CV-eksempler

DropDown

Helsefagarbeider

StarStarStarStarStar

Helsefagarbeider

Synne valgte Michigan-malen for CV-en hennes. Hun er en erfaren helsefagarbeider som ønsket å demonstrere talentene sine på en kortfattet måte. Synne valgte en beroligende turkis farge for å legge til unike farger til CV-en hennes og få navnet hennes til å skille seg ut.

Lag CV

"Energisk, menneskesentrert og medfølende helsefagarbeider med over fem års erfaring i å gi klinisk, fysisk og emosjonell støtte til barn, unge og voksne. Forpliktet til å gi eksepsjonell individualisert omsorg og har vist suksess i å utvikle og administrere langsiktige relasjoner med pasienter og samfunnsmedlemmer. Svært dyktig i å koordinere operasjonelle oppgaver mens hun samarbeider på tvers med kolleger for å lage, implementere, justere og kommunisere omsorg til pasienter og familiemedlemmer for å holde pasientene sunne, lykkelige og trygge."

Synne Østfold - Helsefagarbeider

Eksempel på CV for helsefagarbeider

Innholdsfortegnelse

Hvordan lage en CV for helsefagarbeider?

Leter du etter gode eksempler på CV for helsefagarbeider? Er du nyutdannet uten arbeidserfaring? Har du nettopp fullført praksis etter utdanning? Eller ønsker du å søke på en ny stilling senere i din karriere? Da er dette guiden du bør lese. Uavhengig av din erfaring, vil denne artikkelen støtte og forenkle prosessen med å skrive den beste CV-en for helsefagarbeider for å imponere dine potensielle arbeidsgivere og gi deg den stillingen du fortjener.

Effekten av å være en helsefagarbeider er hinsides givende. Du kan bygge meningsfulle relasjoner ved å bry deg en-til-en med mennesker som har fantastiske historier. Det er en følelse av prestasjon i å vite at din hjelp har gjort noens liv lettere. Denne følelsen av tilfredsstillelse er uten sidestykke. En god helsefagarbeider fortjener en flott CV, så vi er her for å hjelpe deg.

Lag en perfekt CV for helsefagarbeidere

Lag CV nå

Det finnes flere typer helsefagarbeidere på forskjellige områder:

 • Generell omsorgsarbeider,

 • Helsefagarbeider for funksjonshemninger,

 • Helsefagarbeider for eldre,

 • Familie helsefagarbeider,

 • Helsefagarbeider for lærevansker,

 • Helsefagarbeider for psykisk helse;

 • Og mye mer.

Enten du trenger en CV for helsefagarbeider for psykisk helse eller en CV for helsefagarbeider i barnehagen, må hver CV for helsefagarbeider legge vekt på spesifikke ferdigheter for å lykkes. Denne artikkelen vil veilede deg i å skrive den mest overbevisende CV-en basert på drømmejobben din. Vi gir også støtte med en CV-mal som du enkelt kan redigere for å passe dine behov.

Tips til hva slags format du skal bruke på en helsefagarbeider CV

Utvikle en prosess for å skrive CV for helsefagarbeider

Planlegging og dissekering av komponenter er den enkleste og mest forståelige måten å starte på når du starter et prosjekt. Denne veiledningen er delt opp etter hver overskrift du finner på en CV for helsefagarbeider og forklarer hvordan du skriver den i detalj. I hjertet av enhver flott tilpasset CV er en master-CV, et omfattende dokument som dekker all din utdanning, ferdigheter og arbeidserfaring.

Din master-CV må ha følgende:

 • God flyt, være logisk og leservennlig

 • Svart tekst på hvit bakgrunn (kopiere og lime inn informasjon er enklere når du lager en jobb-CV)

 • Ingen feil, ingen skrivefeil eller formateringsfeil

 • Godt presentert, rent, godt plassert, organisert og profesjonelt

 • Begynn med din siste eller nåværende jobb og jobb baklengs til din første jobb

 • Utdanning og kvalifikasjoner er oppført i omvendt kronologisk rekkefølge av det samme

 • Inkluder harde og myke ferdigheter du har tilegnet deg

 • Inkluder nøyaktige detaljer for referanse for hver jobb eller rolle

Ta deg tid til å sørge for at ingenting blir utelatt, for master-CV danner grunnlaget for alle fremtidige jobbsøknader. Den kan være så lang som nødvendig, så vær detaljert.

