Hvordan skrive en personlig profil på en CV? 8 praktiske eksempler som vil hjelpe deg!

Mange mennesker som har en bra curriculum vitae kan på annen side svikte seg selv når det kommer til sin personlige profil. Dersom du søker en jobb uten rett erfaring og kvalifikasjoner for jobben, så kan CV-profilen utgjøre en forskjell. Imidlertid, hvis du er ute etter din første jobb eller er tilsvarende kvalifisert som andre kandidater, kan din personlige profil gjøre at søknaden sin skiller seg ut og hjelper deg å lande det viktige intervjuet. Les videre for å finne ut hvordan du kan sette sammen en faglig profil som sier hva du trenger for å få det frem på en overbevisende måte.

Lag din profesjonelle CV nå

Hva er en personlig profil?

I hovedsak er en CV profil en personlig erklæring som gir leseren et inntrykk av din personlighet og hvordan du er som person. Profilen er en oppsummering av deg og livet ditt, men som ikke er en minibiografi. Det er ingen potensielle arbeidsgivere som ønsker en grundig analyse av deg. Snarere vil en vellykket profil gi leseren innsikt i din identitet. Den vil nevne potensielle ting som kan komme opp på et intervju når du kommer til "bli kjent med deg"-delen. Noen setter likhetstegn mellom profiler som har denne typen informasjon, men det er virkelig mye mer enn det. Tenk på en vellykket personlig profil som din sjanse til å komme over noen som støtter dine uttalelser og som vil hjelpe deg å se bra ut for den som leser. Du bør derimot ikke ha noen salgstilnærming eller komme med overdrevne påstander, siden de enten får deg til å virke arrogant eller kan oppfattes som usannheter i et intervju.

Hva bør du skriver i din personlige profil?

Det er tre viktige elementer du bør skrive om deg selv i profilen. For det første må du ha informasjon om dine personlige egenskaper, som ikke nødvendigvis vises i resten av CV-en. Et godt eksempel vil være å si at du er selv-motivert eller at du har et øye for detaljer. Selvfølgelig, alle kan si slike ting om seg selv, så sørg for at du gir minst et eksempel på hvor du har vist en slik egenskap, enten det er fra ditt personlige eller profesjonelle liv. Du kan for eksempel si at du er en lagspiller fordi du har samarbeidet godt med andre fagfolk i fortiden, eller fordi du er medlem av den lokale sportsklubben, avhengig av hva som skaper et best mulig inntrykk i ditt tilfelle. For det andre bør du nevne noen av ferdighetene dine. Noen av disse vil si seg selv fra før. Du trenger for eksempel ikke å nevne at du er dyktig sjåfør, hvis du har førerkort. Bruk profilen for å nevne ferdigheter du har i tillegg til dine profesjonelle, slik som din evne til å kommunisere godt. Husk å legge til et eksempel, akkurat som har gjort for dine personlige egenskaper. Til slutt skal profilen din nevne relevant erfaring du har i relatert arbeid. Selv om du søker et bredt spekter av arbeid, er det viktig å nevne erfaring med arbeid som viser rette ferdigheter. Snakk om din bakgrunn, historie eller tidligere priser eller utmerkelser for å gjøre et godt førsteinntrykk!

Eksempel på CV - Personlig profil på toppen av CV - Harvard Mal

cv eksempel Hotell Direktør

Last ned denne CV-malen - Hotell Direktør ønsker å tjene

Lag din profesjonelle CV nå

Tips for å skrive en profil til CV-en

 • Dersom du ikke vet hvordan du best kan skrive om deg selv, kan du se våre eksempler nedenfor på personlige uttalelser og bruke de mest relevante som en mal.
 • Les dine personlige uttalelser høyt. Hvordan vil det oppleves når noen leser det? Du selger deg selv til en arbeidsgiver med første avsnitt, så vær så spesifikk som mulig. Du kan bare si at du har gode skriveferdigheter, men en arbeidsgiver vil være mer imponert dersom du for eksempel kan si at du skriver for en skoleavis eller blogg med tusenvis av engasjerte lesere.
 • Lag en sjekkliste. I din personlige profil bør du svare på følgende spørsmål:
  1. Hvem er jeg og hva ser jeg etter?
  2. Hvilke egenskaper og ferdigheter har jeg i dag som vil gjøre meg vellykket i denne rollen?
  3. Hva er mine ambisjoner og hva er mitt syn på personlig utvikling i denne rollen?

