CV-eksempler

DropDown

Lærling

StarStarStarStarStar

Lærling

Trine er regnskapsmedarbeider student og har nylig fullført utdanning. Her har hun laget en profesjonell og utfyllende CV for praksisplass selv uten mye arbeidserfaring.

Lag din CV

"Engasjert lærling innen regnskap søker eer en fast stilling hvor jeg kan bruke mine ferdigheter innen faktura, årsberetning og lønnskjøring. Som lærling har jeg få god erfaring innen de este programvarer for regnskap, og er lidenskapelig oppta av tall og korrekt utførsel."

Trine Holt - Regnskapsmedarbeider

CV for lærling

Innholdsfortegnelse

Hvordan skrive en Lærling CV for praksisplass med tips og eksempler

Du trenger erfaring for å få jobb, men du kan ikke få erfaring uten jobb. Denne situasjonen er kjent som paradoksopplevelsen, der mange studenter, nyutdannede eller karrierebyttere befinner seg. Kanskje du tviler på om en praksisplass er verdt et forsøk, spesielt hvis det er underbetalt. I sannhet er praksisplasser en verdifull læringsopplevelse som kan hjelpe deg med å få din første faste jobb. I tillegg er de en fin måte å finne ut om den jobben er noe for deg. Vi er her for å fortelle deg at det er et lys i enden av tunnelen, og løsningen ligger i hvordan du skriver og strukturerer CVen din.

Nøkkelen til å skrive en god CV er å gjennomføre grundige undersøkelser om jobbkravene og ta deg tid til å forstå dine karrieremål. Når du skriver en CV, må du sørge for at den er skannbar og enkel å lese av både rekrutterere og automatisert programvare kjent som Applicant Tracking Systems (ATS). Hvis du leter etter tips og eksempler på å skrive en CV som praktikant eller en student som søker praksiserfaring, er denne artikkelen for deg. La oss komme i gang!

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå

CV-skriveprosessen: Hvor skal du begynne?

En praksisplass er ikke forskjellig fra en vanlig CV; men du må fortsatt tenke på hvordan du viser nøkkelinformasjonen på en måte som passer best med dine karrieremål. Å skrive en CV for lærlingplass eller en utdannet kan være skremmende, spesielt hvis du ikke har arbeidserfaring. Det er derfor det er avgjørende å ha en godt utformet, kortfattet og skreddersydd CV.

Før du begynner å skrive, anbefaler vi å bli kjent med bedriftskulturen og merkepersonligheten for å finne ut hva slags organisasjon du kommuniserer med. Å gjøre det vil gi deg mer innsikt i hvilken informasjon du skal inkludere i CV-en din, og til slutt hjelpe deg med å få et jobbintervju. Det er to trinn å vurdere, å lage en master-CV og deretter skreddersy CV-en din til hvilket som helst jobbmål.

Trenger du mer inspirasjon, se vår CV maler for å hjelpe deg i gang.

CV seksjoner som er viktige på en lærling CV

Master CV for en internship CV

En master-CV inneholder alt du har oppnådd og er en logg over hele din karriere og akademiske historie, som du kan bruke som et referanseverktøy for fremtidige jobbsøknader. Selv om det kan virke tidkrevende å lage en master-CV, oppveier verdien tiden brukt på å oppdatere eller lage denne loggen. Til slutt vil du spare mer tid da du ganske enkelt kan kopiere, lime inn og justere informasjonen når du søker på en bestemt rolle.

Camera Flash

Proff tips

Undersøk hvilke typer roller du er interessert i eller bedriften du ønsker å jobbe for, og lag en liste med hovedkravene og nøkkelordene som skal inkluderes i CV-en din.

Jobbspesifikk CV for en Lærling-CV

Kanskje du lurer på om det er verdt å investere tid og energi i å skrive en jobbspesifikk CV for en praksisplass. I motsetning til en generisk CV, en jobbspesifikk CV gjør innholdet mer organisert og kortfattet. Selv om du kan søke direkte på en nybegynnerjobb, er praksiskontrakter mye kortere, og kan gi deg verdifull innsikt i de daglige arbeidsoppgavene og ansvaret. Til slutt vil dette hjelpe deg med å finne ut om jobben passer for deg.

For å lage en komprimert master-CV-en til et én til to-siders dokument samtidig som du sikrer at den samsvarer med ATS-kriteriene og jobbkravene. Trekk ut og flett inn den mest relevante informasjonen fra din master-CV og overfør den til din jobbspesifikke CV. Sørg for at det stemmer overens med hvilket jobbmål du velger, for eksempel bank-, informatikk-, rådgivnings- eller arkitektur-CV. Å gjøre det vil få deg til å skille deg ut og hjelpe deg med å rette CV-fokuset ditt. Sørg for at du følger alle stadiene i CV-skrivingsprosessen, da den forberedende fasen vil hjelpe deg med å strukturere og prioritere din skreddersydde CV.