Viktige seksjoner du må ta med på en helsearbeider CV

Innhold til din CV

 1. Personopplysninger

 2. Personlig sammendrag (Master-CV er valgfritt)

 3. Yrkeserfaring

 4. Utdanning og kvalifikasjoner

 5. Ferdigheter (harde ferdigheter og myke ferdigheter)

 6. Hobbyer og interesser

 7. Språk (hvis aktuelt)

 8. Referanser

 9. Ytterligere seksjoner

Inkluder hver stillingstittel, datoer, alle ansvarsområder, og spesielt alle prestasjoner for hver rolle. Det er det som gjør at du skiller deg ut, det du har gjort i stillingene ovenfor. Dette vil selvsagt være tidkrevende, men avgjørende for fremtidig suksess.

Når du skriver din master-CV, ta fotokopier av alle relevante kvalifikasjoner, priser, referanser og alt annet av betydning. Lagre alt sammen i en sikker fil på enheten din, eller enda bedre i skyen med CV-en din. Oppbevar den et sted hvor du lett kan få tilgang til den når du trenger den.

Start gratis med å finne den perfekte malen for deg

Lag CV nå

Du kan følge denne strukturen for å lage master-CV:

Arbeidstid - Stillingstittel - Bedrift

 • Ansvar

 • Prestasjon

STUDIEPERIODE - DIPLOM - INSTITUSJON

 • Studie (karakter eller utmerkelser, hvis aktuelt)

 • Ytterligere prestasjoner

 • GCSE, hvor mange fag (karakterer) inkludert matematikk og engelsk

Husk alltid å korrekturlese og redigere master-CVen din nøye for å sikre at den er feilfri. Du vil bruke master-CV som grunnlag for hver stilling du søker på i fremtiden. Hvis mulig, få noen til å fungere som en andre leser for å se etter stave- eller grammatiske feil. Enhver grunnleggende feil kan få leserne til å tro at du er uforsiktig eller uprofesjonell.

Hvorfor skrive en master-CV? Det er bortkastet tid!

Selv om det kan være tidkrevende i begynnelsen, vil dette spare deg for tid til slutt og presentere deg selv på den mest konsise og sammenhengende måten i fremtiden. Sett av litt uavbrutt tid til å planlegge skriveprosessen og planlegge å jobbe effektivt. Når du har all informasjon på nøyaktig ett sted fra start til slutt, trenger du aldri å gjøre det igjen. Alt som trengs er en årlig oppdatering.

Hvor skal jeg sette min personlige utallelse eller følgebrev på master-CVen min?

Ikke ta med en personlig uttalelse på master-CV. Hvert personlig utsagn og følgebrev må være unikt og kun skrevet for jobben du søker på. Denne oppgaven kommer senere, når du har krysset av for nøkkelkravene til stillingen du søker på.

Til slutt ønsker du også å endre og utvikle deg; en personlig uttalelse som så bra ut for noen år siden, vil ikke være like relevant eller anvendelig i dag.

CVMaker har flere forskjellige maler som du kan bruke for å matche CV-en din når du sender dokumenter til potensielle arbeidsgivere.

Eksempel på CV for helsefagarbeider

Nedenfor finner du et eksempel på CV-en for helsefagarbeider for Synne Østfold, en helsefagarbeider med middels erfaring som jobber i Oslo.

Eksempel på CV for helsefagarbeider NO

Last ned eksempel på CV for helsefagarbeider som PDF-format

Eksempel på CV for helsefagarbeider NO - Synne Østfold - Helsefagarbeider i Oslo, jobber for Fagerborghjemmet og flere omsorgshjem, på jakt etter en ny stilling som støttearbeider i en psykisk helseorganisasjon.

Lag din profesjonelle CV for helsefagarbeider med bare noen få klikk

Lag CV

Komponenter i en god CV for helsefagarbeider

1. Personopplysning

Når leserne dine ser CV-en din, har de allerede gjort sitt første inntrykk av deg ved å se på design valgene dine. For å hjelpe deg med det, har vi gitt massevis av CV-maler å velge mellom for redigering - som Synne sin ovenfor. Hun bruker vår Edinburgh-mal.

Etter å ha sett CV-en din for første gang, vil blikket trekkes til det første avsnittet i teksten, som er profilen din.

Du bør inkludere følgende informasjon:

 • Ditt fulle navn

 • Telefonnummer

 • Epostadresse

 • Hjemmeadresse

 • Fødselsdato

 • Type førerkort (hvis du har en)

Du har også muligheten til å legge til LinkedIn-lenken din i profilen din, eller et annet profesjonelt nettsted som gjelder for den ledige stillingen du har søkt på.

