CV-eksempler

DropDown

Tannlege

StarStarStarStarStar

Tannlege

Alexander har valgt Harvard CV-mal, som gir god plass og et oversiktlig oppsett for all arbeidserfaring, utdanning og ferdigheter han ønsker å få med på sin CV.

Lag en CV

"Dedikert og medfølende tannlege med over 8 års erfaring med tannbehandling av høy kvalitet til pasienter i alle aldre. Dyktig i ulike prosedyrer, inkludert generell tannbehandling, restaurerende arbeid, kosmetisk tannbehandling og oral kirurgi. Sterkt fokus på pasientopplæring og forebyggende behandling. Utmerket kommunikasjons- og mellommenneskelige ferdigheter for å bygge kontakt med pasienter og samarbeide med en mangfoldig helseteam."

Alexander Iversen - Tannlege

Tannleges CV eksempel

Innholdsfortegnelse

Hvordan skrive en Tannlege CV: Steg for Steg Guide med Eksempler og Tips

Den dynamiske tannlegebransjen tilbyr ulike karrieremuligheter. I denne omfattende guiden hjelper vi deg med å lage en eksepsjonell tannlege-CV skreddersydd til industristandarder. Vi belyser også potensielle karriereveier, fra student- og utdannede roller til heltidsstillinger. For ambisiøse fagfolk som nettopp er på vei inn i feltet, utforsker vi også læreveier for å bli en dyktig tannpleier, terapeut eller hygienist.

Etter hvert som Norges tannhelse landskap utvikler seg, krever det å oppnå dine karrieremål en godt utformet moderne CV som innkapsler din ekspertise, ambisjoner og engasjement. Før vi setter i gang, må du være kjent med søkesystemer (ATS). Å velge en profesjonell ATS-vennlig mal er avgjørende for å bli lagt merke til av rekrutterere, siden denne programvaren spiller en sentral rolle i skanning og lesing av CV-er. Hvis du gjør det, øker du sjansene dine for å bli valgt til et intervju og få drømmerollen din.

Selv med lite eller ingen arbeidserfaring, kan du demonstrere klinisk dyktighet, ferdigheter innen pasientbehandling og karrieremål til potensielle arbeidsgivere. Å skrive en profesjonell CV og finne en passende karrierevei som stemmer overens med potensielle kunder er mer oppnåelig med riktig veiledning.

CV Tannlege Tips: Hvor skal du begynne?

Tannhelse er en svært lukrativ bransje, men er også svært konkurranseutsatt. For personer som går inn i tannlegeyrket som traineer eller med liten eller ingen arbeidserfaring, kan det være en fordel å utvikle en master-CV. Dette omfattende dokumentet skisserer hele din profesjonelle bane. Deretter blir det enklere, mindre tidkrevende og mer målrettet mot dine karrieremål å lage en jobbspesifikk CV skreddersydd for dine ønskede jobbmål.

Bruk dette eksemplet for å fremskynde prosessen med å skrive CV

Start nå

Tannlege CV eksempel 

Tannlege CV eksempel fra Alexander Iversen

Last ned denne tannlegens CV-prøve i PDF.

I dette CV-eksemplet med en Harvard-CV-mal, presenterer Alexander sine 9 års erfaring og ferdigheter innen tannpleieprosedyrer. Alexanders sterke profilsammendrag fremhever pasientutdanning og spesialiteter i forebyggende omsorg. Nøkkelseksjoner som medlemskap, registreringer, lisenser og sertifiseringer viser hans profesjonelle bakgrunn. Dette CV-formatet for en tannlegerolle viser effektivt frem hans imponerende tekniske evner og prestasjoner ved å bruke en industristandard layout. 

Hva skal du inkludere i en tannlege CV?

Å skrive en tannleges CV innebærer å strukturere essensielle komponenter og seksjoner. CV-en din skal være en omfattende representasjon av din profesjonelle reise.

cv sections no 1

Sjekk ledige stillinger på Den norske tannlegeforenings Tidende for å finne interessante jobber å søke på.

Få CV-en din til å skinne med en personlig profil 

Hev CV-en din med en virkningsfull personlig profil som fanger din dedikasjon til å gi eksepsjonell tannpleie for pasienter. Denne delen gir et øyeblikksbilde av ferdighetene dine, og hjelper rekrutterere å forstå ditt potensielle bidrag.

