CV-eksempler

DropDown

Nyutdannet

StarStarStarStarStar

Nyutdannet

Ole Løvik valgte Erasmus-malen fordi dens fargerike, minimalistiske og kreative layout ville vise budskapet hans på en ren måte, egnet for en stilling som junior digital markedsfører.

Lag en CV

"Fokuserte og organiserte kandidater med spesialisering i digital markedsføring og merkevareledelse. Tilpasningsdyktig og datadrevet person med en dokumentert merittliste innen reklame, næringsorganisasjon, markedsvekst og markedsundersøkelser. Lever for å forbedre strategier for markedsføring for bedrifter ved å levere løsninger gjennom kreative og pragmatiske tilnærminger. Ser etter en nybegynnerstilling eller praksisplass som junior markedsfører i et verdensledende selskap med et fartsfylt og aggressivt arbeidsmiljø."

Ole Løvik - Nyutdannet

Eksempel på CV - Nyutdannet

Innholdsfortegnelse

Hvordan lage en CV for nyutdannede?

Har du nettopp blitt uteksaminert, eller er skal det i nær framtid? Søker du på din første jobb? Er du forvirret eller usikker på hva du skal ha med på en CV for nyutdannede? Avviste mange selskaper søknaden din? Ikke bekymre deg, siden vi er her for å hjelpe deg med å gå gjennom dørene til det norske arbeidsmarkedet og gi deg mer selvtillit til CV-skrivingen din. Denne guiden vil diskutere alt du trenger å vite for å lage en perfekt CV for nyutdannede.

Å finne arbeid i Norge blir stadig vanskeligere, spesielt for nyutdannede som ikke alltid har de riktige ferdighetene eller nødvendig arbeidserfaring. Naturligvis, etter høyskole, kan du føle deg tapt eller usikker på din karriere eller personlige valg.

Selv etter flere års studier, lærer mange studenter aldri hvordan de skal skrive en CV for nyutdannede. Ikke bekymre deg, millioner av andre er i samme båt som deg. Hvis du føler deg fortapt etter endt utdanning, har vi råd om å gå inn i arbeidsstyrken.

Denne artikkelen vil vise deg hvordan du strategisk behandler og prioriterer den mest nødvendige informasjonen, uavhengig av din akademiske bakgrunn. Vi gir et eksempel på CV for nyutdannede.

Lag en perfekt CV for nyutdannet gratis!

Start her!

Forberedelse: Planlegging av prosessen med å skrive en CV for nyutdannede

Det første trinnet i å skrive en CV (forkortelse for Curriculum Vitae) er forberedelsesfasen: forskning og samle informasjon. En CV er et karriere dokument som viser en arbeidsgiver eller rekrutterer at du er den rette personen for jobben, dvs. selger deg selv som best passende. Å sette av nok tid til å planlegge og tilpasse CV-en din for hver stilling eller åpning vil skille deg fra andre søkere.

CV kan variere avhengig av hvilken type jobb du ser etter, men essensen av enhver CV er å velge nøkkelord for å matche ledige stillinger og demonstrere hvem du er som profesjonell.

CV struktur

Alles CV vil se annerledes ut. Men uansett individ, bør hver CV inneholde grunnleggende informasjon. Vi gir en liste over de ulike seksjonene av en CV.

Din CV bør inneholde følgende elementer:

 • Personopplysninger

 • Personlig sammendrag

 • Arbeidserfaring (hvis aktuelt)

 • Kompetanseområder (ferdigheter)

 • Utdannelse og kvalifikasjoner

Du kan også bruke følgende elementer, men de er valgfrie og bare der det er aktuelt:

Vi vil gå i detalj om hver seksjon senere i artikkelen. Først må du lage en master-CV ved å føre opp all informasjonen din i dokumentet etter avsnittene som er oppført ovenfor.

Beskriver hvilke CV seksjoner en nyutdannet bør ta med

Master-CV

Når du søker på jobber, bør du i det minste lage en ny CV for hver stilling, eller enda bedre, de ledige stillingene du søker på. Å lage en ny CV fra bunnen av kan være tidkrevende og gir rom for mange feil. Du kan glemme å inkludere spesifikk informasjon eller hvordan du pleide å uttrykke noe. Før noen trinn trenger du en master-CV. Dette dokumentet er en logg over hele historien din.

Samle, skriv ned og kompiler alle dine personlige, akademiske og profesjonelle prestasjoner til dags dato i ett dokument. En master-CV vil spare deg fra å måtte tilbakekalle og skrive om informasjon hver gang. En master-CV lar deg kopiere og lime inn detaljene dine og trenger bare noen få endringer for å fylle hver stilling.

Det er sant, du vil i utgangspunktet spare tid på å lage din første målrettede CV. Men å skrive flere målrettede CV-er fra bunnen av vil ende opp med å koste deg mer tid i det lange løp. Vi anbefaler å holde all erfaringen din i én fil og bruke den som et referanseverktøy for din fremtidige CV for spesifikk stilling. Det er best å ikke bruke en master-CV for en jobbsøknad.

Våre beste skrivetips for nyutdannet CV

Struktur for en master-CV

En master-CV bør ha en kortfattet struktur. Skriv alle detaljene dine i punkt under tittelen eller fet tekst for å indikere titler.