Check

Gjør

 • Inkluder kun personopplysninger du finner passende.

 • Oppgi e-postadressene du leser hver dag.

 • Ta med hvilken type førerkort du har.

 • Hvis navnet ditt er forskjellig fra det juridiske navnet ditt, vennligst oppklar navnet ditt.

Close

Ikke gjør

 • Bruk en uprofesjonell e-postadresse, for eksempel: "[email protected]".

 • Glemte å inkludere typen førerkort.

 • Ta med et bilde av deg selv, kjønn, alder, religion eller hjemmeadresse.

 • Skriv inn telefonnummer med uprofesjonell talepost.

2. Personlig sammendrag

Når du kjenner det grunnleggende, vil leserne naturligvis begynne å lese profilen din. Her er et eksempel på hva Synne skrev:

"En energisk, medfølende, omsorgsfull og fleksibel person med 4+ års erfaring med å hjelpe til med å utvikle og følge individuell omsorg, spesielt de med psykiske problemer på et akutt og utfordrende stadium i restitusjonsprosessen. I Erfaring med å håndtere utfordrende arbeidsbelastninger mens opprettholde en positiv og sensitiv tilnærming, gi høye standarder for omsorg og kommunikasjon til klienter, familie, ansatte og besøkende. Ønske om å jobbe i en omsorgsfull og åpensinnet mental helsefokusert organisasjon for å fremme min karriere og gjøre en innvirkning."

Synne introduserer seg selv i første person uten å bruke fornavnet eller noen pronomen. Dette er en vanlig måte å presentere seg selv på en CV for å presentere deg selv formelt. Personlig pronomenene Jeg/Meg/Min, Hun/Henne, Han/Ham eller De/Dem anbefales ikke. Men du kan velge å gjøre det for å fremstå som mer personlig.

Tips til helsefagarbeidere om hvordan de skal skrive sin personlige profil på CV

Hva er forskjellen mellom en profil og en personlig uttalelse?

Et personlig sammendrag er en kort erklæring som er inkludert i begynnelsen av CV-en din, mens en personlig uttalelse er en lengre, selvstendig motivasjon.

Personlig sammendrag er vanligvis mindre enn 100 ord; personlige utsagn varierer fra 500 til 1000 ord.

Et personlig sammendrag kan også kalles en "oversikt", "faglig sammendrag", "sammendrag for kompetanse/kvalifikasjon" eller "faglig CV."

Personlig uttalelse må inneholde nøyaktig de samme detaljene som ditt personlige sammendraget, men kan utvides for å gi bredere informasjon om dine ferdigheter og erfaring. Det lar deg også uttrykke viktig informasjon, for eksempel hvorfor du er i en bestemt karriere, hvorfor du ønsker å være i den karrieren, eller hvorfor du vurderer å bytte karriere. Se gjennom sammendraget for stillingen eller post og lim inn kravene deres i dokumentet. Skriv et eksempel på hvordan du oppfylte disse kravene. Ett eksempel kan tilfredsstille flere behov. Del problemet du støtt på og hva du spesifikt gjorde for å overvinne og løse det.

Hvilken bør jeg bruke, personlig sammendrag eller uttalelse?

Hver CV drar nytte av et kort personlig sammendrag fordi det gir leserne en ide om hvem du er før de leser CVen din. En rekrutterer kan kreve en personlig uttalelse eller følgebrev, men hvis ikke, er det opp til deg.

Profesjonelle, ledelse, utøvende og spesialist roller drar nytte av en personlig uttalelse. De er også tilgjengelige for inntreden i opplæringsprogrammer for etterutdanning, praksisplasser, læreplasser og internships.

Derfor er det viktig å ta seg tid til å skrive profil og uttalelsen, og skrive den spesifikt for hver jobb. Dette er din sjanse til å skille deg ut fra andre CV-er for helsefagarbeider, siden alle søkere har lignende kvalifikasjoner og yrkeserfaring.

Et optimistisk, ærlig og informativ personlig sammendrag eller personlig uttalelse er nøkkelen til å vinne ditt første intervju.

Trenger du hjelp til å skrive din personlige uttalelse? Les vår guide om hvordan du strukturerer følgebrevet ditt.

Hva bør jeg skrive i mitt personlige sammendrag?

Selv om ditt personlige sammendrag er kort, må den fortsatt være relevant for leserne dine. Arbeid fra stillingsannonsen og dra nytte av erfaringen din, inkluder dine harde og myke ferdigheter, mange års erfaring og alle nøkkelord du kan identifisere. Du ønsker at sammendraget ditt skal være så relevant for arbeidsgiver som mulig.