Feil du unngå når du skriver en personlig profil

 • Å skrive en altfor generisk profil med egenskaper som kan passe alle kandidater. Ordet 'personlig' skal brukes for en grunn; uttalelsen bør kun gjelde deg som person og bør være så konkret som mulig, ikke utskiftbar.
 • Stavekontroll og grammatikkfeil. Du trenger selvfølgelig ikke stave- eller grammatikkfeil i din CV, men dette gjelder spesielt i det innledende avsnittet! Sørg for å sjekke det grundig. Hvis du synes det er vanskelig, spør en venn om å korrekturlese teksten for deg.
 • Bruk av punktlister eller søkeord. Du bør skrive fullstendige setninger. Notater eller punkter vil fungere i andre deler av din CV, men ikke for en personlig uttalelse.
 • Bruk av for mange ord for å si lite. Blomstrende språk uten betydning.
 • Ha utelukkende fokus på krav i jobbeskrivelsen. Det er dette som kan få deg til å skille deg ut! Ja, de som rekrutterer vil se om du har nødvendige ferdigheter, men gi dem litt ekstra. Sørg for å skrive minst ett unikt element som andre kandidater ikke har.
 • Å blande første og tredje person. Begge deler er bra, men sørg for å ikke bruke dem samtidig.
 • Ikke finn på ting om deg selv eller si noe som motsier annen informasjonen du har sagt om deg selv i din CV.

Hva du ikke bør ha i en CV-profil?

Du trenger ikke å ta med informasjon som vises andre steder i CV-en. Hvis du gjør det, vil du bare gjenta det som kommer senere og det vil få profilen din til å virke svakere, som om du hadde lite å skrive der. Hold deg heller til dine myke ferdigheter, enn de som er åpenbare eller indirekte fra andre deler av din CV. Det er greit å nevne erfaringer fra privatlivet som har med arbeidet ditt å gjøre, slik som familiesituasjon, men hold dette til et minimum. Ingen ønsker å lese om bagateller i ditt personlige liv. Målet er å komme over hint om hva du liker.

Unngå vitser og meninger. Selv om disse har sin plass i intervjuer og kan hjelpe deg med å slå andre kandidatene i den rette situasjonen, så er de ikke for profesjonelle profiler. En annen viktig ting å unngå er negativitet. Profilen din skal være fengende og generere et positivt førsteinntrykk, på samme måte som når du er på første date. Ta heller ikke med kontaktinformasjon og annen personlig informasjon. Dette står normalt øverst på CV-en.

Lag din profesjonelle CV nå

Hvor lang bør en personlig uttalelse være?

Når du vet hva du skal ha i en profil og hva du ikke skal ha med, så bør du tenke på hvor lang profilen din skal være. Det er ingen eksakt vitenskap for dette, siden alle er forskjellige og det selvsagt er snakk om ulike mengder informasjon. Som en tommelfingerregel, bør du ha et avsnitt som er alt fra seks til åtte linjer lang. Med vanlig skriftstørrelse, betyr det at du bør begrense antall ord til 120, helst litt lavere.

Selvfølgelig er det slik at dess flere erfaringer og ferdigheter du har bygget opp i løpet av din karriere, jo mer vil du ønsker å inkludere. Det er derfor lurt å plukke ut kun høydepunktene, slik at du ikke gir leseren for mange fakta om deg. Derimot, hvis du er i starten av din karriere, kan du fortsatt ha lite å si om deg selv ennå. Dersom det gjelder deg, så kan du fokusere mer på personlige egenskaper mer enn erfaringene dine, som for eksempel å nevne din evne til å komme overens med mennesker og komme med et eksempel eller to.

Hvor skal en personlig profil være på en CV?