ARBEIDSTID - STILLING- BEDRIFT

Ansvar og forpliktelser

 • Daglig ansvar og forpliktelser

 • Hvem jobber du med

 • Ferdigheter du har tilegnet deg eller praktisert

Prestasjoner

 • Numeriske data for enhver prestasjon)

 • Titler for utmerkelser

Referanser

 • Navn, kontaktinformasjon, tittel

STUDIETID - GRAD ELLER VITNEMÅL - INSTITUSJON

 • Navn på studiet (karakter eller utmerkelser, hvis aktuelt)

 • Emner, kurs, moduler (nivåer)

 • Ytterligere prestasjoner eller deltakelse

Check

Gjør

 • Oppdater master-CV regelmessig ved å legge til ny erfaring du får.

 • Se alltid til master-CV når du oppretter en CV for spesifikk stilling eller jobb.

 • Bruk svart-hvitt-dokumenter med enkle titler og undertekster.

 • Inkluder din akademiske erfaring og arbeidserfaring i omvendt kronologisk rekkefølge, med siste erfaring først.

Close

Ikke gjør

 • Søk jobb med master-CV.

 • Kaste bort tid på å lage CV-er for spesifikk stilling fra bunnen av for hver jobb.

 • Glem korrekturlesing og stavekontroll av master-CV.

 • Ekskluder beregninger eller KPIer.

Eksempel på CV for nyutdannet

Nyutdannet CV eksempel fra Ole Løvik

Last ned dette CV eksempel for nyutdannet

Bruk ledige stillinger som et jukseark

Undersøk bedriftskulturen og juster CV-en din for spesifikke stillinger. Denne strategien viser dine potensielle arbeidsgivere at du bryr deg om deres behov og har genuin interesse og engasjement.

Samle informasjon fra ledige stillinger du søker til og fra bedriftens nettsteder (som «Om oss»-siden) for å forstå bedriftens merkevare og verdier.

Lag en liste over nøkkelkrav, formuleringer og elementer av selskapets verdier og behov. Bruk denne listen og din master-CV for å omskrive og lime inn informasjon om din CV for spesifikk stilling. Selv om det er mer tidkrevende å lage en CV for spesifikk stilling, er kostnaden bak det mer enn verdt det.

Tips for å gjøre en CV mer spesifikk

 • Bruk nøkkelord som finnes i ledige stillinger, inkludert spesifikke adjektiver, ferdigheter eller rolleforventninger

 • Match nøkkelkrav med din erfaring - mange års erfaring, bransjekunnskap.

Leter du etter eksempler på CV for nyutdannede? Nettstedet vårt tilbyr over 20 profesjonelle CV-maler, som vil øke sjansene dine for å finne drømmejobben betraktelig. Opprett en konto og velg en av malene som fungerer best for deg.

Camera Flash

Type jobb du bør se etter som nyutdannet

Som uerfarne eller ukvalifiserte kandidater, er vårt råd å fokusere på praksisplasser, lærlingplasser og startnivå-stillinger. Årsaken er at medarbeider, senior eller andre stillingsnivåer krever mer erfaring. Før du søker på en jobb, sørg for at du er kjent med stillingen og stillingsnivå.

Application tracking system – Hva er ATS og hvordan optimaliseres det?

Application Tracking System er en programvare som hjelper arbeidsgivere med å samle inn, organisere og spore kandidater under prosessen for ansettelse og rekruttering. Med andre ord, bedrifter bruker automatisert teknologi for å skanne CV-er for å identifisere ideelle kandidater med relevante egenskaper i CV-en. Bedrifter og rekrutterere bruker ofte ATS for å spare tid i søknadsprosessen.

ATS kan filtrere ut dine kvaliteter og kvalifikasjoner etter følgende variabler:

 • År med arbeidserfaring

 • Spesifikke nøkkelord

 • Erfaring med spesifikk teknologi eller programvare

 • Visse kunnskaper eller ferdigheter

 • Om du snakker et spesifikt språk

Hvordan optimalisere CV-en din for ATS

For å optimalisere CV-en din, åpne ønsket stilling og lag en liste over nøkkelferdigheter (personlige og profesjonelle), ansvar og viktige egenskaper som arbeidsgivere ser etter hos kandidater. Arbeidsgivere legger inn disse sentrale søkebetingelsene i ATS. Kopier denne listen over setninger gjennom CV-en din for å vises som en toppkandidat.

Komponenter i en god CV for nyutdannede

1. CV for nyutdannede - Mal og presentasjon

Avhengig av stillingen du søker på, vurder nøye hvilken mal som passer best for din fremtidige bedrift og jobb. Oppsettet ditt kan også ha en meningsfull innvirkning på søknaden din, spesielt hvis jobben du søker på krever mer kreative og visuelt tiltalende ferdigheter. Sørg for å bruke denne muligheten til å uttrykke deg visuelt og kunstnerisk, samtidig som du viser din drivkraft som person.

For eksempel valgte vi Erasmus-malen for CV-eksemplet for utdannet markedsfører på grunn av dens fargerike, minimalistiske og kreative utforming. Men prøv gjerne forskjellige maler.

Camera Flash

Tips for CV-filtype

Lagre CV-en din som PDF for å søke på ledige stillinger. Sørg for at CV-en din åpnes riktig på en hvilken som helst enhet. Vår CV Maker-app gjør dette for deg automatisk.

