CV-eksempler

DropDown

Resepsjonist

StarStarStarStarStar

Resepsjonist

Ava valgte Harvard-malen for sin enkelhet, minimalisme og enkle CV.

Lag en CV

"Svært profesjonell senior resepsjonist med over ti års erfaring innen korporativ produksjon. Bevist evnen til å levere en god kundeopplevelse i et fartsfylt miljø med høyt volum samtidig som effektivitet for drift opprettholdes. Jeg er ressurssterk, vennlig og energisk, jobber godt under press og oppdaterer hele tiden mine ferdigheter for å holde meg i forkant av kundeservice."

Ava Knutsen - Senior resepsjonist

CV for resepsjonist

Innholdsfortegnelse

Hvordan perfeksjonere CV for resepsjonist

Resepsjonister er det første kontaktpunktet for enhver bedrift, så de må være veldig flinke til å representere og promotere merke til arbeidsgiver. Det er ingen bedre måte å lære om kundeservice og gjestfrihet enn ved å lage en vellykket CV for resepsjonist.

Alle utad personell regnes som organisasjonens "ansikt". Så som resepsjonist vil du bevise at du ikke bare er profesjonell, men også bryr deg om andre.

I dag vil folk vite at selskapene de støtter er etiske og omsorgsfulle. Dagene med uforståelige omganger er over, resepsjonisten er der det hele startet.

Hvis du er interessert om å få et intervjuet, må lidenskapen din for service skinne på din CV for resepsjonist.

Denne artikkelen viser deg hvordan du best fremhever dine ferdigheter og styrker med hjertelighet og entusiasme. Vi gir deg også et eksempel på CV for resepsjonist for å se hvordan det gjøres.

Ønsker du å komme i gang gratis med din egen CV?

Klikk her!

Eksempel på CV for resepsjonist

CV for resepsjonist

Sjekk ut denne CV-malen for resepsjonist, så får du se hvordan Ava fremhever sine mange år med i sammendraget. Hun forteller også leserne at hun kommer fra produksjon og kan håndtere presset i hverdagen. Spesielt nevner Ava kundebehandling og service to ganger, noe som indikerer at dette er hennes fokus. Hun valgte en profesjonell Stanford-mal i blått, tilgjengelig med eller uten bilder, for å skille deg ut.

Last ned dette eksemplet på CV for resepsjonist som PDF

Å skrive en vellykket CV for resepsjonist krever planlegging, så gi deg litt uavbrutt tid.

Behandle det som et prosjekt og gi så nøyaktig som mulig på papir det du har å tilby, slik at leserne kan bli kjent med deg bare ved å se på det.

I hjertet av enhver flott skreddersydd CV er en master-CV, et omfattende dokument som dekker all din utdanning, ferdigheter, og arbeidserfaring.

Dokumentet må -

 • Ha flyt, logisk og lett å lese

 • Solid svart skrift på hvit bakgrunn

 • Ingen feil, ingen stavefeil eller formateringsfeil

 • Være godt presentert, ryddig, romslig, organisert og profesjonell

 • Din siste eller nåværende jobb først og gå tilbake i tid til din første jobb

 • Liste utdanning og kvalifikasjoner på samme måte

 • Inkluderer myke og harde ferdigheter

 • Inkluder nøyaktige referanse detaljer i hver jobb eller rolle

Struktur for resepsjonist CV

Ta deg tid til å forsikre deg om at ingenting mangler, siden denne CVen danner grunnlaget for alle fremtidige jobbsøknader. Den kan være så lang som nødvendig, så vær detaljert.

Ta med eventuelle prestasjoner for hver stilling, alle ansvarsområder og hver rolle. Dette vil selvsagt være tidkrevende, men avgjørende for fremtidig suksess.

Når du skriver din master-CV, kopier alle relevante kvalifikasjoner, utmerkelser, anbefalingsbrev og alt annet viktig. Oppbevar alt i én sikker fil med CV-en din, og oppbevar den et sted du enkelt kan få tilgang til den.