Profilen din skal være på den første siden av din CV, i nærheten av toppen. I de fleste tilfeller starter en CV med navn, adresse og kontaktinformasjon, slik som telefonnummer og e-postadresse. Din profil-uttalelse kommer etter dette, etterfulgt av en oppsummering av viktige prestasjoner, pedagogisk informasjon, faglige kvalifikasjoner og arbeidserfaring. En personlig uttalelse har en enestående posisjon på CVen din og er grunnen til at det er så viktig å få rett. Til tross for viktigheten av å ha din profil på forventet sted, må du huske at mange lesere vil hoppe over denne delen og bare kan komme tilbake til det når de har lest de andre delene. Men ikke bli fristet til å plassere dine personlige uttrykk på slutten av CV-en. Det vil kun gjøre det vanskelig for leserne å finne og din CV vil virke forvirrende eller dårlig organisert. Ofte har potensielle arbeidsgivere bokstavelig talt hundrevis av CV-er for å komme gjennom, så hold deg til normene.

Eksempler til inspirasjon for en CV-profil

Vi forstår at det å skrive en personlig uttalelse til din CV kan være vanskelig. Spesielt når det er første gang eller når det er lenge siden du har skrevet en. Vi har derfor samlet noen eksempler for å hjelpe deg. Husk at dette kun er eksempler for inspirerende formål. En CV-profil bør uansett aldri være utskiftbar. Dersom du ønsker å se konteksten med disse personlige profilene, kan du også sjekk ut våre eksempler på komplette CV-er som inkluderer profiltekster.

Eksempel 1 på CV-profil - Motedesigner

"Jeg er en motedesigner som er opptatt av mønster for klipping og søm, med en spesiell interesse i strikking og skreddersydde klær. Arbeidet mitt gjenspeiler en forståelse av intrikate mønstre, oppmerksomhet for detaljer på overflaten, farge og tekstur, som er inspirert av en entusiasme for vintage klær. For øyeblikket er jeg på utkikk etter et inspirerende arbeidsmiljø som gjør det mulig for meg å utvikle meg med god opplæring, samtidig som de respekterer min kreative frihet som kunstner."

Hvorfor er dette et godt eksempel?

Forfatteren er veldig konkret når det gjelder jobbens spesifikke ferdigheter. Uttalelsen er veldig personlig og er ikke bare noen andres personlige utsagn. Hun velger å skrive konsekvent i førsteperson.

Eksempel 2 på CV-profil - Forretningsutvikler

"Fleksible forretningsutvikler med gode analytiske evner, erfaring med prosjektledelse og team, med arbeidsferdigheter oppnådd gjennom universitetsstudier, et år industriell plassering i logistikkbransjen og deltidsarbeid innen varehandel og kundeservice. Som kaptein på skolen i fotball, har jeg alltid vist å ha sterke ferdigheter som leder. Jeg ser etter en utfordrende stilling i et selskap innen e-handel for å øke min nåværende kunnskap innen online markedsføring."

Hvorfor er dette et godt eksempel?

I denne CV-profilen forklarer arbeidstakeren tydelig hvilke ferdigheter han har og hvordan han fikk dem. Han er også klar på hva slags jobb og hva slags selskap han er på jakt etter og hvordan han ser på sin personlige utvikling.

Eksempel 3 på CV-profil - Neste trinn innen hotellservice

"Jeg spiser, sover og puster gjestfrihet. Jeg har ønsket å arbeide med gjester så lenge jeg kan huske. Min lidenskap begynte å vokse da jeg arbeidet i mine foreldres restaurant. Jeg har sterke sosiale ferdigheter og en fin holdning til mine gjester. Men jeg kan også være autoritært når situasjonen krever det.
Etter å ha jobbet mange år i en administrativ rolle i det pulserende nattelivet i Utrecht, ser jeg nå frem til å ta det neste steget i karrieren min. Min ambisjon er å jobbe i en lignende rolle som lederrolle innen hotellbransjen."

Hvorfor er dette et godt eksempel?

Denne profilen åpnes med en veldig sterk uttalelse. Det forklarer søkerens relevante kvaliteter og sterke sider. Etter å ha lest den personlig uttalelsen, vil det være klart for arbeidsgiveren hva slags jobb søkeren er ute etter.

Eksempel 4 på CV-profil - Nyutdannet HR-assistent

"Pliktoppfyllende og ambisiøs psykolog og siviløkonom, med erfaring innen menneskelige ressurser. Jeg gir gode presentasjoner med en profesjonell innstilling og har en rolle som styremedlem i University Business Club. Jeg ser etter en stilling som HR-assistent der jeg kan bruke mine sterke mellommenneskelige ferdigheter og mulighet til å på meg mer ansvar. Jeg er fortrinnsvis på jakt etter en rolle i en organisasjon eller et selskap med høye etiske verdier."