Prøv å holde teksten på CV-en din kortfattet og tydelig. CV-en din bør inneholde én eller maksimalt to A4-sider. Dette betyr ikke at CV-en din ikke kan overstige det anbefalte antall sider om nødvendig. Lengre CV er normen for akademiske stillinger og STEM-industrien. Det er viktig å huske at rekrutterere skanner CV-en din i en veldig fort.

Unngå å skrive i første person da det kan føles uprofesjonelt eller for personlig. Bruk kun personlig pronomen når det er nødvendig. Velg å ikke skrive navnet/pronomenet ditt i tredje person, eller skriv det i første person uten jeg/meg/mitt. For veiledning se eksempel på CV for nyutdannede.

Utforsk 20+ tilpassbare HR-godkjente CV-maler for nyutdannede.

Se maler

2. Personopplysning

Seksjon for personopplysning inneholder kjernedetaljer for rekrutterere og potensielle arbeidsgivere for å identifisere og kontakte deg. Denne seksjonen må være lett identifiserbar og leselig.

Du bør inkludere følgende informasjon:

 • Ditt fulle navn (vennligst opplys navn hvis uklart)

 • Telefonnummer

 • E-postadresse

2.1 Ytterligere informasjon

Vi anbefaler at nyutdannede med portefølje eller mer erfaring legger til ytterligere lenker til profilen sin. CV-en din bør være kortfattet, så ved å koble til de følgende sidene kan du detaljere dine prosjekter, erfaringer og ideer.

 • Linkedin-lenke

 • Lenker for portefølje

 • Profesjonell nettsider eller lenker

Ta kun med informasjon på CV-en din som gjør at du ser bra ut i potensielle arbeidsgiveres øyne og som du gjerne deler. Hvis du er lenger unna arbeidsgiveren din, kan du utelate informasjon som byen din.

3. Arbeidserfaring

Arbeidserfaring er kjernen i de fleste CV-er. Som nyutdannet har du kanskje ikke mye arbeidserfaring – dette er normalt og ingenting å bekymre seg for. Har du relevant yrkeserfaring? Utmerket! Vi beskriver hvordan du nærmer deg denne seksjonen på bloggen vår: Hvordan skal jeg nevne arbeidserfaring på CV-en. Du kan også velge å skrive en ferdighetsbasert CV.

Skriv alltid denne seksjonen med handlingsverb for å beskrive dine ansvarsområder og prestasjoner. List opp opplevelsene dine i omvendt rekkefølge, og fremhev de siste opplevelsene dine. Skriv noen få linjer som beskriver dine daglige oppgaver eller ansvar, og bruk deretter 3-4 punkter for å liste opp prestasjonene dine.

Inkluder kun erfaring som er relevant for stillingen der du tilegnet deg overførbare ferdigheter. Hvis du oppgir arbeidserfaring over utdanningen din, sørg for at din tidligere praksisplass eller plassering er nært knyttet til jobben du søker på. Hvis det ikke er aktuelt, legg det under seksjonen for utdanning.

 • Internship: Dette er sannsynligvis den beste erstatningen for din arbeidserfaring, da den tydelig illustrerer hvordan du kan bruke ferdighetene du lærer på jobben til et reelt prosjekt i en bedriftsorganisasjon. I tillegg gjør ferdighetene du får fra et internship deg mer verdifull som ansatt.

 • Praksis og lærlingplasser: I likhet med internship bygger de bro over gapet mellom dine akademiske, personlige og profesjonelle interesser. Det signaliserer til rekrutterere at du har tilegnet deg harde ferdigheter gjennom praktisk erfaring. Du kan tenke på det som en investering i karrieren din. Selv om du vanligvis ikke får mye betalt for disse treningene, er belønningene mye bedre enn de kan virke ved første øyekast. Studenter som har fullført en praksisplass eller læreplass har allerede en høyere sjanse for å finne arbeid enn studenter med kun høyskoleerfaring. Selvstendig næringsdrivende eller frilans er et flott tillegg til CV-en din. Ta med stilling, firma- eller klientnavn og dato. I likhet med arbeidserfaring, sidemas eller internship, bruk noen få linjer etterfulgt av punkttegn: inkluder dine ansvarsområder og prestasjoner.

Viser hvordan du skal legge til arbeidserfaring på en nyutdannet CV

3.1 Ytterligere erfaring

Hvis du ikke har noen arbeidserfaring, legg til en ny seksjon i CV-en din som "Ytterligere erfaring" eller "Profesjonell erfaring" som inkluderer alle fritidsaktiviteter. Eksempler på disse aktivitetene inkluderer, men er ikke begrenset til, frivillig arbeid med studentforeninger, styremedlemmer og ideelle organisasjoner. Denne seksjonen er svært verdifull for nyutdannede som har liten eller ingen relevant arbeidserfaring.

Andre erfaringer kan omfatte følgende:

Hvis du ikke har noen arbeidserfaring, vennligst legg til en ny seksjon i CV-en din som "Ytterligere erfaring" eller "Profesjonell erfaring" som inkluderer alle fritidsaktiviteter. Eksempler på disse aktivitetene inkluderer, men er ikke begrenset til, frivillig arbeid med studentforeninger, styremedlemmer og ideelle organisasjoner. Denne seksjonen er spesielt viktig for nyutdannede som ikke har noen relevant arbeidserfaring.