Eksempel på Lærling CV

Eksempel på Lærling CV

Last ned dette CV eksemplet - Lærling CV

Trine Holdt har laget et enkelt og rent oppsett som fremehever sine viktigste ferdigheter for å få en praksisplass som regnskapsmedarbeider. Her har hun blant annet listet opp programvarer hun mestrer, og sertifiseringer hun har opparbeidet seg i løpet av studiene.

Hva skal du inkludere i en lærling-CV? Tips og eksempler

Estetikken til en CV kan variere avhengig av ditt yrkesvalg så vel som din personlighet, men dette bør ikke være hovedfokuset i din CV. En god CV må inneholde grunnleggende informasjon uavhengig av erfaring eller kvalifikasjoner. Nedenfor finner du en liste med kjerneseksjoner du kan inkludere i CV-en din for praksisplasser. Når du har fylt ut din CV med viktig informasjon og seksjoner, bør du vurdere å legge til valgfrie seksjoner. For å lære mer, les artikkelen om hvordan man skriver en bra CV.

Hvordan skrive en personlig profil for en lærling CV

En personlig profil, en profilsammendrag eller “om meg”, er en kort uttalelse i begynnelsen av CV-en din som skisserer din nåværende situasjon, relevant erfaring og karriereambisjoner. Se eksemplene nedenfor eller les mer på karrierebloggen vår om hvordan skrive en personlig profil.

Tips til din profil på Lærling CV

Eksempel på videregående skoleelevers personlig profil

Entusiastisk og datadrevet videregående skoleelev, lidenskapelig opptatt av markedsføring, klar til å få praktisk erfaring gjennom en praksisplass. Dyktig i offentlige taler, kundeservice og teamsamarbeid med solid digital markedsføringskunnskap.

Finansrådgiver lærling CV personlig profil eksempel

Analytisk og datadrevet finansutdannet med spesialisering i investeringsforvaltning. Kunnskapsrik innen risikostyring, prismekanismer og kapitalfinansiering med sterke kommunikasjons- og mellommenneskelige ferdigheter. Søker etter et internship for investeringsbanker for å anvende forskning, arkivering og problemløsningsferdigheter.

Sommer praksisplass CV personlig profil eksempel

Detaljorientert og ressurssterk regnskapsstudent, klar til å utnytte sterke dataanalyse- og forretningsledelse ferdigheter for å utvikle en karriere innen regnskap. Søker etter et sommerpraksis for å bruke utmerkede tidsstyrings-, statistikk- og kommunikasjonsevner. Kunnskap om juridiske prosedyrer, finansiell programvare og matematikk.

Media praksis CV personlig profil eksempel

Flittig og datadreven mediestudent, utdannet med spesialisering i digital markedsføring. Streber etter å forbedre forretningsstrategier for markedsføring ved å tilby løsninger gjennom en kreativ, men pragmatisk tilnærming. Tilpasningsdyktig person med en solid forståelse av reklame, forretningsorganisasjon og markedsundersøkelser søker internship i sosiale medier.

Karriereendring CV personlig profil eksempel

Entusiastisk og detaljorientert fransk-engelsk oversetter som har som mål å kickstarte en karriere som teknisk skribent. Utstyrt til å formidle kompleks informasjon til lettfattelige ideer eller forklaringer. Lærer raskt med demonstrerte kommunikasjonsevner i ulike flerkulturelle og profesjonelle omgivelser.

Hvordan inkludere ferdigheter i en Lærling CV

Ferdigheter varierer fra person til person, men kan generelt deles inn i tre kategorier: harde ferdigheter, myke ferdigheter og overførbare ferdigheter. De fremhever dine styrker og viser hvorfor du er kvalifisert for jobben. Når du legger til ferdigheter til en lærling CV, sørg for at de er relevante for måljobben din. Ellers, la dem være utenfor CV-en din eller flett dem inn i andre CV-seksjoner som arbeidserfaring eller personlig profil. Hvis du vil lære mer, se artikkelen om hvordan inkludere ferdigheter på en CV.

Camera Flash

Proff tips

Unngå å finne opp eller inkludere ferdigheter du ikke har mestret. Det kan du bli testet på under intervjuet.

Ferdighetstyper du må kjenne til for å skrive en CV

Eksempler på harde ferdigheter

Også kjent som profesjonelle ferdigheter, er harde ferdigheter evner som er enkle å kvantifisere. Du kan få dem gjennom praktisk erfaring, utdanning eller kurs.

