

IT CV eksempel Geir Kvaale systemadministrator

Last ned dette IT CV eksemplet som .PDF

CVen ovenfor legger mye vekt på kompetanse og arbeidserfaringer Geir Kvaale har hatt de siste årene etter endt utdanning. Men husk at erfaringer, ferdigheter og kompetanse må tilspisses for hver jobb du er interessert i å søke på. IT er et bredt landskap, så sørg for at de viktige punter om deg selv fremheves godt ut i fra det arbeidsgiveren søker etter.

Lag din egen IT-CV med bare noen få klikk

Start her

Hva skal inkluderes i en IT-CV?

Å bygge en god CV krever strategisk inkorporering av viktige nøkkelord, tekniske ferdigheter og kvalifikasjoner. Grunnlaget for en godt strukturert CV ligger i dens struktur, lesbarhet og tilpasning til spesifikke karrieremål.

Når du bestemmer deg for hvilke seksjoner som skal inkluderes, pass deg for søkesystemer (ATS) som brukes av rekrutterere for å finne ut om CV-en din inneholder de riktige søkeordene, ferdighetene og mange års erfaring. Ved å gjøre dokumentene dine ATS-vennlige, kan du øke sjansene dine for å sikre deg drømmejobben.

Må være med

Valgfritt

Personopplysninger

Referanser

Personlig profil

Kurs og sertifikater

Ferdigheter

Språk

Arbeidserfaring

Utmerkelser

Utdannelse

Prestasjoner

For mer informasjon, kan du lese en artikkel om skriveprosessen på CV

Knekk koden med en personlig profil

Den personlige profilen, ofte referert til som et sammendrag, er en personlig uttalelse som brukes av rekrutterere eller arbeidsgivere for å vurdere om dine karrieremål samsvarer med jobbkravene. Det er din første mulighet til å fange oppmerksomheten deres og sette tonen for resten av CV-en din.

IT-administrator CV personlig profil eksempel

Proaktiv IT-administrator med over 5 års praktisk erfaring med å administrere og vedlikeholde IT-infrastruktur. Dyktig i å overvåke teknologi økosystemer, fra nettverksadministrasjon til serveradministrasjon. God til å fremme samarbeid mellom tverrfunksjonelle team og sikre sømløs drift av kritiske systemer.

IT-analytiker CV personlig profil eksempel

Datadrevet IT-analytiker med 10 års erfaring med implementering av teknologiløsninger som forbedrer forretningsprosesser. Dyktig på å gjennomføre dybdegående systemanalyser, identifisere områder for forbedring og utvikle innovative IT-strategier. Dyktig i dataanalyse, problemløsning og samarbeid med tverrfunksjonelle team for å nå prosjektmål. Forpliktet til å holde seg oppdatert på nye teknologier for å drive operasjonell effektivitet og levere eksepsjonelle resultater

IT-prosjektleder CV personprofil eksempel

Resultatdrevet IT-prosjektleder med 5 års erfaring med å lede komplekse teknologiprosjekter fra igangsetting til ferdigstillelse. Rask elev med utmerket prosjektplanlegging, ressursallokering og evner innen risikostyring. Dyktig innen smidige fossefall-modeller, med talent for å samkjøre IT-initiativer med organisatoriske mål. Effektiv formidler og motivator som fremmer samarbeid mellom ulike team for å levere prosjekter i tide og innenfor budsjett.

IT-tekniker CV personlig profil eksempel

Detaljorientert IT-tekniker med 2 års erfaring med enestående teknisk support og feilsøkingstjenester. En lang merittliste på å diagnostisere maskinvare- og programvareproblemer, implementere rettidige løsninger og sikre minimal nedetid. Dyktig på systemvedlikehold, programvareinstallasjoner og brukeropplæring. Sterke problemløsningsferdigheter, forpliktet til å ligge i forkant av IT-trender og -teknologier for å levere effektiv og pålitelig støtte.

For flere eksempler kan du lese artikkelen om hvordan du skriver en CV profil

Legg til ferdigheter på din IT-CV

Å velge riktig kompetanse avhenger av jobben og bransjen du retter deg mot. IT-stillingene på inngangsnivå krever kunnskap om operativsystemer, datasikkerhet, nettverksprinsipper og feilsøking. For å utforske programvare eller nettutvikling kan allsidige og populære programmeringsspråk som Python, SQL eller Javascript være et godt utgangspunkt.