Ytterligere erfaring kan omfatte følgende:

 • Ekstrajobb: Selv om du ikke tjener mye penger eller har enestående prestasjoner, er det likevel verdifullt å inkludere en sidelinje for å demonstrere at du kan legge inn og utføre tilleggsarbeid utenom studiene. Gjennom karrieren din tilegnet du deg mulig også praktisk kunnskap og ferdigheter, jobbansvar og var ansatt i lengre periode. Eksempler på ekstrajobber kan inkludere servitører i restauranter, bartendere i barer, bud i tjenester for levering eller andre stillinger i restaurant- eller detaljhandel.

 • Undervisningsassistenter eller veiledere: Disse er kjent for å gi akademisk assistanse til tildelte studenter utenfor klasserommet. Gjennom denne erfaringen vil du få verdifulle pedagogiske ferdigheter som problemløsning, ledelse, kommunikasjon og evnen til å tilpasse seg hver enkelt elev. Veiledere har en tendens til å være tålmodige, motiverte og entusiastiske for fagene sine. Kvalifikasjoner for veiledning og myke ferdigheter kan også fremheves i ditt personlige sammendrag; vi vil gå nærmere inn på dette senere. Du kan for eksempel nevne at en av studentene dine forbedret emnekarakteren fra D til B på avsluttende eksamen, eller at studenten kunne ha blitt tatt opp til et annet emne på grunn av din veiledning. Som undervisningsassistent kan du inkludere bidragene dine, antall elever du har undervist og emnene. 

 • Studentsamfunn: Hvis du er styremedlem eller aktivt involvert i studentsamfunnet ditt ved universitetet ditt, vennligst ta med dette på CV-en din. Hvis dette er relevant erfaring for jobben du søker på, vennligst oppgi det i seksjonen om ytterligere erfaring. Hvis det ikke er relevant, vennligst oppgi det under erfaring fra universitet under utdanning. Sørg for å fokusere på ferdighetene du tror er overførbare og egnet for din fremtidige karriere.

 • Frivillig arbeid: Frivillighet er ikke direkte en del av seksjonen for arbeidserfaring fordi du vanligvis ikke er ansatt eller betalt av en arbeidsgiver. Det avhenger av hva slags erfaring du har, men i de fleste tilfeller er det tryggere å beholde det i denne seksjonen. Frivillig arbeid er fortsatt en givende opplevelse som lar deg få praktiske ferdigheter mens du jobber med forskjellige mennesker i et team. Så hvis du får relevant erfaring, ikke vær redd for å legge den til.

 • Prosjekt: Å fremheve prosjekter på CV-en din gir rekrutterere eksempler på overførbare ferdigheter du bruker i en ikke-akademisk setting. Å legge dem til i CV-en viser din evne til å investere tid, lede, initiere eller administrere prosjekter på lang sikt. Prosjekter er fordelaktige hvis du er overvåket eller jobber med en tredjepart for å nå dine mål.

Klar til å lage din egen CV?

Velg CV-mal her

3.2 CV for nyutdannede uten arbeidserfaring

Hvis du ikke har noen arbeidserfaring, anbefaler vi at du fokuserer CV-en på dine utdannings- og akademiske prestasjoner. For mer informasjon, les seksjonen for utdanning. Hvis du ikke har arbeidserfaring, sett utdanningen din fremfor arbeidserfaring.

4. Utdanning og kvalifikasjoner

Mens noen rekrutterere ikke krever at du har en spesifikk grad, vil andre bare lese CV-er for bachelor eller høyere grad. Sjekk jobbkravene for å se om du kvalifiserer for jobbstillingen du ønsker.

Viser hvordan utdannelse skal legges til på CVen til en nyutdannet

Den beste måten å arrangere seksjon for utdanning i en CV for nyutdannede

Start med å skrive en kort beskrivelse (3-4 setninger) av graden din. Ta med ferdigheter som er relevante for jobben du søker på.

Din liste over kvalifikasjoner kan inneholde:

 • Relevante kurs

 • Tittel på avhandling

 • Kursbevis

 • Styreverv/Studentforeninger

Informasjon som skal inkluderes i din seksjon for utdanning

 • Universitet (Bachelor, Master eller PhD): Legg til studietimer for grad (som fortsatt skal fullføres), institusjon, fullført grad og GPA (kun 3.0 eller høyere). Beskrivelse av grad: Tenk på dette som en stillingsbeskrivelse i en akademisk setting. Etter gradens navn og dato, skriv 3-4 setninger som forklarer de akademiske ferdighetene du lærte som er overførbare og verdifulle i ønsket bransje. Eksemplene på CV-en vår fremhever Ole løviks relevante ferdigheter innen digital markedsføring. Dette gjelder også CV-er som uteksaminert jus, CV-er for ingeniørutdannede eller noe annet.

 • Tema for avhandling: Dette kan være god informasjon som kan være av interesse for rekrutterere. Hvis en arbeidsgiver ser relevante forhold knyttet til bransjeprosjekter og forskning, kan det være en god indikasjon på at dine interesser samsvarer med bedriftens. Hvis sluttkarakteren på oppgaven er B eller bedre, kan du legge til sluttkarakteren på oppgaven. 

