Hvordan skrive en god curriculum vitae som lærer? Sjekk ut våre tips og eksempler!

Er du nyutdannet og skal starte din lærerkarriere? Kanskje du ønsker en forfremmelse eller overgang fra privat sektor til offentlig sektor. Hvis noen av disse situasjonene passer for deg, bør du begynne å utvikle en flott CV. En iøynefallende CV er en sikker måte å få deg gjennom døren. Å skrive en CV er ikke rakettvitenskap, men å skape noe som fører til et intervju kan være utfordrende. Les videre for å lære hvordan du skriver en CV som lærer. Format, struktur og viktige attributter å nevne i CV-en.

Lag din profesjonelle CV nå

Eksempel på CV - Lærer - Harvard mal

cv eksempel Eiendomsmeglerfullmektig

Last ned dette eksempelet på CV - Lærer

Jens ønsker seg en fast stilling som lærer på grunnskoletrinnet. Etter en 5-årig mastergrad har han jobbet i over et halvt år på skole som vikar og ringehjelp. Han viser stor interesse for yrket ved å gå kurs og seminarer, noe han setter høyt oppe på CV-en sin. Han trekker frem gode egenskaper relatert til yrket i sin personlige tekst, noe ansettelsesansvarlig vil se. Jens har gode attributter og engasjement for å få seg en fast stilling, og dette viser han tydelig med en ferdighetsbasert CV.

Hvordan skriver jeg en CV til en lærerjobb?

Å være lærer er et givende yrke. Du får den sjeldne muligheten til å påvirke noens liv og få fram det beste i dem. Læreryrket er veldig konkurransedyktig, og for å få en jobb trenger du imponerende kvalifikasjoner og litt erfaring. En god presentert CV vil gi deg muligheten du fortjener. De med mindre erfaring kan også få intervju hvis CV-en er imponerende. Så hvordan får du som lærer CV-en din til å skinne?

Bli kjent med målgruppen din

Se for deg selv som ansettelsesansvarlig eller rektor. Hvilke kvalifikasjoner, egenskaper og erfaringer vil de se etter? De fleste vil fokusere på pedagogisk erfaring og metodikk. De ønsker ikke å se en liste over tidligere informasjon. Fokuser i stedet på prestasjonene dine og hvilke verdier du kan tilby skolen.

Skreddersy CV-en din til jobben

Alle har en kopi av CV-en sin lagret et sted. Derfor, når søknadsfristen nærmer seg, blir du kanskje fristet til å sende den som den er. Du kan hevde at du nylig har oppdatert dokumentet. Du må imidlertid tilpasse innholdet i CV-en slik at den passer til jobben du leter etter. Sørg for at din erfaring og dine kvaliteter gjør deg til den rette kandidaten til jobben. Selv om du ikke trenger å omskrive den fra bunnen av hver gang, må du markere overførbare attributter som vil imponere den aktuelle arbeidsgiveren.

Fokus på å være den perfekte kandidaten

Når en arbeidsgiver utlyser en ledig stilling, har han den ideelle kandidaten i tankene når det gjelder erfaring og kvalifikasjoner. Egenskaper varierer fra en stillingsannonse til en annen. Derfor, hvis du kan spikre ned noen attributter en arbeidsgiver leter etter, har du større sjanse for å få et intervju.

Bruk relevante nøkkelord

CV-en din må inneholde passende pedagogisk terminologi. Dette fremhever din erfaring i yrket. I tillegg, hvis det er en online søknad, vil nøkkelord få CV-en din gjennom søkerens sporingssystem.

Hva du skal legge i CV-en

Med en klar skjelettstruktur, er det på tide å tilsette kjøttet. CV-en din bør inneholde følgende seksjoner.