Med et sterkt fundament i diagnoser, behandlinger og pasientforhold, fokus på å gi optimal behandling og skape strålende smil. Profilen din bør fremheve din tekniske ekspertise, ferdigheter og personsentrerte myke ferdigheter. 

Camera Flash

Proff tips

Din personlige profil er ditt første inntrykk på potensielle arbeidsgivere, men hold det kort. Vi anbefaler å holde denne delen kortfattet til 60 ord eller mindre.

Tannpleier CV personlig profil eksempel

Dedikert tannpleier med en genuin lidenskap for pasientbehandling og et solid fundament i å bistå tannleger under prosedyrer. Dyktig på å vedlikeholde steriliserte miljøer, og effektivt administrere administrative oppgaver. Søker å bidra med eksepsjonelle organisatoriske ferdigheter og en pasientsentrert tilnærming til tannlegeteamet

CV for Tannlege personlig profil eksempel

Erfaren tannlege med tre års erfaring med å levere høykvalitets tjenester for munnhelse. Dyktig i å diagnostisere og behandle tannsykdommer ved bruk av banebrytende teknikker og teknologier. Forpliktet til pasientkomfort og bygge langvarige relasjoner. Jeg ønsker å bruke min ekspertise i en dynamisk tannlegepraksis og gå videre til en seniorrolle.

Tannpleier CV personprofil eksempel

Erfaren tannpleier med over fem års omfattende ekspertise innen munnhelse og hygienepraksis. Flittig til å utdanne pasienter om forebyggende behandling og dyktig til å utføre grundig stilisering. Begeistret for å bidra med forbedrede ferdigheter for å fremme tannhelse og heve pasientenes smil.

Nyutdannet Tannlege CV personlig profil eksempel

Nyutdannet tannlege med et solid akademisk grunnlag og en drivkraft for å utmerke seg i klinisk praksis. Godt bevandret i de nyeste tannteknikkene og teknologiene. Ivrig etter å kombinere teoretisk kunnskap med praktisk erfaring for å gi eksepsjonell pasientbehandling og bidra til et blomstrende tannlegeteam.

For mer inspirasjon til hvordan du kan lage din personlige profil på CV-en som skiller seg ut, les artikkelen vår.

Hev CV-en din med bare noen få klikk

Start nå

Forbedre din Tannlege CV med nøkkelferdigheter

For å skille seg ut i det konkurranseutsatte tannlegefeltet, må CV-en fremheve en kombinasjon av harde og myke ferdigheter. Disse ferdighetene bør omfatte teknisk ekspertise og mellommenneskelige egenskaper, da effektiv pasientkommunikasjon er avgjørende. Rekrutterere søker godt avrundede kandidater som viser kliniske ferdigheter med eksepsjonell pasientbehandling.

Tenk deg at du søker på en jobb som nyutdannet. Da bør du vurdere å skrive en ferdighetsbasert CV for å legge vekt på overførbare ferdigheter og prestasjoner fra andre yrkeserfaringer.

Hvis du vurderer en karriereendring eller ønsker å forfølge en rolle som ligner på tannpleie, kan du finne flere CV-eksempler som krever lignende ferdighetssett, som f.eks. helsefagarbeider. 

Viktige ferdigheter:

 • Protokoller for vedlikehold og sterilisering av utstyr

 • Infeksjonskontroll og forebygging av krysskontaminering

 • Journalhåndtering og digital dokumentasjon

 • Anestesi administrasjon og smertebehandling

 • Pasientopplæring om munnhygiene praksis og forebyggende behandling

 • Kunnskap om tannmaterialer og deres anvendelser

 • Diagnostiske ferdigheter for å identifisere orale helseproblemer

 • Radiologi sikkerhet og strålevern

 • Dental programvare kompetanse for planlegging og fakturering.

Myke ferdigheter

Harde ferdigheter

Effektiv kommunikasjon med pasienter og kollegaer

Dental radiografi

Empati og pasientsentrert omsorg

Røntgen og tolkning

Problemløsning

Tannrestaurering

Kritisk tenking

Oral kirurgi prosedyrer

Detaljorientert og presisjon

Periodontal terapi og behandling

Teamarbeid og koordinering

Produksjon av tannproteser

Hvordan skrive arbeidserfaring på CV-en din

Å vise frem arbeidserfaringen din er avgjørende for å demonstrere dine evner og prestasjoner. Bransjen har forskjellige karriereveier, spesielt for de som går over fra en student eller uteksamineres til å bli ferdig utdannet tannpleier.