 • Relevante akademiske emner: List opp noen emner som du mener passer best for stillingen du søker på. Det beste stedet å plassere dem er direkte under studiet ditt. Unngå å legge til alle leksjonene du har tatt for en bestemt linje. Fokuser på de kursene som samsvarer nærmere med stillingsbeskrivelsen eller bedriftens mål.

 • Sertifikater og profesjonelle programmer: For å demonstrere dine faglige ferdigheter til arbeidsgivere, vil det å ta et nettbasert program fra en anerkjent nettside eller institusjon være en av de beste måtene. For å forbedre sjansene dine for å få jobb, ikke nøl med å legge til fagbrev og kurs hvis det er relevant for studieretningen din. 

  For eksempel, for en nyutdannet CV i markedsføring, se på kursene som tilbys av Google og Meta for analyse og annonser.

 • GCSE, International Baccalaureate, A-Levels (eller tilsvarende): Du trenger ikke å liste opp alle fagene du har fullført; i stedet oppgi endelig karakter og antall studiepoeng eller emner du har tatt. Husk at denne delen ikke er obligatorisk. Hvis du studerer ved en internasjonal videregående skole, kan dette være et flott tillegg for å fremheve din åpenhet og evne til å jobbe i mangfoldige og flerkulturelle team.

Camera Flash

TIPS

Ikke vær redd for å sende søknaden din på noen måte hvis profilen din oppfyller de fleste kravene, men ikke noen få utvalgte punkter. Vær realistisk, men ikke nekt deg selv en sjanse til å bli invitert til intervju ved å ikke søke. Da avviser du deg selv før rekruttereren kunne gjøre jobben sin.

5. Kompetanseområde eller ferdigheter

Å legge til ferdigheter i CV-en din er et "must" og bør vurderes nøye og prioriteres. Fremhev dine sterke sider i bransjen du ønsker å forfølge. Når du viser dine styrker og ferdigheter, sørg for at de er relevante for stillingen du søker på. Hvis du skriver en CV for nyutdannede eller en bachelor-CV, kan du velge tittelen "Ferdigheter" fordi du ennå ikke er en ekspert på feltet. Hvis du skriver en CV for nyutdannede, kan du velge "Kompetanseområde" fordi du nå har fokusert på et spesifikt område.

Sørg for å bruke et engasjerende, profesjonelt språk. Unngå uttrykk som «hardtarbeidende», «god/dårlig kunnskap», «lagspiller», «ærlig», «interessant personlighet» eller andre vanvittige uttrykk. Prøv å inkludere kun de egenskapene som har innvirkning på stillingen du søker på. Spør alltid deg selv om disse ferdighetene eller egenskapene samsvarer med spesifikk stilling eller bedriften du ønsker.

Hvilke ferdigheter som er viktige å ta med for en nyutdannet

Harde (profesjonelle) ferdigheter:

Harde ferdigheter er lærebare kompetanser og lettere kvantifiserbare kompetanser. De er vanligvis knyttet til spesifikke, målbare og ofte tekniske ferdigheter som gjelder for en spesifikk jobb. I motsetning til myke ferdigheter, er harde ferdigheter håndgripelige og kan tilegnes og forbedres gjennom øvelse, repetisjon og utdanning. Å ha harde ferdigheter betyr vanligvis å ha et sertifikat eller vitnemål som beviser at du har de nødvendige ferdighetene.

 • Copywriting

 • Dataanalyse

 • Prosjektledelse

 • Uavhengig forskning

 • Maskinlæring

 • Markedsføring i sosiale medier

 • Regnskap

 • Design og administrasjon av nettsider

 • Bedriftsorganisasjon

 • Adobe Creative Kit

 • Programmeringsspråk (skriv det spesifikke språket i delen for tekniske ferdigheter)

Myke (personlige) ferdigheter:

Myke ferdigheter er naturlige karaktertrekk som du kan finpusse i hverdagen. Vurder hvordan du jobber og samhandler med andre, eller hvordan du håndterer konflikter. Myke ferdigheter er vanligvis ikke funksjonsspesifikke. Noen mennesker kan bli født med disse ferdighetene, mens andre lærer dem gjennom sin livsreise. I stedet for et område med ekspertise (eller ferdigheter), nevn myke ferdigheter i profilen din (personlig sammendrag) for å skildre deg bedre.

 • (Overlegne) kommunikasjonsevner

 • Kreativitet

 • Problemløsning

 • Oppmerksomhet på detaljer/forsiktig

 • Ledelse

 • Tilpasningsevne

 • Kritisk tenker

 • Tidsfordriv

 • Strategisk tenkning

 • Kunde orientert

 • Vær omtenksom

For mer informasjon, sjekk ut denne artikkelen om hvilke ferdigheter bør inkluderes i en CV.

6. Personlig profil (inkludert eksempler)

Et personlig sammendrag er en rask rapport som viser arbeidsgivere hvem du er og hva du ønsker å oppnå. Skriv ned 3 til 4 setninger som kort beskriver hvem du er, din erfaring, din nåværende situasjon og dine fremtidige mål. Benytt anledningen til å fange leserens oppmerksomhet og bruk søkeordene du trenger for jobben.