Korrekturles og rediger alltid din master-CV nøye, slik at den er feilfri. Hvis mulig, be andre om å sjekke det for feil også. Du vil ikke at grunnleggende grammatiske feil skal holde leserne unna.

Klar til å lage din egen CV?

Start gratis her!

Inkluder dine ferdigheter for resepsjonist

Ferdigheter for resepsjonist varierer fra bransje, men kjernekompetanse kreves over hele linjen.

Når du skriver CV-en til ferdighetene for resepsjonist, må du ikke overse noe. List opp alle ferdighetene dine, myke og harde, selv om du bare har brukt dem i en kort periode eller flyttet mellom bransjer. Myke ferdigheter er kanskje ikke så åpenbare for deg fordi du bruker dem hver dag.

Så, for hver rolle, ta deg tid til å finne ut hva du gjør og hvilke ferdigheter som er nødvendige for å gjøre jobben så godt du kan.

Her er noen viktige myke ferdigheter som en resepsjonist trenger -

 • Tilpasningsevne: Takle skiftende og ofte raskt skiftende situasjoner

 • Empati: Forstå noens følelser og perspektiver

 • Selvkontroll: Holde seg rolig og klar i hodet i møte med endringer og utfordringer

 • Tålmodighet: Vite når du skal vente, når du skal svare og når du skal handle

 • Effektiv lytting: Lytte for å forstå og la talende vite at de blir hørt

 • Positivt språk: Bruke optimistiske og betryggende samtaler for å roe ned negativitet og tjene kundenes tillit

 • Tydelig kommunikasjon: Levere informasjon på en lettfattelig måte

 • Ansvarlighet: Sikre for at problemer løses uavhengig av hvem som har feil

Tekniske eller harde ferdigheter vil variere etter bransje, men du trenger –

 • Erfaring med spesifikke programmer

 • Lære om selskapets produkter og tjenester

 • Kjenne alle ansatte og hvilken avdeling de jobber i

 • Vite hvem som er inn og ut av kontoret

 • Grunnleggende detaljer om markedsføringskampanjer og tilbud

Ferdigheter som bør være med på en resepsjonist CV

Lag en liste over dine ferdigheter

Myke ferdigheter er personlige egenskaper som kreves for jobben, mens harde ferdigheter er all faglig eller teknisk kompetanse som er relevant.

Personlig uttalelse og personlig sammendrag

Du trenger ikke en personlig uttalelse for CV for resepsjonist, men du vil skrive en personlig sammendrag i begynnelsen av hver tilpasset CV. Selv om du kan skrive et sammendrag og justere det for flere lignende søknader, er det best å skrive om sammendraget hver gang hvis det er noen forsinkelser.

Nedenfor er eksempler på oppsummerende utsagn for ulike kompetanser og ferdighetsnivåer. Fet tekst indikerer relevant informasjon og lar leserne umiddelbart forstå viktige detaljer før de leser resten av CV-en.

Resepsjonist - Eksempel på personlig sammendrag - Avansert

Svært profesjonell senior resepsjonist med over 10 års erfaring i korporativ *produksjon**. Utprøvd evne til å levere en utmerket kundeopplevelse i et hurtig, høyt volum miljø samtidig som effektivitet for drift opprettholdes. Ressurssterk, vennlig og energisk, jeg jobber godt under press og oppdaterer stadig ferdighetene mine for å holde meg i forkant av kundeservice.*

Resepsjonist - Eksempel på personlig sammendrag - Erfaren

Kompetent og støttende resepsjonist med fem års erfaring i et travelt medisinsk senter. Evne til å håndtere alle aspekter av pasientbehandling og service med omsorg og empati. Jeg trives under press og jeg er ivrig etter å utvikle min karriere innen medisinsk felt.

Resepsjonist - Personlig sammendrag Eksempel 3 - Begrenset erfaring

*Junior resepsjonist på inngangsnivå med ti måneders erfaring i en travel frisør- og skjønnhetssalong. Bred erfaring med å bestille kunder, registrere kanselleringer, møter, hilse og planlegge kunder og skrive ut fakturaer. Jeg er en ekstrovert, profesjonell, lærer raskt, ivrig etter å komme videre i karrieren min. *

Lag en profesjonell CV for resepsjonister

Klikk her

Hva er forskjellen mellom en personlig sammendrag og en personlig uttalelse?