Når du skriver ditt personlige sammendrag, bør leserne kunne svare på følgende spørsmål:

 • Hvem er du?

 • Hvor mye erfaring har du i dette spesifikke området?

 • Hvilket miljø jobber du i?

 • Hvem har du jobbet med?

 • Hva leter du etter nå?

Husk disse punktene når du svarer på spørsmålene ovenfor -

 • Stillingstittel

 • Fremhev kunnskapen din

 • Inkluder års erfaring

 • Dekk viktige myke og harde ferdigheter

 • Match med arbeidsgivers krav

La leserne få vite hvem du er, og at resten av CV-en din er verdt å lese.

Uansett hvilken informasjon du bestemmer deg for å inkludere, hold begge utsagnene vennlige, konversabel og positive; det er en potensiell arbeidsgivers første bokstavelige inntrykk av deg. Vi har gitt deg eksempler på personlige sammendrag med forskjellig erfaring

Profesjonelle personlige sammendrag for helsefagarbeider

Helsefagarbeider - Eksempel på personlig sammendrag - Senior

Tilpasset og detaljorientert helsefagarbeider med 9+ års erfaring innen kriseintervensjon og sykehusbehandling for utsatte ungdommer. Tilstrekkelig erfaring med barn med lære- og utviklingshemming. Erfaring innen administrasjon og anleggsledelse for å drive effektivitet for å redusere ventetider og kostnader ved fasilitet, opprettholde samme kvalitet på tid og hjelpe folk. Ressurssterk, vennlig og empatisk under press. Ser etter en lederstilling som vil inkludere frontlinjearbeid for en organisasjon som jobber med psykisk helse til barn og unge.

Helsefagarbeider - Eksempel på personlig sammendrag - Erfaren

En energisk, medfølende, omsorgsfull og fleksibel person med 4+ års erfaring med å hjelpe til med å utvikle og følge individuell omsorg, spesielt de med psykiske problemer på et akutt og utfordrende stadium i restitusjonsprosessen. I Erfaring med å håndtere utfordrende arbeidsbelastninger mens opprettholde en positiv og sensitiv tilnærming, gi høye standarder for omsorg og kommunikasjon til klienter, familie, ansatte og besøkende. Ønske om å jobbe i en omsorgsfull og åpensinnet mental helsefokusert organisasjon for å fremme min karriere og gjøre en innvirkning.

Helsefagarbeider - Eksempel på personlig sammendrag - Lite eller ingen erfaring/begrenset erfaring

Helsefagarbeider på startnivå med seks måneders NHS-erfaring. Erfaren med å gjøre avtaler, registrering av pasienter, hjelpe til med påkledning og ta vare på fasiliteter og miljøer. Kunne bringe en vennlig og energisk holdning og forbli profesjonell. Erfaring for gjestfrihet som barista, kompetanse innen datamaskiner, Microsoft Office og kundeservice. Lærer raskt og er interessert i å praktisere direkte omsorg og pasientbehandling på et sykehjem.

Arbeidserfaring

Arbeidserfaring er kjernen i din CV. Her kan arbeidsgivere se hvor du har brukt kompetansen din og om det er i en relevant sammenheng. Hver fasilitet ønsker å ansette folk de vet kan jobbe både individuelt og som et team for å gi støtten deres målgruppe trenger. De vil se at du er i stand til å påta deg rollen som helsefagarbeider, og det er her du beviser det for dem.

Slik skal du skrive arbeidserfaring på en helsefagarbeider CV

Slik håndterer du seksjonen om arbeidserfaring for helsefagarbeider på CV-en din:

 • I omvendt kronologisk rekkefølge, begynn med din siste arbeidserfaring og fortsett med å liste opp andre relevante roller du har hatt.

 • For hver rolle du skriver om, vennligst husk å inkludere navn på rollen, organisasjon, ansettelsesdato (bruk begrepet "nå" for enhver stilling du fortsatt er i), og ansvaret som best beskriver rollen din i punkter.

 • Målet er å demonstrere dine kvantifiserbare prestasjoner eller ekspertise - ikke bare dine generelle ansvarsområder. Ta med målte eller spesifikke eksempler der det er aktuelt.

 • Hvert punkt begynner med et klart eller sterkt verb som støtte, oppnå, skape, oppnå, overvåke osv.