Myke ferdigheter

Harde ferdigheter

Problemløsning

Prosjektledelse

Teamarbeid

Datakunnskap

Lederskap

Maskinlæring

Kreativ

Nettverk

Tilpasningsdyktig

Skyløsninger

Se hvordan du skal liste opp ferdigheter på CV i denne artikkelen. 

Lag en IT-CV med prestasjonsbasert arbeidserfaring

Arbeidserfaring fremhever dine daglige oppgaver og målbare prestasjoner på en CV. I stedet for bare å liste opp alle dine ansvarsområder og prosjekter, bør du fremheve konkrete resultater og statistikk for å gjøre et sterkere inntrykk på arbeidsgivere.

Eksempler på arbeidserfaring:

  Leder IT-infrastruktur, TechSolutions AS | 2016 – i dag

Ledet IT-infrastruktur teamet i å optimalisere og vedlikeholde kritiske systemer, inkludert servere, nettverk og sikkerhetsprotokoller. Ledet oppgraderinger og strategisk planlegging for å forbedre operasjonell effektivitet og minimere nedetid. Samarbeid med tverrfunksjonelle team for å tilpasse IT-initiativer til forretningsmål.

Implementerte en omfattende plan for katastrofegjenoppretting som reduserte risikoen for tap av data med 30 %.

Designet og utførte et nettverk oppgraderingsprosjekt, økte båndbredden med 40 % og forbedret tilkobling på tvers av flere kontorplasser.

Strømlinjeformet IT-anskaffelsesprosesser, noe som resulterer i en kostnadsreduksjon på 15 % samtidig som kvaliteten på maskinvare- og programvare anskaffelser opprettholdes.

Junior dataanalytiker, DataTech Analytics | 2019 – i dag

Assisterte CTO og senior programvareutviklere med rutinemessig systemvedlikehold og feilsøking, for å sikre minimal nedetid og optimal systemytelse. Analyser og tolk komplekse datasett for å trekke ut praktisk innsikt for klienter. Administrer og optimalisere databaser, og sikrer nøyaktighet og sikkerhet av data. Utvikle og vedlikeholde ETL-prosesser for effektiv datautvinning og transformasjon.

Strømlinjeformet arbeidsflyten for databehandling, og reduserte behandlingstiden med 20 % som muliggjorde raskere tilgang til kritisk innsikt for interessenter.

Identifiserte og eliminerte overflødige datakilder, noe som førte til 10 % reduksjon i datalagringskostnadene samtidig som datatilgjengeligheten opprettholdes.

Optimaliserte A/B-testmetoder, noe som resulterer i en 20 % økning i konverteringsfrekvensen for digitale markedsføringskampanjer.

For mer informasjon, kan du lese om hvordan du legger til arbeidserfaring på din CV i denne artikkelen.

Hvordan liste opp utdanning på en IT-CV

Selv om høyere utdanning, for eksempel bachelor- eller mastergradene dine, er avgjørende, må du ikke overse verdien av betalte eller gratis kurs, sertifikater og profesjonell opplæring for å forbedre kvalifikasjonene dine.

Eksempler på utdanning:

 • Bachelor innen Datavitenskap, Oslo Universitetet,  2018

 • Sertifisering innen informasjonsteknologi, Oslo Høyskole, 2020

 • Sertifisering i Datasikkerhet (CISSP), International Information System Security Certification Consortium (ISC²), 2019

Øk verdien av CVen din med kurs og sertifikater

Kontinuerlig læring er livsnerven i en vellykket IT-karriere. Fyll CV-en din med nettbaserte kurs eller sertifikater for å hjelpe deg med å skille deg ut fra andre kandidater. For å velge riktig vei, foreslår vi at du undersøker den spesifikke stillingen for å sikre at CV-en din er oppdatert med de nyeste bransjekravene.

Eksempler på kurs og sertifikater:

 • Certified Information Systems Security Professional (CISSP), International Information System Security Certification Consortium (ISC²), 2020

 • Cisco Certified Network Associate (CCNA), Cisco Networking Academy, 2019

 • AWS Certified Solutions Architect - Associate, Amazon Web Services (AWS), 2021

 • Microsoft-sertifisert: Azure Administrator Associate, Microsoft, 2020

 • CompTIA A+-sertifisering, CompTIA, 2018

Les mer om kurs og sertifikater på CV i vår omfattende artikkel. 