  • Kontaktinformasjon: du må skrive ned ditt fulle navn, all annen informasjon inkludert alder, sivilstand eller nasjonalitet er valgfritt. Du må også oppgi en fysisk adresse, personlig e-postadresse og et telefonnummer.
  • CV-profil: CV-en din trenger en kort personlig uttalelse øverst. Det korte avsnittet er et sammendrag av hvem du er og hvilke kvaliteter du har som er relevante for jobben. Se på det som et sammendrag av søknaden din i to setninger.
  • Utdanning: Gi en omfattende og nøyaktig rapport om din utdanningsbakgrunn. Fremhev relevante kurs, konferanser og workshops i profesjonell utvikling. Bortsett fra de nødvendige opplæringskravene til en lærer, viser seminarer og ekstraklasser din lidenskap og engasjement.
  • Arbeidserfaring: skriv inn din tidligere arbeidserfaring og vis deres relevans for jobben du ønsker. I stedet for å liste opp ansvar, som kan være repeterende, fokuser på viktige prestasjoner. Ta med informasjon om undervisningsmetodikken din og hvordan du har håndtert utfordringer tidligere.
  • Ferdigheter: Match ferdighetene dine med jobben ved å inkludere overførbare kvaliteter. Bruk relevante eksempler for å støtte attributtene. Du bør fokusere på dine styrker for å få CV-en din til å skinne.
  • Personlige interesser: Alternativt kan du liste opp dine hobbyer og interesser, noe som er spesielt nyttig hvis de er relevante for yrket. Aktiviteter som veiledning, coaching og offentlige tjenester kan booste CV-en din. Sportsaktiviteter er også bra, spesielt hvis du har vunnet priser.
  • Referanser: det er sannsynlig at den nye arbeidsgiveren din vil snakke med noen du har jobbet med, helst noen som har sett deg undervise. Det kan være rektor på forrige skole, eller en mentor hvis du er nyutdannet. Det er bra å nevne "Referanser er tilgjengelige på forespørsel." på slutten av CV-en. På denne måten kan du varsle og forberede kontakten din om en samtale fra din potensielle arbeidsgiver.

Hva er den beste CV-strukturen for en lærer?

Før du begynner å skrive, må du bestemme hvordan du skal organisere CV-en. På denne måten kan rektoren enkelt følge informasjonen du prøver å formidle. De to populære CV-formatene er ferdighetsbaserte og omvendt kronologisk. Begge har mange fordeler. Men hvilken bør du investere i? Det avhenger av personlige preferanser. Men hvis du nylig ble uteksaminert og har minimal erfaring, er en ferdighetsbasert CV et flott alternativ. Et omvendt kronologisk format er perfekt for alle med imponerende arbeidserfaring.

Lag din profesjonelle CV nå

Omvendt kronologisk format

I dette formatet fokuserer du på tidligere arbeidserfaring og begynner med den siste. Du må også markere roller og resultater i din tidligere ansettelse. For at CV-en skal tiltrekke seg oppmerksomhet, bør du være spesifikk og fremheve resultatene i stedet for oppgaver. Nevn viktige overførbare egenskaper underveis. For å unngå å gjenta ansvaret ditt, kan du nevne utfordringene du har møtt og hvordan du har overvunnet dem. Selv om det kronologiske formatet er enkelt og lett å skrive, fremhever det hull i arbeidserfaringen.

Ferdighetsbasert CV

CV-en fremhever dine overførbare egenskaper. Dine prestasjoner, erfaringer og utdannelse blir også kort nevnt. Når du skriver din CV, velg noen ferdigheter og kompetanser å fokusere på og gi relevante eksempler på egenskapene. Det kan være alt fra din utdanningsbakgrunn, tidligere arbeidserfaring til andre aktiviteter. Med en ferdighetsbasert CV kan du markere hvor godt du hadde passet inn i jobben.

Viktige ferdigheter å nevne som lærer

Effektiv kommunikasjon: En lærer må være en utmerket formidler. Evnen til å formidle budskapet til studenten kommer godt med i læreryrket. Du må være ekspert på å variere tonen og holde klassen livlig. Kommunikasjonsferdighetene dine bør også variere avhengig av studentenes alder. En viktig del av kommunikasjonen er kroppsspråk. Derfor bør du vite hvordan du kan opprettholde et positivt kroppsspråk.

  • Tillit: Bortsett fra evnen til å formulere budskapet ditt, bør du ha god kontroll på emnet. På denne måten kan du formidle informasjonen med tillit.
  • Mellommenneskelige ferdigheter: Skoler og utdanningsinstitusjoner jobber effektivt i grupper. Derfor må du kunne jobbe med teamet ditt uten problemer.
  • Organisasjon: Som lærer har du økter å forberede, karakterer å sette og klasser å delta på. Undervisningen er overveldende hvis du ikke kan organisere tiden din. Du må ha en rutine å følge for å sikre at ingen arbeid blir etterlatt uten tilsyn.

Relaterte artikler

Mer enn 112.872 brukere har allerede opprettet sin CV

Med vår CV-skaper kan du raskt og enkelt lage en distinkt og profesjonell CV på bare 15 minutter.

Lag din CV

Du har 65% sjanse for å få deg en jobb.