Hvorfor er dette et godt eksempel?

Denne personlige uttalelsen både unik og svært spesifikk. Søkeren hevder ikke bare å være dyktige på å gi presentasjoner, men forklarer også hvor han fikk denne ferdigheten. På toppen av forteller søkeren også spesifikt hva slags rolle og selskap han er ute etter.

Eksempel 5 på CV-profil - Mekanisk ingeniør

"Jeg er en ung, dyktig bilmekaniker med gode sosiale ferdigheter. For tiden jobber jeg på Kwik Fit Plus som "Assistent-leder". Jeg ble forfremmet til denne rollen etter å ha jobbet som mekaniker i 3 år, takket være min gode ferdigheter i å håndtere kunder. Jeg ser nå frem til en ny anledning hvor jeg kan utvikle mine faglige ferdigheter. Jeg ønsker meg helst jobb hos en bilforhandler, hvor jeg ikke bare kan bruke mine tekniske ferdigheter, men også mine sosiale og kommersielle ferdigheter innen kundebehandling og salg."

Hvorfor er dette et godt eksempel?

Denne profilteksten forklarer godt hvorfor og hva slags rolle søkeren er ute etter. Det faktum at kandidaten er forfremmet, indikerer at han fungerer godt hos sin nåværende arbeidsgiver. Samtidig ønsker han å arbeide med sosiale og kommersielle ferdigheter, noe som forklarer hans valg etter å finne en ny mulighet i en bilforretning.

Eksempel 6 på CV-profil - Sykepleier

"Sykepleier på jakt etter en jobb med flere forpliktelser. Jeg er svært flink til å analysere informasjon, ta fysiske vurderinger og kritisk tenkning. Har fått flere sertifikater for mitt arbeid. Jeg leter derfor etter en organisasjon som kan tilby meg en rolle med mer ansvar og en langsiktig kontrakt."

Hvorfor er dette et godt eksempel?

Søkeren forteller at han er på jakt etter det neste steget i sin karriere og er klar for mer ansvar. Her nevnes både styrker og sertifikater, noe som er viktige for dette arbeidet.

Eksempel 7 på CV-profil - Salgskonsulent

"Jeg er en ambisiøs salgskonsulent som har erfaring i å jobbe med tidsfrister, forhandle avtaler og arbeide med programvaren Salesforce. Hos min nåværende arbeidsgiver har jeg økt salget til eksisterende kunder med 35%, samtidig som jeg har fått nye kunder. Kombinert med min mastergrad i internasjonal virksomhet, har jeg vært i stand til å utvikle mine ferdigheter i et arbeidsmiljø som jeg liker. Jeg leter etter en organisasjon som kan tilby meg muligheten til å jobbe med internasjonalt orienterte prosjekter.”

Hvorfor er dette et godt eksempel?

Foruten å nevne viktige ferdigheter som kreves innen salg, nevner kandidaten også bestemte prestasjoner som kan utløse interesse for en ny arbeidsgiver. Søkeren forteller også om sitt ønske om å arbeide i et mer internasjonalt orientert miljø, noe som samsvarer med utdanningen.

Eksempel 8 på CV-profil - Detaljhandel

"For øyeblikket er jeg butikkmedarbeider på utkikk etter et selskap som kan tilby meg en heltidsstilling. Det siste året har jeg opparbeidet meg erfaring innen flere kompetanseområder som for eksempel kundeservice, evnen til å arbeide i team og kommunikasjon. Jeg ønsker å arbeide fulltid for en organisasjon som kan tilby meg muligheter for å utvikle administrerende ferdigheter."

Hvorfor er dette et godt eksempel?

Det vil være klart for de som rekrutterer at kandidaten er på jakt etter en ny jobb, siden søkeren har lyst til å jobbe fulltid. Søkeren nevner ferdigheter som er utviklet hos sin nåværende arbeidsgiver og som uttrykker en ambisjon om å utvikle administrerende ferdigheter.

Relaterte artikler

Mer enn 112.872 brukere har allerede opprettet sin CV

Med vår CV-skaper kan du raskt og enkelt lage en distinkt og profesjonell CV på bare 15 minutter.

Lag din CV

Du har 65% sjanse for å få deg en jobb.