Alternativt, hvis du for tiden studerer, kan du delta på praksisplasser, deltidsarbeid eller frivillige muligheter som er relevante for din rolle og krever sterke kommunikasjonsevner, for eksempel roller i gjestfrihet og kundeservice sektoren. 

Ytterligere arbeidserfaring vil hjelpe deg å få praktiske ferdigheter og kunnskaper som er avgjørende for å forbedre din tannlege-CV og finne nye muligheter. Alternativt, hvis du ønsker å jobbe i andre roller som involverer lignende oppgaver, bør du vurdere å lese våre norske CV-guider om medisinsk, helsevesen, og sykepleie yrker.

Tanntekniker CV arbeidserfaring eksempel:

Tanntekniker | Nano Tannteknikk AS, Trondheim| 2017 – i dag

Lag og modifiser tannproteser til spesifikasjoner, inkludert kroner, broer og proteser. Samarbeid tett med tannleger og tannlegespesialister for å sikre optimale resultater. Betjener avansert CAD/CAM-programvare og utstyr for presis design og fabrikasjon.

 • Implementerte en strømlinjeformet arbeidsflyt som reduserte produksjonstiden med 20 %.

 • Mottatt anerkjennelse for konsekvent produksjon av høykvalitets tannproteser. 

 • Deltok i tverrfunksjonell trening, forbedret ferdigheter i nye materialer og teknikker.

Eksempel på arbeidserfaring med tannlegeassistent CV:

Registrert tannlegeassistent | Torget Tannhelse, Stjørdal | 2019 – i dag

Assistere kollegaer under prosedyrer, klargjøre behandlingsrom og sørge for pasientkomfort. Administrerer pasientjournaler, sterilisering av instrumenter og opplæring av pasienter innen god munnhygiene. Tilrettelegg for smidig klinikkdrift, inkludert avtaleplanlegging og lagerstyring.

 • Introduserte digital journalføring, forbedret tilgjengelighet og effektivitet med 30 %. 

 • Fikk ros for å gi medfølende omsorg til engstelige pasienter, og øke pasienttilfredsheten. 

 • Samarbeid med teamet og ansatte for å forbedre pasientopplevelsen.

Tannlege CV arbeidserfaring eksempel:

Tannlege | Blid Tannlege AS, Oslo | 2015 – i dag

Overvåke den daglige driften, inkludert personalledelse, planlegging og økonomisk administrasjon. Implementere strategiske initiativer for å optimalisere pasientflyten, forbedre kundeservicen og øke inntektene. Sikrer samsvar med regulatoriske standarder og opprettholde et trygt og innbydende miljø.

 • Introduserte ytelsesmålinger, noe som resulterte i en 15 % forbedring i pasientens ventetider.

 • Strømlinjeformet fakturerings- og forsikringsprosesser, noe som reduserer avslag på krav med 25 %.

 • Ledet teamtrening om kundeservice og behandlingskoordinering.

Fremhev utdannelsen din 

Utdanningsdelen på en tannlege CV gir viktig informasjon om dine kvalifikasjoner og ekspertise. Fra praktiske praksisplasser til akademiske sysler ved høyskoler og universiteter, rommer tannlegeyrket en rekke læringspreferanser og karrieremål. Konkurransen om opptak til odontologi er høy, og utdanning spiller en sentral rolle i dette yrket.

Arbeidsgivere søker lisensierte og registrerte kandidater som er medlem av den norske tannlegeforening (MNTF). For å trene i dette yrket, må du fullføre en 5-årig godkjent utdanning innen odontologi, etterfulgt av 1 til 2 års videreutdanning som vanligvis er nødvendig. 

For ambisiøse fagfolk som nettopp går inn i yrket, ser etter en lærling rolle; vi oppfordrer deg til å utforske vår omfattende CV guide med nyttige tips som hjelper deg med å komme i gang og få arbeidserfaring. 

Dette er mulige studieretninger i Norge: 

 • Universitetet i Bergen/Oslo: Integrert Masterprogram i Odontologi 

 • UiT Norske arktiske universitetet: Videreutdanning innen kjeveortopedi

 • UiT Norske arktiske universitetet: Spesialutdanning innen oral kirurgi og oral medisin

Du kan lese mer om alle studieretninger i Norge på Utdanning.no

Ytterligere prestasjoner på din tannlege-CV

CV-en din er også en plattform for å vise frem dine prestasjoner utover din formelle utdanning og arbeidserfaring. For eksempel, å delta på kurs og sminarer i et fremmed land under studiene viser ditt engasjement for samfunnstjeneste og kulturell forståelse. 