Viktig å få med seg

Å lage en IT-CV kan virke overveldende, men det er ingen årsak til å ikke prøve, og ikke være redd for å mislykkes. Med våre praktiske trinn kan du slå konkurrentene og vise en CV som fremhever dine ferdigheter og kvalifikasjoner, og setter deg på veien til suksess i den stadig utviklende IT-bransjen. Drømmejobben er i dine hender!

Neste skritt?

For å hjelpe deg med å lage en ATS-vennlig og oppdatert CV, ikke glem å utforske tjenestene våre nedenfor:

 • CV-bygger: utforske en av våre profesjonelle CV maler for å hjelpe deg med å lage en skreddersydd og velformatert CV.

 • Følgebrev bygger: påfør med en matchende mal for følgebrev med en oversiktlig layout slik at du enkelt kan tilpasse og justere til dine karrieremål.

 • Tjeneste for CV-skriving: ta kontakt med en av våre eksperter for å motta tilbakemeldinger og få raske, profesjonelle råd om å skreddersy CV-en din til en spesifikk jobb.

 • Blogg: Les våre guider og korte artikler for å lære deg selv de beste strategiene for å forbedre jobbutsiktene dine.

Å sette av tid til å lage en jobbspesifikk CV kan hjelpe deg å forbedre jobbutsiktene dine betydelig og til slutt sikre deg et jobbintervju.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan skriver jeg en god CV for IT-jobber?

For å øke sjansene dine for å bli valgt til intervjuet, sørg for å følge de neste trinnene:

 • Hold det kortfattet, ideelt sett to sider eller én side hvis du lite eller ingen erfaring

 • Start med en robust personlig profil, inkludert myke ferdigheter

 • List opp dine relevante ferdigheter og tekniske ferdigheter

 • Detaljer din arbeidserfaring, med fokus på målbare prestasjoner

 • Fremhev din utdanningsbakgrunn.

Hva skal jeg sette på en CV for IT-ferdigheter?

Å bestemme hvilke IT-ferdigheter du skal legge til, avhenger av den spesifikke jobben du søker på. Uansett hvor du er i karrieren din, kan du innlemme ett av følgende ekspertiseområder etterfulgt av tekniske ferdigheter:

 • Programmeringsspråk: Java, Python, C++

 • Skytjenester: AWS, Azure, Google Cloud Platform (GCP)

 • Database ledelse: SQL, MongoDB, Oracle

 • Nettverksadministrasjon: Cisco, Juniper, Palo Alto

 • Cybersikkerhet: CISSP, Intrusion Detection/Prevention Systems (IDS/IPS), Siem-verktøy

 • DevOps: Docker, Kubernetes, Jenkins

 • Webutvikling: HTML, CSS, JavaScript

 • Dataanalyse: Excel, Tableau, PowerBi

 • IT-støtte: ServiceNow, Zendesk, Jira

Hva er IT-sammendraget på en CV?

IT-sammendraget på CV-en din gir en kortfattet oversikt over din erfaring, ferdigheter og karrieremål i IT-bransjen. Det gir arbeidsgivere et raskt innblikk av dine kvalifikasjoner så vel som din personlighet.

Hvordan skriver du en IT-CV uten erfaring?

Fokuser på din utdanningsbakgrunn, relevante kurs eller sertifiseringer og IT-prosjekter du har gjennomført. Fremhev din lidenskap for IT og din vilje til å lære. Vi anbefaler også å følge en ferdighetsbasert CV tilnærming for å hjelpe deg å fremheve dine ferdigheter og prosjekter mer fremtredende.

Hvordan beskriver du mine IT-ferdigheter?

Beskriv IT-ferdighetene dine ved å spesifisere programmeringsspråkene, programvaren og systemene du er dyktig i. Bruk konkrete eksempler fra arbeidserfaringen din for å demonstrere hvordan du har brukt disse ferdighetene for å løse problemer og oppnå resultater.

Hvordan format er det på IT-CV-eksempel?

Ingen universelle formater gjelder for alle yrker, men vi har samlet en liste med tips for å hjelpe deg med å komme i gang og finne din beste skrifttype og riktige design:

 • Velg en ATS-vennlig mal, ideelt sett en én-kolonne CV

 • Bruk en tydelig, profesjonell font (f.eks. Arial, Calibri)

 • Ta med relevante overskrifter som gjelder for din bransje

 • Hold det kortfattet, og unngå lange avsnitt.

 • Bruk kulepunkter for prestasjoner.

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.