 • Dataanalyse

 • UI/UX design

 • Videoredigering

 • Programmering

 • Teknisk skriving

Eksempler på myke ferdigheter

Også kjent som personlige ferdigheter, er myke ferdigheter naturlige evner som finslipes i ditt daglige liv. De definerer forholdet ditt til andre mennesker.

 • Resultatstyrt

 • Omhyggelig

 • Motivert

 • Omsorgsfull

 • Fleksibel

Eksempler på overførbare ferdigheter

For kandidater som starter opp eller skifter karriere, vil det være fordelaktig å bruke overførbare ferdigheter.

 • Organisasjon

 • Teamledelse

 • Ledelse

 • Tidsfordriv

 • Problemløsning

Hvordan inkludere arbeidserfaring på en Lærling-CV

Hensikten med denne delen er å liste opp dine tidligere jobber eller arbeidserfaring på en måte som inkluderer både daglige oppgaver og prestasjoner. Hvis du leter etter en praksisplass, har du kanskje ikke relevant arbeidserfaring eller, muligens, ingen erfaring. Hvis det er tilfelle, flytt fokuset på CV-en din til utdanning,ferdigheter, eller ekstra erfaring seksjoner. For å lære mer, se vår artikkel om hvordan man legger arbeidserfaring.

Ytterligere tips å vurdere for praksisarbeid:

 • Inkluder stillinger eller erfaring aktuell til ditt nye jobbmål.

 • Bruke overførbare ferdigheter for å fremheve CVen din.

 • Omskrive plikter og prestasjoner for din jobbspesifikke CV for å sikre at du målretter mot de riktige søkeordene.

Ønsker du å lage en profesjonell CV?

Start nå
Hvordan du skal liste opp arbeidserfaring på din lærling CV

Hvordan liste opp tilleggserfaring for en Lærling CV

Denne delen brukes ofte av personer med mye arbeidserfaring, men noen ganger er den utdatert. Likevel relevant. En måte å utnytte dette på er å legge til en tittel og et selskap mens du avstår fra datoene. På den måten kan du utdype ytterligere i et intervju.

For eksempel, hvis du er en student med ulike frivillige erfaringer, kan du bruke denne delen strategisk til å inkludere den eller annen kortvarig arbeidserfaring. En annen måte å gjøre det på er å lage en prosjektbasert CV der du lister opp relevante prosjekter du var involvert i og dine viktigste prestasjoner. 

Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, småjobber, frilansing, veiledning, studentforeninger eller frivillig arbeid. For å lære mer om hvordan du skriver en CV hvis du har liten eller ingen arbeidserfaring, les artikkelen vår om hvordan du lager en ferdighetsbasert CV.

Hvordan skrive utdanning på en Lærling CV

For kandidater som mangler arbeidserfaring, er utdanning den neste delen du kan utnytte for å få CV-en din til å skille seg ut. Denne delen, som oftest, bør holdes kort og til poenget. Men hvis du har liten eller ingen erfaring, kan du alltid utdype med relevante akademiske kurs, prestasjoner, prosjekter eller studentsamfunn. Vi anbefaler å plassere utdanning før arbeidserfaring hvis du ikke har nok arbeidserfaring.

Tips om hva som skal inkluderes under utdanningsdelen:

 • Universitets grad: Nevn graden din ved siden av universitetsprogrammets tittel og inkluder fullføringsdatoen eller forventet fullføringsdato.

 • Gradbeskrivelse: Betrakter dette som en stillingsbeskrivelse i utdannings miljøet. Bruk dine overførbare ferdigheter eller andre prestasjoner for å tilpasse CVen din til dine karrieremål og personlighet.

 • Relevante kurs: I punktform, liste opp universitetskurs som er relevante for jobben.

 • Sertifikater eller profesjonell opplæring: Hvis du fullførte akkrediterte nettkurs fra et universitet eller en kjent leverandør, skriv dem opp i denne delen. Alternativt kan du vurdere å opprette en egen seksjon for kurs og sertifikater hvis de tilfører verdi til CV-en din.

Viser hvordan utdannelse skal skrives på en CV

Viktig å huske på

En praksisplass er verdifull for alle som nettopp har begynt i karrieren, men det som er enda viktigere er å sikre at CV-en din er satt opp på riktig måte. Med våre eksperttips og eksempler på hvilke seksjoner du skal inkludere, kan du være sikker på at du vil begynne å få flere intervjuer.

Ytterligere tips for å få en praksisplass:

 • Vær tydelig og kortfattet når du skriver CV eller følgebrev.

 • Bruk fagspråk uten personlige pronomen ('jeg', 'meg', 'oss').

 • Utvid nettverket ditt og bruk dine eksisterende tilkoblinger.

 • Søk tilbakemeldinger fra erfarne mennesker.