Viser hva som skal være med på en personlig profil for nyutdannede

Ikke glem å nevne myke ferdigheter her i stedet for i seksjonen "kompetanseområder". Vis hvem du er og hva dine viktigste styrker er. For eksempel vil en CV for en ingeniørutdannet best demonstrere egenskaper som resultatdrevet, pragmatisk, detaljorientert, problemløsende, dyktig til å kommunisere komplekse problemstillinger og lederskap. Pass på at bruk handlingsverb for å beskrive deg selv og gjør ikke bruk personlig pronomen.

I den siste setningen av sammendraget kan du nevne hva slags jobb du søker og arbeidsmiljøet eller kulturen du liker.

Personlig sammendrag uten arbeidserfaring, kun utdanning (CV for dataforsker)

Analytisk og resultatorientert dataforsker er utdannet med solid kunnskap om JavaScript, Python, Scala, SQL og R. Erfaren innen maskinlæring og statistiske verktøy for å transformere komplekse data til klare og forståelige resultater. Vist gode evner for kommunikasjon og datavisualisering. Ivrig etter å lære å jobbe i et kompetent høyteknologisk team som gir teknisk forretningsinnsikt. Ser etter nye praksismuligheter for å bruke mine ferdigheter for programmering til profesjonelle og innovative virksomheter.

Personlig sammendrag for studentklubber og deltidsstudent (CV for teknisk skribent)

Entusiastisk og kreativ utdannet innen engelsk med en lidenskap for skriving og teknologi. Sterke redaksjonelle ferdigheter ble tilegnet gjennom universitet, roller for PR og kommunikasjonhjelp i studentsamfunn og deltidsarbeid i bokhandlere. Selvstendig, men utadvendt teknisk skribent med sterk arbeidsmoral og evne for problemløsning. Spesialiserer seg på å lage engasjerende, feilfritt og tilgjengelig innhold for klienter. Ser frem til å bli med i et raskt voksende og teamorientert selskap som en ung teknisk skribent med et ungt team.

Personlig sammendrag for intern bachelor student (CV for regnskapsfører)

Oppmerksom og entusiastisk nyutdannet med spesialisering i regnskap og finans. Demonstrerte evnen til å jobbe i et flerkulturelt og mangfoldig miljø mens jeg ga råd til kunder og interessenter. Opplært i offentlige prosedyrer for regnskap, utarbeidelse av regnskap, budsjettanalyse og retningslinjer for skatte og revisjon. Dyktig i QuickBooks, Odo og tilpasset programvare for regnskap. Søker stilling som regnskapsfører på inngangsnivå i norske offentlige etater eller mellomstore til store advokatfirmaer.

7. Ytterligere seksjoner

Når du har fullført og skrevet hovedkomponentene, bør du vurdere å legge til flere seksjoner til CV-en din. Selv om de ikke er obligatoriske, kan det likevel være fordelaktig å inkludere dem – de vil gi et godt inntrykk av dine evner og interesser. Tenk på konkrete eksempler som kan forbedre profilen din.

Å skille seg ut fra andre kandidater er den eneste måten å få intervju. Vis bedriften hvem du er og hva du bringer til bordet ved å legge til relevante ytterligere seksjoner. 

Hvilke kurs og sertifiseringer som nyutdannede bør ha med på en CV

7.1 Teknisk ferdigheter

Å ha tekniske ferdigheter innebærer et nivå av kompetanse i spesifikke verktøy som operativsystemer på datamaskiner, inkludert programvare og maskinvare. Tekniske ferdigheter er middelet til dine harde ferdigheter. Hvis rekrutteringsselskapet bruker screening-programvare eller ATS, kan de gå gjennom CV-en din og sortere den etter nøkkelord, inkludert spesifikke programvare eller kunnskap om tekniske ferdigheter som kreves for stillingen.

Harde ferdigheter er din metode, tekniske ferdigheter er ditt middel. Teknisk ferdighet er verktøyet eller språket du bruker når du øver på harde ferdigheter.

Camera Flash

TIPS

Før du lister opp noen spesifikke ferdigheter, dobbeltsjekk jobbkravene for å forstå deres forventninger på forhånd. Bruk eksakte nøkkelord som åpninger for å optimalisere ATS.

Nedenfor kan du finne eksempler på tekniske ferdigheter for ulike harde ferdigheter:

Programmering (språk)

Hvis du er kjent med ett eller flere programmeringsspråk, skriv dem opp i seksjonen for tekniske ferdigheter. Gjør dette bare hvis spesifikk stilling direkte krever disse ferdighetene. Ikke velg tekniske ferdigheter tilfeldig på CV-en din.

 • JavaScript

 • HTML og CSS

 • Python

 • SQL

 • C++

Camera Flash

TIPS

Hvis du søker på en stilling som ikke krever mye kunnskap om programmering, kan du kort nevne det i ditt fagområde (også kjent som ferdigheter).