 • Sørg for å bruke nøkkelord fra stillingsbeskrivelsen i CV-en din. Se ferdigheter som samsvarer med rekruttererens ønskede opplevelse ved å beskrive oppføringen din med lignende adjektiver eller ansvarsområder.

Lite eller ingen arbeidserfaring

Hvis du ikke har erfaring eller liten erfaring som helsefagarbeider, vurder å søke om praksisplasser og læreplasser. Synne ordnet praksis mellom semestrene mens hun var på universitetet. Synne bruker 2 måneder på å jobbe som psykisk helseassistent i NHS om vinteren før hun starter neste semester. Praksisopphold trenger ikke nødvendigvis å foregå i studietiden, men heller mellom semestrene. Ved å få erfaring på fritiden kan dette vise din fremtidige arbeidsgiver at du er en dedikert medarbeider. Etter fullførte studier kan du også vurdere en læreplass.

Hva er fordelene med en læreplass?

Å få praktisk erfaring er den beste måten å bli den beste helsefagarbeideren du kan være. Dette er spesielt gunstig når du skal søke jobb senere. En slik prosedyre kan ta alt fra 6 måneder til 18 måneder å fullføre. På slutten vil du forstå dybden av omsorgsplikten. Evne til å skrive og følge omsorgsplaner, lovpålagte standarder og etiske retningslinjer, hvordan sikre riktig og hvordan man kan kommunisere profesjonelt med klienter og kolleger. Du kan trenge 5 GCSE-er fra år 9 til 4 (A til C) (eller tilsvarende), inkludert matematikk og engelsk.

Jeg har ikke tid til læreplass eller praksisplass! hva burde jeg gjøre?

Det er ikke verdens undergang. Hvis du ikke var i stand til å gjøre dette og heller jobbet for inntekt i løpet av den tiden, eller var for opptatt med andre fritidsaktiviteter, bør du vurdere hvilke overførbare ferdigheter du lærte i løpet av den tiden som ligner på de som kreves for den ledige stillingen du har søkt på. Sjekk ut de ledige stillingene for nøkkelordene og termene for å replikere i denne seksjonen. Du kan videre forklare i din personlige uttalelse hvorfor du manglet formell erfaring, og hvordan du gjorde opp for det.

Hvis du ikke finner en læreplass, tenk igjen på hvilke andre lignende erfaringer du kan se etter. Vurder å være frivillig med en organisasjon, skolen din eller andre grupper i lokalsamfunnet.

Nødvendig utdanning og kvalifikasjoner for helsefagarbeider

Helsefagarbeider kan komme fra en rekke ulike utdanningsbakgrunner. Å bli en god helsefagarbeider avhenger ikke av din formelle utdanning, men arbeidsgiveren din vil se etter minimum kvalifikasjoner. Strukturen i denne seksjonen er veldig lik en master-CV.

Tips til hvordan du skal legge til utdannelse på din CV

Hvis det er aktuelt, kan utdanningen din inneholde følgende:

 • Universitetsgrad - Utmerkelser kan inkluderes, men anbefales kun på 2:1 eller 1. plass. Hvis du er student, må du også legge til din forventede eksamensdato.

 • GCSE eller A nivå (eller tilsvarende) - viktigst av alt inkluderer matematikk og engelsk, da dette vanligvis er hva rekrutterere ser etter. Må ha bestått.

 • Spesielle kvalifikasjoner - Helsefagarbeider bør ha minst NVQ nivå 2 eller 3 for å ta på seg flere lederskap/senior roller. Noen arbeidsgivere krever kanskje ikke at du fullfører vitnemål for å starte stillingen, men du må i det minste jobbe mot det.

 • Sertifikat i sykepleie- Noen mennesker som ikke har noen opplæring eller relevant erfaring har en tendens til å få jobbtrening. I løpet av denne tiden kan du ha tilgang til ressurser for å fullføre fagbrevet. Med denne legitimasjonen får du kunnskapen og ferdighetene du trenger for å støtte arbeidere i sosial- og helsetjenester.

 • Selv om dette er en form for utdanning - anbefaler vi å plassere den i "Sertifisering"-seksjonen og ikke i forbindelse med utdanningen din.

 • Læreplass - inkluderer ansvaret du tar på deg og ferdighetene du får fra denne erfaringen.

Hvis du ikke har arbeidserfaring eller mer utdanning og kvalifikasjoner å vise frem - vurder å sette utdanning foran arbeidserfaring.