Et personlig sammendrag er en kort erklæring inkludert i begynnelsen av en CV, mens en personlig uttalelse er en lengre, separat motivasjon.

Personlig sammendrag er vanligvis mindre enn 100 ord; personlige utsagn kan variere fra 500 til 1000 ord.

Et personlig sammendrag kan også refereres til som en "oversikt", "faglig sammendrag", "kompetanse/sammendrag av kvalifikasjoner" eller "faglig bio."

Beskriver hva en personlig profil skal inneholde

Hvilken bør jeg bruke?

Profesjonell, ledelse, utøvende og spesialist roller drar nytte av en personlig uttalelse. De er også tilgjengelige for opptak til opplæringsprogram og Internship.

På den annen side, hver CV drar nytte av et kort personlig sammendrag da det gir leserne en ide om hvem du er før du leser CVen din.

Derfor er det viktig å ta seg god tid når du skriver disse to utsagnene og skriver dem spesifikt for hver jobb. Dette er din sjanse til å skille seg ut fra andre CVer for resepsjonist, da alle søkere har lignende kvalifikasjoner og arbeidserfaring.

En optimistisk, ærlig og informativ personlig sammendrag eller personlig uttalelse er nøkkelen til å vinne ditt første intervju.

Hva må jeg si?

Selv om personlig sammendrag er kort, må det likevel være relevant for leseren. Start med en jobbannonsen og dra nytte av erfaringen din, inkludert harde og myke ferdigheter, mange års erfaring og eventuelle nøkkelord du kan identifisere. Du ønsker å matche ditt sammendrag så godt som mulig til arbeidsgivers krav.

Dette skal være med i en personlig uttalelse

 • Navn på stilling

 • Fremhev kunnskapen din

 • Inkluder års erfaring

 • Dekk viktige harde og myke ferdigheter

 • Oppfylle arbeidsgivers krav

Personlig uttalelse må inneholde de nøyaktige detaljene som ditt personlige sammendrag, men utvides for å gi bredere informasjon om dine ferdigheter og erfaring. Den lar deg også uttrykke viktig informasjon, for eksempel hvorfor du er i et bestemt yrke, hvorfor du ønsker å gå inn i det yrket, eller hvorfor du vurderer å bytte karriere.

Ta deg tid til å matche din personlige uttalelse til arbeidsgivers krav så mye som mulig.

Uansett hvilken informasjon du bestemmer deg for å inkludere, hold begge utsagnene vennlige, samtalemessige og optimistiske; det er den potensielle arbeidsgiverens førsteinntrykk av deg.

Hvordan bruke master-CV

Når du har fullført master-CV, kan du raskt søke på jobber og sørge for at du ikke går glipp av noen viktige detaljer.

Når du ser en jobb du vil søke på, les den nøye, og vær oppmerksom på hovedkravene. Ofte bruker arbeidsgivere nøkkelord i stillingsbeskrivelser for å analysere søknader.

Parsing er en metode for å klassifisere passende søkere fra andre søkere ved hjelp av nøkkelord og poeng. Hvis din CV for resepsjonist ender med "hvile", vil du ikke høre andre ord enn høflige standard avvisning.

Oppsummering av alt som bør være med på en resepsjonist CV

Den beste måten å identifisere nøkkelord i stillingsannonser på er å gå gjennom stillingsbeskrivelser for å finne direkte relaterte ord. For eksempel er du en hotellresepsjonist på utkikk etter en relatert stilling som resepsjonist for gjestehus, seng og frokost, feriepark eller luksushotell.

Husk at selskaper kan ha forskjellige titler for resepsjonist stillinger. Vurder også titler som hotellmedarbeider og hotellansatt.