Design eller redigering

Kreative harde ferdigheter inkluderer videoredigering, fotoredigering, fotografering og design. Nedenfor er eksempler på tekniske ferdigheter i disse ferdighetene

 • Final Cut Pro, iMovie, Adobe Premiere

 • Adobe Creative Cloud Suite (dvs. Illustrator eller After Effects)

 • Canon, Nikon, Sony

 • Blender, Figma, Gimp

Beste oppsett for en nyutdannet CV

7.2 Språk

Å kunne et andre eller tredje språk kan gi deg en betydelig fordel i din karriere. Vis din evne til å jobbe i et flerspråklig og flerkulturelt miljø ved å inkludere andre språk du snakker. Å snakke flere språk kan forbedre kognitive ferdigheter som problemløsning, lytting, multitasking og hukommelse.

Du kan demonstrere språkkunnskapene dine i separate seksjoner eller i nærheten av store seksjoner som ferdigheter og utdanning. Du kan ta anerkjente tester for å vurdere ferdighetene dine før du legger dem til i CV-en. Du kan bruke en horisontal linje eller et system som CEFR-indikatoren (A1-C2) for å indikere ditt ferdighetsnivå.

Ikke lyv om språkkunnskapene dine. Hvis du ikke kan bruke ferdighetene dine i en profesjonell setting, ikke ta dem med på CV-en.

Hvis du vil lære mer om denne delen, sjekk ut følgende innlegg hvordan legge til unike språkkunnskaper i CV-en din.  

7.3 Hobbyer og interesser

Bruk denne seksjonen hvis du er nyutdannet og ikke har mye informasjon å sette på CV-en. Hobbyer og interesser kan gi verdi til CV-en din ved å demonstrere dine ekstra ferdigheter eller entusiasme for relaterte jobber.

Hvis du allerede har nok erfaring til å vise, kan du hoppe over denne delen. Det er ikke tilrådelig å inkludere hobbyer og interesser på CV-en din med mindre det er nødvendig. Gjør dette bare hvis din erfaring ikke er direkte relatert til feltet du søker på eller du mangler profesjonell bransjekunnskap.

Relaterte hobbyer for roller innen markedsføring kan omfatte følgende: kunstneriske aktiviteter (maling, grafisk design, kunst), skriving, blogging, fotografering og videoproduksjon.

Trenger du mer informasjon? Så sjekk ut denne artikkelen om hvordan inkludere hobbyer.

De viktigste punktene på en CV for nyutdannede

7.4 Referanser

Legg kun til referanser hvis bedriften din forespørsler eller referanser gir god verdi til søknadsprosessen. Hvis de ikke trenger det, er det best å fjerne det fra CV-en. Det anbefales å legge til referansene dine i din master-CV. Hvis du virkelig trenger dem, kan du enkelt henvise til dem.

For mer informasjon, sjekk ut denne artikkelen om hvordan legge til referanser til CV-en din. 

7.5 Utmerkelser og prestasjoner

Å oppnå de beste karakterene og vinne konkurransen viser arbeidsgivere at du har dedikasjon og disiplin til å nå dine mål. Denne seksjonen kan enkelt inkluderes hvis du har noen fremragende prestasjoner knyttet til bransjen eller spesifikk stilling du søker på.

Eksempler på prestasjoner du kan legge til:

 • Publiserte artikler

 • Konkurranse i relaterte bransjer

 • Utmerkelse fra en institusjon

Denne delen er mer anvendelig for nyutdannede som har oppnådd ekstraordinære prestasjoner på et viktigere nivå. Unngå å nevne irrelevante prestasjoner, som sport eller festivalkonkurranser, som er av liten verdi for søknaden din sammenlignet med de sterkere delene (dvs. arbeidserfaring og utdanning).

Lag din CV for nyutdannede i nettleseren din i dag!

Lag en CV

Vi har sammenfattet noen av hovedpunktene i artikkelen. Ta gjerne en titt på de forrige seksjonene for mer detaljer eller våre andre innlegg, der vi tar en mer dyptgående titt på det viktigste i hver del av CV-en din.

Her er listen vår med tips for din CV for nyutdannede:

 • Legg ved CV og eget følgebrev sammen med søknaden.

 • Bruk kortfattet, klart og direkte språk.

 • Korrekturles CV-en din nøye hver gang du oppretter en ny.

 • Bruk nøkkelord og vær overbevisende.

 • Sørg for at skriftvalgene og innholdet ditt ser profesjonelt ut og viktigst av alt, lesbart.

 • Vær godt forberedt og undersøk bedriftens kultur og krav til ledig stilling.

 • Forvandle dine akademiske ferdigheter til bransjekunnskap.

 • Fokuser på dine fritidsaktiviteter, opplæring og deltidsjobber.

 • Lag en personlig CV for hver ledig stilling som appellerer til deg mest.

 • Vær oppmerksom på at ATS kan ganske enkelt hoppe over søknaden din på grunn av manglende nøkkelord.

 • Inkluder kun relevant informasjon, ikke legg til noe ekstra innhold hvis det ikke gir verdi.

Når du har fullført alle trinnene med forberedelse, skriving, redigering og korrektur, ved å lage en master- og CV for spesifikk stilling, kan du endelig gå videre og begynne å søke på jobbene dine. Selv om vi anbefaler å lage en CV for spesifikk stilling, ikke nøl med å sende flere søknader til forskjellige arbeidsgivere som legger ut lignende ledige stillinger. Jo mer du søker, jo større er sjansene dine for å få drømmejobben. Med litt mer øvelse og en investering av tid, vil du kunne mestre kunsten å overtale og lage en CV. Denne ferdigheten vil ikke bare komme godt med i din neste jobb, men også i din fremtidige karriere.