Ferdigheter (harde/profesjonelle kontra myke/personlige)

Helsefagarbeider på ulike felt krever ulike typer ferdigheter, selv om det er mange likheter. Du kan ikke neglisjere noen av dine ferdigheter, enten myk (personlig) eller hard (profesjonell).

Fysisk og emosjonell omsorgsarbeidere trenger myke ferdigheter som lener seg mer mot emosjonell intelligens. Tekniske ferdigheter er en ferdighet som kan være nyttig i ledelsen, så det vil være nyttig å være litt teknisk kunnskapsrik. Sjekk ut listen over ferdigheter som Synne oppførte på CV-en hennes.

Dine ferdigheter er kanskje ikke så åpenbare for deg fordi du bruker dem hver dag. Ta deg tid til å finne ut hva du gjør og hvilke ferdigheter som er nødvendige for å gjøre jobben godt. For å komme raskt i gang har vi gitt en liste over noen faglige ferdigheter i støtte og eksempler på personlige ferdigheter som kan inkluderes på CV-en din. Du kan bruke hvilken som helst av disse hvis det er aktuelt. Du bør også se på stillingsannonsen du søker på for å se hvilke typer ferdigheter de spesifikt trenger, slik at du kan legge dem til på listen din.

Her ser du alle ferdighetstyper du bør har med som helsefagarbeider

Helsefagarbeider harde ferdigheter/profesjonelle ferdigheter:

 • Sikring

 • Filbehandling

 • Microsoft Office

 • Overholdelse av helse og sikkerhet

 • Utvikling av omsorgsplan

 • Kunnskap om mobilitetshjelpemidler og betjening

 • Pasientportal dokumentasjon

 • Sårbehandling

 • Vurdering av vitale tegn: puls, kroppstemperatur, respirasjon, vekt

 • IT-kompetanse

 • Kunnskap om psykiske helsetilstander og kognitive problemstillinger

 • Personlig hygiene hjelpeferdigheter

Helsefagarbeider myke ferdigheter/personlige ferdigheter:

 • Tilpasningsevne

 • Positiv holdning

 • Detaljorientert

 • Organisatoriske ferdigheter

 • Tålmodig

 • Medfølelse og empati

 • Lederevner

 • Aktiv lytter

 • Uavhengig

 • Lagspiller

 • Tilpasningsdyktig

 • Åpensinnet

 • Rolig

 • Kommunikasjonsferdigheter - skriftlig og muntlig

Språk

Jeg snakker mer enn ett språk, bør jeg inkludere dette på CV-en min?

Absolutt! Denne evnen skiller deg fra andre kandidater. Det er flere måter du kan inkludere dine flerspråklige ferdigheter på CV-en din, men vurder å ta en akkreditert test for å skille deg ut.

Hobbyer og interesser

Bør jeg inkludere mine hobbyer og interesser?

Denne delen er helt valgfri. Men, hvis de er relevante, hvorfor ikke? Ferdighetene og kunnskapene i dine hobbyer og interesser kan overføres til jobbene du søker på. Hvis du ikke har klart å finne arbeidserfaring direkte gjennom en læreplass, eller ønsker å skille deg ut fra andre jobbsøkere som har vært gjennom lignende erfaringer som deg, er dette stedet for deg.

Ikke ta med interesser som ikke gir verdi til stillingen, så fokuser på overførbare ferdigheter du kanskje har lært. Hensikten med CV-en din er å få deg til å skille seg ut. Så hvis din ekstrajobb eller interesser viser frem egenskaper som stillingsannonsen din kanskje ser etter, å inkludere den informasjonen vil bare få deg til å skinne enda mer.

Du kan også velge å fjerne hobbyer og interesser fra CV-en og legge dem til i din personlige uttalelse. Unngå irrelevante medlemskap og personlige prestasjoner som føles koblet fra det arbeidsgivere ser etter.

Husk at rekrutterere og arbeidsgivere er presset på tid og vil ikke lese noe som ikke betyr noe. Hobbyer og interesser er svært viktige for vår helse og lykke, men ta dem ikke med med mindre de er arbeidsrelaterte.

Hvis du søker på en jobb som helsefagarbeider, vil et godt eksempel på en relatert interesse være frivillig arbeid på fritiden. Dette viser at du er medfølende, i stand til å ta vare på andre (spesielt frivillig arbeid på for eksempel sykehjem eller sykehus), og utholdende i arbeidet med å bedre deg selv og ditt lokalsamfunn.

Oppsummerer de viktigste punktene å ta med på CV for helsefagarbeider

Ytterligere seksjoner og informasjon

CV-en din trenger ikke være begrenset til eksemplene vi gir. Igjen skal dokumentet understreke erfaringene og prestasjonene som skiller deg fra andre kandidater.