Det neste trinnet ditt er å kondensere din master-CV til en vakker CV for resepsjonist som analyserer programvaren og umiddelbart fanger leserens oppmerksomhet. Du kan gjøre dette ved å trekke ut relevant og viktig informasjon fra din master-CV og overføre den til en CV for resepsjonist skreddersydd for en spesifikk jobb.

Det er viktig å vite at rekrutterere og arbeidsgivere bruker bare noen få sekunder på hver søknad før de går videre fordi de leter etter nøyaktig informasjon. Hvis de ikke ser det, vil de ikke lese videre.

Ved å legge inn relevante nøkkelord i søknaden din fra starten av kan du få dem til å lese. Den forteller dem også at du leser stillingsannonsen nøye og at du ikke kaster bort tiden din.

Det er noen regler for en skreddersydd CV for resepsjonist −

 • Oppretthold det samme klare, konsise svart-hvitt-formatet som din master-CV

 • Lengde er viktig, så ikke overskrid 2 til 3 sider

 • Lag den relevant for kun jobben

 • Hold språket positivt, aktivt og lett å lese

 • Dobbeltsjekk stavemåte, dato og rekkefølge

 • Ikke inkluder kontaktinformasjon for referanse; si i stedet 'tilgjengelig på forespørsel'

 • Vennligst legg ved en merknad - 'Detaljert CV tilgjengelig på forespørsel'

For å oppsummere

Å få drømmejobben som resepsjonist er i dine hender fordi i livet får vi det vi legger inn. Å ta deg tid til å planlegge og skrive en master-CV for resepsjonist er en investering i fremtiden din.

Her er det viktigste for å skrive den perfekte CV-en for resepsjonist −

 • Ta deg tid til å lage en omfattende master-CV

 • Hold hovedfilen og alle relaterte filer i en lett tilgjengelig sikker fil

 • Les stillingsannonser nøye og velg nøkkelord

 • Sett sammen en oppsummering av CV-en fra verten din med kun jobbrelatert informasjon

 • Skriv en positiv personlig uttalelse på CV-en din, med fokus på kravene til jobben

 • Sørg for at din personlige uttalelse tilbyr løsninger

 • Skriv et unikt følgebrev som kort forteller leserne hvem du er og hva du tilbyr

Når du sender søknaden -

 • Send alltid din skreddersydde CV og følgebrev i pdf-format

 • Ikke send andre dokumenter med mindre det er spesifisert etter behov

 • Sjekk at kontaktinformasjonen din er enkel å finne på CV og følgebrev

 • Ikke ta med referanser i den første søknaden

Ofte stilte spørsmål for CV for resepsjonist

Er du interessert i en karriere som resepsjonist eller vurderer en endring av karriere i denne retningen?

Vi svarer på noen av dine mest presserende spørsmål -

Hva er en master-CV for resepsjonist og hvordan bruker jeg den?

En master-CV for resepsjonist er en samling av din høyeste utdanning, etterutdanning og din første jobb til din nåværende eller siste jobb.

Hvorfor lage en master-CV for resepsjonist?

Til syvende og sist, for å spare tid og presentere deg selv på best mulig måte hver gang. Når du har all informasjon på nøyaktig ett sted fra start til slutt, trenger du ikke gjøre det igjen. Alt som trengs er en årlig oppdatering.

Når må jeg inkludere detaljer for referanse?

Først etter at en rekrutterer eller arbeidsgiver har kontaktet deg og bedt om detaljer for referanse. Når du først svarer på et stillingsannonse, må du aldri inkludere detaljer for referanse.

Hvis en rekrutterer svarer deg for et screeningintervju, kan de be om referanser, men hvis de ikke gjør det, la det være. Det kan hende at søknaden din ikke blir vellykket på dette stadiet, eller intervjueren foretrekker å få referanser på det endelige rekrutteringsstadiet.

Detaljer for referanser som inkluderes på forhånd setter både deg og referansen i fare.

For det første deler du noens personlige detaljer med noen du ikke vet noe om. Dette setter referansen i fare hvis detaljene deres faller i feil hender.