Ha det gøy med å mestre skriveferdighetene dine for CV og ha lykke til i karrieren. Vær kreativ og lykke til!

Vanlige spørsmål og fakta

Hvor lang bør min CV for nyutdannede være?

CV-en din må være på 1-2 sider. Ideelt sett er det best å ha alt på én side. Prøv å unngå å bruke lange og vage ord. Merk at en to eller flere siders CV ikke anbefales med mindre du har mange års relevant erfaring eller søker på jobber i akademia eller STEM-industrien.

Hvordan skrive en CV for nyutdannede?

Det er avgjørende å følge alle stadier av CV-utvikling, inkludert, men ikke begrenset til, planlegging, forskning, opprettelse av en master-CV og en CV for spesifikk stilling, etterfulgt av korrekturlesing og redigering. Bruk handlingsverb og tydelig språk for å unngå tvetydighet. Hold deg til nøkkelordene på selskapets hjemmeside og stilling. 

Hvordan skrive en CV for nyutdannede uten erfaring?

Hvis du har begrenset eller ingen arbeidserfaring, anbefaler vi at du fokuserer din CV på kurs, studentforeninger eller komiteer, og akademiske prestasjoner (f.eks. æresbevis, utvekslingsprogrammer, feltstudier i utlandet). Se avsnittet ovenfor for mer informasjon om seksjon for utdanning. Med tanke på plassering er det også fordelaktig å sette utdanning over arbeidserfaring på CV for nyutdannede - dette er kun for nyutdannede som har liten eller ingen arbeidserfaring. 

Trenger jeg å skrive et følgebrev for en søknad som nyutdannet?

Vi anbefaler å inkludere et følgebrev og CV med søknaden din. Det kan hende at rekrutterere ikke alltid leser den; de vil vanligvis fortsatt at du skal sende inn en. Et godt skrevet følgebrev kan øke sjansene dine for å få jobb og automatisk skille deg fra andre kandidater som ikke har et følgebrev vedlagt. Samlet sett er et følgebrev en fin måte å inkludere eller utvide relevant informasjon som ikke passer din CV.

Er det vanskelig å finne din første jobb etter endt utdanning?

Det avhenger av din erfaring og de spesifikke ferdighetene du har. Jo mer relevant kunnskap og faglig kompetanse du har, jo større er sjansene dine for å få jobb. Men hvis du ikke har bransjekunnskap, betyr det ikke at du ikke har alternativer. Det er ingen tvil om at å lage en CV som er spesifikk for den ledige stillingen vil skille deg fra mange andre kandidater som lager en generell CV som ikke er spesifikk for stillingen og arbeidskulturen. For flere råd, se blogge vår om hvordan komme inn i arbeidsstyrken etter endt utdanning.

Hvor lenge etter endt utdanning kan jeg få jobb?

For de fleste bachelor eller doktor studenter tar det 3 til 6 måneder å finne en jobb etter endt utdanning i Norge. 

Kan jeg få jobb som nyutdannet hvis karakterene mine ikke er gode?

Den beste strategien for å overvinne dette problemet er å ekskludere karakterer fra CV. For de fleste arbeidsgivere er erfaring viktigere enn karakterer. I tillegg til studiene vil det å ha relevant arbeidserfaring eller gjennomføre et internship bidra med mer enn din GPA. Hvis du ikke har en høy poengsum, ikke bekymre deg. Arbeidsgivere sjekker ofte ikke engang om du ble uteksaminert fra skolen, så det er usannsynlig at de sjekker karakterene dine.

Hva er sjansene for at en nyutdannet får en godt betalt jobb?

Hvis du er en høyskolestudent eller nyutdannet, er sjansene dine for å finne en bærekraftig og godt betalt jobb mye lavere. Det betyr imidlertid ikke at du er bundet til å være en verdiløs kandidat uten noen sjanse. Å vite fra starten av at du ikke raskt vil kunne få en stilling som ikke samsvarer med din erfaring og nødvendige kompetanse er kritisk.

Hva er forskjellen mellom et følgebrev og et personlig utsagn?

Et følgebrev på én side gir mer informasjon om dine relevante ferdigheter og erfaring. Følgebrevet må være skreddersydd for stillingen du søker på. På den annen side fokuserer en personlig uttalelse mer på dine interesser og intensjoner om å bli med i en bedrift eller institusjon. Personlige uttalelser med CV-er for nyutdannede brukes mest til høyskolesøknader, mens følgebrev er mer brukt til jobbsøknader.

Trenger du en rask profesjonell CV-sjekk?

Selv om det kan være inspirerende og motiverende å søke på en jobb, innser vi at det også kan være tidkrevende eller frustrerende. Det er absolutt ingen enkel oppgave å lage et godt utformet profesjonelt CV. Hvis du trenger litt hjelp eller veiledning for å forbedre din CV for nyutdannede, kan du kontakte oss for råd fra eksperter som har laget tusenvis av CV-er.

Leter du etter eksempler på CV for nyutdannede? Så sørg for å sjekke ut CV Maker-appen, som kan spare deg for tid på å skrive og designe CV-en din. Velg CV-malen som fungerer best for deg.

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.