Hva annet kan jeg inkludere på CV-en min?

 • Kurs

 • Sertifisering

 • Priser og utmerkelser

 • Tilskudd eller stipend

 • Publikasjoner eller presentasjoner

 • Medlemskap i fagforeninger

Hvis du velger å inkludere annen informasjon, bør den være litt relevant for jobben du søker på og erfaringsnivået ditt. Hvis du leter etter flere måter å bevise for arbeidsgiverne dine at du fortjener en stilling utover arbeidserfaring, se etter korte kurs eller sertifikater som kan tilføre verdi til CV-en din. Som helsefagarbeider er det ekstremt viktig og fordelaktig å ha anerkjent kompetanse for førstehjelp. Hvis du ønsker å spesialisere deg innen barneomsorg eller psykisk helse eller et annet spesifikt område, ta kurset for å lære mer. Bli en ekspert på området.

Referanser

En referanse er noen som har erfaring med å jobbe direkte med deg i en profesjonell setting. De kan få en dypere forståelse av dine evner og personlige egenskaper. Rekrutterere kan kontakte dem for å gi mer informasjon om en kandidats ferdigheter og egnethet for den åpne stillingen. Du kan også være lærer eller professor hvis du ikke har arbeidserfaring.

Du bør inkludere:

 • Deres fulle navn,

 • Jobbtittel,

 • Deres arbeidsgiver (selskap)

 • Kort beskrivelse av deres forhold

Selv om det er vanlig å legge til kontaktdetaljer for referanser, kan det også være nyttig hvis du bestemmer deg for å la være. Sjekk ut hva Synne har gjort på CV-en hennes. Hvis du vurderer å utelate referansene dine, vær oppmerksom på at de er tilgjengelige på forespørsel. Ta et bevisst valg om du vil inkludere referanser på CV-en din. Vår veiledning for referanse kan hjelpe.

Siste tips og triks

Nå som du har fullført master-CV og er en ekspert på å lage CV, gå ut og begynn å søke! Ikke vær redd for å søke hos flere arbeidsgivere for å øke sjansene dine. Du har det som trengs for å få drømmejobben som helsefagarbeider. Ikke glem at å legge tid og krefter på CV-en din vil få frem det beste i deg til fremtidige arbeidsgivere.

Her er de viktigste punktene for å skrive den perfekte CV-en for helsefagarbeider:

 • Ta deg tid til å lage en omfattende master-CV

 • Oppbevar din master-CV og alle relaterte filer i én lett tilgjengelig sikker fil

 • Les stillingsannonser nøye og velg nøkkelord

 • Sett sammen et CV-sammendrag fra masteren din med kun jobbrelatert informasjon

 • Skriv en positiv personlig uttalelse i CV-en din, med fokus på jobbkrav og relevante læringsøyeblikk du har opplevd

 • Sørg for at din personlige uttalelse gir løsninger

 • Skriv et unikt følgebrev som kort forteller leseren hvem du er og hva du har å tilby

Når du sender søknaden:

 • Send alltid din skreddersydde CV og følgebrev i pdf-format

 • Ikke send andre dokumenter med mindre det er spesifisert etter behov

 • Sjekk at kontaktinformasjonen din er lett å finne på CV-en og følgebrevet

 • Ikke ta med referanser i den første søknaden

Hva rekrutterere ser etter:

 • Menneskene du samhandler med

 • Verktøy og programvare du kjenner

 • Kunnskap for produkt/tjeneste

 • Arbeid produsert

 • Miljøet du jobber i

Gi konsekvent en CV for hver jobbåpning du søker på. Ikke mist motet hvis du ikke får den første jobben du søker på, det er en del av søknadsprosessen. Fortsett å få erfaring for å legge til CV-en din, og sørg for at du oppdaterer din master-CV årlig eller mellom jobber.

Nå som du har ferdighetene til å lage den perfekte CV-en, ønsker vi deg det aller beste i dine kommende intervjuer. Lykke til!

Lag enkelt en CV, alt i nettleseren din!

Lag CV

Utover CV-en: Vanlige spørsmål og fakta for helsefgarbeider

Nedenfor finner du ytterligere informasjon om vanlige spørsmål osv.

Kan jeg fortsatt være helsefagarbeider med et kriminelt rulleblad?