For det andre kan uetiske rekrutterere kontakte referansen før de kontakter deg. Selv om det er en urettferdig praksis, hvis du gir dem detaljene, er det ingenting du kan gjøre med det.

Til slutt, hvis en referanse blir overrasket over en samtale de ikke hadde forventet, kan det hende de ikke plukker opp eller husker alle detaljene dine og gir en svak referanse.

Når du er på utkikk etter en jobb, er det lurt å kontakte dine anbefalere på forhånd og minne dem om at de godtar å gi deg referanse. Årene går og det kan være vanskelig å huske datoer, jobbansvar og andre viktige detaljer.

Å gi tidligere arbeidsgivere et tips sikrer at de fortsatt er villige og tilgjengelige for referanse. Det bidrar til å sikre at alle referansene dine er bekreftet og at dine ferdigheter og evner er uttales nøyaktig.

Bør jeg inkludere hobbyer og interesser på CV-en min?

Hvis du inkluderer hobbyer og interesser i CV-en eller den personlige uttalelsen, nevner du kun jobbrelatert innhold. Unngå overflødige medlemskap og personlige prestasjoner.

Husk at rekrutterere og arbeidsgivere er presset på tid og vil ikke lese noe som ikke betyr noe. Hobbyer og interesser er gode for vår helse og velvære, men ikke ta med dem med mindre de er arbeidsrelaterte.

Hvis du søker på en jobb som resepsjonist, er et godt eksempel på en relatert interesse debatt og offentlige taler som medlem av Toastmasters International.

Hvilken utdanning trenger jeg?

Du trenger et videregående sertifikat for alle roller som resepsjonist og kan kreve studier på høyere nivå, avhengig av arbeidsgiver.

Trenger jeg flere ferdigheter?

En videregående utdanning er tilstrekkelig for de fleste reoller som resepsjonist på inngangsnivå, og mange bedrifter er villige til å trene resepsjonister på jobben.

Men det kreves noe datakunnskap og vilje til å forbedre dine ferdigheter for datamaskin og kommunikasjon.

Det finnes ulike opplæringskurs for resepsjonist som tilbyr ulike ferdighetsnivåer og opplæring. Mange kan gjøres på nett.

Er det ulike kompetanseområder?

Hver bedrift med kundebehov trenger en vennlig stemme for å hilse på kunder over telefon og møte dem når de besøker dem.

Men personligheter som bransjer ser etter er forskjellige fra bransje til bransje.

For eksempel, en CV for resepsjonist innen medisin må være omsorgsfull og ha nok empati. Og for en CV for resepsjonist innen hotell må være profesjonell og vennlig. På den annen side trenger skjønnhets-, musikk- og underholdningsbransjen atmosfære og dyktige resepsjonister.

Å fokusere på en bransje betyr at du har større kunnskap for produkt og en bedre forståelse av kundenes behov. Du kan også være mer produktiv i en bransje som matcher din personlighet og interesser. Men hvis du er tilpasningsdyktig, er det ikke nødvendig å spesialisere deg.

Hvis du ønsker å være den best betalte resepsjonisten, fokuser på dine ferdigheter for kundeservice, kommunikasjon, profesjonalitet og effektivitet.

Er det fremgang for karriere?

Rollen som resepsjonist starter med en støttestilling på startnivå og går videre til en resepsjonist som håndterer resepsjon selvstendig.

Avhengig av bransje og om du har eller er villig til å tilegne deg ytterligere ferdigheter og kvalifikasjoner, kan du avansere til sekretær, personlig assistent eller PR.

Hvordan kommer jeg i gang?

Før du gjør noe, sett sammen en master-CV for resepsjonist slik at du ikke kaster bort tid på å søke jobber når du ser relevante stillinger.

Hvis du nettopp har fullført studiene eller vurderer skifte av karriere, vennligst kontakt de større selskapene direkte da de er mer tilbøyelige til å gi opplæring, ellers søk på jobbannonser.

Selv om en personlig uttalelse vanligvis ikke er et krav for denne rollen, kan det være en god idé å motivere ditt valg av karriere når du har liten eller ingen erfaring.

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.