 • Fokuser på nybegynnerjobber eller praksisplasser for å kickstarte din karriere.

 • Bruk relevante CV-seksjoner og nøkkelord.

 • Korrekturles CV-en din regelmessig.

 • Unngå utdatert informasjon.

 • Ikke lyv om dine ferdigheter, utdanning eller erfaring.

Neste skritt?

CVMaker tilbyr over 20 profesjonelle maler med innebygd jobbsøker og jobbsøknadsverktøy som gjør det enklere for deg å søke. Vår komplette karriereplattform tilbyr også tjenester for CV-skriving og CV- og følgebrevbygger.

FAQ

Hvordan skrive en CV for en lærling uten erfaring?

Hvis du søker en praksisplass, men ikke har direkte erfaring, ikke la det avskrekke deg fra å ta det første skrittet og lage din CV fra bunnen av. Bytt CV-fokus til ytterligere erfaring og vis frem relevante ferdigheter, utdanning, frivillighet eller andre aktiviteter som fremhever din entusiasme for bransjen. Med litt innsats og fokus kan du fortsatt lage en sterk CV som fanger rekruttererens oppmerksomhet.

Tenk på eventuelle overførbare ferdigheter du kan ha tilegnet deg fra tidligere stillinger eller sideaktiviteter som kan være relevante for din neste praksisplass eller heltidsjobb. Hvis du for eksempel er interessert i markedsføring, kan det være en god idé å inkludere følgende ferdigheter: innholdsskaping, administrasjon av sosiale medier eller dataanalyse. Ved å fremheve dem kan du demonstrere din evne til å utmerke deg innen interessefeltet.

Hvordan kickstarte karrieren din gjennom en praksisplass?

Praksisplasser hjelper deg med å få praktisk erfaring og lærer deg verdifulle ferdigheter om hvordan du utfører en bestemt jobb. Praksisen gjør deg i stand til å møte nye mennesker og sette deg inn i organisasjonen og kontormiljøet.

Selv om du ikke har jobbet i ønsket bransje før, kan du fortsatt formidle din motivasjon til å lære, engasjement og lidenskap for feltet. Bruk din personlige profil eller følgebrev for å utdype det ytterligere. Arbeidsgivere har en tendens til å se etter kandidater som viser en sterk arbeidsmoral, en vilje til å lære og en lidenskap for feltet. Ved å fremheve disse egenskapene på CV-en din, kan du øke sjansene dine for å få den praksisplassen du ønsker.

Hvor kan du søke om praksisplass?

Vurder å delta på og bygge nettverk på jobbmesser for å speide etter potensielle arbeidsgivere, eller vurder karriereplattformer som CVMaker, Indeed, LinkedIn eller Glassdoor. Hos CVMaker anbefaler vi å se på selskapets nettside for å sammenligne det samme jobbinnlegget på forskjellige plattformer.

Hvordan velge den beste CV-malen for lærlingplasser?

Valget av CV-mal varierer fra person til person. Uavhengig av erfaring og hvilken type jobb du er interessert i, husk at CV-oppsettet ditt må samsvare med karrieremålene dine. Den vanligste måten å gjøre det på er å bruke en kronologisk CV hvor du først viser den nyeste opplevelsen i omvendt kronologisk rekkefølge. En annen måte å gjøre det på er å skrive en kompetansebasert CV som passer bedre for kandidater som mangler relevant erfaring og er nye i bransjen.

Hvor mye får lærlinger betalt i Norge?

For lærlinger er det et bestemt lønnssystem som arbeidsgivere er nødt til å følge: 

 • Første 6 måneder: 30 % av 418 500 kroner

 • Etter 6 måneder: 40 % av 418 500 kroner

 • Etter 12 måneder: 50 % av 418 500 kroner

 • Etter 18 måneder: 80 % av 418 500 kroner

Denne tariffavtalen ble bestemt 1.mai 2022, og er gjeldende frem til 1.april 2024. 

Hvordan skrive en CV for en praksisplass?

I motsetning til profesjonelle praksisplasser, fokuserer praksis på dine akademiske prestasjoner (grad, publikasjoner, kurs) i stedet for arbeidserfaring eller ferdigheter. For å skrive en lærling CV, legg vekt på relevant erfaring og kvalifikasjoner og flett dem inn i din akademiske CV.

Hva er fordelene med å gjennomføre et praksisopphold?

Fordelene ved å fullføre et internship under studiene eller delta på et lærling-program kan gi stor verdi. Som nyutdannet er du klar til å suge til deg kunnskap og ha drivkraften som mange erfarne fagfolk kanskje mangler. En praksisplass er en mulighet for deg til å vokse og en mulighet for deg til å sette deg opp for suksess ved å sørge for at du velger riktig karrierevei.

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.