Organisasjoner som yter omsorgstjenester til sårbare mennesker har et ansvar for å ta vare på dem. Dette betyr at de må undersøke grundig hvem de ansetter og om de utgjør en risiko for befolkningen de betjener. Arbeidsgivere må som regel søke om en politiattest og rådes til å gjennomføre regelmessige kontroller gjennom hele ansettelsesperioden. Hvis du har et kriminelt rulleblad, lurer du kanskje på hva sjansene dine er for å lykkes i denne karriereveien.

Det raske svaret på dette spørsmålet er ja, du kan fortsatt være helsefagarbeider med et kriminelt rulleblad. Du vil ikke umiddelbart bli diskvalifisert fra å jobbe som helsefagarbeider på grunn av at du har gjort et lovbrudd. Dette er avhengig av hvilken kriminalitet du begår. Du kan ikke nektes en helsefagarbeider rolle på bakgrunn av en kriminelle handling dersom lovbruddet ikke er relevant for stillingen, f.eks. besittelse av narkotika. Arbeidsgiveren vil også ta hensyn til når forbrytelsen du er involvert i skjedde.

Ikke alle forbrytelser vil dukke opp i politiattest, da dette avhenger av nivået for inspeksjon og eventuell filtreringsmetoder som er på plass. Det kan for eksempel være spesielle kriminelle handler som er gjort som nekter deg i å jobbe med barn eller voksne som hindrer deg i å få en jobb innen helsevesenet.

Men hvis lovbruddet skjedde da du var ung og ikke har noe med omsorg å gjøre, kan ikke din potensielle arbeidsgiver bruke denne informasjonen til å nekte ansettelse.

Hva er en anerkjent helse og sosial organisasjon?

For å begynne å lage listen din, se godkjente kurs for sosialarbeider på universitetsnivå.

For utdanning innen helse- og sosialomsorg anbefaler vi å søke etter kurs ved ditt lokale universitet!

Hva annet kan jeg gjøre for å skille meg ut fra andre helsefagarbeidere?

Bli en ekspert på ditt felt. Det betyr å gå på kurs og ta leksjoner, og lese informasjon!

Du ønsker for eksempel å jobbe som omsorgsarbeider innen psykisk helsefeltet. Nedenfor er eksempler for å hjelpe deg å øke kunnskapen din og faglige ferdigheter.

Kjennskap til viktige dokumenter og ferdigheter som Psykisk helselov.

Delta på kurs:

Det finnes forskjellige kurs for sosialomsorg.

Sjekk dem ut for å se hva som er relevant for deg.

Jeg vil ikke lage denne CV-en selv, er det en tjeneste jeg kan leie?

Hos CVMaker tilbyr vi tjeneste for å skrive CV.

Hvor finner jeg gode maler for å søke på jobber?

Hos CVMaker tilbyr vi enkle å redigere maler for CV og personlige uttalelser!

Hvor kan jeg finne jobb som helsefagarbeider?

Vurder å bruke følgende plattformer for å finne jobbmuligheter for helsefagarbeider:

 • finn.no

 • jobbnorge.no

Hvis disse nøkkelordene ikke fører deg til jobben du leter etter, bør du vurdere å bruke disse variantene:

 • Personlig pleieassistent

 • Omsorgsarbeider

 • Personlig støttepersonell

 • Støtteassistent

 • Hjelpepleier

 • Støtteassistent

 • Sykepleiepersonale

 • Prøv å blande varianter, siden forskjellige arbeidsgivere kan kalle dem forskjellige ting.

Hvis du ser etter et spesifikt felt, kan du legge til flere nøkkelord i jobben:

 • Barneomsorg

 • Mental helse

 • Fysisk hemmet

 • Eldre/eldre/pensjonist

 • Læringsvansker

 • osv.

Hvis du ikke finner et sted du liker, kan du tenke på organisasjonen du vil jobbe for og besøke nettsiden deres for å finne ledige stillinger eller sende dem direkte via e-post.

Trenger du en rask og profesjonell CV?

Selv om det kan være inspirerende og motiverende å søke jobber, innser vi at det også kan være tidkrevende eller frustrerende. Å lage et godt utformet profesjonelt CV er absolutt ikke en lett oppgave. Hvis du trenger litt hjelp eller veiledning for å forbedre din CV for helsefagarbeider, kan du kontakte oss for å få råd fra eksperter som har laget tusenvis av CV.

Leter du etter eksempler på CV for helsefagarbeider? Så sørg for å sjekke ut CV Maker-appen, bruk den til å spare tid på å skrive og designe CV-en din. Velg CV-malen som fungerer best for deg.

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.