Deltakelse på norske Tannlegekonferanser og nettverksarrangementer er også viktig å få med. 

Videre, hvis du har hatt artikler publisert i tannlegetidsskrifter, enten som student eller i en mer senior rolle, reflekterer det din ekspertise og vilje til å dele kunnskap med jevnaldrende. Disse anerkjennelsene viser din forpliktelse til kontinuerlig læring og vekst innen tannlegefeltet, demonstrerer din dedikasjon til å holde deg oppdatert med de siste fremskrittene og bidra til det bredere tannlegemiljøet.

Camera Flash

Proff tips

Hvis du er en nyutdannet eller jobber mot doktorgraden din, kan nettverk med fagfolk på arrangementer forbedre jobbsøknadene dine betydelig og vil imponere arbeidsgivere under intervjuer.

For flere tips og eksempler på hvordan du legger til karriereprestasjoner, se artikkelen vår om prestasjoner på CV-en din

Viktige takeaways

Å lage en CV innebærer å balansere teknisk ekspertise og personlige egenskaper. Enten du er nyutdannet eller en etablert profesjonell, viser vi deg hvordan du kan utmerke deg i dette yrket gjennom ulike karriereveier og utdanningsmuligheter, samt hvordan du kan sette deg opp for å lykkes med en bra CV.

Neste skritt?

Bla gjennom samlingen vår av profesjonelle eksempler og CV-maler skreddersydd for odontologi feltet, som spenner fra nyutdannede til erfarne tannleger. Vi har designet en intuitiv CV-bygger hvor du kan velge, tilpasse og laste ned redigerbare CV maler for å samsvare med dine karrieremål. Alternativt tilbyr karrierebloggen vår uvurderlig innsikt og veiledning, perfekt for de som søker etter drømmejobben. 

FAQ

Trenger jeg en grad for å bli tannlege i Norge?

I Norge må du vanligvis oppnå en Mastergrad fra et anerkjent universitet. Denne graden er avgjørende for å få registrering hos MNTF for å kunne praktisere i Norge.

Hva er et typisk norsk CV-format for en tannlege?

Et typisk norsk CV-format inkluderer personlige detaljer, en kortfattet personlig profil, en omfattende liste over relevante ferdigheter, en detaljert seksjon for arbeidserfaring som viser dine tannlegeroller, utdanningsbakgrunn og eventuelle prestasjoner. Sørg for å følge et rent og profesjonelt oppsett, bruk stikkpunkter for å fremheve viktig informasjon effektivt.

Kan jeg jobbe på sykehus som tannlege?

Ja, som kvalifisert tannlege kan du jobbe i ulike miljøer, inkludert sykehus. Mange fagfolk velger å jobbe på sykehusets tannavdelinger, hvor de kan gi spesialisert tannbehandling til pasienter med komplekse medisinske behov. Disse rollene innebærer ofte samarbeid med medisinske team og behandling av pasienter som krever mer omfattende tannprosedyrer.

Hvor mye kan jeg tjene som tannlege?

Lønn for tannleger i Norge kan variere basert på erfaring, plassering og type praksis. Generelt kan nyutdannede fagfolk tjener rundt 500.000 til 600.000 årlig. Med erfaring og spesialisering kan inntjeningen øke betydelig, og potensielt komme opp i sekssifrede summer for etablerte og senior tannleger.

Hvordan skrive en tannlege CV uten erfaring?

Hvis du er nyutdannet eller har begrenset arbeidserfaring, fremhev utdannelsen din, kliniske plasseringer og eventuelle relevante ferdigheter oppnådd under studiene. Fremhev din forpliktelse til kontinuerlig læring, vis frem relevante prosjekter eller forskning, og inkludere frivillige eller praksiserfaringer. Bruk overførbare ferdigheter, som kommunikasjon og oppmerksomhet på detaljer, for å demonstrere din egnethet for rollen til tross for begrenset yrkeserfaring.

Få et intervju for drømmejobben din med CVMaker

Lag en profesjonell CV enkelt på 10 minutter, last den ned når som helst og hvor som helst!

AddSmallLag din CV
CheckCircle

Øk sjansene dine for å få drømmejobben din med CVMaker.